Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selammm
Benim pastane açıldı vesselam 🥱
Havuclu cevizli tarçınlı kek yaptım
Cikolatalı mısır gevrekli kurabiye yaptım 1 tepside.
Makarna, musakka yaptım
Dunden de azicik pilavla kofteli yemekden var.
Kizima tarhana çorbası yaptim.
Markete gitti geldi dedesiyle uyumuyor uyumuyor
Evi süpürdüm
Carsafları değiştirdim
Toz al, silide yarın yaparım yoruldum.

Bu ara icim daralıyor bilmem neden
Hayır olsun insAllah.
Hayır olsun o daralma bende de var. İnşallah geçer biran önce.

Çocuk konusunda hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun.
Ben kızı uyuturken uyumuşum.tabi eşim de koltukta sızmış 😅 uyandım namaz kıldım. Şimdi de uyku kaçtı.
Umarım uyuyabildiniz. Biz hep erkenciyiz. Uykusuz kalınca çok gergin oluyoruz. O yüzden tumba yatak. 😪

Gunaydinnn bacimlar🍭
Sabah 6 da kuru fasulye pilav yapmayan da ne bilim🤟
Yemegim hazir,kafam rahat.
Kiz bana takmis kafayi,benim neden ehliyetim yokmis🤦
Anan sevmiyor cocuuum araba kullanmayi diyorm,alallim sana ehliyett beni gelir alirsin diyo🙆
4 yasinda bunlari dusunmezsin be evladim😅
Oyun hamurlarinda indirim vardi,4lu simli organiklerde onlardan aldim gece.
Alyanin bebeklik bisikletini falan satcam,patpat aldim.
Bayramda gitmis 1 tepsi baklava almis koci,dun ofise goturdum onu valla yenmiyordu.
Annemde gondermis ev baklavasi
Benim ekipte cociklar genc 19 -20 yasindalar hep.
Analik hep yediresim var hfjfjfj
Gecen cig kofte soyledim 1 kilo,herkes yedi .
Yemek yemiyor cocuklar,aldiklari maasi eve veriyorlar😑
Biskuviyle gecistiriyorlar insan uzuluyor ya.
Okusaniza sizin daha okumaniz lazim diyirm ama nasil okucaklar.
Allah yardimcilari olsun🥺

Bizim araba güzel artmış ama piyasadada yokmuş
Altinlarima uzuluyordum fakat arabada bukadar artınca unutturdu.
Neredeyse aldigimiz fiyati katlayacak hic aklımın ucundan gecmezdi bukadar piyasa yapacagi.
Ama bayramda enistemler, kuzenimler falan gördü (görmemişlerdi)
Halam bile fark etmemis 2 defa geldi oysa bize demek anlamadi dikkat etmedi.
Eniştem nekadara aldın?, piyasası nekadar? sıfır mi? falan sordu durdu eşime.
En sevmedigim şeyler..
Ben kimseye nekadara aldin? Maasin nekadar vs öyle şeyler asla sormam soramam.
Bilmiyorum göz değecek diye korkuyorum.
Herkes iyi niyetli değil malesef.
Allah kötü, kötü niyetli insanlar muhafaza eylesin hepimizi.
O gün eşimin teyzesi bayramda ne kadar para kazanıyorsun eşimde çok şükür dedi geciltirdi napacaksa aldıgımız
Ula gece yarılarına kadar kendi çalışıyo sanki

Bu gün yine sabah sabah bir makina çamaşır ile gözümü açtım akşam yagmur görünüyordu çalıştırmadım ama sabaha kadar yağmamış balkona çamaşır askısına astım yagarsa telaş yapmayayım diye. Yemekler var dünden onlar bitsin isteyen olursa yine yaparım. Mutfak topladım, bitenleri kavanoza doldurdum üstlerini sildim. Benim saklama kaplarım kavanozlarım küçük sık sık doldurmak istiyor eşim izin almış yazlığa gitti bahçeyi düzenlemek için yanına tost yaptım birde ayran koydum yeter dedi. Evin tozunu aldım yeni sırt çantası almış kızlarım onu düzenledim, önceki çantamı da kıyamıyorum deri boşalttıp kaldırdım. Bu gün biraz dinlenmek istiyorum ayakta fazla kalmaktan bacaklarım agrıyor, tabi tek sebep bu değil biraz da kilo var ama veremiyorum. Akşam erkenden uyumuşum tv izlerken uykuya dalmak en sevdiğim. Paralarımı saydım bir ara çıkıp döviz alabilirim. Ama her an para lazım olucak diye de uzatıyorum almayı.

