Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar günaydın

Tek tek alıntılayamadım Rabbim hepinizden razı olsun. Komşularım sağolsunlar hiç yanlız bırakmıyorlar.. Her akşam duasına geliyorlar.. Kayınvalidem bizde kalıyor ben alışana kadar kalır inşallah.. Annemi yıkamaya bile kayınvalidem gitti.. Duasını her gece o yapıyor.. lokmasını da yaptı , yengemler komşularım kızarttı.. Rabbim hepsinden razı olsun.. Rahmetli babamda da herşeyini kayınvalidem yapmıştı.. Götürdük yerleştirdik anneciğimi pazartesi günü yerine , babacığımın yanına.. Rabbim mekanlarını cennet eylesin.. Peygamber efendimize komşu eylesin inşallah...

Annem öldüğünden beri kaç gündür vesvese var hep üzerimde.. koridordan geçerken annemin odasının kapısına takılıyor hep gözüm.. gece uykudan bayılana kadar yatamıyorum.. Yatsıyı kılarken hep tereddütle , tedirgin kılıyorum.. Allah affetsin , annemden korkmuyorum ama başka bi korku , değişik bi tereddüt var içimde..

Dün kayınvalidem annemin odasını temizleyelim tereddütlerin korkuların azalsın dedi.. süpürdük sildik sanki biraz daha hafifim bugün.. Herkes gidince ne yapıcam bilmiyorum.. Eşim de işe başladı.. kayınvalidem çabuk gitmez inşallah...

Bugün elektrik faturası gelmiş. 134 tl :oha: şaştım kaldım. Üstelik bir hafta evde değildik. Ödedik mecburen.
Altın ve döviz ne olur acaba. Almak için biraz beklesem mi diye tereddüt ettim
bize de 78 geldi.Gündüz evde yokuz:(Koci o fırın disko topu gibi hep yanıyor ondan diyor:)Ama çalışırken fırın yemeği elim ayağım,tavuk flan hep fırın poşetinde yapıyorm.Misal bu aksm mantar yapcam kaşarlı,sırf onun için büüyüjk mantar aldırdı bana ,yerken iyi sonra fırın hep yanıyor:(Cidden zam cok gelmiş yaa.3 krus zam yapıldı asgari ücrete diye katlı katlı çıkarıyorlar:(

Rüya, başın sağolsun. Allah mekanını cennet eylesin inşAllah.. Ne kadar güzel yürekli bir evlatsın ve ne kadar güzel insanlarla kesişmiş yolun..

Tuğçe, Allah sizi de sağ salim kavuştursun inşAllah. Dualarımız hep onlarla.

Zeynepçim sana da bir şey sormak istiyorum. Bizim de ev kredimizden 45-50 bin arası birşey kaldı. Kısmetse üç ay kadar sonra kapatabilecek kadar birikimimiz olmuş olacak. Kapatıp 4-5 ay, belki 6-7 ay bilemiyorum, peşinat biriktirip yeni ev almak niyetindeyiz biz de. Yatırımlık düşünüyoruz yine. Şuan ödediğimiz kredi birimizin maaşının yarısından az. İkinci kredi çekme ihtimalimiz de olabilir yani. Ama hep birinciyi üzerimizden atıp ikinciye girelim mantığında olduk.

Ama siz kapatmak yerine yeni ev için peşinat yapmışsınız. Neden böyle yaptığınızı ayrıntılı sorsam? Yani kar/zarar dengesinde ayrıntılı ne gördünüz de kapatmak yerine yeni ev almayı tercih ettiniz?

