Küçük Düşün Büyük Olsun!

Ahhh şuan varya benim de çok ihtiyacım var. Ölü derilerle geziyorum. Krem sürüyorum yine tamamen gitmiyor.
Benim güneş maceram böyle sonuçlanıyor.
Bende bir buçuk aydır hamama gideceğim anca nasip oldu
Git valla
Sen ela ile gidersin benim ki erkek çocuğu
Sonra babasını da getir diye çirkin espirilwre maruz kalırım 🤭

Tartışmasız net
Mağduru oynayan veya savruk olan kıymetli

Canım yeğeninede çok geçmiş olsun
Bizimki yengec burcu magduru oynayan,pısırık kadınla yapamaz😅
Savrukla da yapamaz cakal😅
Ama bisey isteyinde eril enerjiye giriyo onu farkettim😅
12 sene eril eril dolastm bi askere gitmediğim kaldı yeter 🙆🏻‍♀️😅
Saoalsn cnm

İyi haftalar
Sabah kızın odasını kaldırdım
Azcık oyuncak ayıkladım
Atılacak ve verilecekler
Büyükleri hemen farkeder atamıyorum ufak parcalsrı attım bozulanları.
Koci gececi bu hafta
Sebze agırlıklı gideriz
Mutfakta da fazlalıkları attım duvar kenarında kücük sebzelik vardı tekerlekli onu bosalttım
Ayakkabılık olarak kullancm
Duvar kenarı bosalınca mutfak acıldı
Bar masamızı bombos seviyorm ama asla bos kalmıyor
Eline geceni kenara köseye bırakıyorlar
Buna kimse bisey koymucak bombos olacak dedim
Artık ne kadar dinlenir bilmem🙆🏻‍♀️

Bugün yine sabahın serinliği için erken kalktım çok seviyorum sabahın erken saatlerini nasıl güzel temiz bir hava ben seviyorum böyle sabahları. Kahvemi içtim eşimle birlikte bundan sonra böyle Allahım diyorum yardım et ben ne olursa olsun singl seviyorum ama yapıcak birşey yok artık emekli. O bahçedeki bamyaları kabakları ve biraz biberleri topladı evi temizledik bu gün sonra kahvaltı hazırladık birlikte ye iç bir makina çamaşır yıkandı asıldı kuruyan salçamızı büyük cam kavanoza doldurduk akşam için de sabah toplanan bamyaları pişirdim yayla çorbası da yaptım mısır almıştık onlarıda pişirdim. Şimdi dinleniyorum hava çok sıcak birazdan klimayı çalıştırırısız yoksa dayanılmıyor. Ev temiz yemekler hazır dinlenmeyi hak ettik.

Bugün yine sabahın serinliği için erken kalktım çok seviyorum sabahın erken saatlerini nasıl güzel temiz bir hava ben seviyorum böyle sabahları. Kahvemi içtim eşimle birlikte bundan sonra böyle Allahım diyorum yardım et ben ne olursa olsun singl seviyorum ama yapıcak birşey yok artık emekli. O bahçedeki bamyaları kabakları ve biraz biberleri topladı evi temizledik bu gün sonra kahvaltı hazırladık birlikte ye iç bir makina çamaşır yıkandı asıldı kuruyan salçamızı büyük cam kavanoza doldurduk akşam için de sabah toplanan bamyaları pişirdim yayla çorbası da yaptım mısır almıştık onlarıda pişirdim. Şimdi dinleniyorum hava çok sıcak birazdan klimayı çalıştırırısız yoksa dayanılmıyor. Ev temiz yemekler hazır dinlenmeyi hak ettik.
Benim de ne büyük hayalim eşim emekli olsa birlikte vakit geçirsek
Ama maalesef 5 günle eyt yi kaçırdı
Allah büyük inşallah kısa zamanda bizde birlikte vakit geçiririz 🙏🩷😍

Selam kızlar
Bugün nevresim takımı yıkadım
Yatağı dys la çektim
Ev temiz şöyle bir süpürdüm

Akşama taze fasülye ve semizotlu kırmızı mercimek çorbası yaptım
Salata ile bence yeter

Dün annem rahatsızlanmış
Bu akşam eşim köye götürecek
Gidip görelim dedi
İçtiği ağrı kesici midesine dokunmuş
Dedim içme o kadar ağır bir ilaç
Yan etkisi çok
Yinede gidip görelim moral olsun dedim
Her şeyin başı sağlık

Selam kızlar
Yatağı dys la çektim

Salata ile bence yeter

Dün annem rahatsızlanmış
Gidip görelim dedi
Yan etkisi çok
Her şeyin başı sağlık
Geçmiş olsun annenize dimplem.