Selammm
Benim pastane açıldı vesselam 🥱
Havuclu cevizli tarçınlı kek yaptım
Cikolatalı mısır gevrekli kurabiye yaptım 1 tepside.
Makarna, musakka yaptım
Dunden de azicik pilavla kofteli yemekden var.
Kizima tarhana çorbası yaptim.
Markete gitti geldi dedesiyle uyumuyor uyumuyor
Evi süpürdüm
Carsafları değiştirdim
Toz al, silide yarın yaparım yoruldum.

Bu ara icim daralıyor bilmem neden
Hayır olsun insAllah.
Gunaydin hanimlaaar
Bende emekli olup sizin duruma geçmek istiyorum da daha çok var yaaa sadece evde yaşamak evden çıkmamak istiyorum çok yordular be😂

Evi temizledim rahatım, akşama yemek derdim de yok akşam eve gelen tokum diyor tamam diyorum. Ramazan sonrası hepsi ekmek arasına dadandı kokoreç, döner, pide ondan sonrada pilatese gidiyorlar. Neyse bir süre sonra bıkarlar diyorum. Bu gün hava çok can sıkıcı kapalı arada yağmur atıyor, havada bayagı soğumuş. Şimdi biraz dinlenicem duşumuda aldım. Bir yandan da market listesi hazırlıyorum, geçen bime gelen kabuklu cevizlerden aldım 2 kilo kırmak lazım ama evi yeni temizledim bu gün hiç bulaşasım yok, birde ben sarma dolmada yerli pirinçle yapıyorum pilavıda güzel oluyor 64.90 tl 2.5 kilo fiyatı bana iyi geldi. Arada hep market alışverişini takviye yapıyorum ama yine de eksikler çıkıyor. Faturalar da gelmeye başlar elektrik doğalgaz vb. Hep gider diyorum biz ayda bir kez alıyoruz ama öde öde bitmiyor.

Gunaydin hanimlaaar
Bende emekli olup sizin duruma geçmek istiyorum da daha çok var yaaa sadece evde yaşamak evden çıkmamak istiyorum çok yordular be😂
Bir evde olan pisman bir olmayan.
Ama bence en zoru calisan anne olmak.
Bekar olcan ve sonsuza dek calisacaksın bu en makulu.
Caliş ye caliş ye hazır yemek, temizlenmis ev
Sürekli bir hesaplar, bir zamanla yarısma yok.
Degerini bilsin bekarlar
Evlenmen guzumm üremen annemm😂

Selammmm
Yine zamanla yarisiyordum
Kargoya çıktım hımhızlı o ara aras kargo beni darladı.
Geliyoruz, yaklaştık, yarim saate ordayız msjları atiyollar attıkca kosturdum
Çünkü yatak gelecek ve bazıları yukarı çıkarmıyor evde olmam lazımdı sonuc ben eve geleli 2 saat oldu aras kargo hala yok.
O ara iyide ıslandım
Kargo islerimi hallettim.
Bime girdim
Eve geldim kuru islattım 5 gibi pisircem.
Pirinc ıslattim o da pilav olacak.
Kiza tarhana var, köfte var.
Oglana B planı (kurufasulye yemeye bilir)
Hamburger köftesi yaptım.
Suraya bakın 1 günde kac cesit sey yapıp neler düşünüyorum kadınlar cabuk cöküyo sonra sor bi neden? Neden. 😂
Simdi hemmen evi supurcem

He o ara 2 de hamur yogurdum biri mayalı hamur, diger k.tozu ile
Biri mayalı patatesli börek olacak.
Diğeri sayalı cörek olacak.
Ben evi supurene kadar dinlensinler baslıcam.

