Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kızlar burda eglence devamke
Size anlatmazsam catlarim
Bahsettim ya esimin üvey abisi var burda karısı radar😂
Uvey abisi iyi yani bana iyi davranıyor ilk defa gördüm zaten
Gezin kızım surayada gidin burayıda seversun falan.
Neyse alyayida cok seviyolar bi torunu var (abinin kizinin kizi) 14 yaslarinda bi kız Alya diye merkezdeki eve gitmiyormus burda kaliyormus nasilda prenses gorseniz hergün alyayi soruyor gelcekmi bize diye.
Esimde alıp götürüyor oynatiyolar alyayi
Evleri tam yol agzi bizim eve gelmek icin onlarin evinin önünden gecmemiz lazim.
Her gecisimizdede duruyoruz ya alyayi sevmek istiyolar ya da selamsiz geciyorsunuz diye sitem ediyolar.
Dün yine durduk alyayi aldilar hemen camdan
Abide illa gelin gelin gelin neyse indik
Abiyle esim verandada oturuyor radar zor yürüyor bacaklari sis kendi kilolu hastaligi varmis degnekle falan geziyor.
O da ic antrede oturuyor
Bana gel iceri dedi.
Bende girdim.
Kapıyıda kapttilar(kızıda carsiya inecekmis esya topluyor ortalikda dolaniyor)
Kapıyı kapatinca tabi esime ses gitmedi.
Bana dediler ki ikisi ayni anda biri ordan biri diger tarafdan sen kaynana niye bakmaysunnn, insan kaynanasina bakmaz mu?
Evine almaz mu?
Oglunda sana eder!
Ayaga kalktim bana bakın dedim siz kim oluyorsunuzda bana bunu soruyorsunuz?
Siz bana bunlari soracak insanlar degilsiniz bakmiyorum var mi? Dedim. Ya giderim ya da kalbinizi kirarim
Kizina döndüm emiceni(o emice diyo esime) cagar disardan da gelsin anasina bakmiyorum diye beni bosasin hadi dedim. Bakmayrımmm dedim.
Bastım kahkahayi
Aiyyyy sokkkk oldular. Bi gormeniz lazimo R yi nasi geri vites. Keske kameraya cekseydim.
Kadin aninda lafı degisti kızım kimse kimseye karismasun etmasun benim 2 gelinimide ogullarum severek aldu.
Ben karışmam etmam ağzımı acmam
Senin kaynanan hep öyledur. Banada neler ettu.
Kizda gitti hemen kosarak esimin yanina oturdu. Bana ordan lelli telf. Nonu versene alyayi sorariz bize resmini atarsin falan diyo.

Ayyyy ben nasıl gülüyorum ama
Benim kaynanamin has gelini vardir akrabasi olan o bakacak oğa diyorum
Ben istenmeyen gelin.
Cok egleniyorum burda ya
Esime gelirken anlattim
Nasil derler, nasil ederler abime soylicem
Biz niye duymadik, niye yanima gelmedinde oturdun orda. Kalksan ben anlardim vs vs
Daha ugramicam bunlar insan diil daha seni getirmem oraya vs vs
Eski ben olsa esime neler ederdim.
Ayy dedim bunami takıldın ben eglencesine anlattım sana 😂
Hic takılmadım bile dedim.
Hatta inadina goruscem kaynanami cok seviyorsanız alinda bakin dicem dedim( ee üvey kaynanasi oluyor sonucta radar baksin ne du yani)
Sivem fena kaydı burda nedecoom bilmem
Oha cok iyi yapmissin 🤣

