Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu teyze dayı hic evlenmemis olabilir ürememis olabilir okey kendi tercihleri.
Ozaman calisip cabalayip kendilerini ilerde idame ettirecek kadar birikim yapsalarmis (bilmiyorum tabi vardir belki)
Gencken calisip yemesin böyle insanlarda yaslaninca kimseye muhtac olmayalim diye cabalasinlar
Yani tek eşinemi guveniyorlar bize baksin diye?
Allah gostermesin esine bisi olsa?
Kader kısmet ölüm nezaman gelir belli olmaz.
Yaslaninca bize baksın diye birine yikılma ya da bu düşünceyle sürekli zaman gecirmek cidden insanıda yorar.
Belki kimseye muhtac olmicaz yani (amin)
Ya da olunca o medet oldugumuz insan olmicak.
Herseyi genel dusunmek lazım.
Dayı evlenmiş boşanmış.Bir kızı var. Senden benden lüks giyinir harcar kızı. Kızının iki evi var. Ama yine de nedense dayı ameliyat olacağı zaman herkesden destek beklemiş teyze.kızına da demiş ama hiç desteği olmadı kızının. Ve ameliyat sonrası ziyarete de gelmedi. Eşim de oralı olmadı, ben zaten dedim kızı var bize mi kaldı. Zamanında büyük teyze ameliyat olurken eşim kredi çekmişti. Güya kardeşiyle ortak ödeyeceklerdi. Kardeşi iki taksit ödemiş,gerisini ödememiş.
Geleceğini garantiye alma zaten hiç birinde yok. Gerçekten az maaşa çalışır çok parası olmaz anlarım ama eşim anlatıyor zamanında kazanıp harcadıklarını. Kenarda beş kuruşları yok. Mal mülkleri hiç yok. Bugün kazanayım bugün yiyeyim.
Sonuçta biz de birşey sahibi olurken, kolay olmadık. En basiti çalıştık.teyze çalışmadı hiç. Teyzenin babasından kalan maaşı var.
Yani yaşlı insanları tabiki ortada bırakmak istemem.Ama dayısının kızı var beni ilgilendirmez. Teyzeye de dedim dayının kızı var o ilgilenmeli diye. Bakalım yaşayıp göreceğiz.

Aiy olaya bakın
Esimlerin firmanin servis guzerhindaki bir aracta adamlar fabrikadan cikmislar binmisler evlerine gidiyorlarmis.
Adam arabanin icinden disarida yoldan gecen bir kadına laf atmis.
Yani camdan atmamista wayyy bee ... bak falan demis.
Kadinda servisteki bir adamin karisiymis
Adamdaki şansa te allam elin karısına kızına ne laf atiyon sen.
Adamla birbirlerine girmisler arabada.
Esim aksamdan beri iş cozmeye calisiyor.
Adam diyormus o adam bu aracla gelmicek.
Esim servis soforunu aradi sonra müdür esimi aradi olayi anlatti
Sofor olayi anlatti.
Baskada o guzergahta servisleri yokmus.
Allahım yarabbim salın adamı dedim karılara laf ata ata gitsin biri döver belki sevabına
Sabah biz de bisey yasadık Alyayla.
Servis bekliyorz 7.30 da
Bi müptezel ayakta duramıyo ,ayagında terlij bile yok cıplak ayak yürümeye calısıyo.
Alyayı aldım kucagıma.
Karsıdan baska bi degisik 1 lira istiyo milletten.Bizi gördü korkma korma bisey yapmaz o diyo bana.
Tmm sorun yok dedim .
Hala korkma korkma diyo😐
Tmm yürü sen korkmuyorm ben dedim gecti gitti.
Ama ömrümden 5 yıl gitti,Alya korkmasın diye😥

Evlenmek icin evlenip cocuk yaptıklarından nırmal geliyor.
Herkes evlenip 30larında bekar kalmıyım diye ilk uzun iliskisinde evlendi sonuc sütten kesilemeyen koca🫣
Vallahi cok garip .benim yakin arkadaslarimin yarisi bosandi . o yuzden sanirim bosanamayan ,evlenmek icin evlenen insanlari hic anlamiyorum kadinin canina yazik yahu .teyze de calissin,cocuk baksin,yemek yapsin bir yerlerde bir suru secenek var