Günaydın kızlar
Bizde ev kredisi ödüyoruz.
Yarısı bitti.
Eşimde her gün bana yeni bir fikirle geliyor.
Ev alalım. Yeni kredi çekelim.
Ya da arabayı değiştirelim.
Yoksa para birikmiyor diyor.
İyi hoş güzel ama bende yoruldum.
Evlendiğimizden beri her şeyimizi kendimiz yaptık
Hep borç ödedik.
Ben artık düşünmek istemiyorum
Kredimizi faturamızı ödeyelim.
Tasarrufu ve birikimi öğrendik
KK asgari düzeye indirdik
Bu şekilde devam edelim.
KArşımıza iyi bir fırsat çıkar
elimizde de para olursa yine yaparız diyorum
Tamam diyor
Ertesi akşam yeni bir fikirle karşıma çıkıyor:işsiz::işsiz::bicak::bicak:

Günaydın kızlar
Yarısı bitti.
Hep borç ödedik.
Bu şekilde devam edelim.
Tamam diyor
bende aynı kafadayım.Evet birikim güzel sey,ilersi için ama ben bi daha 30 olmucam:(Evlenirken düğün borcu vs hepsini kendimiz ödedik:(Yoruldumnmm

Günaydın kızlar
Yarısı bitti.
Hep borç ödedik.
Bu şekilde devam edelim.
Tamam diyor
Benim eşimin hiiç öyle fikirleri olmadı .Borcu sevmiyor.Bekarken ailesi o ve kardeşleri için ev alırken kredi borçları vs.ödemişler hep beraber.Ben de olmasam kenarda hiç paramız olmaz. Elimden geldiğince maaşımdan kalanları biriktiriyorum .

Kızlar merhaba herkese
Dün misafirler gelecek demiştim. Annem gelirken gözleme ve katmer siparişi vermiş, onları ödedim. 21 tl tuttu.
Başka para harcamadım. Bugün de iş yerinden arkadaşlarım öğle arasında geçmiş olsuna gelmişler, onlara da yemek çıkardık aç aç işe dönecek değiller dedim:)
Bugün elektrik tesisatçısı da teklifi atmış. 10.000 de o istiyor. Offff allahım dedim ya:D
Neyse girdik bir işe yapılacak, sıkıcaz dişimizi.
Harcama yapmayı planlamıyorum bugün, zaten bir baktım param da kalmamış cüzdanımda:D
İyi ya olmayınca harcanmıyor da:)
Akşama da kuru pilav var yemek. Yanına yoğurt turşu çıkarırım.
Yarına da kuzu incik haşladım, kalan pilav ve yanına salata yaparız.

bize de 78 geldi.Gündüz evde yokuz:KK43:Koci o fırın disko topu gibi hep yanıyor ondan diyor:)Ama çalışırken fırın yemeği elim ayağım,tavuk flan hep fırın poşetinde yapıyorm.Misal bu aksm mantar yapcam kaşarlı,sırf onun için büüyüjk mantar aldırdı bana ,yerken iyi sonra fırın hep yanıyor:KK43:Cidden zam cok gelmiş yaa.3 krus zam yapıldı asgari ücrete diye katlı katlı çıkarıyorlar:KK43:

Ayyy fırın ütü ve çamaşır kurutma makinası gerçekten saati deli gibi döndürüyor:D
Onlarsız da olmuyor tabi..

Rüya, başın sağolsun. Allah mekanını cennet eylesin inşAllah.. Ne kadar güzel yürekli bir evlatsın ve ne kadar güzel insanlarla kesişmiş yolun..

Tuğçe, Allah sizi de sağ salim kavuştursun inşAllah. Dualarımız hep onlarla.

Zeynepçim sana da bir şey sormak istiyorum. Bizim de ev kredimizden 45-50 bin arası birşey kaldı. Kısmetse üç ay kadar sonra kapatabilecek kadar birikimimiz olmuş olacak. Kapatıp 4-5 ay, belki 6-7 ay bilemiyorum, peşinat biriktirip yeni ev almak niyetindeyiz biz de. Yatırımlık düşünüyoruz yine. Şuan ödediğimiz kredi birimizin maaşının yarısından az. İkinci kredi çekme ihtimalimiz de olabilir yani. Ama hep birinciyi üzerimizden atıp ikinciye girelim mantığında olduk.

