Küçük Düşün Büyük Olsun!

Kendini ezdirme
Esin istedigi kadar anneci olsun sen o olmadigina söyle lafını
Derse böyle diyo diye o yanlıs anlamis der gecersin.
Benim simdiki aklim keske ozaman olsaydi.
Lafimi söyler söyler annen yanlis anlamis hic dermiyim oyle seyler yaparmiyim der gecerdim.
Yine yapcami yapardim.
1 defa lafı olmustu annesine sırayla bakma lafı.
Getir getir yıllardir biriktirdiklerimi kusim zaten icimde kaldı hepsi, bi getir ben bakarim koş hatta hemen getir demistim.
Hic ayarım yok artık herkeste farkında.
Yok canim ezdirir miyim hiç kurban olsunlar
Ben kvyle laf dalaşına girmem köpekler yiyesice vicdanımdan dolayı kalbini kıramıyorum kimsenin ama soğuk duruyorum konusmuyorum o yüzden bisey diyemez yuzume
Adamında beyninin etini yesemde korkusundan sesi cikmiyor
Benim eltimlerde bu gibi sebeplerle katlaniyorlar.
Kaynim bizim yanimizda eltime gidersen git bana karimi yok dedi ya.
Nasıl kötü bir durum bir kadin icin cidden yazik sacma salak insanlara katlaniyorlar. Kocam bana eltimlerim kaynimin yaninda şunu dese kafasina o an elime ne geciyorsa firlatir kafasini yarar cikardim ordan.
Gidecek yerim olmasa bile o lafi ona yedirirdim.
Eltim hic bisi demedi konu degistirdi.
Ailesi arkasinda durmuyor eltimin kardesi bosandi annesi babasi böyle laflar vs yuzunden 2. Evlendi simdide mutlu diilmis.
Diger eltimede kaynim git demis geri koyden amcalari aramis o kızı buraya yollarsan soyle yapariz ederiz seni diye..
Ama böyle oluncada zaten kimse sahip cikmiyor buna diyip daha cok eziyorlar.
Benim annem falan sahip cikmasa hep anneannem vardi mesela aklimda.
Gitsem hic bisi demezdi.
Küçük teyzemde öyle halde anlayan insanlar. Tabiki nekadar rahat edersin orasi muammada en azindan bir süre.
Sonra calisip duzen kurardım bir sekilde.
Yazik valla kadınların çektiğine be şuna bak
Ben sahip cikmasalarda gider başımın çaresine bakarım öyle de gozu karayimdir ama hem cocuklar ergen laf geçiremiyorum hemde maddiyat korkutuyor . Ha geçinirim yine ama kiza gelecek yıl özel hoca tutmak lazım 11 olacak. Dersler saat basi Su an 500tlden basliyor. Gözümü karartamiyorum. Kör topal gidiyoruz bakalım alistik

Ben kvyle laf dalaşına girmem köpekler yiyesice vicdanımdan dolayı kalbini kıramıyorum kimsenin ama soğuk duruyorum konusmuyorum o yüzden bisey diyemez yuzume

