Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selammmlar,
Bugün arkadaşta toplaştık siteden 4 arkadaş.
Arkadaşın bebeği olacak, ona baby shower sürpriz yaptık. Ben kahvaltı sonrası Ütü yaptım biraz sonra mercimek köftesi ve tavuklu makarna salatası yaptım ( arkadaş geçen yaptığın makarna salatası efsaneydi dedi.beğenmiş yapayım dedim 😅)
Biri poğaça patlıcan salatası, köz biber salatası kurabiye yapmış, yaş pasta almış, diğeri kuru dolma patlıcan biber,
Öyle yedik çay kahve.Bu iyi olmuyor işte. Kilo olarak dönüyor. Çocuklar oynadı o süperdi.
Akşam 19:00 geçti geldim eve. Mutfağı toparlayamamıştım onu hallettim. Eşim geldi.
Elaya yemek yedirdim.
Elayla biz odada takılıyoruz. Koci yeni çeşit Bodrum mandalinalı nargile tütünü almış mutfakta kapıyı kapattı onu tüttürüyor. 😁
Oradan sesleniyor yedirennk gittim birşey oldu sandım çayı gösteriyor. Hiç de yapmaz. Niye beni çağırıyorsun koy iç dedim. Dibinde çay beni çağırıyor çay için yaa🤯
Neyse ben de alacaktım çay ondan doldurdum😂
Şimdi kendime plaj çantası örmeye başladım. Ela da biraz film izliyor. Bugün izlemedi istedi. Sonra yatışa geçeriz.
Yarın arkadaşa bırakıp doktora gideceğim. Mr falan çeker diye onu yanımda götürmeyeyim dedim

Slm bacimlar
Bu ne bicim yaz hani yaz gelsin,keyif yqpacaktik hani😒
Kiz okuldan geldi kapidan iceri girdi heryeri kollar bacaklar balon gibi sismis kizarmis.

Yani berabed geliyorsb hadi arbada gormedin,inince de mi gormedin yani be adam🤦
Gittik apar topar biseye reaksiyon gostermis alerji dokuyo dedi.
Yolda okulu aradim hemen ne yedi diye?Pilav ustu doner tavuk varmis.Evde tavuk yemez .Gitmis orda tavuklarini yemis.
Ogretmen alerjsii mi vardiki dedi?Yok ama yemez tavuk dedim sasirdik dedim.zeyrct verdi dr bi de geniz akintiisi varmis ilac sprey yazdi.
Sistemde sorun varmis saglik sigortasi 120 tl muayene odedik ins aliriz faturayi yollucm yarin sirkete.
Eve geldik yemek yok menemen yedik😄
İsyeri zaten bugun sorunluydu ,aksam aaksam bide buna moralim bozuldu.Allah beterinden koruusn diyelim napalim😑
Geçmiş olsun canım, Alyanın da alerjik bünyesi galiba. Zaten çoğu çocuğun şuan hastalığı alerji yoğunlukta. Ela da daha küçükken kullandığım ilaç bile alerji yapıyordu. Çok çabuk vücut reaksiyon gösteriyordu. Kızarıklık kaşıntı oluşuyordu vs
Tabi tavuk da dokunmuş olabilir. Çabuk geçer inşallah

Valla kızın çorbasından hamurisine kadar yaptım goturdum biliyonuz.
Ee kizartmalarina makarnalarina kadarda yaptım
Yahu Bi sofra toplican 2 bulaşık yıkıcan yok yani
Kadın temizlik yapmiyor eriniyor herseye.
O kahvesini alsın otursun yatsın ancak.
Kendide önüne bekliyor
Arkadas geldiğinde ben nugget kizartiyordum
Sana mı kaldı mutfak işi diyor kız
Ben kizartma yapıyorum Bi kahve suyu koy 2 kurabiye koy kıza yok anacim.
Kalktım onuda yaptım.
Ben koymasam koymazdida
Hayir kendi arkamizi topladığımız yetmiyor Bi de bunların arkasını topluyoruz .
Çok yaşlı olur hasta olur falan anlarım
Keyfi ya benim anam keyifci
Hiç anana çekmemişsin :)