Ama siz kapatmak yerine yeni ev için peşinat yapmışsınız. Neden böyle yaptığınızı ayrıntılı sorsam? Yani kar/zarar dengesinde ayrıntılı ne gördünüz de kapatmak yerine yeni ev almayı tercih ettiniz?

Konut kredi kapamalarında erken kapama komisyonu kesiyor.
O yüzden bana da kapama işi konut kredileri için mantıklı gelmiyor.
Vadeli mevduata koyup her ay ordan taksidini yatırmayı tercih ederim şahsen. Ya da dediğiniz gibi başka bir yatırım..

Günaydın kızlar
Yarısı bitti.
Hep borç ödedik.
Bu şekilde devam edelim.
Tamam diyor

Ya ne güzel hevesleniyormuş bari:D
Ben maaşının 1/3 kadar takside zor soktum:D

bende aynı kafadayım.Evet birikim güzel sey,ilersi için ama ben bi daha 30 olmucam:KK43:Evlenirken düğün borcu vs hepsini kendimiz ödedik:KK43:Yoruldumnmm

Aynen, her yükü tek başına sırtlamak bıktırıyor insanı zaten.

Benim eşimin hiiç öyle fikirleri olmadı .Borcu sevmiyor.Bekarken ailesi o ve kardeşleri için ev alırken kredi borçları vs.ödemişler hep beraber.Ben de olmasam kenarda hiç paramız olmaz. Elimden geldiğince maaşımdan kalanları biriktiriyorum .

Benimki de öyle yiyip içip gezsin anca..
Ben bütçeleri ayırdım ama:D
Yoksa hem deli gibi açılıp hem bana suç buluyordu. Gördü kim ne yapıyormuş..

Çok mutluyum ama çok vicdanım sızlıyor, 1 triko elbise, 2 kazak 1 tshirt aldım, 150 TL civarı harcadım.
Fiyatları görünce, dolabımı yenilemek istiyordum, dayanamadım aldım. Elbiselerimi de evde giyiyorum, çok hoşuma gidince aldım.

Ayyy fırın ütü ve çamaşır kurutma makinası gerçekten saati deli gibi döndürüyor:KK70:
Onlarsız da olmuyor tabi..

Konut kredi kapamalarında erken kapama komisyonu kesiyor.
O yüzden bana da kapama işi konut kredileri için mantıklı gelmiyor.
Vadeli mevduata koyup her ay ordan taksidini yatırmayı tercih ederim şahsen. Ya da dediğiniz gibi başka bir yatırım..

Ya ne güzel hevesleniyormuş bari:KK70:
Ben maaşının 1/3 kadar takside zor soktum:KK70:

Aynen, her yükü tek başına sırtlamak bıktırıyor insanı zaten.

Benimki de öyle yiyip içip gezsin anca..
Ben bütçeleri ayırdım ama:KK70:
Yoksa hem deli gibi açılıp hem bana suç buluyordu. Gördü kim ne yapıyormuş..
aynen ütü de cok yapıyorm ama Allahtan kıs,thsirt ütüleme derdi yok.İlk evlenidiğimde adamın atletine kadar ütülerdim:KK55:Sanki kundakta bebe:anne::KK70:Artık azalttım ütüyü :KK51:

Çok mutluyum ama çok vicdanım sızlıyor, 1 triko elbise, 2 kazak 1 tshirt aldım, 150 TL civarı harcadım.
Fiyatları görünce, dolabımı yenilemek istiyordum, dayanamadım aldım. Elbiselerimi de evde giyiyorum, çok hoşuma gidince aldım.
bende buy açıldım:(Kumbaraya atamadım maaşı almadan önce daha cok atıyordum valla ya:((güle güle giy cnm aldıklarını..