Valla anamların evden gelince de. İstanbul sıcak geldi bana. Orada gece cam bile açmıyor, kalın pikeyi örtüyorduk. Hatta son akşam terasta çay keyfi yaptık. Üzerimize hırka aldık.
Buraya gelince, habire kendimi suya atasım var. Adana da totomdan ter akar kesin. 🤣🤣🤣
Durduğun yerde terliyorsun 7 24 klima açık oluyor ama diper odalara gitmek işkence hele yemek yqpmak😭😭😭😭
Ahhh o çeneler, bir de ektra şarkı söylüyor bizimki, Bursa kızı anasından belliii favori şarkısı. 🤣🤣🤣 Allahtan uzun süre uyuyor da rahatım
9.30 saatte yarım saat uyudu ama neyseki çok zorlamadı bizi😁😁
Kmsl Hnd Kmsl Hnd cok gecmis olsun en korktugum suan hava degisimi
Cok sukur alya hic hapsurmadi bile burda ki yaylalar 13-14° hep
hasta olmadi ama korkuyorum yinede
Sağol canım
Küçüğün kusması ishali ateşi vardı kusma ile ateş bitti hafifi ishali devqm ediyor
Sabah da büyük kusmaya başladı 😔😔😔

Durduğun yerde terliyorsun 7 24 klima açık oluyor ama diper odalara gitmek işkence hele yemek yqpmak😭😭😭😭

9.30 saatte yarım saat uyudu ama neyseki çok zorlamadı bizi😁😁

Sağol canım
Küçüğün kusması ishali ateşi vardı kusma ile ateş bitti hafifi ishali devqm ediyor
Sabah da büyük kusmaya başladı 😔😔😔
Ela da şuan evde kilotla geziyor. Giyin diyorum ama anne çok sıcak diyor😅

Ben bu evreye nasil geldim bilmiyorum😂 ama guzel oldum be
Eski ben olsa esime zehir ederdim.
Sabaha kadar aglardım
Onlara cvp veremezdim kendimi savunamazdim
Iyiki ben böyle oldum
Iyiki bu insanlarda var onlar bana bukadar kötülük yapmasa ben bu ben olamazdim.
Tatil sana yaradı demekki😅 valla lafı söylemezsen için içini yiyor. Ben de bazen tutarım yeri gelince dökerim lafımı.
Bayramda teyzeyi ikinci günü aradım. Bayram kutluyorum sonra kardeşimle gezmeye gideceğimizi söyledim. Bana valla millet para yok diyor ama tatile gidiyor ohh gezmelere gidiyor dedi.
Eşimle tatil konusunu konuşurken söyledim bu söylediğini. O da laf soktuğunu anladı. Ona neymiş parayı kazanan benim dedi.
Ya enteresan onları götürürken hiç bunu demiyor. Biz gidince illa bir laf söylüyor. Eşim bayramda da aramamış teyzesini. Dayıyı aramış

Selam kızlar,
İyi haftalar.
Sabah saati kurdum. Erkenden kayıt için gidecektim.tekrar dalmışım. Arkadaş aradı. Sen git ben de gelirim dedim. Acele giyindik çıktık.
Tabi okulda sistem değişmiş. Aylık ücret alınmayacakmış. Tamamen devlet okulu olmuş. Artık ikametgaha göre yerleştirilecek. Bir de ela 2017 li tabi ilkokul olayı çıkacak. Onu e devletten takip ediyorum. Belli olduğu an,Dilekçe verip anaokuluna devam edeceğim. Bir de sistemde Elanın ikametgahı bahçelievler çocuk yuvasında görünüyordu, o neden öyle anlamadım mahkeme bitince eksik işlem yapılmış demekki. eşime acil değiştir sonra dilekçe vermeye bahçelievlere gitmeyelim dedim. Hemen randevu alıp değiştirdi. Okulda o sebepten form bile doldurtmayacaklardı. Israrım üzerine doldurabildim. Öğretmenine de konuyu ilettim.dilekçe verdikten sonra yardımcı olurum Elanın yeri bende başka dedi. Bizim de ilk öğretmenimiz, en önemlisi öğretmenle öğrenci arasındaki bağ değilmi. Ela da çok seviyor öğretmenini. Kardeşim öğretmen ve yeğenim arasında uzlaşma olmadığı için bayağı sorun yaşamıştı. Şimdi bu sebepten özel okulu bırakacak.
Okuldan çıktık. Aile hekimine gittim ilaç yazdırdım.
Arkadaş bahçede masalarda beni bekliyordu. Simit poğaça içecek aldım yedik içtik. Çocuklar oynadı. O da bizim okula kayıt için gitmişti. Aynı sınıf olsun istiyorum bakalım hayırlısı.
Eve geldim. Yat yuvarlan. Süpürdüm. Parmak boya yaptı heryer boya😬 temizledim.
Yemek dünden kalan var. O yeter. Eşim karpuz peynir dedi. Zaten yemek yapadım da yoktu.
Yarın akşam ablam gelecek. Gündüz bir havuz yaparız.

