Küçük Düşün Büyük Olsun!

Evet B12 düşük bugün iğne vuruldu.Zaten meme kanseri 7 yıldır.Geçen ayda kolonoskobi oldu.Çok şükür sonuçlar iyi bişey yok ama birden oldu.Maşallah bugün iyi gibi ben de ne olur ne olmaz aldım vitaminleri takviye olsun dedim.

B12 igneleri siyanokobalamin maddesini iceriyormus. Ben o tedaviyi kabul etmedim cunku etrafimda kullanan iki kisi karaciger sorunu yasadi. Bizim kullandigimiz b12 metil kobalamin formu. Isin ilginc yani satilanlarin cogu metil degil
Ben arastiriyorum bir markada karar kildim ama yazmayayim. Sizde arastirin isterseniz. D3 vitamini ise yag ve vitamin iceren urunler var, onlari alsaniz daha iyi.
Ilaclar yaparken daha cok bozabiliyor..

valla kemik suyu için onu 12 saat falan kaynatıyorlar cnm.jöle kıvamına geliyormuş.Kısık ateşte sabahtan aksama kadr kaynatılıyor diye biliyorm ben

Z zynpzeynep 1 saat kaynasa kafi bence
Ama ben oğluma ilikli kemik kaynatırdım sonra onu balkonfa 1 gece soğuturdum üzerindeki yagi alirdim.
O yağı al bence donuk yağ o damar tıkar.

Aslinda hic fokurdatmadan 24 saat kaynarmis. Ama fokurdarsa kiymeti kalmiyormus 12 saatte yeterli diyorlar.
Çok kaynarsa vitamini kalır mı ya 3 saat fln kaynattım jel gibi oldu.
Ay zaten pinpirikten ölcem. Dr lar çare bulamadı ne olcak bu halim

Çok kaynarsa vitamini kalır mı ya 3 saat fln kaynattım jel gibi oldu.
Ay zaten pinpirikten ölcem. Dr lar çare bulamadı ne olcak bu halim

fokurdamadan en kisik ateste uzun sure pisirilmesi gerektigini aksi halde zararli hale geldigini okumustum. Instagramda satis yapan buyuk sayfalarda bu sekilde yapiyor facebook saglikli yasam gruplarindada tarif boyle

Kızlar bir arkadaşım var hep kaynatıyor ona sordum
Uzun kaynarsa iliği çok çıkar ama seninkide yeter 2 3 çorbalık olur mikrop kapmaz dedi .uzun kaynamasının sebebi ilik çok çıksın diyemiş. Mikrop kırılsın diye değilmiş.veterinerden aldım onayı. Yapmak isteyen olursa bu bilgi aklında olsun
zelalke zelalke ilerde lazım olur canım sana.

fokurdamadan en kisik ateste uzun sure pisirilmesi gerektigini aksi halde zararli hale geldigini okumustum. Instagramda satis yapan buyuk sayfalarda bu sekilde yapiyor facebook saglikli yasam gruplarindada tarif boyle
Yaktım altını biraz daha canım

Bugün harcama çok
Oğluma doğum günü için gömlek aldım 40 tl. Mum ıvır zıvır 5 tl
5 kilo yağ
1 kilo penir
1 kilo zeytin
Kasap toplam 270 harcadık.
Kumbaraya 10 tl gitti
Yağı eşim almış varken almış niye aldı bilmiyorum bu ayda yeterdi.

Gunaydinnn.
Erbaşları yolladim.
Bütün camları açıp bi havalandirdim.
Oğlumun odasının tozunu aldim.
Toparladım.
Çamaşır yerlestirdim.

Bugun wc-banyo temizlicem
Yemek yapicam.

Yurt dışındaki gorumcen geldi 1 haftalığına isi varmis.
Allam her aksam esimi arıyor gelsene gelsene diye.
Eltimde görümcemde falan kaliyor.

Ama abisini falan aramiyor gel diye hep esimi.

Zaten esim aldı onu havaalanından gorustuler yani.
Eşimde geç geliyor zaten yemek falan derken saat 9 oluyor.

3 aksamdır arıyor yani geldiğinden beri.
Her aksam sanki esim onun yanında olmak zorunda.
Bu akşam bi ugrim surekli arıyor zaten pazartesi gidecek dedi esim.

