Küçük Düşün Büyük Olsun!

Inan aynı hic sevmem bende biseyle tehdit ama insan mecbur kalınca yapıyor.
Ona kizmamak için dislerimi sikmakdan yanak iclerimi isirmakdan çenem ağrıyor bir süre sonra.

Kaynanam 6 tane dogurmus fakat köy yeri esim diyor 1 top aliyoduk elimize acikinca elma agacina cikiyorduk elma yiyorduk aksam zorla eve girerdik diye anlatıyor.
Ekmek arasi verirlermis ellerine sokakta yerlermiş. Öyle bende doğururum yani. Kızlar zaten 16-17sine gelince evlenmis. Okumamislarda evde iste yapmislardir. Simdi buyuklere bile sunu suraya koy diyorsun offf puffff.

Zaten sabırsız bir tipimdir olanda kalmadı.
Hergün enerjim düşük başlıyorum gune.
Allah canını sag etsin suraya dertleniyorum biliyorum büyüdüğünde hatirlamicam bile ama mental olarak cok yorgunum.
Şu son 2 haftadır tek istedigim uyku ilacı alıp bolca uyumak.
Annemde baş edemiyor bakmak istemiyor.
Oraya gitse yolluyor 10dk sonra geri.
Tek sabredebilen eşim o da aksam 7 de geliyor isten.
Herseyemi aĝlarsın ya herseye mi?
Simdi tabaklarıda firlatmaya basladi bu da yeni moda.
Hic böyle seyler yapmazdı.
Tabaga bisi koyuyoruz yesin diye misal kuru üzüm, meyve, misir (istahsizda bir cocuk yesin diye iste) salonda veriyoruz tutup fırlatiyor aglayarak yerlere döküyor.
Ufacık seylere saatlerce ağlıyor
Gerçekten sabrı olan cocuk yapsın bana göre cok cok cok zor annelik.
Bana gecen Alya sey dedı
Annecım bız de kardes alalım mı??Nutfennnn 2 tane olsun.
Gozum kararmıs bıan peerde ındı boyle djjdjdjdk
2 tane bıde mezar yerı de alın anana cocumm dıyecektm demedım fkfkfkfkkf

Parktada yaninda arkadas istiyor
Kayacak basinda bekliyoruz, otursak izlesek oynasa oynamiyor basinda dikilcen illa.
Ben esimsiz hic gitmek istemiyorum birimiz oturup biraz birimiz dolaniyor basinda paylaşıyoruz
Seneye parka gidince oradaki çocuklardan birisine, arkadaş olabilirmiyiz der 😅 biraz rahatlarsınız.Bizde durum oydu.şimdi de öyle devam ediyor.

Bana gecen Alya sey dedı
Annecım bız de kardes alalım mı??Nutfennnn 2 tane olsun.
Gozum kararmıs bıan peerde ındı boyle djjdjdjdk
2 tane bıde mezar yerı de alın anana cocumm dıyecektm demedım fkfkfkfkkf
Ahahahahaaaa baby 🤣🤣 ben bekarken de tek çocuk derdim 44 yaşıma gireceğim hala fikrim aynı😅 iki çocuk olursa rahatlık olur fikrine hiç inanmadım. Olsa beynim dönerdi heralde. Bende de o kapasite yok.

Gunaysss

Dün aksam bir balık resturant bulduk bugun esimle bulusucaz ben cocuklarla metroyla gecicem esim duraktan alacak bizi.
Oglana moral yemeği ☺️
Bi sahil havasi alırız hem de dedik.
Haftasonu yagmurlu gösteriyor yagar mı bilmem
Donuste oglanin okula bakarız daha gidip bakmadık.
Oglanin son dershane günü bugün, normalde bizimle takılmıyor artık büyüdükçe gelmiyorlar ama cok bunaldı farkındayım hiç gelmem falan demedi.
Köyede gelmek istiyor cocugumm yemek yerken bile test cozuyor biz çabasına şahidiz Allah hic birinin emeklerini zayi etmesin.
Hepsi hayalindeki okula yerlessin insAllah.