Benimkide öyle bayrama gidiyoruz akşama doğru geleceğimizi biliyor yapmıyor biz hazırlıyoruz çoğu zaman kız kardeşim çok titiz illa gidince temizlik yapıyor oraya gecenlede bir gitmiştim yemek yok yine kız kardeşimi ariyir gelirken ekmek arası al diye🤦🤦kalktım çorba biseler hazırladım oğlumda var o herşeyi yemezde ekmek arası
Bizim de yemek konusunda öyle. Genelde köfte yeyip gittiğimiz oluyor😊 bazen sorar açmısınız ne yapayım diye. Çünkü onlar çok çeşit yapıp yemezler. Ben bile onlar gelince yapınca diyor ne gerek var bu kadar çeşite bir sürü şey var diye. Evet ben yalnızken tek çeşitle doyarım ama misafirim olunca çeşit yapmayı severim.
Ramazanda geldiklerinde, biz kardeşimle eminönüne gitmiştik. iftara ancak yetiştik. Dolapta yemek vardı onu da çıkarmamış Tarhana çorbası ve makarna yapmış :) gelince çıkarttım çok niye çıkartıyorsun diyor😂 biz nasıl anne olacağız bakalım. Çeşit yiyen çocuğum olsaydı yapardım çeşit.
Hee bir de benim eşim ailede alışmış yemek kültürleri geniş.tarhana çorba makarna bir de iftarda mecbur kalmadıkça yemez.

Selammmlar,
Bugün arkadaşta toplaştık siteden 4 arkadaş.
Arkadaşın bebeği olacak, ona baby shower sürpriz yaptık. Ben kahvaltı sonrası Ütü yaptım biraz sonra mercimek köftesi ve tavuklu makarna salatası yaptım ( arkadaş geçen yaptığın makarna salatası efsaneydi dedi.beğenmiş yapayım dedim 😅)
Biri poğaça patlıcan salatası, köz biber salatası kurabiye yapmış, yaş pasta almış, diğeri kuru dolma patlıcan biber,
Öyle yedik çay kahve.Bu iyi olmuyor işte. Kilo olarak dönüyor. Çocuklar oynadı o süperdi.
Akşam 19:00 geçti geldim eve. Mutfağı toparlayamamıştım onu hallettim. Eşim geldi.
Elaya yemek yedirdim.
Elayla biz odada takılıyoruz. Koci yeni çeşit Bodrum mandalinalı nargile tütünü almış mutfakta kapıyı kapattı onu tüttürüyor. 😁
Oradan sesleniyor yedirennk gittim birşey oldu sandım çayı gösteriyor. Hiç de yapmaz. Niye beni çağırıyorsun koy iç dedim. Dibinde çay beni çağırıyor çay için yaa🤯
Neyse ben de alacaktım çay ondan doldurdum😂
Şimdi kendime plaj çantası örmeye başladım. Ela da biraz film izliyor. Bugün izlemedi istedi. Sonra yatışa geçeriz.
Yarın arkadaşa bırakıp doktora gideceğim. Mr falan çeker diye onu yanımda götürmeyeyim dedim
Efsane makarna salatası tarifi merak edildi 😀 sırrı ne🥰

Efsane makarna salatası tarifi merak edildi 😀 sırrı ne🥰
Aslında bir sırrı yok da işte arkadaşın damak tadına uygun demekki😁
Makarna ve Tavuk göğüs haşlıyorum, parçalıyorum. Göbek marul doğruyorum. Mısır ve dereotu ekliyorum. yoğurt ve mayonez sarımsak karıştırıp diğer karışıma ekliyorum.
Bu kadarcık efsane😜

Aslında bir sırrı yok da işte arkadaşın damak tadına uygun demekki😁
Makarna ve Tavuk göğüs haşlıyorum, parçalıyorum. Göbek marul doğruyorum. Mısır ve dereotu ekliyorum. yoğurt ve mayonez sarımsak karıştırıp diğer karışıma ekliyorum.
Bu kadarcık efsane😜
Sen tavuk salatası ile makarna salatasını birleştirmişsin🥰 ben de deniyeyim tavuk salatası çok beğeniliyordu, benim tavuk salatamın içine sen makarna eklemişsin, güzel olur bence de🥰

