Küçük Düşün Büyük Olsun!

Gunaydınn
Oğlanın kursta pazartesiye kadar tatil o da evde.
Kız yine sahurladı bi de heycanli ikide bir gelip anne kahvaltı hazır mı babamı abimi çağırım diyo bi enerjiii bi çene
Uyurlar öglene kadar ikiside.
Ortalığı toparladım.
Süpür, toz al yapıp yemek yapıcam
Bayram için bi gömlek düşünmüştüm yani kombinimi ona yapmıştım ama bedeni küçük geldi.
Daha da yetismez siparis versemde.
Magzada gezmek isime gelmiyor ne giycem ben yeaa
Gerci sadece esimin patronun oraya gidicem ben
Gecen bayram cok tesaduf lcw 1 tane bulmustum öyle zaten bulamam bisi diye girmistim.
Cuk oturmustu bi turlasam mı bilmiyorum
Üseniyorum havada serin gömlekle üşürüm sanki hırka mı giysem ouf su ne giysem kararsızlığı=teraziburcuolmak.com
50 kişiye sorar terazi😅
Daha geçen karar vermemişmiydin gömleğe bacım sen :) resim göndermiştin sanki

Bugün sadece uyudum. O kadar güzel geldi ki. Akşama doğru ev süpür mutfak topla derken bu saat oldu çayımı içiyorum.
Bugün birikim namına kumbarama 60 tl attım. Dün altın alınca kumbaram boşalmıştı biraz biraz doluyor. Eşimde de bugün sadece 2 tl bozuk varmış onu bıraktı. Azıcık sıkıştırayım da fazla versin ya 😅 İşin kötüsü bu aralar borsadan da pek yüzüm gülmüyor. Dün altın aldım bugün düştü. Ne alsam elimde kalıyor 😅

Neyse uzun vade deyip sabır çekiyorum. Yarın ablama hediye alcağım doğum günü geçti eşim ve kendim için 2 tane alırız da eksiden alacağım. Maaşı çok erken bitirdik az bir nakit kaldı onunla idare ediyoruz. Bayramın ilk günü hariç evde olacağım ben işlerim var acil onları bitirmem lazım. Bir de ilk gün harcarım bir hafta daha pek para harcamam . Eşimi bilemiyorum tabi
Al benden de o kadar,borsada çok kar etmedim. Altın da düşmüş. Battı gemiler😅

Ya kızlar bir sorum var size. Eşimin halası babaannesi birlikte yaşıyor. Bizi bayramın ilk günü kahvaltıya çağırmışlardı. Babası filan da olacaktı. Normal de ailemin yanında kahvaltıya gidecektik sonra onlara gidecektim. Ailem 5 dakika uzaklıkta onlar 40 . Eşim de ısrar edince tamam dedim. Ailem bayramda olmayacağız dedi zaten. Şimdi şimdi ailemin planı değişmiş bayramda öğlen 12 gibi yola çıkacaklarmış .

Bende eşime dedim ki ilk aileme gidelim bir daha bayramda olmayacaklar. Yok diyor. Neymiş halası tüm aileyi çağırtmış oraya gideceğiz demişiz. Bayram namazından hemen sonra 1 saat uzaklıkta ki eşimin annesinin ve dedesinin mezarına gidelim. Sonra halasına gidelim. Sonra annemlere yetişirmişiz. Sadece tüm yollar 3 saate yakın sürüyor. Hayır dedim neymiş bu akşam zaten bayramlaşmaya gidermişiz.

Kendi ailesi olsa bu terbiyesizliği yapmaz. Kızdığım kadar yok mu? Yoksa gözüm mü kör birikimci hanımlar

Ya kızlar bir sorum var size. Eşimin halası babaannesi birlikte yaşıyor. Bizi bayramın ilk günü kahvaltıya çağırmışlardı. Babası filan da olacaktı. Normal de ailemin yanında kahvaltıya gidecektik sonra onlara gidecektim. Ailem 5 dakika uzaklıkta onlar 40 . Eşim de ısrar edince tamam dedim. Ailem bayramda olmayacağız dedi zaten. Şimdi şimdi ailemin planı değişmiş bayramda öğlen 12 gibi yola çıkacaklarmış .

