Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selam kızlar aralık ayı herkese iyi gelsin artık baya kış geldi güneş vardı ama ayazdi baya ev islerini bitirdim avm gittik oğlanı oyun parkına çıkardım ordan fileye gittik biseler aldik süzme mercimek çorbası yaptim kayinvalidem geçen hafta sarma biber dolması doldurmuş getirmişti donmuş şekilde sarmayla 5 tane gün dolma biberden pisirdim çorba arttı amcamın eşi vefat etti amcami çok sevmem ama yen gemi severdim Allah tahsilatini affetsin yarin annemlete gicem bassaglina gidicem inş.şekerpare yaptim komsu kek vermişti ona tatlı koyup verdim çayla yedik yarin annemlerede götürürüm

Allah rahmet eylesin başınız sağ olsun canım

ben seviyorum kız hem az ödeyip hemde evde kısa kollu tişörtle gezmek güzel oluyor. Eşimde iki gündür kısa şort ve kolsuz tişörtle geziyordu dedim hasta olacaksın düzgün giyin🤣 önceki evde biz çokçektik dığalgaz yakıyorduk hem elektrik artıyprdu hem de evde kıçımız doluyordu😂😂😂 güya yeni binaydı

Aslında geldiğim evde ben de öyleydim.Tşört badi çorapsız felan oturuyordum.şimdi kalın çoraplar kazaklar 🤣🤣

beren demişti sanırım öyle bir sistemi anlatmıştı.o da kötü yaaaa. Belki açmak istemezsin.
Evet bazı siteler böyle uygulama yapıyor sitedeki ısı seviyesi düşmesin diye.Boş daireler bile vermek zorunda
Bir de yaksan da yakmasan da veriyorsun belli bir miktar.Yarın çıktığım evdeki ısıtma bedeli gelir bakalım kaç gelecek
Bu evim kombili kısıkta gece gündüz yanıyor doğalgaz güzel ne yaktığını bilirsin.Çok yakarsan çok ,az yakarsan az ödersin ne iyi merkezi sistemi sevmiyorum
Ben bilmiyordum bu sistemi bana sacma geldi.
Ben okadarlik yakmadim ki.
mecburi almalari sacmalik.
ki bu sitede baya bos daire var.
satilik falan.
Belki cikmam burda oturmaya devam ederim diyordum babam kirayi verirse ama gelir gider yapinca bizi asiyor.
Tamam nezih, sessiz falan ama bebek olunca aidati, isi olayi,kirasi vs.
Pek bizlik degil.
Evim yapilinca giderim.
Bir de o evin icini kendi zevkime gore dosicem yine.
En azindan baby oda yapar duzen kurarim.
Hic kirada oturmamistim.
Insan bir de zarar veririm bisi olur diye endise ediyo
Kendi evin kendi evin valla

ben seviyorum kız hem az ödeyip hemde evde kısa kollu tişörtle gezmek güzel oluyor. Eşimde iki gündür kısa şort ve kolsuz tişörtle geziyordu dedim hasta olacaksın düzgün giyin🤣 önceki evde biz çokçektik dığalgaz yakıyorduk hem elektrik artıyprdu hem de evde kıçımız doluyordu😂😂😂 güya yeni binaydı
Burasi gunduz baya sicak.
kapatiyorum gunes aliyo her yer.
Aksam yakiyorum.
Suan 3 petek yaniyo mesela ince bir bady geziyoruz.
Oglum odasinda petek yaktirmiyor sicak diye surekli uzeri acik.
Diger evim sogukdu ya hepde kalin kalin polarlar,kazaklar😁
Buraya adapte olamadik.
Polarlari hep kaldirdim.
Ince pijama, tayt, ince bady kullaniyorum.
Kisin tayt giymeyi ozlemistim.
Diger evde kisin tayti ancak pijamajin altina giyebilirdim 450tl fatura+ufo dusun yani.
Ev asla isinmiyordu 80m2 falandi.
Burasi 120m2
Gayet iyi aslinda 125tl odersek her ay kotayi asmazsak orada 1 ayda odedigimizi burda 3 ayda odemis olcaz.