Annem gunlerdir börek sayıklıyor
Yap da diyemiyor biliyonuz kendisi aşırı üşengeç (normale analar yapar yollar bu anlamdada aşırı şanşsızım onuda biliyonuz şans ancak halime güluyordur izleyip)
Dedim hadi lelli ananında gönlünü yap lelli için sevap vakti🫠
En son bayılmayla kapanış olur bana gün
Cuma görüşürüz artık genşler selametle

Son düzenleme:
Canım Allah o güzel kalbine göre versin. Ama çok gençsin emeklilik için.
Allah razi olsun ablacım
Yas beklersem 20 senem var daha 😂😂😂
Yok 25 yil yeter dersem de 9 senem var hayirlisi bakalim buyukbas zengin okursa çalışmam daha😂😂
Degerini bilsin bekarlar
Aynen öyle valla 5te eve gidip yemek yapcam ye yıka sonra yoruluyorum erkenden uykum geliyor kendime ayıracak vaktim hiç yok
Kizkardesim var 28 yaşı da evlenme diyorum annemde beni hasliyo o da evlensin diye ugrasiyor
Arabasi var öğretmen geziyor tozuyor napcan elin kahrını cekcen diyorum
Allahim sen konuyu biliyorsun😂😂😂

Degerini bilsin bekarlar
Çalışacaksın çocuk olmayacak çok zor hep bi hengeme içindesin dün yrmek yedim geri gittik işe eve 11.30 da geri döndüm yattım ve pert bugünde evi süpürdüm yemek yaptım
Bitiyorum resmen ütüt var bide

Allah razi olsun ablacım
Yas beklersem 20 senem var daha 😂😂😂
Yok 25 yil yeter dersem de 9 senem var hayirlisi bakalim buyukbas zengin okursa çalışmam daha😂😂

Aynen öyle valla 5te eve gidip yemek yapcam ye yıka sonra yoruluyorum erkenden uykum geliyor kendime ayıracak vaktim hiç yok
Kizkardesim var 28 yaşı da evlenme diyorum annemde beni hasliyo o da evlensin diye ugrasiyor
Arabasi var öğretmen geziyor tozuyor napcan elin kahrını cekcen diyorum
Allahim sen konuyu biliyorsun😂😂😂
Tabi cnm asıl evlenen evde kalıyo evlenmeyen geziyo tozuyo valla

Benin masamin uzerinde de cesit cesit kurabiyeler keşke günlerce dursa.
Kahvemi yapınca yanına 1 tane alsam.
Biri geldiginde hazır orda olsa.
Yok 4 tane kalmış o da akşama biter.
Tmm yiyin de az yavaş yiyin dicem.
Börekler pişti annem mest.
Kadının en sevdiği dedim az az yicen tansiyonları oynatmak no.
Kaldı kuru ve pilav.
Hepsi hazır ocaga atsam yarim saate pişer ama asla halim kalmadı.
Az oturdum esmalarımdan çekicem dinlenim hemde.

Ayy bugün noldu yagmur hic durmadi semsiyemle ptt yürüyordum bi magzanin önünde bir cift bekliyordu tentenin altında.
yaslarida 45 falan.
Tentenin altından çıkıp arabaya bileceklermis meğer toplasan 4 adım yani.
Abi sag kolu kaldirdi aldi kadini kolunun altina(montunu yagmura siper yaptı yani kadina) bindirdi öne kendi islanarak gecti koltuga.
Bende öyle baktım. Hayır kadin bas örtülü 4 adımdan en fazla nekadar ıslanabilir örtüsü azıcık ıslanırdı belki o da 3-5 damla.
Bi de baktım kendime semsiyeme ragmen kolum sacim hep su.
Lan sukadar şansımız olmadı beğ
Kadin 4 adım ıslanacak diye adamcagzin ödü koptu abi sekermiydi erirmiydi dicektim.
Vayy anasını gözlerim neler gördü bugün böyle
Ne zaman baba mezara girincemi 😂