Kız akşam sakindi keyfide yerindeydi diyorum garezi bana babasına pamuk pamuk.
Bugunde yorarız sahilde haftasonuda abisinin sinavına gider geliriz yormazsak sıkıntı enerjisini atamiyor hırcınlasiyor sanki
Şimdiden sınavında başarılar canım, Allah zihin açıklığı versin. İnşallah güzel haberlerini de yazarsın

Dun esimde seyi konusuyoruz elhamdullillah gelirimiz iyi fakat giderde fazla.
Yani bu gelirle iyi bir birikim yapmamız gerekiyor fakat olmuyor
Nerede yanlış yapiyoruz bilmiyorum.
Arabanin kredisi yüksek okey ama seneye bitecek.
Oglanin dershane taksidi bitti +1.750tl olacak artik.
Arabanin bakimi ötvsi vs fazla tutmus bu aydi sanirim odeme onu taksitlendirecek esim.
Arabayi yikarken bile jeep kategarisinde yikiyorlarmis te allam 200tl.
Bes ödüyoruz.
Faturalar, gıda vs derken elde bisi kalmiyor.
Kalem kalem yazınca en cok arabanin giderleri taksiti suan bizi yoran.
Onlar olmasa her ay 1 bilezik kesin alırım ben.
Bilmiyorum goruyorsunuz tatil planı yapmiyorum, aman aman disarda yemek yeme icmede yok.
Öyle 1 kahve icin cafelere gidelim vs bi tipde degiliz.
Marka takintimızda yok.
Yazın bizim yakıt masrafimiz olur 2 ay haftasonlari gezeriz onuda yemek vs cogunlukla evden ayarlıyorum.
Yani nerden kısalım diyoruz yani esime diyorum bakiyoruz kısilacak bir harcamamız yok.
Bogazdan neyi kıscan?
Faturalar zaten stabil artık aynı oranda geliyor.
Hatta su bize 200falan geliyor teyzeme 300den aşagı gelmiyormus.
Elektrikli esyalarim sabit herkeste olan.
Mesela kettle aylardır kullanmiyorum bozuldu almadim bir daha.
Sac k. Mak falanda kullanilmaz bizde.
Kahve mak falan yok.
Firinda eskisi kadar acmiyorum.
Dogalgaz 2 ay bi cok gelmisti ev sıcak oluyor zaten kışında.
Yani kalem kalem hesaplıyoruz extra olan zevki harcama yok.
Diyecek söz bulamıyorum. Ancak karnımızı doyurur hale geldik. Herşeye yine zam gelmiş.
Bu ara ben de bayağı alışveriş yaptım. Mecbur kıyafet aldım Elaya. Bir kısmını ayırdım. Ayırmadıklarımdan da illa olmayan çıkıyor. Bugün şort giydiriyordum anne belimi sıktı dedi onu da ayırdım. Yarın yine alışverişe gömüleceğim. Ama kredi kartı yüksek gelmiş. Tabi bana belli etmemeye çalışıyor. Ama ben gördüm kaçmaaaz benden.
Bayramdan önce teyzeyi dayıyı alıp babama gitsek oradan da senle ben bayramda anneye geçsek dedi. Açıkcası çok yanaşmadım. Yorum yapmadım. Çünkü geçen yıl da gittik beraber biz onları bırakıp acil ablamın yanına ameliyat için gitmiştik. O zaman otobüs paralarını vermiş teyzeyle dayının.
Yani olur ama tam hastalık dönemimizde. Paraya ihtşyacımız olduğu dönemde, hem onları götürdü hem de geri getiremedi sorumluluk hissetti. teyze eşimin babasına demiş otobüs parasını dayısı verdi ona geri. Eşim anlattı yeni olmuş bu konu. Bayağı kızmış bu konuya eşim. Vazgeçti onlarla gitmeye. Bakalım iş durumuna göre bakacağız. Tatil zaten bu yıl zor gibi. Belki uygun yerler olur.

Bizde kusadasinda gitmistik herseydahil ama nekadar suan hic bakmadim fiyatlarina korkayrumm ondan😂
Aslinda cocukla herseydahiller daha konforlu.
Acikinca hersey elinin altında bir havuza bi denize kosturur darlamaz insanı
Ama iste fazla uçuk.
Inan o köye bile gitmek gozumde buyuyor benim.
Cunku aksam sahil eser hep karadeniz, kızı kollucam surekli aman ruzgar aman terledi aman üşüdü
Gunduz yiyeceklerini hep yanimda tasicam arabada dur yapma etme dicem milyonlarca defa.
Öne gitmek istiyor zorluyosun tutuyosun o aradaki yerden hooop kendini balıklama atiyor öne asla dinlemiyor seni.
Oto koltuguda almadım çünkü arkada otururken bile kucağımda gidiyor hep kocaman yer bombos kucak kucaga gidiyoruz sürekli
Yerinde duramıyor sabit asla
Kuzenim koyuyor uzun yola gidiyor cocuk yerinden kipirdamiyormus benim kızla yasıt ben böyle saskin saskin yaa yaaa diyorum dinlerken.
Benim ki cocuk arabasinda bile sabit kalamiyor
Iniyor kendim surcem diye tutturuyor suruyor sonra bincem diye agliyor sonra tekrar incem diye agliyor
Bir sure sonra binmicemde inmicemde kucagina al diye agliyor.
Arabayi bos suruyoruz alya kucagimizda.
Tatilin en güzel yanı iş güç yok yemek hazır ohhh. 😅 ama fiyatlar inanılmaz uçtu. Yıllar önce hem ev hem araba kredisi öderken lüks otellere giderdik. Şimdi ise kredi ödemiyoruz ama gidemiyoruz. İşte bu ince çizgiyi ayırt edebileni alkışlıyorum.