D dimple81 gecmis olsun annene
babyloading87 babyloading87 gecmis olsun yegenine
tr_lelli tr_lelli gecmis olsun, insallah simdi biraz toparlamistir
Kizlar yemeyen iki cocuk da bende var, oglan simdi biraz daha iyi ama eski oturdugumuz yerde evin karsisinda park vardi yesin diye elimde kaseyle o parkta az dolasmadim, ya da trenleri seviyor diye yine yesin diye istasyona az goturmedim. Kiz abisinden daha az secici ama o da o kadar yavas yiyor ki, hep bi hadi kizim yiyelim demekten dilim de tuy bitti. Bazen uzerlerine dusuyorum yesinler diye ama biz de insaniz bazen de aman oturun yiyin makarnanizi diyorum.

Haftasonu cocuklarin sabah disci randevusu vardi sekizde, once oraya gittik, oglanin disi alttan gelmis, usteki sut disi cekti disci, masallah banamisin demiyor oturuyor koltukda, ama kiz daha kucuk tabi, disci agzini bile zor aciyor, agliyor zorlaninca. Bir kac dolgu yapilacak ama uyutmadan olmaz, onu yapan disci de iki hafta sonra gelecekmis artik bekliyecegiz.
Disciden sonra alisverise gittik, en son Turk marketine gectik, cafe bolumu de var, orada simit pogaca ile kahvalti yaptik, ustune de doner yiyip ciktik. Alisveristi disciydi 600 kusur dolar biraktik, ama bazi urunler bir kac ay gider.
Cocuklarin da spor ayakkabilari kuculmustu, bugun de is cikisi yakin bir magazaya gittim, bir kiza bir oglana aldim, baktim benim sevdigim tarz spor ayakkabisi 20 dolara dusmus, ihtiyacim yoktu ama bi tane de kendime aldim. Gunes gozlugum eskimisti, yedek olsun diye bir tane daha aldim, yuz kremi indirime girmisti, aklimda yoktu aslinda, neyse hepsini 100 e hallettim, baya uygun oldu. Eve geldim, kiz diyor ki babama niye ayakkabi almadin, esim de beni bir tek kizim dusunuyor diyor, esimin aldigi ayakkabilar eksimiyo ki, cok iyi kullaniyor, benim gibi degil.

Kimseye soylemeyin aldiginizi verdiginizi, ne yazik ki insanlar dusunmuyor ne zorluklarla ne fedekarliklarla kazanildigini, sadece sonuca bakiyor. Benim esim asla paylasmaz, sorani da kibar bir sekilde paylar, kendi annesine bile anlatmaz, ama ayni sekilde kimseninkini de merak etmez. Ben de annem, kiz kardesim ve kayinvalidem harici pek kimseyle paylasmam. Mesela zannediyorlar ki boyle yurtdisinda olunca 10 bin dolarlar kazaniyoruz, nerde keske kazansak ama oyle kolay mi ya. Cok sukur iyi kazaniyoruz tabi ama gel de sor nasil geldik bu zamanlara, ne stresli zamanlar ne uykusuz geceler gecirdik.