Ya ben gitme falan demiyorum ama her gün bilmem kac defa arayıp gel çay içelim gel oturalim ne ya.
Gidesi olsa gider adam zaten.
Zorla cagiriyor.

Bi de ben görüşmüyorum ya inadinami yapiyo anlamadim.

Bi sorunumda yok onunla yani cagirsam gelir kalir.
Ben istemiyorum yanaşmasınlar bana.
Belkide çağıralım diye yapiyo anlayamadım.
Davet ettirmeye çalışıyorsa olabilir
Ay hic isim olmaz.

Kızlar acil yardım
Eşim kemik almış kaynatmaya az suda beklettim kaynatıorum kaç saat kaynardı ya. Mikrop kapcaz gibi geliyor
Canım önce tencerede su kaynamaya başlayıncaya kadar kemikleri bekletiyorum sonra o suyu döküyorum su siyah oluyor zaten.Sonra da tekrar su koyup kısık ateşte 10 saat falan kaynıycak ama fokurdamadan kaynamalı.Uzun süre olduğu için ilik çıkıyor.Düdüklüde yaparsam da 2-3 saat kaynatıyorum ben.Soğuduktan sonra da üstündeki yağı alıp karton bardaklara koyuyorum.

Günaydın kızlar

Hayırlı cumalar..

Kv erkenden evine gitti akşam duaya gelecekmiş.. Eşim de işe gitti tek başıma kızımla kaldım.. Bu gece sabaha karşı eşim toplantı için şehir dışına yola çıkacak.. pazar akşam 7 gibi anca döner.. Yiğenim gelecek hafta sonu kalmaya belki kv de kalır bilmiyorum duruma göre bakıcaz bakalım..

Pazar günü 7 si okunacak.. hediye vermeyi istiyorum gelenlere.. Ne alayım kızlar ?

Günaydın kızlar

Hayırlı cumalar..

Kv erkenden evine gitti akşam duaya gelecekmiş.. Eşim de işe gitti tek başıma kızımla kaldım.. Bu gece sabaha karşı eşim toplantı için şehir dışına yola çıkacak.. pazar akşam 7 gibi anca döner.. Yiğenim gelecek hafta sonu kalmaya belki kv de kalır bilmiyorum duruma göre bakıcaz bakalım..

Pazar günü 7 si okunacak.. hediye vermeyi istiyorum gelenlere.. Ne alayım kızlar ?
Sabırlar versin Allah tekrardan cnm..
Bizim burda genlde Yasin dağıtılıyor ruhuna.

Günaydın kızlar

Hayırlı cumalar..

Günaydın
Tekrar Allah rahmet eylesin canım
Benim kv.annesi için okutmuştu sonunda da tülbent ,tesbih bir de Yasin ve dualar kitabı dağıtmıştı.Kitabın içine annenin ismi olan etiketler yapıştırılıyor.

Günaydın kızlar

Hayırlı cumalar..

Canım Allah kabul etsin
Mevlit şekeri
Tesbih
Kucuk dua kitabı olabilir.
Okundukça annenin ruhuna gider.

Günaydın kızlar

Hayırlı cumalar..

Canım ben annemin 7 si için mevlidimvar.com sitesinden set siparişi vermiştim. Ürünün resmini web sayfasından buldum. Ekliyorum.

Eklentiler

• IMG_2736.webp
    IMG_2736.webp
    62,2 KB · Görüntüleme: 125
Selamlar Hanımlar,

Bakıcı ablamız Pazartesi günü bizden çıktıktan sonra fenalaşmış. Hastaneye kaldırmışlar. Doktor kalp krizi geçirmek üzeresin hemen anjiyoya alıyoruz demiş ve almışlar. Ancak tüm damarları açamamışlar. Salı günü baypas ameliyatı olacak. 3 ay çalışamazsın demiş doktor.

3 ay bir şekilde idare ederiz ama doğum ve sonrasında çalışamazsa işimiz bozuk gerçekten.

Evin temizlik ve yemek düzeni de haliyle çökmüş oldu. Ne yapacağımı bilemiyorum. 3 ay eşimle temizlik işini halledebilir miyiz yoksa başka birini mi bulsam karar veremedim:bicak:

Back
X