• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Canım pazartesi gelmesi daha iyi olmaz mı?
Şimdi cuma temizlese siz haftasonu evdesiniz ev batar.
Siz cumartesi pazar evde olursunuz çamaşır işini halledersin
Pazartesi kadın gelir evi temizler ütü de belki yaptırırsın tüm hafta da ev temiz olur 😉

güzel fikrin için tşk ederim canım
bende şöyle yapıyorum
hafta içi çamaşırı atıyorum
cuma ya kadar kurur
cumartesi pazar evde olduğumuz için temiz olsun istiyorum
hafta içi zaten evde pek durmuyoruz
hafta sonu ev dagınık pis olunca
eşim hemen eline süpürgeyi alıyor
o zaman benimde kayış kopuyor
:):):)
ya bir dur diyorum
ben cumartesi rahat rahat oturup dinlenmek , dışarı çıkmak istiyorum
hafta içi zaten gel , yemek ye , duş al yat :):)

Kalan koltuguda sildim cok sukur.
Sadece minderlerin kiliflari yikanacak.
Onlarida yikar hemen geciririm cabuk kuruyolar.

A101 kahve mak. gelecekti camdan goruyorum a101 baktim bekliyolar 9a dogru gittim hemen ama bu istedigimden diil dugmesi asagida.
Öyle zor geliyo bana cunku cabuk kayniyor.
Zaten 1 tane kalmis somurmusler belkide sayili geldi bilmiyorum.
Ordan bisi almadim.
Hadi dedim cikmisken hakmar bim de gezim hepsi guzergahda.
Hakmardan pul cikolata, kuvertür beyaz cikolata,kiza toka, dis macunu, esime atlet(hic bozulma cekme yapmiyor bilginize aldim daha once), manti aldim.
40tl gitti.
Ordan Bim e gectim.
kornison tursu, pirzola tavuk, aldim.
25tl buraya baydim.
Tatbaka gittim su böregi 1 tanede kandil simidi aldim 20tl buraya gitti.

Hayirli kandiller bu arada Rabbim gonlumuzden gecen dilekleri dualari kabul eylesin insAllah.

Eve attim kendimi.
Tavuk sotelerim, az pilav var, az da corbadan var.
Oglani doyurunca kâr sayiyorum uzerimden yük kalkiyor.
Sayiyosun sayiyosun baska? diyo 😱

Hava guzelmis ya da bana ates basiyo bilmiyorum.
Kisa kollunun uzerine ince yagmurluk giyip ciktim ama terledim.
ay gebelikte bana da ateş basardı
kan fazlasından

şuaraya bir maşallah koyalım :nazar:
atom karınca lellişş

inan dusuncem o.
Neticede suan kira veriyoruz
Aldigimiz diger kirada gidiyor o cebimize kaliyordu en azindan
Ama 1 yıl boyle olacak.
Bu kadar ihtiyac varken yine altindan kalkiyoruz borcsuz altin vs bozdurmadan diye sukrediyorum.
Bereketiyle geliyor minnoşum
tabi canım
altınların durması bile kar
illa koymadım diye gerilme

İyigeceler kızlarr
BileZik konusulmus🤗
Benim düğün bilezikleri noldu ya sahi🤦🏻‍♀️
Kasadaydı en son 5 tane.
Mevlüdde koci sen seti istedin sadce deyip(ki hic öyle bisey demedim)getirmedi😏
Yedi mi bilezikleri diyorm🤷🏻‍♀️
Kızın 2 burma 1 künyesi var
Bitane de ben dogum paramdan kurtardıgımla yaptım.
Ceyrekleriyle yapcam bitane daha ins.
Babası yemezse😏
Bilezik sevmem 2 sene olmustur görmedim bilenziklerimi🤣
Setimi de sevmiyorm ama takıyorum düğünde dernekte.
Yalnız köstek alasım var.
Biara sorcm arpa köstekler nekdr kuyumcuya.
İse baslayınca yaparım artık insallah🙏🏻
köstek nedir ? :)
ilk defa duydum kız