Ben sahip cikmasalarda gider başımın çaresine bakarım öyle de gozu karayimdir ama hem cocuklar ergen laf geçiremiyorum hemde maddiyat korkutuyor . Ha geçinirim yine ama kiza gelecek yıl özel hoca tutmak lazım 11 olacak. Dersler saat basi Su an 500tlden basliyor. Gözümü karartamiyorum. Kör topal gidiyoruz bakalım alistik
Bakma esim banda yapardi.
Hıı onun tabiatında aşagilama, kovma, rencide vs yoktur.
Herkes esimin daha farklı oldugunu soyler zaten ama benim ailem arkamda olmasaydi, benim tek basimada gecinebilecegimi bildigi için ezemiyor.
Çünkü ya zorlamayı deneyip ayrilacaktı ya da cocugunun (artik cocuklar) basinda baba olacakti.
Ailem arkamda olmasaydi söyle olurdu.
Annesine zorla baktirirdi.
Yani birlikte oturturtu beni. Ben istemesemde gidecek kapisi yok mecbur oturacak gozuyle bakardi bana.
Ben konusim konusmim bakim bakmim annesi bizimle yasardi.
Ben basimin caresine bakarim diye restlestigimden yaptıramadı.
Onlarin gidecek yerleri olmadigi ve aileleride arkalarinda durmadigi icin kaynanama öyle böyle kavga dövüş bakiyorlar.
Bu sebeplerden bile bana gıcıklar
Ben napim aileleri sahip cikmiyorsa arkadasim yani benim sucum ne simdi.
Degisikler.
Istiyorlar ki benimkilerde cikmasin benide ezsin eşim.
Kaynanami benim basima atsinlar onlar rahat etsin inan bunun pesinde hepsi
Kadin pimi cekilmis bomba gibi o ona atma derdinde o ona isin kotusu kadinin kizlari asla bakmıyor.

Nasıl kötü bir durum bir kadin icin cidden yazik sacma salak insanlara katlaniyorlar. Kocam bana eltimlerim kaynimin yaninda şunu dese kafasina o an elime ne geciyorsa firlatir kafasini yarar cikardim ordan.
Ailesi arkasinda durmuyor eltimin kardesi bosandi annesi babasi böyle laflar vs yuzunden 2. Evlendi simdide mutlu diilmis.
Diger eltimede kaynim git demis geri koyden amcalari aramis o kızı buraya yollarsan soyle yapariz ederiz seni diye..
Gitsem hic bisi demezdi.
Küçük teyzemde öyle halde anlayan insanlar. Tabiki nekadar rahat edersin orasi muammada en azindan bir süre.
Ekonomik özgürlük gibisi yok, gerçekten çok önemli. Bir de ailenin arkanda olması en önemli şey.

Nekadar kötü bisi.
Insan evladinin birseyler sahibi olmasini nasil istemez benim aklım almıyor.
Akıl tutulması yaşiyorum.
Biz ev aldığımızda diğer teyze de yaşıyordu. Bunlara sürpriz yapıp ev aldığımızı söyleyelim sevincimizi paylaşalım demiştik. O zaman çalışıyordum. Teyze beni cam silme için yardıma çağırmıştı. Tabi eşim dedi tatil günimüz sabahın köründe ne işimiz var dedi. Yardıma gidince anlatacaktık ev aldığımızı. Gittik suratlar beş karış, sebep niye geç gitmişiz. Eşim yine de söyledi ev konusunu, büyük teyze 'bizden uzak olmak için aldınız değilmi evi' dedi. Bunun üstüne eşim sinirlendi kapıyı çarptı çıktı evden. Beni de aradı çık in aşağı çekemem suratlarını vs vs dedi. Ben de indim gittim. Aylarca konuşmadı eşim. Ben de aramadım. Evi topladık taşıdık.bayağı zaman geçti. Kardeşinin düğününde konuşmaya başladılar O zamandan sonra biraz daha dikkatli oldular.
Yani anlayacağın değişik insanlar var😅