Selam kızlar,
İyi haftalar.
Sabah saati kurdum. Erkenden kayıt için gidecektim.tekrar dalmışım. Arkadaş aradı. Sen git ben de gelirim dedim. Acele giyindik çıktık.
Tabi okulda sistem değişmiş. Aylık ücret alınmayacakmış. Tamamen devlet okulu olmuş. Artık ikametgaha göre yerleştirilecek. Bir de ela 2017 li tabi ilkokul olayı çıkacak. Onu e devletten takip ediyorum. Belli olduğu an,Dilekçe verip anaokuluna devam edeceğim. Bir de sistemde Elanın ikametgahı bahçelievler çocuk yuvasında görünüyordu, o neden öyle anlamadım mahkeme bitince eksik işlem yapılmış demekki. eşime acil değiştir sonra dilekçe vermeye bahçelievlere gitmeyelim dedim. Hemen randevu alıp değiştirdi. Okulda o sebepten form bile doldurtmayacaklardı. Israrım üzerine doldurabildim. Öğretmenine de konuyu ilettim.dilekçe verdikten sonra yardımcı olurum Elanın yeri bende başka dedi. Bizim de ilk öğretmenimiz, en önemlisi öğretmenle öğrenci arasındaki bağ değilmi. Ela da çok seviyor öğretmenini. Kardeşim öğretmen ve yeğenim arasında uzlaşma olmadığı için bayağı sorun yaşamıştı. Şimdi bu sebepten özel okulu bırakacak.
Okuldan çıktık. Aile hekimine gittim ilaç yazdırdım.
Arkadaş bahçede masalarda beni bekliyordu. Simit poğaça içecek aldım yedik içtik. Çocuklar oynadı. O da bizim okula kayıt için gitmişti. Aynı sınıf olsun istiyorum bakalım hayırlısı.
Eve geldim. Yat yuvarlan. Süpürdüm. Parmak boya yaptı heryer boya😬 temizledim.
Yemek dünden kalan var. O yeter. Eşim karpuz peynir dedi. Zaten yemek yapadım da yoktu.
Yarın akşam ablam gelecek. Gündüz bir havuz yaparız.
Ela eylül de tam kaç aylık olacak canım

Selamm
Sahil yaptık geldik bugun koyde takildik
Evi supurup sildim
Yemek yaptım
2 mak camasir astım
Aksam balkonda yemek yerken esime abin 70 yasindaymis dedim.
Yok ya varmiymis okadar dedi.
Adama nazar ettik bi baktik az önce ambulans var kapıda.
Esim hemen aradi fenalasmis
Esimde gitti ambulansin pesine hastaneye.
O karisi yemiştir adamın basini..
Artık adam napsın sürekli azarlıyor.
Benim yanımda bile kac defa tersledi karısını.
Dun ki olaydan sonra ben artik gormedim esim arabada ben varken ugramıyor.
Kizi alip gitmisti gündüz gezdirim diye abi karisina seni huzur evine bırakcam diyormus.
Adam artık bıkmış diyordu esimde.
Kadın cok fena kaynanam gibi aynı.
1 köyü birbirine katar.
Gorumcemin adınıda o çıkarmış
Allah yardimcisi olsun yuruyemiyor bile yazik ya acinası haldeler hala gıybet gıybet.