Güle güle mutlu günlerde giy esila

aynen ütü de cok yapıyorm ama Allahtan kıs,thsirt ütüleme derdi yok.İlk evlenidiğimde adamın atletine kadar ütülerdim:KK55:Sanki kundakta bebe:anne::KK70:Artık azalttım ütüyü :KK51:
Ayyy aynen, küçük oğlan olmadan önce oğlumla eşimin iç çamaşırına çorabına kadar ütülüyordum. Bıraktım artık:D
2-3 haftada bir o da temel ütülenecekler..

Bugün yine çok bisürü enerciiğimmm.:spor:

2 cam silip tül yıkadım astım
Supurdum toz aldım
Balkon yikadim.
Wc-banyoyu temizledim.
Dolap içini düzeltip 2-3parca bisiler eledim.

Pilav yaptim.
Tavuk kızarttım
Eristeli yesilmercimek yaptim (kendime)
Buzlukda taze fasulye çıkarıp pisirdim.
Çamaşır asip topladim katladim.
Duş aldim.
Hâlâ bisiler yapasım var ama yapacak bisi kalmadi :ıslık:

Aksamada sufle yaparim diziyle iyi gider.

Kendime porselen çaydanlık aldim ya (Bu arada çay pek sevmem) sırf bakıp izlim diye aldım aşk yaşiyorum.

Dün esim görünce bi çay demlede içelim hayirli olsun dedi :)
Ponçigime merhaba de dedim :KK70:

Ay nasil kucuk şeylerle mutlu oluyorum.

hayırlı olsun..
küçük şeylerle mutlu olabilmek bence nadir yaşanan bi durum...en güzeli de bu...

Bugün elektrik faturası gelmiş. 134 tl :oha: şaştım kaldım. Üstelik bir hafta evde değildik. Ödedik mecburen.
Altın ve döviz ne olur acaba. Almak için biraz beklesem mi diye tereddüt ettim

ciddi miktarda vergi alınıyor..bende her geçen ay gelen faturaya şaşkınım..

bende buy açıldım:KK43:Kumbaraya atamadım maaşı almadan önce daha cok atıyordum valla ya:KK43:(güle güle giy cnm aldıklarını..

Yok ben çok açılmadım ama, lafta hiç bişey almayacağım diyordum.
Bir süre iş yerinde saklayıp kısım kısım ortaya çıkarayım bari :D

Yok ben çok açılmadım ama, lafta hiç bişey almayacağım diyordum.
Bir süre iş yerinde saklayıp kısım kısım ortaya çıkarayım bari :KK70:
dün 115 harcadım bende:)Aman aman bisey değil ama kumbaraya ataydım biseyler iyi,bütün nakiti 5nde karta yatırdım.kumbaraya bisey kalmadı:)
Aynen yavaş yavaş çıkar,sonra yine ne aldın diye söyleniyor evdekiler:)

dün 115 harcadım bende:)Aman aman bisey değil ama kumbaraya ataydım biseyler iyi,bütün nakiti 5nde karta yatırdım.kumbaraya bisey kalmadı:)
Aynen yavaş yavaş çıkar,sonra yine ne aldın diye söyleniyor evdekiler:)

Benim bir şansım var, hafta içi annemde, hafta sonu evimdeyim. 2 Parça direk evime gidecek, birini saklarım birinide hallederug :D :D
Hep böyle yapıyorum, her ay son haftaya kadar sıkıyorum sonra son hafta cozutup 3 hafta dengelemeye çalışıyorum, oysa 4 hafta dayansam, heşey yoluna girecek :D

Hayırlı olsun güle güle kullansın inş
Fiat makul bence de

Kızlar acil yardım
Eşim kemik almış kaynatmaya az suda beklettim kaynatıorum kaç saat kaynardı ya. Mikrop kapcaz gibi geliyor

Kızlar acil yardım
Eşim kemik almış kaynatmaya az suda beklettim kaynatıorum kaç saat kaynardı ya. Mikrop kapcaz gibi geliyor
valla kemik suyu için onu 12 saat falan kaynatıyorlar cnm.jöle kıvamına geliyormuş.Kısık ateşte sabahtan aksama kadr kaynatılıyor diye biliyorm ben

Back
X