Cennetmeyvesii Cennetmeyvesii senin kayin aile epey toksik diye hatirliyorum yazdiklarindan Allah kolaylik versin .abim beraber tatile gidelim dese annem yengemden once hayir der
Kv öyle. Hastayım ölüyorum der gezilecekse benden önce koşar. Sürekli ağlayarak çocuklarını manipule eder. En sevmediğim insan tipi
Aiy olaya bakın
Esimlerin firmanin servis guzerhindaki bir aracta adamlar fabrikadan cikmislar binmisler evlerine gidiyorlarmis.
Adam arabanin icinden disarida yoldan gecen bir kadına laf atmis.
Yani camdan atmamista wayyy bee ... bak falan demis.
Kadinda servisteki bir adamin karisiymis
Adamdaki şansa te allam elin karısına kızına ne laf atiyon sen.
Adamla birbirlerine girmisler arabada.
Esim aksamdan beri iş cozmeye calisiyor.
Adam diyormus o adam bu aracla gelmicek.
Esim servis soforunu aradi sonra müdür esimi aradi olayi anlatti
Sofor olayi anlatti.
Baskada o guzergahta servisleri yokmus.
Allahım yarabbim salın adamı dedim karılara laf ata ata gitsin biri döver belki sevabına
Abboooow terbiyesize bak almayın servise🤣
Benim ark.kvdesi gitti😨
Annem tek nolck dedı kocası.Senelerdir kvdeenin ev kirasını ödüyot,bitmedi annem tek aglaması adamın.
3 aylık bebegini bıraktı ise basladı kvdesi kirada diye.
Bazıları seviyor amip giibi yasamayı.
Bana güvenip mi ev tutmus der ödemem vala.
Gerci benim koca nüfustN sildirir kendini yine ödeemez dldlflflf
En büyük duam Allahim kayinbabama hayirli sağlıklı uzun ömür versin çok amin.
Çünküm Adam alttan yanına alır anasını yatağına bilem yatirir bende toplu cinayet islerim😂

İiyi gecelr bacımlar
Buaksm Alya benni cok korkttu.
Aklıma geldikce hala icim ürperiyo.
Ofise geldi sımarıyor herkes Alya alya dedikce.
Demir semsiyelik var kapıda ferforje,kosarken dengeyi kuramadı onu üstüne😓
Yerimden nasıl fırladım bilmiyorm.
Eleman cocuk var ona yakındı masasına,cocuk telefonu flaan düstü yerlere kosarken tutmak icin😥
Gögsüne saplandı dedim Allahım korusun.
Cizik olmus tam gögsünde biraz kanamıs hemen temizledik .
Biraz agladı sustu ama kendimi suclamaktn helak oldum.
Ya ciddi düsseydi diye😓
Bıraktım cıktım zaten biraz sakinleyince kızı alıp.
Sadaka vercm yarın.
Markete girdik sandalye gördü ,cocuk kamp sandalysi bakmadım fiyata falan Allahtan 180 tl mis🤭
300 küsür bıraktık markette.
Eve gelince banyo yaptırdm yemek yedik uyudu.
Kuzum ya bana,anne tesekkür ederim bana sandalye aldıgın icin diyo durup durup🫠
Yalnız daha süslrini alamadım cocuun cuma kutlaması var okulda🫣

Vallahi cok garip .benim yakin arkadaslarimin yarisi bosandi . o yuzden sanirim bosanamayan ,evlenmek icin evlenen insanlari hic anlamiyorum kadinin canina yazik yahu .teyze de calissin,cocuk baksin,yemek yapsin bir yerlerde bir suru secenek var
Evde 25 yasında kayın var yatıyo,bu bide İstabbul kirası ödüyo.
Yine bizim burda olsa makul fiyata bulunur.
Hnefendi istanbula alısmısmıs yapamazmıs.

aaaa pes yani .benim annemler cok kucuk bir ilcede yasiyor 20 bin nufusluk .herkes artik istanbuldan ,izmirden oraya tasiniyor .bunlar parasiz istanbulda yasiyor sinirim bozuldu

Valla bal gibi bosanilirda olmuyor bacim
1-Burası küçücük il herkes koca olur basina aksam dışarı çıkman bile batar ailene dahi
2-konfor alanimdan cikmak zor geliyor çocukların okulu ev ve benim okul aynı sitenin icinde. Su an çıksan ev kiraları malum.
3-calisip çabalayıp ev araba almisim ev dosemisim adam yarisina kolayca sahip olacak anasıyla benim malı yiyecekler buna katlanamam iste🤣
Maaşıma dokunmuyor
Cemkiriyom sesi cikmior
Hesap sormuyor
Saglik problemlerim var annemde hasta kendine bakamıyor nazlanacagim biri lazım evde🤣
Bende bu deveyi gutmeye karar verdim🤣

Kaldırsınlar kıçlarını çalışsınlar madem
Yuh valla sinir oldum
Eşek olana semer vuran çok olur derler

Sabah biz de bisey yasadık Alyayla.
Servis bekliyorz 7.30 da
Bi müptezel ayakta duramıyo ,ayagında terlij bile yok cıplak ayak yürümeye calısıyo.
Alyayı aldım kucagıma.
Karsıdan baska bi degisik 1 lira istiyo milletten.Bizi gördü korkma korma bisey yapmaz o diyo bana.
Tmm sorun yok dedim .
Hala korkma korkma diyo😐
Tmm yürü sen korkmuyorm ben dedim gecti gitti.
Ama ömrümden 5 yıl gitti,Alya korkmasın diye😥
Yine de tinerciler oluyor onlara dikkat. Ben kaç defa denk gelmiştim çalışırken işe gidip gelirken. Hemen uzaklaşıyordum.