Tatilin en güzel yanı iş güç yok yemek hazır ohhh. 😅 ama fiyatlar inanılmaz uçtu. Yıllar önce hem ev hem araba kredisi öderken lüks otellere giderdik. Şimdi ise kredi ödemiyoruz ama gidemiyoruz. İşte bu ince çizgiyi ayırt edebileni alkışlıyorum.
Bizde araba kredisi olmasa giderdim 3 gece de olsa.
Napim 30bin verirdik.
Simdi yemegi ben yapacaksam, havuz, gelence vs olmicaksa koye giderim en azindan denze sıfır orman arkamız ister piknige ister denize bari pansiyon parasi vermem diyorum.
O parayi mazot parası yaparız.

Selamm
Hem ağlamalı hem sevinmeli 2 rüyayıda ayni gecede görmezsin be lelli.
Aglatan Rabbim bir de güldürdü ama rüyamda😂
Arkadsin ogluyla benim oglan ayni okulda sinava girecek.
Telf. Gorustugumuzde cumartesi orda gorusuruz demistik en son.
Aklimdami kaldi napti ruyamda o arkadasim ariyor beni lelli neredesiniz diyo.
Ben telefonda ne? nerdesiniz? saat kac ki diyorum saat 10 diyor😨 Ben telf. Firlatip nasil agliyorummm esime yalvariyorum nolluurrr aglariz rica ederiz ben yalvaririm 10dk gec baslasin nolurrr yetiselim bunca emek sene kaybi falan diyorum esim naparsan yap almazlar daha yetisemeyiz diyoo.
Su sınav yeminle benim akli melekelerime hakim olamama sinavım oldu. Sıyırcam yakinda.
Ruyalarimda bile sinav sinav bi uyandim kiiii ohhhh be dedim.

Sonrada altınlar buldum ruyamda balkonda raf varmis raflardan ceyrekler topluyorum 3er 5er nasil seviniyorum altın olmus kaç para toplimde sayarım sonra diyorum 😂 hele bak sayamıyorum o an öyle heycan

Aksam sahil havası nasıl iyi geldi.
Yillar sonra cidden keyif alarak balık yedim.
Hatta benim oglan balık agzina sürmez 1 büyük çupra yedi hemde silip süpürdü nasil guzelmis böyle diyeye.
3 büyük çupra, herkese salata, mezeler, tatli, mesrubat, su vs 400tl verdik bence o lezzete az bileydi.
Fiyatlar uygun ama yoğun sıra falan bekliyorsun.
Ayrica sıcak icecek için baska mekani var ordan oraya gectik kahvemizi orda ictik.
Arada balık canımız cektikce gideriz valla.

Ama donuste saat 23.00 oldu kız tutturdu simitde simit simit aradik
Nasıl bir damarı inadı var akillara zarar
Balik yedigimiz mekanda islak mendilimi cöpe atıcam diye ağladı
Koy masaya alacaklar diyoruz yok gitti babasiyla cöp aradi.
Kahve ictigimiz mekandada cöpumü yere aticam diye agladi.
Tek beden bukadar tezatlık zor olur be evladım yazik minnoş bünyene.
Cidden okadar sasirtiyor ki beni artık gereksiz çıkışlar, aglamaları inatları bir anda değişti bukadar yapmazdı bukadar diretmezdi ikna ederdik bir şekilde simdi dedigini yaptırana kadar agliyor.
Bi de yeni bisi ögrenmis banane banane diyor.
Yapma diyorsun yapıcam banane banane banane diyor
Cafeden ciktim esimle kizi birakip oglanda pesime cikti naparsaniz yapın dedim yere atmis o cöpü arkasindan esim almıs o görmeden.
Yani yine atıcam diyor ve yapıyor.
Esim mesela hic yükselmez kıza cok sabırlıdır o bile 1-2 defa baktım geriliyor.
Diyorum büyüdükçe uslancakken dahada kuduruk oldu bu Esim de diyo bu böyle bi büyüme atağı gecicek sabret az daha diyor.
Hic ümidim yok.