Tasarrufu birikimi seviyorum zaten ilk bu topiğe de öyle birikim yaptığım dönemde ilgimi çekmişti. Dövizden zarar ettim artık uzun süre yanaşmam o sebeple altın en iyisi şimdilik. Tabi artık çalışmıyorum. Eskisi gibi olmasa da fırsat buldukça birşeyler atmaya çalışırım. Bazen eşim diyor işte şu şu işi yapıyor ne evi var ne arabası nasıl yetiremiyorlar diyor. Eee dedim senin eski halin gibi yaşıyorlar. Savrukluk ardından yetirememe kredi çekme faiz ödeme tabi bu iyi maaş alan insanlar için yaptığım yorum. ayrıca ben biriktirmesem biz evi değiştiremezdik. Parası yokken ek hesaptan eksiye girip borç verdiği günleri bilirim eşimin🤦🏻‍♀️ Tabi geri geldimi para hayır. Şimdi de benim kadar olmasa da eskiye göre bayağı gelişme var. İlk evlendiğimizde araba aldırmadığım için ne kavgalar etmiştik. Kardeşiyle ortak alacaktı ben kredi çekecektim. Ohh dedim. Zaten onun aklına uysam şimdi çocuk var ben çalışmıyorum. Ev borcumuz da bitince tamamen rahatlayacağız. En azından içim ferah evim var arabam var.
bir arkadaşı anlattı dün ıphone11 almış 8 bin vermiş. Eee dedim evi varmı yok arabası zaten şirket arabası. Kıçında don yok elinde ıphone sözüne çok inanıyorum.😀 insanlar hiç yaşlılığı hastalığı düşünmüyor. Ne şirketler battı. Bu dönemde işine bile güvenmemek lazım.
Bir de parası olup herşeyin hesabını yapanlara da kızıyorum. Mesela benim kardeşimle eşi 3 tane evleri var.ikisinden kira geliyor. 2 çocukları var. Arabaları gayet kaliteli lüks. Artık herşeyleri var. Bes birikimleri de var. İkisi de öğretmen maaşları da iyi. Hala tatile gezmeye harcamaya hep hesap yapıyorlar. Gitmiyorlar vs. Yani o kadar varlıkta da kendimden kısacağım. Bakalım çocukları kıymetini bilecekmi bıraktıklarının yoksa çarçur edip yok mu edecek. Bu kadar da yapamam.
Eksiden cekip borc vermek kacıncı level ya🤦🏻‍♀️
Kardesin hata ediyor.
Bizde cok borc ödedik.Hala da ödüyorz.
Bebek icin tedaviler faln .
Ama tatillerimize gittik.
2 sene önce polip ameliyatı oldum
1500 tl falan ödemistik
Eve geldik ,2 saat sonra ayaklandım
Koci dedi sen iyisin gel cıkalım dısarı
Gittik avmde tatil aldık 2 günlük😂
2 gün diye güzel de bi otele aldık
Hala tadı damagımda Kusadasındaydı
Sonra 2 görümcem ,arkadaslar hep gitti o otele🤣

Eklentiler

• CD06A5A8-F37C-4FEC-82D6-ECECCF4A769A.webp
    CD06A5A8-F37C-4FEC-82D6-ECECCF4A769A.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 98
Tasarrufu birikimi seviyorum zaten ilk bu topiğe de öyle birikim yaptığım dönemde ilgimi çekmişti. Dövizden zarar ettim artık uzun süre yanaşmam o sebeple altın en iyisi şimdilik. Tabi artık çalışmıyorum. Eskisi gibi olmasa da fırsat buldukça birşeyler atmaya çalışırım. Bazen eşim diyor işte şu şu işi yapıyor ne evi var ne arabası nasıl yetiremiyorlar diyor. Eee dedim senin eski halin gibi yaşıyorlar. Savrukluk ardından yetirememe kredi çekme faiz ödeme tabi bu iyi maaş alan insanlar için yaptığım yorum. ayrıca ben biriktirmesem biz evi değiştiremezdik. Parası yokken ek hesaptan eksiye girip borç verdiği günleri bilirim eşimin🤦🏻‍♀️ Tabi geri geldimi para hayır. Şimdi de benim kadar olmasa da eskiye göre bayağı gelişme var. İlk evlendiğimizde araba aldırmadığım için ne kavgalar etmiştik. Kardeşiyle ortak alacaktı ben kredi çekecektim. Ohh dedim. Zaten onun aklına uysam şimdi çocuk var ben çalışmıyorum. Ev borcumuz da bitince tamamen rahatlayacağız. En azından içim ferah evim var arabam var.
bir arkadaşı anlattı dün ıphone11 almış 8 bin vermiş. Eee dedim evi varmı yok arabası zaten şirket arabası. Kıçında don yok elinde ıphone sözüne çok inanıyorum.😀 insanlar hiç yaşlılığı hastalığı düşünmüyor. Ne şirketler battı. Bu dönemde işine bile güvenmemek lazım.
Bir de parası olup herşeyin hesabını yapanlara da kızıyorum. Mesela benim kardeşimle eşi 3 tane evleri var.ikisinden kira geliyor. 2 çocukları var. Arabaları gayet kaliteli lüks. Artık herşeyleri var. Bes birikimleri de var. İkisi de öğretmen maaşları da iyi. Hala tatile gezmeye harcamaya hep hesap yapıyorlar. Gitmiyorlar vs. Yani o kadar varlıkta da kendimden kısacağım. Bakalım çocukları kıymetini bilecekmi bıraktıklarının yoksa çarçur edip yok mu edecek. Bu kadar da yapamam.
ay dogru diyorsun
yani tutumlu , tasarruflu olmak en güzeli ama yemekte lazım
gezmedim , yemedim ,içmedim eeee gelen damat veya gelin çatır çatır yiyecek
iki iki dört
sende ye , onlarda yesin, köşene de at
nihayatinde kimse ne zaman öleceğini bilmiyor