Valla bal gibi bosanilirda olmuyor bacim
1-Burası küçücük il herkes koca olur basina aksam dışarı çıkman bile batar ailene dahi
2-konfor alanimdan cikmak zor geliyor çocukların okulu ev ve benim okul aynı sitenin icinde. Su an çıksan ev kiraları malum.
3-calisip çabalayıp ev araba almisim ev dosemisim adam yarisina kolayca sahip olacak anasıyla benim malı yiyecekler buna katlanamam iste🤣
Maaşıma dokunmuyor
Cemkiriyom sesi cikmior
Hesap sormuyor
Saglik problemlerim var annemde hasta kendine bakamıyor nazlanacagim biri lazım evde🤣
Bende bu deveyi gutmeye karar verdim🤣
bunca yildan sonra daha zor tabi .bizimkiler ilk yillarda ayrildi genelde o zaman daha kolay . nasil daha mutlu olcaksan oyle olsun insallah .
bizim kizlarin maddi sikinti yok aileyle farkli sehirde kafa rahat .bosanmanin asiri normal karsilandigi bir cevrem var .belki ondan bize rahat geliyor o ortamlar

Ben bugün sabah pazara gittim
10kilo sos için domates aldım kilosu 8.5tu
3 kilo taze fasulye aldım kilosu 35tl idi
karışık çerez kavun salatalık biber dolma biber patlıcan muz şeftali üzüm pattis sogan limon 750tl bıraktım geldim
Halılar yıkamadan geldi 800tlde oraya verdim
Ay yarın ayın 15i çok mesudum😂

Ben bugün sabah pazara gittim
10kilo sos için domates aldım kilosu 8.5tu
3 kilo taze fasulye aldım kilosu 35tl idi
karışık çerez kavun salatalık biber dolma biber patlıcan muz şeftali üzüm pattis sogan limon 750tl bıraktım geldim
Halılar yıkamadan geldi 800tlde oraya verdim
Ay yarın ayın 15i çok mesudum😂
fiyatlar cok iyiymis yav taze fasulye 50-80 civari burada . domates sosu yapmadim daha hic yapasim da yok bakalim nasip

bunca yildan sonra daha zor tabi .bizimkiler ilk yillarda ayrildi genelde o zaman daha kolay . nasil daha mutlu olcaksan oyle olsun insallah .
bizim kizlarin maddi sikinti yok aileyle farkli sehirde kafa rahat .bosanmanin asiri normal karsilandigi bir cevrem var .belki ondan bize rahat geliyor o ortamlar
Okuldan bi arkadas bosandi
Benim oglanla yaşıt kızı var hatta
Gezmeyi severde kiz ama öğretmen olmuş varlıklar bile laf ediyor kızın arkasından boşanmış sürekli gezilirmiymis.
Erkek kardeşiyle fotoğraf koyarken bile kardeşim yazıyor altına yakıştırma yapmasınlar diye
Hala ortacag bizim memleket
Yani diğer tarafta 100 kişiyle ugrasacagima burda bir deliyle ugrasirim.
Maddi olarakta şuan çok rahatım ergen 2 cocukla bir daha maddi problemler yaşamak istemiyorum ailem destek olamaz babam emekli kendilerine anca yetiyorlar
Bi şekilde yolumuzu bulduk
Allah çocuklarımızı hayirli insanlarla karsilastirsin

Bizim teyze de Fatihte yaşıyor. O semtten ayrılamıyor hanım😅 kira verecek ama orada yaşayacaaaak. Ayranım yok içmeye hesabı. Başka konularda tasarrufludur ama illa orada yaşayacak ve yeme içmelerinden tasarruf etmezler.
Benim eşimin iş yeri onlara yakın sayılır.ama biz yine de uzun yolu göze aldık. Fatihten ev almak hiç mümkün değil.kirayı göze alsaydık otururduk orada neden olmasın.
Şimdi deprem için yıkım kararı alınmış, bakalım ne yapacak meraktayım

benim canim babacim dugunun ortasinda ben bi huzunlenince aman bosver olmadi bosanirsin dusunme bu kadar demisti😂
Ne güzel ya, böyle babalara hayranım💕 Ellerinden öpüyorum babanın. Valla biz de nişanlıyken ben çemkirdim ters olan konulara🤣 tabiki evlilikte hepimizin idare ettiği konular oluyor karşılıklı bu. Sorunlar oluyor tabi. Bazen anlatıyorum da size ama kaldıramadığım noktada ben de tavrımı koyarım kesin.

Back
X