Uykum firar yine.
Esime sorsan erken yatarsan firar eder tabi der.
Aksam resmen koltukda uyuyorum.
Saat 9 da tavuk gibi uykum geliyo.
Aksam az cekirdek yiyim dedim yani ayda yilda 1
Kusu salinca hic bisi yiyemiyoruz geldi cop olan kasemi devirdi o da yiyo sozde cöpcu.
Her yer cekirdek copu oldu.
Dellendim.
Kimseyi rahat birakmiyo.
Ayaga kalkiyosun sanki kedi kopek yerde ayagimizin dibinde surekli biz nereye o oraya ama ucarak diil yuruyerek.
Ya ezilcek bi gun korkuyorum.
Pacalarima yapisiyo birakmiyo.
Dun yatmaya gelirken pesimden geldi isigi kapatinca kacti.
Evin delisi😂

Bana yardim eden ablanin dunur tanismasi var elmali kurabiye ve cupcake yapicam ona.
Cupcakeler icin kalibim yok🤷‍♀️
Gunduz bi bakim de kalip alim.
Elmalar yeter diye dusunuyorum.
20tane yapsam yeter.

ay kuzu birde ikinci çocuk diyo😣seninki böyle strese sokuyor seni insallah birikim yapıyordur ama sen kısip hep sen paranı harcarsan ne önemi varki sende belki kendine biseyler yapacaksın çocuk olsa tek hiç calısamiycaksin ona gore yönetsin maaşını valla şöyle sende bundan sonra harcadım de zulala benim esimde çalıştım hiç bise koyamadı m kenara ah şimdiki aklım olsa salakmisim resmen ben sıktım kendimi biseyler olsun diye o rahat saçtı parayı işsiz kaldı benimde maaşın rahatlığıyla bi ara iş beğenmedi :işsiz: :kızgın: bak aklıma geldikçe delleniyorum valla şimdi çalışmıyorum calisirsam eski yaptıklarımı yapmam diyorum
Yapcam ben ona 2.cocuk beklesşn🤣
Ya bunlarda kafa cok değişik
Amcasının esi emekli hala calısıyo,halası hala calısıyo gelmisler 60 küsür yasına emeklisin hala ne calısıyosn yani
Adamlar alısmıs kadının sırtından gecinmeye🤦🏻‍♀️
Genetiğini temizlemek lazım adamın🤣

Erkekler ne varsa harcıyor senin elindekileride alıyor kredi kartını kapatalim dedim hangi parayla diyor deli oluyorum paralar uçup gidiyor hiç hesaba bakmiyorum hiç birikim yok biizmde geçen gelen parayı babasina vermeye kalktı ula borç tependen taşıyor hic baban sana varken veriyim diyomu
Ya iste aynı mantık
Kadın calısmadı napcan yani?
Benimkinin amcasının esi 60 yasında hala calısıyor,diyorz niye calısıyosn otur artk?oglan üni.okuyo diye 🤦🏻‍♀️2 evi var kirada dükkan var
E onu da babası düsünsün yani.
Halası öyle kirada ev var kadın hala calısıyo,kocası emekli evde🤦🏻‍♀️
Degisikler.
Hayatta calısmam valla diyorm
Bi ömür calısmısım.
Bi zahmet erkek gitsin calıssın.

babyloading87 babyloading87 karşına alıp konuşsan nasıl olur, artık çalışmadığını üstüne basa basa söyleyerek, evdeki gelir gider dengesini bilmek istediğinden girerek suphelerinden, gelecek kaygindan bahsetsen.
Konuşma anında bakışından, tavrından, lafından anlarsın zaten ters bir durum varsa
Dün ayak üstü konustm
Ailene yardım ediyorsan ögrenirsem alır kzı giderim dedim(aslında bunu demesem daha iyi,o sinirle söylüyırm.Buda korkudan mı ne artk anltmıyo bana bisey)
Yok ne yardm etcem diyo.
Dedim bi bilezik taktılar kıza onu mu ödettiriyrlar geri sana?Yok artık daha neler dedi.
E yapmadıkları sey değil dedim(nisanda bana set taktılar esim yarısını babasının kartından cekti,onu ödemisti babasına 500 -500 taksitle)
Cok ödeme oldu bu ay diyo ama bizim icin yapılan bi ödeme yok hesap ortada.kirayı/krediyi ben yatırmıs oldum
Bence söylemediği kart yada kredi borcu var
3/5 bindir cok oldugunu sanmıyorm