Sabah koci geldi biz kahvalti ettik 9 gibi.11 gibi o geldi hazirlDim.
13.00 de kardesimler geldi.Hediyelerini verdiler babama.Kociye bi tabak cikolata almislar,browni,pasta flaan almislar.
Ben aralarda alyaya hep biseyler yedirdim muz yedi meyve yedi kocuye yine kahvakti etti falan.
Ben pasta browni yedim tansiyonum dustu artik cunku bi olcun dedim .10/7 neyse yedim pastayi kendime geldim.Anamda boyle😄Yemek yemiyorlar sabah kahvalti aksam yemegi.Girin yapin der Allah icin.ama ben girip Alyaya yapiyorm sadece.
Kvdeme ugradik acmisiniz dediler yok dedik tokuz ama bayiliyorm.Sarmasi varmis sarma cikardi karpuz cikardi.Ama o sarma nasil iyi geldi.İcimden diyorm anamin evinden ac geldim kvdem doyurdu iyi mi fkfjfjkf.
Kpderjme meyve aldik koydeki teyzelerden dut franbuaz.Bana da koci frenk uzumu aldi.
Kiz uyudu orda eve gectik aciz😄Orman kebabi yaptm 1 saate pisti salata ayran oyle yedik.
Bidaha yemegimi yapip gitcm anama bana ders olsun
Teyzsi kiza tabiki zaradan bayramlik almis.H.ici gelir dedii.Niloya bebek almis buyuk et bebek.
Bende karne harcligi 100 er tl verdim cocuklara.
Anama iyi gaz biriktirdm.
Surekli veriyorlR Alyaya hep anlatiyirm Allah razi olsun.
Cocuklara harclik verdi yegenlere.Koci orda .Alyayi es gecti.Karne parasi diye.Alya bende dedi.Sana verdi ya aksm deden dedim.Napim simdi .Surekli veriyorrlar zateb aliskin cocik.Ama kocinin onunde yapma bahcede ver yani.
Ay valla ben mi alinganim bilmiyorm anama gitme fikryle gelmesin bi sure bana kimse oturalim evmizde😒
Baby aynı beni anlattın sanki😅 teyzesi yemek hep yapar Allah için ne zaman gitsek yemek çıkarır. Kız annelerinin bu rahatlığı nedir yahu. Bir de bizi kocaların diline düşürmekte bir numaralar galiba. Ben de o konulara çok dikkat ederim. Eşimin ailesi gözümüze soka soka verir para Elaya. Annem falan da işte eşim yokken bana verir🙄
Elanın geldiği zaman annem altın almış takmak için. Koci uyuyor gece yarısı bana veriyor altını heyy Allahım. Sanki bebek için altın takmadı imajı veriyor😁 yalanmı.
Ahh ne diyim işin yolunu yordamını bilmiyorlar.

Belki çok büyütülecek konu değil ama, benim eşim takılır bu konulara malesef.
Kardeşiyle bile bu konunun üzerinde durdu. Yok ben ona taktım o niye benim kıza takmadı gibi.

En yakın zamanda olsun inşallah🤲
Yeni bir kitaba başladım
Kitapta hayallerinizi 40sn ancak kurabiliyorsunuz sonra hemen olumsuzlukların düşünüyorsunuz diyo.
Param yok, zaten alamam, imkansiz vs vs
Niyet edin, varmış gibi düşünün, var olumlaması yapın, var olduğunu hayal edin diyor.
Evet ben sürekli zaten alamayız, okadar pahalısini alamayız, amann işte hayal diyorum.
Ama eşim alicam der ve alır genelde.
Ben hep olumsuzu cagirdigimi fark ettim.
Düşüncelerim değişmeye devam ediyor okudukça.
Niyet etmek önemliymiş.

Geçmiş olsun canım, Alyanın da alerjik bünyesi galiba. Zaten çoğu çocuğun şuan hastalığı alerji yoğunlukta. Ela da daha küçükken kullandığım ilaç bile alerji yapıyordu. Çok çabuk vücut reaksiyon gösteriyordu. Kızarıklık kaşıntı oluşuyordu vs
Tabi tavuk da dokunmuş olabilir. Çabuk geçer inşallah
Anlamadımkı cılege var benımde var ama baska seylere yoktu yenı mı cıkıyor nedır?
Saolasın cnm.AKsm ılacı ıctı sabah kaybolmustu.Gecen seferde bı gecede kayboldu ılacla sukur.

Selamm eşim 11 de geldi
Kızı 11 e kadar oyalicam diye uyumuyor arkadaş uyumuyor
Daha babasiylada kudurdu uyumadı
Helyumlu balonunun üzerine atlamış patlatmış.
Böyle yapıyor uzerlerine atlaya atlaya patlatıyor.
Valla eşime cay yaptım gitti peşine devrildim kaldım
Uykumda var gibi ama uyuyamam.
Is de yapasım yok.
Yemekler az az var yetmez sulu yemek takviye yapim.
Kızı cikarim bugün dün çıkarmadım
Krep dokim az oglanda yer
Kızda seviyor

Kitabımdan okudum 5-6 sayfa valla anlaya anlaya okumak istiyorum.
Yavaş gidiyorum.
Beğendim bunuda
Kızın uyuduğu zamanlarda okucam yoksa anlamıyorum okuduğumu.
Bugün toz da almam lazım ilk defa bukadar uzun süre toz almadım yaw 4 gün olcak.
Yagiyor zaten mubarek

Slm bacimlar
Bu ne bicim yaz hani yaz gelsin,keyif yqpacaktik hani😒
Kiz okuldan geldi kapidan iceri girdi heryeri kollar bacaklar balon gibi sismis kizarmis.