Benin masamin uzerinde de cesit cesit kurabiyeler keşke günlerce dursa.
Kahvemi yapınca yanına 1 tane alsam.
Biri geldiginde hazır orda olsa.
Yok 4 tane kalmış o da akşama biter.
Tmm yiyin de az yavaş yiyin dicem.
Börekler pişti annem mest.
Kadının en sevdiği dedim az az yicen tansiyonları oynatmak no.
Kaldı kuru ve pilav. yemek
Hepsi hazır ocaga atsam yarim saate pişer ama asla halim kalmadı.
Az oturdum esmalarımdan çekicem dinlenim hemde.

Ayy bugün noldu yagmur hic durmadi semsiyemle ptt yürüyordum bi magzanin önünde bir cift bekliyordu tentenin altında.
yaslarida 45 falan.
Tentenin altından çıkıp arabaya bileceklermis meğer toplasan 4 adım yani.
Abi sag kolu kaldirdi aldi kadini kolunun altina(montunu yagmura siper yaptı yani kadina) bindirdi öne kendi islanarak gecti koltuga.
Bende öyle baktım. Hayır kadin bas örtülü 4 adımdan en fazla nekadar ıslanabilir örtüsü azıcık ıslanırdı belki o da 3-5 damla.
Bi de baktım kendime semsiyeme ragmen kolum sacim hep su.
Lan sukadar şansımız olmadı beğ
Kadin 4 adım ıslanacak diye adamcagzin ödü koptu abi sekermiydi erirmiydi dicektim.
Vayy anasını gözlerim neler gördü bugün böyle
Ne zaman baba mezara girincemi 😂
Maşallah sana Lellim valla her gün yürek yiyorsun, çeşit çeşit yemek, iki çeşit börek ellerine sağlık. Lellim gördüklerini bizimle paylaştın ya ben sana daha güzelini yazıcam. Bizim yazlık komşumuz İzmir merkezde yaşıyor geçen kış yağmurlu bir günde İzmirde bir hastanede randevusu varmış muyane bitiminde nasıl bir yagmur diyor kadın karşıdan karşıya geçemiyoruz diyor adamın biri yanında ki kadını almış kucagına sulara bata bata karşıya geçiriyormuş arkadaşımda almış bunları kameraya adam abla lütfen çekme evdekiler görür sosyal medyadan demiş. Arkadaşım o an dedi çekmeyi bıraktım çünkü evdekiler dediği eşi ve çocukları o da çok özenmiş bana öyle bir anlattı ki sonuna kadar dinleyince benim de yüzüm düştü. Hepimiz böyle jestler karşısında özeniyoruz, ben yagmurda bile eşimle yürümeye razıyım en sevdiğimdir.

Maşallah sana Lellim valla her gün yürek yiyorsun, çeşit çeşit yemek, iki çeşit börek ellerine sağlık. Lellim gördüklerini bizimle paylaştın ya ben sana daha güzelini yazıcam. Bizim yazlık komşumuz İzmir merkezde yaşıyor geçen kış yağmurlu bir günde İzmirde bir hastanede randevusu varmış muyane bitiminde nasıl bir yagmur diyor kadın karşıdan karşıya geçemiyoruz diyor adamın biri yanında ki kadını almış kucagına sulara bata bata karşıya geçiriyormuş arkadaşımda almış bunları kameraya adam abla lütfen çekme evdekiler görür sosyal medyadan demiş. Arkadaşım o an dedi çekmeyi bıraktım çünkü evdekiler dediği eşi ve çocukları o da çok özenmiş bana öyle bir anlattı ki sonuna kadar dinleyince benim de yüzüm düştü. Hepimiz böyle jestler karşısında özeniyoruz, ben yagmurda bile eşimle yürümeye razıyım en sevdiğimdir.
Banada sey geldi acikcasi ya dedim 2.evliligi🫣
Ya da dedigin gibi bisi.
Ne bilim hic duymadim böyle o yaslarda misal 20 senelik esine öyle yapacak bir erkek.
Genc olsalar sevgililer ya da yeni evliler dicemde.
Güzel şeylerede heves edemez oldum yaw