Karnesini alan çocuklarımıza güzel bir tatil diliyorum, herşey gönüllerince olsun inşallah. Eltimin gelinin kızı ilkokul birinci sınıftan ikinci sınıfa geçti face de instagram da yıkılıyor, çocuğun okulda her halini çekip çekip gururum diye yazmıyor mu güleyim mi ağlayayım mı karar veremedim. Çocuk yani sadece karne almışlar abartmanın ne anlamı var sanki tıp, mühendislik, avukatlık tutturdu vb. Ay ben mi tuhafım dedim bir de yorumları okusanız çocuk süper dersiniz neyse dedim eşim engelle dedi dengesiz dedi. Neyse gelelim gerçek hayata kahvaltı sonrası eşimle yazlığa gelme kararı aldık kızlar evde kalmak istiyorlar hiç gelmek istemiyorlar arada geliyorlar canları ne istiyorsa onu yapsınlar. Bahçemde semiz otları büyümüş onları topladım kendime semizotu yemeği yaptım eşime de patlıcan biber kızarttım domates soslu yedik, yazlık nasıl serin boşuna diyorum diğer evde kalmışısız eşimle biz yaz boyunca burada kalmak istiyoruz ama kızlarıda görmeden duramıyoruz. Gelirken market yaptık meyveleri kızlara bıraktık kendimize meyve az sebze aldık hep gider hep gider diyorum eşime, eşimde boğaz bu alınacak tabi dedi. Şimdi yemek yedik mutfak toplandı tv açık buranın en sevdiğim yeri açık mutfak olması hem iş yapıyor hem tv izleyebiliyorum. Bahçede ki sebzelerimiz biraz büyümüş yeterli sıcaklık olmadığı için fazla büyümediler eşim çok ilgileniyor ben de yardım ediyorum ama asıl emek ona ait.

Karnesini alan çocuklarımıza güzel bir tatil diliyorum, herşey gönüllerince olsun inşallah. Eltimin gelinin kızı ilkokul birinci sınıftan ikinci sınıfa geçti face de instagram da yıkılıyor, çocuğun okulda her halini çekip çekip gururum diye yazmıyor mu güleyim mi ağlayayım mı karar veremedim. Çocuk yani sadece karne almışlar abartmanın ne anlamı var sanki tıp, mühendislik, avukatlık tutturdu vb. Ay ben mi tuhafım dedim bir de yorumları okusanız çocuk süper dersiniz neyse dedim eşim engelle dedi dengesiz dedi. Neyse gelelim gerçek hayata kahvaltı sonrası eşimle yazlığa gelme kararı aldık kızlar evde kalmak istiyorlar hiç gelmek istemiyorlar arada geliyorlar canları ne istiyorsa onu yapsınlar. Bahçemde semiz otları büyümüş onları topladım kendime semizotu yemeği yaptım eşime de patlıcan biber kızarttım domates soslu yedik, yazlık nasıl serin boşuna diyorum diğer evde kalmışısız eşimle biz yaz boyunca burada kalmak istiyoruz ama kızlarıda görmeden duramıyoruz. Gelirken market yaptık meyveleri kızlara bıraktık kendimize meyve az sebze aldık hep gider hep gider diyorum eşime, eşimde boğaz bu alınacak tabi dedi. Şimdi yemek yedik mutfak toplandı tv açık buranın en sevdiğim yeri açık mutfak olması hem iş yapıyor hem tv izleyebiliyorum. Bahçede ki sebzelerimiz biraz büyümüş yeterli sıcaklık olmadığı için fazla büyümediler eşim çok ilgileniyor ben de yardım ediyorum ama asıl emek ona ait.
Bende sevmiyorum ya
Anasinifinda bile mezuniyet atiyorlar nedir Allah aşkına
Bende de bi kuzen var oglu kızımla yasıt aman Allahım "ben doğurdum" "aşk çocuğu" veliahtım, bilmem neyim kustum ya.
Hikayelerini sona aldım.
Bir gün story falan atmayınca wey diyorduk kesin bişi oldu.
Gerci cocuk hastada olsa serumlu falan atiyor.