Havalar iyice ısındı, sıcaklar bastırdı. Bugün buranın pazarıydı eşimle pazara gittik, önce kuyumcuya girdik yarım altın aldık 5380 tlye verdi arkadaşı olduğu için indirimli verdi dedi eşim. Ordan bime geçtik bal aldık eşim ödedi nakit 84.50 tl, ordan halk ekmek aldık 12 tl sonra pazarda ipin ucu kaçtı ne kadar ödedik bilmiyorum pazar da pahalıydı meyveler de çok pahalıydı. Burdaki su arıtıcısı bozuldu gece mutfağı su basmış eşim alt katta yattığı için duymuş kalkmış arıtıcının vanasından kapatıncaya kadar su basmış her yeri servisi aradı gelmeden önce arayacaklarmış bakalım ne kadar gidecek. Bayramdan önce de arabamıza arkadan çarptılar adam siz çarptınız demez mi koca tıra bizim araba ne yapabilir ki neyse anlaşamadık, uğraşmadık yarın araba tamire gidecek eşim 6-7 bine patlar dedi Allah korusun diyorum. Eve dönerken eve 4 tane 5 litrelik su, kekik ve kefir aldık hepsini eşim ödedi bayağı harcamalı bir gündü. Eve bir girdik terden gözlerim yanıyordu. Şimdi biraz dinlenicem akşam içim tavuklu-patates yemeği, bulgur pilavı ve cacık var, olmazsa olmazımız karpuz tabiki.

Kızlar ben burda eglenmeye devam
Maksat pislik cikarmak mı cikarmak.
O abini kizina msj attim
Kim benim dedikodumu yapiyo isim ver dedim
Kimse yapmadi dedikodunu sen ben kimseye gitmem gelmem etmem diyince bizde kayanana niye gelmiyo niye evine almiyosun dedik diyo.
Dansözz
Ne alaka ben kaynanam bile demedim kimseyle samimiyetim yok dedim dedim.
Kivirmaya basladi.
Bana isim vereceksin ben taktigima takarim ugrastigimlada ugrasirim dedim.
Sırf bir daha soramasinlar diye yaptim bunu hoş daha nerde gorcemde ben gidincede konusamasinlar.
Kız iste onlar bize bisilerini anlatmaz söylemezler biz bilmeyiz etmeyiz demeye basladi.
Aklimda bir isim var insallah o degildir dedim
Eltimi kasdederek.
Anladı bence anladığımı inkar etti.
Olsun korkusu yeter.
Ben göz dağımı verdim ki eltimle az dedikodu yapsınlar😂 bir daha karşılaşırsak sormaz haddini aşmaz.
Böylede çamurum böylede bulaşığım
Bana eglence oluyo az şurda

İyi geceler kızlar,
Bugün sabah arkadaş havuza iniyormuş kahvaltıyı orada yapacağım diye mesaj yazmış. Ben uyandığımda o kızıyla gitmiş bile. Zaten bana çok erkendi. Uyusun prensesim.
Ela da erken gitmek istemedi. Güneş olsun dedi. Geçen babasıyla gidince bayağı üşümüş belli :)
Kahvaltı yaptık hazırlandık. Arkadaşı aradım.eve geçmişler öğlen.
Sonra çıktık. Orada bizim bloktaki arkadaşla karşılaştık. O eşiyle çıkar diye bir şey dememiştim. Eşi de yokmuş. Çocuklar birbirini bırakmadılar. Biz de muhabbet biraz havuz...
Ablam aradı. Eve geçtim.
Duşa soktum. Ablam geldi yemeği hazırladım. Airfryer de kanat patates yoğurtlu semizotu. Zeytinyağlı kabak biber kavurnuştum sabah.
Eşim de gelirken tatlı almış. Ablamın sevdiğini biliyor. Ama yine de bir kırgınlığım var ona karşı bu ara...
Ablamın çalışmadığı ayların parasını patronu vermiş. Dişlerini yaptırıyor uzun zamandır. Onun parasını da vereyim demiş.Yarın Elaya istediği şey almak istiyor.belki avm ye gideriz dedi. Allah daha çok versin inşallah.
Patronun bir çocuğu daha olacak. Çocuğum olmasa çocuk büyütmek için ben de dahil olurdum 😅 Ama zor sürekli ülke ülke geziyorlar.günlerde evinde kalıyor. Evli çocuklu kadının işi değil. Kır bacağını otur kocanın çocuğunun dizinin dibinde 🤣🤣 ev hanımlığı da böyle oluyor. Eşim de gelmiş bugün ohh valla koca çalışsın kızınla sen havuz keyfi yap diyor😂😂😂 eheheheeejhee