Bende eşime dedim ki ilk aileme gidelim bir daha bayramda olmayacaklar. Yok diyor. Neymiş halası tüm aileyi çağırtmış oraya gideceğiz demişiz. Bayram namazından hemen sonra 1 saat uzaklıkta ki eşimin annesinin ve dedesinin mezarına gidelim. Sonra halasına gidelim. Sonra annemlere yetişirmişiz. Sadece tüm yollar 3 saate yakın sürüyor. Hayır dedim neymiş bu akşam zaten bayramlaşmaya gidermişiz.

Kendi ailesi olsa bu terbiyesizliği yapmaz. Kızdığım kadar yok mu? Yoksa gözüm mü kör birikimci hanımlar
Erkekler hep aynı ilk önce kendi ailesi sonra sen oluyorsun
Bu her zaman öyle bir benim kocam iki lellinin kocası müzdaribiz

Bence bu tamamen ilişkilere bağlı. Mesela biz de olsaydı, babaanneye tamam dediysek onlara giderdim, hep birlikte plan yapılmış çünkü. Aileme de bu gece giderdim, ha bayram sabahı görmüşüm ha akşam. Çünkü baştan verilen söz var. Tabi dediğim gibi bu aradaki ilişkiye bağlı ben eşimin ailesini de kendi ailem gibi sevdiğim için ona göre cevap verdim. Önemli olan gönüller bir olsun bence🥰

Ben esimin ailesi yüzünden bayramlardan nefret ediyorum.
Bayramlar bana hep kaos, kavga.
Her bayram gitmicemi bile bile o kavga çıkıyor.
O sebeple ben kahrolsun erkekler yasaşın emperyalist yaşam diyorum😂

Sizin aile dinamiginiz nasil bilmiyorum.
Yani anlasabildiginiz insanlarsa sorun olmaz aslında ailenizi bu aksam görüp yarın es ailesiyle zaman gecirmek.
Yani benim anlasabildigim insanlar olsalardı ben sorun etmezdim..

Erkekler hep aynı ilk önce kendi ailesi sonra sen oluyorsun
Bu her zaman öyle bir benim kocam iki lellinin kocası müzdaribiz
Kız ben esimin ailesiyle anlasabiliyor olsaydım ben sorun etmezdim.
Zaten annemlerle bir aradayım hep
Biz kendi evimizdeykende hep önce onun ailesine gidilirdi yine sorun etmezdim.
Ben uyumlu hatunum bacım insanlar uyumsuz.

Bence bu tamamen ilişkilere bağlı. Mesela biz de olsaydı, babaanneye tamam dediysek onlara giderdim, hep birlikte plan yapılmış çünkü. Aileme de bu gece giderdim, ha bayram sabahı görmüşüm ha akşam. Çünkü baştan verilen söz var. Tabi dediğim gibi bu aradaki ilişkiye bağlı ben eşimin ailesini de kendi ailem gibi sevdiğim için ona göre cevap verdim. Önemli olan gönüller bir olsun bence🥰
Bende öyle yaptım 🤭 Şimdi eve girdik baya da oturduk. Aslında eşim kısmen haklı ilk onlara söz verdik ama kızdığım nokta illa da benim dediğim olacak tavrı. Güzelce dese aşkım böyleyken böyle tamam derim zaten. Neyse eve gelince iki yüz astım pişman ettim tavrı için hemen kediye döndü 😅 Ah ah evlenene kadar trip atan biri değildim ben ne ara böyle oldum 🙈

Ben esimin ailesi yüzünden bayramlardan nefret ediyorum.
Bayramlar bana hep kaos, kavga.
Her bayram gitmicemi bile bile o kavga çıkıyor.
O sebeple ben kahrolsun erkekler yasaşın emperyalist yaşam diyorum😂

Sizin aile dinamiginiz nasil bilmiyorum.
Yani anlasabildiginiz insanlarsa sorun olmaz aslında ailenizi bu aksam görüp yarın es ailesiyle zaman gecirmek.
Yani benim anlasabildigim insanlar olsalardı ben sorun etmezdim..
Sizin durum farklı Allah yardımcın olsun bacım 😅

Bende bu akşam bizimkilere gittim. Sorunu halletik ama açıkçası ailesini çok sevdiğim söylenmez. Babası ve kardeşi var. Onlar iyi hoş ite kaka sorunsuz gidiyoruz da halasına gitmek istemiyorum. Bize çağırdım babaannesi halası eniştesi geldi. Tüm çevre de titiz Paticik olarak tanınırım. Başak burcu kadınıyım düşünün . Gitmiş evinde benim evimin tozlu olduğunu filan söylemiş kayınbabama. Ben daha iki gün önce öğrendim. Bem hastayken bile temizlik yapan insanım ayıp yani. Eniştesi banyo dolabımızın içerisine bakarken eşim yakalamış. Evin tek banyosu ve yeni evli sayılırdık. Çok kişisel şeyler de olabilirdi düşünün. O yüzden bu kadar tepki verdim sanırım

Bugün tasarruf yapmadım. Günlük harçlığım bitti bu arada. 40 lira ekran değişimi 30 da kılıf aldım. Gerisi de ekmekti filan bitti.