Resmen sömürüyor seni canım.
İyi niyetini kullanıyor
Bir olur iki olur ama sürekli aynı şeyleri yapıyor
Allah yardımcın olsun
Rahmetli de beni sömürüyordu herşeyi ben ödedim
Bi de benden kendine ıphone istiyordu benim varmış da iyi ki almamışım 🤣🤣
Anlamıyorm hic mi gücüne gitmez insanın
Ben kadın halimle esim bana eve ben bakıyorm dese alınırım yani😔
Yüzgöz olmak da istemiyorm ama sinirle söylüyorm artık.

Bak canım biz de durum şu
Tüm giderler toplanır borç ikiye bölünür veya eşim der ki misal ben bu ay 3.000 veriyorum ona göre git
Borç belli gelir belli
Adaletli olmak için önce bir exel yap
Borçları yaz
Geliri yaz
Harçlık ayır
Ons göre denge kur
Borcları yazamıyorz iste😂
Söylemiyor🤦🏻‍♀️

göçmenler para biriktirir diye biliyordum🤣 valla öyle derler benim eşimde hep derdi ama evi değiştirirken benim zulolarımın faydası oldu. Hala diyor senin vardır zulon😂
Yok bunlarda birikim kafası cidden yok
Bunlarda kadınlar calısıyo🤦🏻‍♀️
Kadının aileden gelenler üzerine düzen kuruluyoe
Amcası ve halasında böyle
Aileden böyle görmüs 💆🏻‍♀️

Selam kızlar aralık ayı herkese iyi gelsin artık baya kış geldi güneş vardı ama ayazdi baya ev islerini bitirdim avm gittik oğlanı oyun parkına çıkardım ordan fileye gittik biseler aldik süzme mercimek çorbası yaptim kayinvalidem geçen hafta sarma biber dolması doldurmuş getirmişti donmuş şekilde sarmayla 5 tane gün dolma biberden pisirdim çorba arttı amcamın eşi vefat etti amcami çok sevmem ama yen gemi severdim Allah tahsilatini affetsin yarin annemlete gicem bassaglina gidicem inş.şekerpare yaptim komsu kek vermişti ona tatlı koyup verdim çayla yedik yarin annemlerede götürürüm
Basınız saolsun cnm
Mekanı cennet olsun🙏🏻

Bi de benim sağlık sigortam çok güzel özel hastahaneye gidip imza atıp çıkıyorum kaç bin olsa da .maaştan çok sağlık için kesinti oluyor.Bana diyorduki bana da prim öde ben de özel hastahaneye gideyim halasının kıZı da benle aynı bankadan emekli olmuş o demiş Beren prim öderse sen de yararlanırsın diye.Bakarız dedim varsa öyle bişey yazık özelden yararlansın diye prim yatıracaktım iyiki yatırmamışım
Bide seninkinin durumu vardı dimi🤦🏻‍♀️
Oldu pasam baska emrin💆🏻‍♀️
Ne seviyorlar asalak gibi kadının üzerinden gecinmeyi😏

Y
Kizlar dolap uygulamasi kullananlar ptt anlasma bitmis mi?
ptt gittim bugun anlasmamiz bitti dedi.
Dolap destege yazdim ptt anlasmamiz devam ediyor dedi.

yurtici ve sürat bana uzak.
5tl git gel dolmus parasi vercem.
suan ptt hemen sitenin altinda.
Yakin oldu falan diye seviniyordum geri dondum bugun 🙄
Yoo ben gecen hafta verdim pttden dolaptan

Anlamıyorm hic mi gücüne gitmez insanın
Ben kadın halimle esim bana eve ben bakıyorm dese alınırım yani😔
Yüzgöz olmak da istemiyorm ama sinirle söylüyorm artık.