Eşime de birara uyuz oldum. Anlatmasam olmaz. Bu adam konuşmuş olmak için konuşuyor hakikaten.
Kardeşimde kaldık iki gün. Acil kararla yola çıktık. Kardeşim mesaj yazmış akşama mangalmı yapsak diye. Eşime söylüyorum.bşz yola çıkmıştık zaten
Eşim ne dese; kardeşimin eşi yemek yaptıracak adam arıyormuş. Yahu kardeşim söyledi eşi değil dedim. Neyden ne bulsam eleştirsem derdinde. İnsanlar iki gün gezdirdi bizi. İnsan bu kadarmı boş konuşur. Sırf konuşmuş olmak için konuşuyor.
Bir de annemleri götürürken, kardeşim aradı gelirken karpuz alırmısınız diye. Annem de tavuk koyacaktım evde unutmuşum tavukta alalım dedi. Yol üstü marketlere baktık karpuz yok. Eşim karpuz benden olsun demişti. Kamyonda satan da çok pahalı ve çok büyüktü.almak istemedi. İlerde market vsrdır sandık.
Neyse annem de para verdi almadık para. Ama birşey de alamadık.
Biraz canım sıkıldı bu konuya. Çünkü teyzesine gidince teyzesi erik istemişti bu sıralamıştı meyveler tatlılar.
Bundan dolayı annem eve dönünce ben de market alışverişi yaparım trendyoldan gönderirim anneme. İçim rahatlasın.
Hep diyorım ya kendi ailelerinin yaptığı gözlerine görünür. Annem yine bir sürü şey koydu yanımıza. Sarma ve yemek et de koydu. Hazır olur yemeğiniz gidince dedi. Haksızmıyım kızlar. Eksik ihtiyaçlarını alacağım annemin. Zaten anneme hala borcunu da ödemiş değil. İki gün önce konuyu açtığımda dedi sendeki paradan ver diye. Vereceğim o paradan.kırıldım biraz
O kadar pinti kocam var(gerci artık captan düstü föfkfk)ama annemın yanında asla demez pahalı olur kamyondan almayalım falan.
He belki icine oturur ama lafını etmez🤣
Bide karpuz benden ne?kac parA ulen bi tavuk cjjxjxj
Cidden sacmalamıs🤦🏻‍♀️

22 eylülde 70 aylık olacak. Yani okullar açılırken 69 aylık oluyor
1-2 ay icin tekrar anasınıfı sıkmayacak mı ya?
Ben 60 da falan göndercem galiba ilk okula ckxjxj
1 sene daha gider anaokuluna sonra baslar diyorm ama
Suan yazma okuma hevesi var A harfını arıyo her yazılı seyde🤣Benım harfim diyo,üzerimde A yazmayan bissy olursa tribe giriyo falan🫣
Ögretmeni tabi daha iyi bilir ,kardesimin 2018 li o da göndermicem busene diyo.Anaokuluna devam etsin diyo.Ona diyorm (cok bilmis ben)bu cocık sıkılcak bi sene aynı seyleri gormekten diye.