biz ödemeleri yapıyoruz
birikime atıyoruz
kalan harçlığımıza bakıyoruz
bu ay şöyle bir şey yaparsak bütçemizi sarsmaz,
baktık limiti geçiyoruz
aman diyoruz . ötle diğer aya geziyi
ama yeni açıan iki güzel mekana gideriz
orayı keşfediriz

herkese selamlar
hayırlı kandiller kızlar

dün oğlanın öksürüğü bayağ artınca aldım doktara götürdüm
eşimde oraya geldi
doktor dinledi iyi dedi
cigere inmemiş boğazda gıcık gibi dedi

işimiz erken bitince , oğlan çiğ köfte istedi
bahçeli 7 de bir çiğ köftecimiz var oraya gittik
çigköftesi gerçekten güzel
adıyamdan gelmiş , zincir yerler gibi değil
günde 3-4 tepsi yugurup satıyor

ordan çıktık eşim kokoreç istedi
hadeeee dedik orası da hemen yan dükkan :)
neyse ben bir çeyrek yedim :(
dedim eve gidelim

bu seferde oğlan saksı yiyeceğim diye tutdurdu
onun yanında ki dükkanda :KK53: saksı ve küçük pankek çikolata sos tatlı yapıyor oraya gittik
dedim bugün iyice suyu çıkardık
tabi ben tatlıdan az yedim, ama çig köfte ve koko yedikten sonra :)

ama bugün öğlene kadara sıvı ile beslenmeye devam
anca eritirim :işsiz:

akşama yemeğimiz var.
kalan barbunda çorba erişte ortaya turşu
taze meyve suyu sıkım ve kapanış :):)

Eksiden cekip borc vermek kacıncı level ya🤦🏻‍♀️
Kardesin hata ediyor.
Bizde cok borc ödedik.Hala da ödüyorz.
Bebek icin tedaviler faln .
Ama tatillerimize gittik.
2 sene önce polip ameliyatı oldum
1500 tl falan ödemistik
Eve geldik ,2 saat sonra ayaklandım
Koci dedi sen iyisin gel cıkalım dısarı
Gittik avmde tatil aldık 2 günlük😂
2 gün diye güzel de bi otele aldık
Hala tadı damagımda Kusadasındaydı
Sonra 2 görümcem ,arkadaslar hep gitti o otele🤣

🤣🤣🤣 işte öyle koca olunca ben de öğrendim gizli gizli para biriktirmeyi.
çok benzer şeyler yaşamışız. Bizde üç tedaviye yığınla para harcadık. Bana son tedavide ameliyat önerdiler. İstemedim çünkü karar vermiştik zaten. Ameliyatın işe yarayıp yaramayacağını bilmiyordum. Uğraşmak istemedim. Çünkü yumurta çıkmıyordu zorla 2 tane oluyordu. Bir sürü para daha verecektim. Tedavi harici vitaminidir yok bitkisel şeylerdir onlara da oldukça çok para harcadık.
hatta sizin gibi tedavi sonrası avm ye gidip hemen tatil almıştık. Marmariste grand yazıcı çok güzeldi hatta çocuk için güzel şeyler vardı.Çocuk olunca da geliriz dedik ama çocuktan sonra ülkede ekonomik krizden tatil fiyatları da uçtu. Geçen yaz daha ucuz yere gittik. Orası da güzeldi ama. Sadece denizi çok rüzgarlıydı havuzda vakit geçirdik.
bu yıl ben gitmeyelim diyorum.Gidersek toparlayamayacağız. Zaten sitenin havuzu var. Seneye gitsek daha iyi olacak.