Kızlar, iyi geceler ben geldim.
Öyle bir iş yapmadan geçti günüm.
Sabah uyandık yatakta uzandık bayağı.
Sonra alışverişe giriştim. Ama yapamadım. Kartı onaylamadı. Allahım kartın limitini mi doldurduk diyorum😅 meğer yanlış kart numarası girmişim :)
Kahvaltıya tost yaptım.
Elektrik kesikti. Zaten tava tencere yöntemi🤣
Sonra toparladım. Çamaşır attım. Asılı olanları topladım. Odayı robota süpürttüm. Elayla fasulye fidelemiştik onu saksıya aldık. Bayılıyor böyle şeylere. Arkadaş dün fesleğen getirmişti. Ela Onu büyük saksıya alalım diyor :)
Saat 2 gibi okula uğradık. Bime uğradık. Zaten standart Elaya birşeyler aldım. Elif kitaplarından, gofrix ( kahve dünyasının) bayılıyor ona.bir iki aburcubur daha attı sepete. Bir de fenerli bul bakalım kitabını istedi yaşına uygun değil, fiyatı sordum 129 tl. Yani gerek yok çünkü o daha küçük çocuklar İçin. Onun yerine başka yaşına uygun bir şey alırım dedim. Aklı kaldı ama bilemedim alsammı, en fazla 4 yaş için o kitaplar. Etkinlik kitabı daha yaşına uygun sanki.
File markete uğradık süt ve yine attı aburcubur. Neyse kahve yanına da kullanıyorum.
Dönüşte parka uğradık. Parktan sonra az masalarda oturduk. Arkadaşlar oradaydı az konuştuk. Eve geldik. Alışverişimi tamamladım. Getirde 100 tl indirim kampanyası vardı. Omo deterjan, yağ, kağıt havlu, kakao kremşanti maya doldurdum sepeti. Bugün alışveriş günümmüş :) Akşam bir baktım bulaşık deterjanımda bitti. Evdekiler iyice tükendi bu ay.
Alışverişi halledince banyoya girdik. Ben çıktım o küvette eğlendi. Ben de yemek işine giriştim. Ringa balığı vardı onu sosladım. Airfryerde yaptım. Kıza da hamsi tava yaptım. Onu çok seviyor. Havuç mısr salata ve deniz börülcesi salatası yaptım. Banyodan çıkınca Ela niye yaptın anne balığı ben dizmek salatayo ben yapmak yardım etmek istiyordum dedi :) deniz börülcesini yapmayı seviyor.
Uyku öncesi yine bağırsakları bozulmuş gibiydi. Bağırsakları mı hızlı çalışıyor yediği birşeymi dokunuyor anlamadım. Probiyotik verdim. Babası da standart gece gece gitti muz aldı geldi😅

Gunaysss
Son:3 cok heycan ya.
Burayı gormeyi okadar cok istiyordum ki (görmeyi en cok istedigim yer olabilir kendisi) aksam sürekli orayla ilgili herseye baktim. Sanki gittim geldim 🙈
Simdi bi de bungalow icin ayri canta yapmam lazım valizi indirmeyelim bir daha.
Kanyon içinde alyosa yedek kıyafet, su , pogaca falan tarzi seyler ayarlamam lazim.
Biz can veriyoruz suya dusmeyelim diye hanımm bogaz derdinde 😂
Anne su, anne biskuvi, anne pogaca yol boyu böyle.
Yesin yeter ki taşicaz mecbur.
Esime dedim valla enerji icecegi, ilaclar ne icersen ic o parkur bitirilcek (malum kızı tasiyor) 3500km lik bir parkur 😇
Ne var ya nereleri bitirmedik havasinda şuan
Gorucizz.
Tüm gün oraya ayırcaz zaten. Dönunce pert oluruz o ayrı.
Pazarteside selale gezicez
Aksamada köye geceriz.
Valla hic deniz falan aramıyorum söyle yerler bana yetiyor.
Ama koyde gireriz denize esim her sabah bi yüzer gelir.
Yaa okadar guzel oluyor ki esim gidim bi ekmek alim diyo mesela yuzuyor ekmek alip geliyor.
Evden cikiyosun sadece 5dk sonra denizdesin.
Esim bizim köyü daha cok seviyor.
Aksam in yüz gel.
Dedim ben belki girmem ben sabah yüzer gelirim 2 kulac diyo
Kızda aksam uzeri oynar zaten bolca deniz kenarında.
Doyarsın denize dedim
Esim seviyor
Ben onceden severdim ama kızla zor geliyor artik.
Kumdan arinamiyoruz ev araba gunlerce kum temizliyoruz.
Hic gözümde yok.