Günaydınlar
Yogun bir hafta🫣
Eve girip cıktıgımı hatırlıyorm sadce.
Bekar haftam bu hafta🤪
Koci gececi.
Kızla yalnız takıluyorz o da ayrıca yoruyor.
Bide hala harcamalarım devamke😕
Acayip uyuzum bu konuya,toplamam lazım.
Pazar günü arkadasım bebek mevlüdü var.
Otelde yapck.
Elbise aldım güpür beyaz bulamadom giycek bisey.450 tl
Takı yapcam bugun 2650 galiba ceyrek.
Koci etleri halletmıs dün dagıtılcakları babama vermıs koye gotursun diye
Kıyma cektırmıs biraz onları paketledim
Acil cekmeceli dondurucu lazım bu eve🙈
Zaten doluydu dolmalık biberler falan vardı
Yer kaplıyo onlar da cok onları bitircem artık.
Dün evin orda züccaciyedem emaye kek kalıbı,4lü pipet,4lü cam kristal kase aldom 255 tl verdik.
Market zaten standart hergün geliyo 🫣
Buna dur demem lazım🙄
Bugun pazar var Alyayı ıkna edersek pazara gitcm cıkısta.

Gunaysss
Cumartesine kadar daha burdayiz
Burdaki cocukluk arkadasinin biri Orduda yasiyor.
Ayy adam her gün bilimum ariyo
Gittin mi diye.
Amaci sey bana ugramadan gidersen silerim seni diyor and veriyor.
Ya dedim oraya ugrarsak nasil olcak.
Adamin amaci bizi 1 gece agirlamak.
Ogullari bile abi bize ugramazsan babam seni siler diyorlardi tee burdayken.
Hal böyle olunca ya cuma aksami cikip 1 gece orda kalicaz.
Ya da cumartesi 5 de falan cikip kahvaltiya oraya dusucez.
Esim diyo agzini yoklicam bi.
Dun sakasina biz Boludayiz oglum dedi nasil sövüyo adam😂
Vallada seni burdan gecirmem plakani veririm diyo.
Cok sevdiler benide sagolsun cok da iyi davrandılar Allah razı olsun.
Bakalım nasil olcak
Burada yasayan digeride her gun ariyor bulusalim diye.
Gorumcem ariyor biz herkese yarin gidicez yarin gidicez diyoruz ki bizimle plan yapmasinlar diye.
Desek ki cumartesi gitcez gorumcem plan yapcak, arkadaslari plan yapcak o sebeple hergun atlatiyoruz.
Bugun uzungöl yapcaz galiba
Yarin macka zigana dusunuyoruz.
Cuma yagmur varmis köyden adım atmam bi sis cokuyor yagmurda ulan nasil güzel bi hava be.
Hic plan yapmam otururum evde.
Saka maka 2 hafta kalmış olcaz🫣
Esim diyo sen olmasan ben 5.gun donmustum ben bile yillardir ilk defa bukadar kaldım diyor.
Öyle oldu valla 1 hafta daha kalirim fuul yagmur cunku haftaya benim havalar.

1-2 ay icin tekrar anasınıfı sıkmayacak mı ya?
Ben 60 da falan göndercem galiba ilk okula ckxjxj
1 sene daha gider anaokuluna sonra baslar diyorm ama
Suan yazma okuma hevesi var A harfını arıyo her yazılı seyde🤣Benım harfim diyo,üzerimde A yazmayan bissy olursa tribe giriyo falan🫣
Ögretmeni tabi daha iyi bilir ,kardesimin 2018 li o da göndermicem busene diyo.Anaokuluna devam etsin diyo_Ona diyorm (cok bilmis ben)bu cocık sıkılcak bi sene aynı seyleri gormekten diye.
😆 çocuğa göre değişmekle birlikte sınıf öğretmenleri geç gönderme taraftarı, çocuk oyun oynamak istiyor ödev yapma sorumluluğunu alamıyor yoksa diyor .
AYnı şeyleri görecek kısmında da aslında öyle olmuyor. Eğer rabi bu önceden düşünülürse. Kreşlerin okula hazırlık sınıfı ayrı oluyor.mesela bizimki bu sene de kreşe gidecek seneye okula hazırşıkmkısmına alacaklar. Son sınıfta okula hazırşık şeyleri ağırlıklı oluyor çünkü. Benim kız planlamamıza göre 82 aylıkken başlayacak okula, ben de 70 aylık olduğu eylülde göndermeyeceğim

Back
X