Selam kızlar
Konuya direk gireceğim. Bence de yaşasın emperyalist yaşam🤣
Şaka bir yana aileler konusunda hep ilk zamanlar bırakılan izlenimler önem taşır malesef. İnsanlar kol kanat gereceğine sürekli bir kötüleme oluyor evlilik üzeri ve evliliğin ilk yılları. Sonra herkes kenara çekiliyor haddıni biliyor vs vs. Ama iş işten geçmiş sevgi yerine uzaklık güvensizlik oluşturulmuş oluyor.
Mesela ben ilk teyzeleriyle tanıştığımda, ne güzel burada da bir ailem oldu diye düşünüp sevinmiştim. Ama malesef zamanla büyük teyzesinin böyle bir bana surat yapması istemez gibi davranması küçük teyzesinin niye bizi çağırmadığınızları birşeylere karışmak ister gibi davranışı, sonra eşimin nişanlıyken beni sürekli onların istediği gibi şekle sokmaya çalışması. Bana aldığı hediyeleri onlardan gizlemesi vs vs anlatmakla bitmez.
Evlendiğimizde ilk ay onlara gidelim tartışmamız. Uzun uzun anlatmayacağım anlatsam ooo.
Ayrıca benim aileme baştan hoş beş davranıp evlenince bazı şeyleri sorun yapmaya başlaması.
Artık herkes farklılaştı herşey yolunda ama iş işten geçti.
Bence asıl sorun benim eşimdeydi. Çünkü evde olanları nişanlıyken gelip bana anlatıyordu. Ölçüsü ayarı yoktu. Hala da bazı konularda ölçü ayarı yok😅 bir bakarsın havadan nemden küser teyzeye bir bakarsın kanki.
Teyzesi de artık biliyor onu da beni de.
Babasına hiç lafım yok.
Neyse uzun uzun anlattım.
Kısaca benim düşüncem eşin ne kadar özveriliyse sen de o kadar özverili ol. Değilse olma. Benim prensipim bu.
Mesela ben gün oldu ailemle ilgili sorun yaptığında onun ailesi toplanınca gitmedim.
İlk yıllarda öyleydi.
Şimdi kendi diyor gidelim diye. Ama ben ailemin yanında uzun süre onsuz kalınca daha mutluyum.
Amann ne de anlattım ne dertliymişim🤣
Yaşasın emperyalist yaşam 🤭

Son yaptığım iş evi toplamaktı, bu evde dağınıklık bitmiyorduuuuu 😵‍💫
Sabah uyanınca Lavabo yıkadım wc twmizledim. Akşamüstü oradan oyuncak topladım. Suyunu sildim. Birşey demiyorum çünkü kendi başına oynuyor iyi oluyor. Bir arkadaşımın çocuğun banyoya girip oyalanmasına tahammülü bile yok. Tabi herkes farklı. Herkesin düşüncesine saygı duyarım. Ben takmıyırum. Yerler aşırı ıslanmadığı sürece sıkıntı yok. İlerde büyüyünce zaten bu oyun hallerini bile mumla ararım.
Ocak sildim. Çamaşır attım vs. Ev işimi saymakla bitmez. Birara anne işin bittimi anne işin bittimi 😊
Birlikte evde sinema keyfi yaptık.o arada ceviz kırdım ayıkladım.
Sonra tatlının hamurunu yaptım. Kurabiye istedi onun da hamurunu yaptım koydum dolaba. Tatlıyı yapıyordum. Açmak istedi. Yardım etti sağolsun kızım.
İftara kahvaltı hazırladım.
İftardan sonra banyo faslımız.
Oturduk kahve içtik. Çamaşır katladım. Günü evi toplamakla bitirdim.
Bayramlık kıyafet ayakkabısını hazırladım. Sabah görünce mutlu olsun.
En güzel bayramlar onların olsun. 🥰
Şimdiden herkese iyi güzel mutlu bayramlar

Back
X