Çalışacaksın çocuk olmayacak çok zor hep bi hengeme içindesin dün yrmek yedim geri gittik işe eve 11.30 da geri döndüm yattım ve pert bugünde evi süpürdüm yemek yaptım
Bitiyorum resmen ütüt var bide
Allah yardımcın olsun

Banada sey geldi acikcasi ya dedim 2.evliligi🫣
Ya da dedigin gibi bisi.
Ne bilim hic duymadim böyle o yaslarda misal 20 senelik esine öyle yapacak bir erkek.
Genc olsalar sevgililer ya da yeni evliler dicemde.
Güzel şeylerede heves edemez oldum yaw
Millet kafayı yemiş öyle şeyler duruyorum ki işyerine gidince adamlar resmen aldatıyor
Adamın birinin işte sgk kagıdı çıkaracaktı bir çıkarttı kadınların telefon numaraları tam iki sayfa ben sokkkkk yanlışlıkla çıkarttı
Eşim bu ne abi dedi
Napım karşımda suc deiyo
Kendinde değilmiş tövbe tövbe
Kimseye güvenmeyeceksin onu öğtendim
Ortalık bozuk yani insan kimseye güven demiyo eskiden olsa güvenirdim bir cahillik vardı bende ama çok çok bozuldu ortamlar yani kapı komsunfan bile uzak olacaksın

Gunayss
Ben bu adama carlamadan bisi yaptiramiyorum
Adam ondan anliyor
1 haftadır iadelerimi arabada gezdiriyor.
Doldu tabi süresi tekrar iade kod almam lazimdı bir de yanlis gelen ürün vardi resim istiyor iade ederken pöfsss.
Soylendim valla
Tekrar arabadan getirdi tekrar resim cektim tekrar iade kodlarini yazdim uzerine (4 iade)
Semtimde sürat yok inadinada süratle yolluyorlar bakın bu da şansın halime güldüğü anlardan ispatdır.
Neyse verdi ben carlayınca sabahın köründe.
Böyle seylerdeki sorumsuzluğu beni ifrit ediyor.

Bugün dunden yemek kaldı resmen aylar sonra ilk.
Hep günlük bitiyordu.
Kızı disari cikarcam dün cok yağıyordu istedi çıkmak, durmadı yağmur
Bugun oynasın gezsin biraz.
Iste keskem ehliyetim olsaydi dedigim bir gun daha kizimla sahile inerdik kahvalti yapardık.
Bi deniz havasi alırdık
Korkularımla hic bir zaman yuzlesemicem yenemicem sanki.
Olmuyor

Hepimizin cumaları mübarek olsun. Canım sabah kahvaltısına menemen istedi kilerden küçük bir kavanoz aldım. Ama sadece canım istemiş ama çok fazla yiyemedim. Sonra mutfak topladım yemek ve çorba yaptım. Banyoları ve lavaboları temizledim. Kuruyan çamaşırları topladım katladım az oturayım dedim. Esmaları ve dualarımı okudum. Bu gün biraz dinlenicem böyle çok ayakta kalıyorum akşam da tv karşısında uyuyakalıyorum. Çiğ süt aldım yogurt mayaladım. Salça kavanozumda salçam bitmişti onu doldurdum. Hergün biteni doldur boşalt yıka kurut kaldır. Gelen kargoları al, olmayanları iade et biriken ütüm var ama bu gün yapamıcam onlar biraz daha bekleyecek. Eşime acilleri sipariş verdim evden çıkmak istemiyorum nasıl bir rüzgar var dışarıda zor yürür insan bu havada. Elektrik gelmiş eşim söyledi ilk defa ne kadar geldi diye sormadım canım sıkılıyor sırada doğalgaz var bu ay az gelmesini bekliyorum inşallah beklediğim gibi gelir.

Back
X