Benimde donunce saglam bir alisveris yapmam lazım.
Zaten gidicez, zaten haftasonu disardayiz vs vs hep eksileni aldim.
Bi yag, unve salca var stokluk.
Deterjanin sonu, makarna bile 2 pkt falan gördüm sanki.
Köyden geldigimizden beri kasabada ugramadik annem sagolsun et kıyma falan koymus buzluga onlari yiyoruz.
Bu yazıda böyle biyle bitiriyoruz beğ 🫠

Gitsem hic bisi demezdi.
Kadınlarda sıraya girmis seni bekliyo diyeymis ya.
Ben anasının evine gitmis biri olrak,zor ne kadar iyi olsalar da sıgamıyosın.Benim annem temizlik delisi bide cidden herkesin kendi evi düzeni.
Böyle bisey yasasam kendim düzen kurarım bende.

Vardiyalı ise baaslat kocayı😅
Ayda 15 gün bekar hayatı miss😅
Evin icinden geciyo biz yokken gerci aama dırdırlanan yok en azından kdlddldl

İyi geceler
Kızı uyuttum kahvemi yaptım,puromu yaktm😅
Keyif yapıyorm😅
Yemegimiz vardı
Market yaptık.
Bana dogum günü kagitları yaptı cocumm yapıstırdı bisyleri😅
O arada kaktırdım yemegi🙈🙈
yarin mi bebis dogum gunu
alyosa cok gecmis olsun bu arada Allah koruyor cidden sukur

Ya ben napım kız
Hep karşımda işte masalar karsılıklı
Bazen boğasım geliyo
Benide soktun bu işlere çıkamıyorum diyorum
Valla kendimi bu ara çıkmazda hissediyorum
Bazen en yüksek tepeye çıkıp imdatt diye bağırasım vaer😣😣😣😣😣😣😣
Çok yoruldum pertim ya kısacası ne evime ne çocuklara yetebiliryorum eşimde aynı eve getirdim işleri çocuklar uyusun erken kalmasınlar diye
Onlarda bıktı
Biz muhasebeci olmuycaz valla olmayın diyorum

Ne yalan söyleyeyim,bekar hayatımı özlüyorum bazen. Kız büyüsün de free takılırız artık :) ama emekli olunca çalışmazsa yandık. 🥵 Ela bile diyor baba sen bıdıbıdı bıdı🤣🤣🤣 çok şükür yoğun çalışıyor😜

İyi geceler,
Gece kuşu geldi :) bir uyku molası
Bugün sabah kahvaltı yapmadan dün istediği kitabı almaya gittik :) anne vicdanı, tekrar tekrar söyledi dayanamadım.İnternetten baktınmı anne dedi. İçim rahat etmedi. Ben de o zaman biriktirdiğin paranla alalımmı ne dersin dedim. Çok sevindi. Hemen heyecanla gidelim dedi.
Gittik aldık. Tabi kumbarasındaki parayı aldım koydum kenara. Kendimdeki parayla aldım. Onun parasını yine veririm koyar kumbarasına.Ama çaktırmayın haberi yok. En azından para biriktirip çok istediği şeyi almayı öğrenir. Marketten bir de okuma kitabı aldım. Sonra başka şeylere bakıyorduk. Anne gel gel sen boşver, iki tane şey aldık yeter.başka şey almayalım dedi. 😍
Düşünceli kızım,Bunu da öğrenmiş :) çünkü çoğu defa sınır koyuyorum aldıklarımıza.
Çok mutlu oldu sen dünyanın en iyi annesisin dedi. Allah böyle sözlere çok ihtiyacım olduğu için onu bana nasip etmiş❤️
Oradan gittik simit poğaça aldık. Çiçek ekecektik saksı alacaktık dedi onu aldık.
Eve geldik kahvaltı yaptık. Kitapla oyalandı. Arkadaş aradı bahçeye inelimmi bisiklet sürsünler dedi. Çay yaptı ben de evi topladım meyve vs hazırladım. Çıktık. Oturduk. Çocuklar oynadı. Bisiklet sürdü.
Saat 17:00 eve çıktık. Eşim yemek yemeyeceğim demişti. Yatak odanın camını sildim. O ara elaya kitabındaki soruları da okuyorum. Ardından lavabo yıkadım.
Yemek yapmaya giriştim. Sebzeli etli bulgur pilavı yaptım. Eşim mısır alayım yeriz demişti. Pilavı görünce pilav ayran yedik öyle hızlıca.
Ela herşeyi yemediği için ne yapacağımı şaşırıyorum. Böylelikle pişmiş sebze yemiş oluyor.
Uyku öncesi çiçeği ekelim dedi. Yarın ekeriz diye söz verdim.