ay dogru diyorsun
yani tutumlu , tasarruflu olmak en güzeli ama yemekte lazım
gezmedim , yemedim ,içmedim eeee gelen damat veya gelin çatır çatır yiyecek
iki iki dört
sende ye , onlarda yesin, köşene de at
nihayatinde kimse ne zaman öleceğini bilmiyor

biz ödemeleri yapıyoruz
birikime atıyoruz
kalan harçlığımıza bakıyoruz
bu ay şöyle bir şey yaparsak bütçemizi sarsmaz,
baktık limiti geçiyoruz
aman diyoruz . ötle diğer aya geziyi
ama yeni açıan iki güzel mekana gideriz
orayı keşfediriz
Biz de gideriz hafta sonları yemeğe çıkıyoruz genelde. Yeni yerler keşfediyoruz falan. Kızı da oyun parkına götürüyoruz. Eğlenmeye götürüyoruz. Param varsa gezmemden ödün vermem ya. Yoksa dikkat ederim tabi. Aynen ilerde gelinler yer kesin🤣

herkese selamlar
hayırlı kandiller kızlar

dün oğlanın öksürüğü bayağ artınca aldım doktara götürdüm
eşimde oraya geldi
doktor dinledi iyi dedi
cigere inmemiş boğazda gıcık gibi dedi

işimiz erken bitince , oğlan çiğ köfte istedi
bahçeli 7 de bir çiğ köftecimiz var oraya gittik
çigköftesi gerçekten güzel
adıyamdan gelmiş , zincir yerler gibi değil
günde 3-4 tepsi yugurup satıyor

ordan çıktık eşim kokoreç istedi
hadeeee dedik orası da hemen yan dükkan :)
neyse ben bir çeyrek yedim :KK43:
dedim eve gidelim

bu seferde oğlan saksı yiyeceğim diye tutdurdu
onun yanında ki dükkanda :KK53: saksı ve küçük pankek çikolata sos tatlı yapıyor oraya gittik
dedim bugün iyice suyu çıkardık
tabi ben tatlıdan az yedim, ama çig köfte ve koko yedikten sonra :)

ama bugün öğlene kadara sıvı ile beslenmeye devam
anca eritirim :işsiz:

akşama yemeğimiz var.
kalan barbunda çorba erişte ortaya turşu
taze meyve suyu sıkım ve kapanış :):)
Kaç öğün yemek yiyorsun canım ara öğün varmı bu diyette. Aklıma gelmişken sorayım dedim

Kızlar benim kızın çenesi morardı bayağı. Koltuğun yanındaki tahta kısma vurdu geçen gün. İlaç kullanıyorum da hala geçmedi. Önereceğiniz birşey varmı

Valla bilmiyorlar.
Benim buyuk teyzemde kocasida asiri cimridir.
Gezmez, almaz etmezler.
Ev aldilar falan.
Gelinleri catir catir yiyor.
kocasiyla sehir sehir geziyor.
Koca sıkistikca anne para ver.
Kredi odetir kira ister.
Simdi gezmicez de nezaman gezcez.

Ben esime diyorum ki cocuklara birer ev kaliyor iyi kotu.
Kira vermezler.
Okusunlar daha iyisini kendileri yapsin.
Ben kendimi parcalayamam daha fazla.
Oglum kizim yesin diyede kendimi heba edemem.
Egitim olanaklarini ihtiyaclarini saglarim.
Ömrum yeterse dugunlerinide yaparim.
Calisipda araba mi aliyorlar yazlik mi geziyorlar mi kendileri bilirler.

Simdikiler okadar hazirci ki.
Benim daha 15 yasindaki oglum bile anne ev alin yatirim olsun diyor.
Yani tabiki yatirim guzel biside kolay mi.
Sen alirsin onuda diyorum😁
Biz bukadarini aldik iste.
18 yasina gelsin yicek esimi araba araba diye gor bak diyorum esime.
Onceden para istemezdi hic, annemler verince bile almazdi zorla.
Simdi öyle istiyo ki parasi var yine istiyor
Annem verince falan havada kapiyor

Back
X