Şimdi siz çalıştığınız için eşinizin sizden para aldığını düşünüyosanız yanılabilirsiniz. Bazı adamlar böyle..para konusunda senin benim olayını sevmezler pek..
misal benim eşim ticaretle uğraşıyo. Yanlış anlaşılmasın lütfen (işi gereği) deste deste para oluyo cebinde çoğu zaman. Buna rağmen benim kenarda 100 liram olduğunu bilse ona bile yer bulur harcamaya. Önce ondan başlar harcamaya😅

Kaç gündür bu konuyu okuyorum,(gözlerim kanadı🤪) o kadar güzel muhabbetler dönmüş,bırakamadım.

tr_lelli tr_lelli öncelikle senin bu inancına hayran kaldım. Tevekkülle,sabırla ne güzel kapılar açmışsın kendine. Helal olsun...

Şimdi siz çalıştığınız için eşinizin sizden para aldığını düşünüyosanız yanılabilirsiniz. Bazı adamlar böyle..para konusunda senin benim olayını sevmezler pek..
misal benim eşim ticaretle uğraşıyo. Yanlış anlaşılmasın lütfen (işi gereği) deste deste para oluyo cebinde çoğu zaman. Buna rağmen benim kenarda 100 liram olduğunu bilse ona bile yer bulur harcamaya. Önce ondan başlar harcamaya😅

Kaç gündür bu konuyu okuyorum,(gözlerim kanadı🤪) o kadar güzel muhabbetler dönmüş,bırakamadım.

tr_lelli tr_lelli öncelikle senin bu inancına hayran kaldım. Tevekkülle,sabırla ne güzel kapılar açmışsın kendine. Helal olsun...
Bizde de iste aynı durum önce bendeki🤦🏻‍♀️
Adam bende para durunca rahat edemiyor💆🏻‍♀️
Siz nasıl sinir olmuyorsunuz?
Ben sinir oluyorum💆🏻‍♀️
Bide öyle bi evden gelmedim,annem calısmadıgı icin babam bütün ihtiyacları karsılardı
Cebinde 10 lirası varsa anneme bırakır gider hala,5ini sen al dermis misal annem,ben erkeğim gerekirse arkadasımdan borc alırım dermis.
Gercekten de öyle yapar hala.10 lirası varsa bırakır gider.
Bizimki 10 lirası varsa,10 da benden alır kesin🤦🏻‍♀️

babyloading87 babyloading87
Ben verirken anlamıyorum da (adam çok profesyonel 😂),sonrasında sinir oluyorum😅
Bende çalışmıyorum. Evin ihtiyaçlarını karşılar,günlükte para bırakır. Ama bilsin ki ben arttırmışım,kenarda param var,muhakkak yerini bulur harcar yada harcatır,hiç şaşmaz..
Arkadaşım var sürekli akıl verir söyleme diye.bir ara söylemedim,bilezik aldım.sonra söyledim Onu bozdurmaya kıyamadı neyseki. Yanına bir tanede o aldı.
Bu aralar yine gizleyip aynı metodu kullanmayı düşünüyorum. Şu çenemi tutabilirsem tabi

E
babyloading87 babyloading87
Ben verirken anlamıyorum da (adam çok profesyonel 😂),sonrasında sinir oluyorum😅
Bende çalışmıyorum. Evin ihtiyaçlarını karşılar,günlükte para bırakır. Ama bilsin ki ben arttırmışım,kenarda param var,muhakkak yerini bulur harcar yada harcatır,hiç şaşmaz..
Arkadaşım var sürekli akıl verir söyleme diye.bir ara söylemedim,bilezik aldım.sonra söyledim Onu bozdurmaya kıyamadı neyseki. Yanına bir tanede o aldı.
Bu aralar yine gizleyip aynı metodu kullanmayı düşünüyorum. Şu çenemi tutabilirsem tabi
evet ya bende basta kendim teklif ediyorm
Adam oluuur diyince sinir oluyorm🤣
Etme,etmesen bilmiyecek iste ama dayanamıyorm💆🏻‍♀️

Ay suan moralım yerine geldi🤣
Gecen hafta gümüs harf kolye aldım trendyoldan 19 tl indirimde,suan 79tl🤭
Bide yüzük almıstm tam tur 19 a yine o da indrimli ,sepette 49 yazıyo.
Demek bayagı iyi almısız gecen hafta☺️

Back
X