Haftaya hafta sonu anneme gideceğim düğün için. Okul açılana kadar kalırım.
Eşim beyler, kalmayın isterse dönersiniz benimle dedi. Yok dedim. Fuarı var zaten. Gerek yok. Okul açılınca zaten gidemiyoruz. Şimdi kalalım dedim. Siz bilirsiniz dedi.
Kardeş grubunda konuşuyorduk. Günlük işlerin hepsini neden yapsmadığımı anlattım. Genelde parça parça günlere bölüştürüp yapıyorım.çünkü Elayı birşeylerle oyalamam gerekiyor. Yoksa olay tv ye dönüyor. Kardeşim Yeğenimi söylüyor,Tablet izliyor iki oyun varmış oynuyormuş onları söylüyor. Çok izliyormuş. Oyunlara faydalı dedi. Kızıyorum ama uzun oynuyor dedi.
Ben de ben o oyunları yaşına uygun bulmuyorum. Ayrıca tablet bağımlılığı güzel birşey değil.sosyalleşmesini engelliyor. Eğitimini engelliyor. Çabuk sinirlenmesine hayattan kopmasına vs vs, sebep oluyor İstersen internetten aç oku dedim. Yeniden söylediklerimi izah ettim.
Ben evde yaptığım işe de Elayı katıyorım. Ve oldukça mutlu oluyor. Ama tablet bağımlısı olsa o an birlikte yaptığımız şeyden tat almaz.
Bir de geri dönüşüm meraklısı 😅 Ne görse geri dönüştürme çabasında.😆 bugün çöp atacağım onu bile atma anne geri dönüştürürüz dedi. Bunudamı 😳dedim😅

Haftaya hafta sonu anneme gideceğim düğün için. Okul açılana kadar kalırım.
Eşim beyler, kalmayın isterse dönersiniz benimle dedi. Yok dedim. Fuarı var zaten. Gerek yok. Okul açılınca zaten gidemiyoruz. Şimdi kalalım dedim. Siz bilirsiniz dedi.
Kardeş grubunda konuşuyorduk. Günlük işlerin hepsini neden yapsmadığımı anlattım. Genelde parça parça günlere bölüştürüp yapıyorım.çünkü Elayı birşeylerle oyalamam gerekiyor. Yoksa olay tv ye dönüyor. Kardeşim Yeğenimi söylüyor,Tablet izliyor iki oyun varmış oynuyormuş onları söylüyor. Çok izliyormuş. Oyunlara faydalı dedi. Kızıyorum ama uzun oynuyor dedi.
Ben de ben o oyunları yaşına uygun bulmuyorum. Ayrıca tablet bağımlılığı güzel birşey değil.sosyalleşmesini engelliyor. Eğitimini engelliyor. Çabuk sinirlenmesine hayattan kopmasına vs vs, sebep oluyor İstersen internetten aç oku dedim. Yeniden söylediklerimi izah ettim.
Ben evde yaptığım işe de Elayı katıyorım. Ve oldukça mutlu oluyor. Ama tablet bağımlısı olsa o an birlikte yaptığımız şeyden tat almaz.
Bir de geri dönüşüm meraklısı 😅 Ne görse geri dönüştürme çabasında.😆 bugün çöp atacağım onu bile atma anne geri dönüştürürüz dedi. Bunudamı 😳dedim😅
Ne güzel valla tabletten uzak tutmanız ben 2 yaşına kadar hayatımı heba ettim 🤭 oğlum tam bir fırtına ona rağmen dayandım 🤣 açmadım bu ara sürekli izlemeye başladı .. eşim cocuga bakmak yerine en kolay olanı tecih edip ekran açıyo 💆‍♀️ Tableti onamı aldım kendimemi belli değil ne zaman elime alsam anne aç diye başlıyo . Bencede cocukların sinir vs katkı sağlıyo olumlu hiçbir yönü yok malesef ..