Ahhh bahceden toplayıp pisirmek❤️nasip et Allahım
Afiyetle yensin bereketlensin..

Esime siparis yazdım domates salatalık biber falan onları online almıyorum çürük çarık yolluyorlar
Kizada bez lazımdı dedim sen mi alirsin ben mi sen daha uyguna alıyosun yazmis hemen
Herseyde topu bana atar kredi kartı söyle geldi böyle geldi diyor bu ara ayar oluyorum.
Yani benim harcamalarim belli o da biliyor ama yanimda kredi kartindan bahsedince ben sevmiyorum.
Bana dermiş gibi ama rahatsiz oldugumu soyledigimde ben senin harcamana bisi demiyorum senin kart hep market yok arabanin şunu bu aydı yok bunun taksiti vs diyor
Şu marketide ona yıksam o kart direk 5-6bin daha yukari cikar net.
Ona suan 5lt siviyag 300tl diye sat alır.
Zam gelmistir dogrudur der okadar habersiz fiyatlardan.

Su bezi zor bırakicaz gibi aciyorum ya 230tl verdim icime oturdu.
Kac gündür deniyoruz bezsiz oturmuyor lazimliga beziyle oturuyor.
Onun aglamarindan artık biktigim icin ugrasamiyorum.
Napıcam onuda bilmiyorum.
Suan bile agliyor.
Bana cocuk baktirmasinlar ben ev isi yapim ya

Bu gün temizlik olayını elden çıkardım ruhen rahatladım bir toz alma işi kaldı o da kalsın çünkü sürekli alıyorum bir ara alırım. Lavabolar banyolar misler gibi oldu, evi de misledim. Mutfagı topladım, tavuk çıkarmıştım dondurucudan patatesli sulu yemegini yaptım pirinç ısladım birde pilav ve cacık yaparım tamamdır. Makina durmadan çalışıyor üçüncü makinayı çalıştırdım uzun program atınca akşama kadar sürüyor ama ancak böyle içime siniyor ütü de bir birikmiş ki sormayın bir ara onu da halletmem lazım. Eşimin maaşını dağıttık çok şükür bin şükür Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin inşallah. Kızlar dün gratisi eve getirmişler sabah onların yaptıkları alışverişleri yerleştirdim kızamıyorum çünkü hepsi ihtiyaçlarıymış öyle diyor benim taçsız prenseslerim. Sonra biri dedi kajum bitti diğeride benim bademim bitmek üzere eşime sordum sen ne istersin o da fıstık dedi kendime de dakota sipariş verdim kızlar sadece yer fıstığı 1 kilo kalanları yarım kilo 500 tl ye yakın tuttu 500 diyelim. Çocuk çok güzelde bu devirde onların ihtiyaçlarına yetişmek çok zor, hele büyüyünce kendi zevklerine göre alış verişleri oluyor spor salonuna gidiyorlar, hobileri var yani arkadaşları ile gittikleri bir cafede bile ödedikleri hesabı duyunca benim gözlerim yuvalarından fırlayacak gibi oluyor ve ben küçük bir ilçede oturmama rağmen hesapları böyle olursa büyük şehirleri düşünemiyorum.
Artık bu seviyeye gelmek istiyorum ya😂
Tamamlayıcı gecmedı gecen aksm hastanede.
Farklı bı hastaneye gıttık,cocuk dr yoktu nobetcı bızım hastanede.
1250 tl muayene +buhar verıldı.
Kocıye babalar gunu avvadan orme tshırt aldım
Bıde yazlık gofret pijama takım burası da 800 tuttu
Beybi sen asgari ücretmi alıyorsun maaşı. Nasil yetiriyorsun bacim şaşıyorum valla
Cok tesekkür ederim🙏
Oğluna sınavında başarılar dilerim canım

Bizde araba kredisi olmasa giderdim 3 gece de olsa.
Napim 30bin verirdik.
Simdi yemegi ben yapacaksam, havuz, gelence vs olmicaksa koye giderim en azindan denze sıfır orman arkamız ister piknige ister denize bari pansiyon parasi vermem diyorum.
O parayi mazot parası yaparız.
Biz gittiğimizde yemeği filan ben yapcam herşey bana ait ama benim gitme mecburiyetimde var kızımın yurume sorunundan dolayı kuma basması lazım esas onun için gidiyorum yoksa bu durumda köy en güzeli mis gibi temiz hava oglunuza sınavda başarılar dilerim umarım emeklerinin karşılığını fazlasıyla alır 🙏

Back
X