Yani berabed geliyorsb hadi arbada gormedin,inince de mi gormedin yani be adam🤦
Gittik apar topar biseye reaksiyon gostermis alerji dokuyo dedi.
Yolda okulu aradim hemen ne yedi diye?Pilav ustu doner tavuk varmis.Evde tavuk yemez .Gitmis orda tavuklarini yemis.
Ogretmen alerjsii mi vardiki dedi?Yok ama yemez tavuk dedim sasirdik dedim.zeyrct verdi dr bi de geniz akintiisi varmis ilac sprey yazdi.
Sistemde sorun varmis saglik sigortasi 120 tl muayene odedik ins aliriz faturayi yollucm yarin sirkete.
Eve geldik yemek yok menemen yedik😄
İsyeri zaten bugun sorunluydu ,aksam aaksam bide buna moralim bozuldu.Allah beterinden koruusn diyelim napalim😑
Geçmiş olsun kuzu 😌tavuk tandır yazın tavuk sıkıntılı oluyor

Oğlana kofte patates kizartcam fritozde
Dünkü yemeklerde yenir biter bugün.
Oturdum Bi kahve ictim
Ortalığı toparladım.
Supur toz al yapıp birakicam
Çocuklar evde olunca her türlü dağılıyor zaten
Güzel esiyor balkon çöktüm balkona

Selamlar kızlar yeşilçay içiyorum hafif esiyor sonra güneş açıyor şuan sabah yastiklari yıkadım 3 tane astım yun yastık vardı 2 tane kaldırdım esim birinde bennyatarim ddi oglusa oda yaramıyor olabilir yanımıza geliyor yatıyor artık yatağı küçüldü baza yada yavrulu yatak alcam ona bakalım ortalık topladım buzluktan birbparca tavuk çıkardım pişiyor oglus tavuklu bulgur pilavı istiyor domates çıkardım yine buzluktan çorba için attım ocağa onları hallediyim az güneş inse disarda işlerim var halletsem

Surda otururken 350tl ekmeğine kan doğmadım valla içime oturuyor almasan olmuyor
Eşimde kasaba ugricak 600tl o bırakır gitti 1000tl
Ayy şaka gibi diil mi?
Alışveriş yapıyoruz toplasan 2 hafta ancak yeter ve 1000tl bir çok eksikde buna dahil değil.

3 tane süt, yarim kilo tereyag, 2 bitter çik., bebe bisk, 3kg tozseker, bulaşık mak. Parlatıcısı,yüzey temizleyici, salam, limonata, 6lı kağıt havlu, nugget, krema, cekirdek ve trilice kutu aldım. Şurası 350tl (çoğuda indirimde Bi de)
Kaşar, salatalık, biskuvi gibi bir kaç parça şey kaldı.
Cay ve yag almam lazım 1 pkt yedek yok.
İndirim bakicam.
Kasabida eşim halledecek.
Herseyi az az ziyan etmeden yapmaya çabalıyorum.
Yensin dökülmesin.
Cif ve sabuna destek atmam lazım bu ay idare eder beni
Dus jeli sabun falan yedekleyince iyi oluyor

Selamlar kızlar yeşilçay içiyorum hafif esiyor sonra güneş açıyor şuan sabah yastiklari yıkadım 3 tane astım yun yastık vardı 2 tane kaldırdım esim birinde bennyatarim ddi oglusa oda yaramıyor olabilir yanımıza geliyor yatıyor artık yatağı küçüldü baza yada yavrulu yatak alcam ona bakalım ortalık topladım buzluktan birbparca tavuk çıkardım pişiyor oglus tavuklu bulgur pilavı istiyor domates çıkardım yine buzluktan çorba için attım ocağa onları hallediyim az güneş inse disarda işlerim var halletsem
Sen kolayladin
Benimde yastıkları yikamam lazım
Uyku setlerini battaniyeleri yikayip kaldırmıştım iyi oldu onlar kısa hazır
Kullanilanlari yikamam lazim.
Sıra gelmiyor yaw

Sen kolayladin
Benimde yastıkları yikamam lazım
Uyku setlerini battaniyeleri yikayip kaldırmıştım iyi oldu onlar kısa hazır
Kullanilanlari yikamam lazim.
Sıra gelmiyor yaw
Vallahi akşam yada sabah erkenden minder kılıfları sökülüp yikancak oturma odasının sabah sağlık ocağına gitmek istiyorum sağlık raporu alacağım ehliyet bu sene sonmuş degiscek doktor duruma göre kan istiyormus muayene ediyor ddi hemşire erken gelin ddi sabah oglus uyuyorken gidip gelirim

Back
X