🤯 dolunaymı ne var yine yaa
Cocuk asla uyumadı 🤷🏼‍♀️ Ben yatırıyorum
O bir hışımla kalkıyo yataktan 💆‍♀️
Onu uyutmaya çalışırken onunla birlikte ben uyumuşum 🫠
Gündüz desen sürekli koşturmaca halindeyiz 🤣
Tek cocukla böyleysem 2 cocukla heralde evde her gün parti veririz 🤭 sjsjsjsj
Bu aralar sürekli ekstra bir birikim yapma isteği var bende çünkü Herşey yetersiz geliyo sanki 😰
Hani mevcut birikim yok ama olmuş olsada hiçbirşeye yetmiycek gibi korku başladı 😰

Kadınlarda sıraya girmis seni bekliyo diyeymis ya.
Ben anasının evine gitmis biri olrak,zor ne kadar iyi olsalar da sıgamıyosın.Benim annem temizlik delisi bide cidden herkesin kendi evi düzeni.
Böyle bisey yasasam kendim düzen kurarım bende.
Kız kimseninde onu alca yok adam borc icinde gelmis 60yasina
Sırf laf olsun iste ne konustugunu bilmeyen dangul dungul tipler.
Hep böyle bunlar laf var icraat sıfır

Selam
Kıza ragmen niyet ettim detaylı temizlik etmeye amin.
Koyden gelince direk kayıtla vs ugrascaz gitmeden detaylı bi temizlik edim dedim.
Kiz daha simdiden yarim sise toz alma seysini bitirdi sagolsun.
Aynalar, cam onleri dolap dislari, supur falan derken bi kabasini almis oldum.
Simdi oda oda elime poset alip baslicam.
Atilacak, ayirilacak, depoya inecekler diye gider.
Yarinda kapı ve mutfak dolaplarini silersem bana gider baya.
Ay mutfak sandalyelerini bilem sildim hepte kafes kafes anam agladi.
Koltuklarin ayaklarini silerken tozlara sen nerden geldin diye camide kediye seslenen yasli amca gibin 😂
Cidden nerden geliyo bu tozlar ya.
Mola

Yeemmeemde yok
Kurufasulye ıslattim bugun fasulye pilav gunu olsun.
Hamsikoyde bir fasulye yemisim (tabagina 100tl verdik bi kazıklandık orasi ayri) ama yok böyle bisi.
En baba kebap halt etmis dedim esime.
Cidden yapiyorlar aşırı iyiydi.
Birde cok actik valla dibini ekmekle sıyırdık.
Hala tadi damağımda.
Okadar gezdimde bi lahana corbasi icmedim ona yaniyorum seneye yenecekler listesi liste basi 1numero enter.
Hep esimin yuzunden o sevmiyor öyle yerlere sokmuyor
Ver yesin pide, kuzu ancak.
Millet yaylaya cikinca bi manzara bakiyo bi etrafa bakiyo benim ki direk nerde yesek et yesek ama nerde diye hep yer bakıyo.
Simdide bizim koyde balik yedigimiz yer vardi oranin hayaliyle sirf balik yemeye gidicem oraya yine diyo.

Back
X