Selam kızlar,
Gündüz yazacaktım yine yarım kaldı.
Bu ara gözlerim gözlükle bile zorlanıyor. Doktora gitmem lazım. Sanırım numara ilerdi. İşte yaşlandık ne yapalım :)
Günlerdir temizliğe giriştim. Camlar bitti nihayet. Ama gerçekten inanılmaz kirlenmiş. Tatile ve anneme gitmeden tüm işleri bitireyim istiyorum..çünkü dönünce okul telaşı başlayacak.
Bugün de sabah 9 da uyandım.
Ela dün yarın anne kız günü yapalım gün boyunca iş yapma demişti. Bir gün içinde kadınların işi bitermi ! Ben de ona, evet yaparız ama sen de bana iş konusunda yardım edeceksin dedim. Mesela birlikte kahvaltı hazırlamak.o da ben süpürürüm süpürülecek yerleri dedi.
Saat 2 ye kadar oyun oynadık.
Sonra yeğenim Elayı görüntülü aradı. Ben kaçış😆 kahvaltı hazırladım hızlıca.
Gün içinde kaç defa konuştular. Ben her fırsatta bir işi yaptım. Evi süpürdüm. Banyo wc temizledim.evi toparla. Çamaşır at. Topla katla vs vs
Şükür koci bugün yemek yemeyeceğim dedi. Bize evde olanlar yetti. Yemekle uğraşmadım.
Akşam da uno ve puzzle yaptık.
Bugün komşum da havuza inmiş erken gelirmisin dedi. Ela gitmek istemedi.
Sabah erken giderim havuza. Ela da istiyor. İyi oluyor serinlemek için.
Bugün akşam da Elaya tatil için soru kitapları aldım. Tekrar yapar. Bir aydır alamadım. Kuzenleriyle yaparlar iyi olur.

Selamm
Sabah beri acildeyiz şansımızada Allah razı olsun iyi doktorlar denk geldi ve kalabalık değildi
Muayine eden doktor (kusma bitti karnı ağrıyor ve bişi yemiyor) röntgen ve usg verdi
Yaptırdık (bişi yemiyor bir de kronik kabızlığı var)
Gazı çok dedi gaz ağrısı demişti zaten muayine ederkende Kabız hem ozaman emin olmak adına (apandist gazdan görünmüyormuş) bi lavman yapın sonra tekrar röntgen istiyorum dedi
Apandistide görmek istiyorum dedi
Hemşirede çok tatlıydı normalde kendimiz yapıyomuşuz ben kız durmaz ben yapamam falan diyince gel dedi odada yaptı hemen kızda hiç ağlamadı çok da anlayışlıydı
Wc sonrası tekrar röntgen gaz sancısı olduğu kesinleşti öyle yolladı bizi
2 surup yine lavman ve lansor verdi
ouff radyoloji ve doktor arası mekik dokuduk
Kıyafet değiştik bir ara kaçırdı lavman sonrası falan
Zor bi gündü çocuklar hasta olmasın amin.
Sancısı var ilaçları verdim uyudu ama yemiyor Allah yemiyor
Napcamı şaşırdım.

Ne pişirim ne yedirim doktor çok güzel anlatıyor ama gelin görün ki yok yemiyor hiç bişi
Ev yemek doldu bir lokma yemiyor
Okadar daraldım ki tmm yeter ki iyi olsun ama nefes alamıyorum
Klima açamıyorum hasta
Ceryan yapar camları hep açamıyorum
Dışarı çıkamıyorum
Sevmiyorum yaz falan ben serin yerlere gidim artık lütfen ya
Köyde bahcede yediriyordum ben onu
Kabızlığı bile düzelmişti
O da benim gibi buraları sevmiyor bence anasının kızı
Yeni okuyorum. Cok cok geçmis olsun!

İyi pazarlar
Kıza sözümüz vardı sukayparka götürcez diye
Sabah oraya gittik
Kahvaltıyı da orda ettik
Kızın basında koci durdu önce ben cayımı kahvemi ictim
Sonra beraber izledik
Öglen eve geldik
Dünden kremalı makarnam vardı onu yediler öglen
Aksm icin kıza köfte,
Kendimize mantar söte ve lavastan yaglama yaptm
Dün kardesimdeydik
Oglan yaz okulunda trampolinde ayagını kırmıs😣
Valla bu yaz bi belimizi dogrultamadık Allah beterinden koruusun ama
Maaile annemler falan ordaydık tüm gün
Bugun de dısardaydık
Yarın detaylı temizlik yaparım ev elden gidiyeahhh😟
Cok gecmis olsun canim

Selam kızlar
Yatağı dys la çektim

Salata ile bence yeter

Dün annem rahatsızlanmış
Gidip görelim dedi
Yan etkisi çok
Her şeyin başı sağlık
Anneciğine çok geçmiş olsun canım. Ağrı kesici midenin baş düşmanlarından.
Ben de zorunlu kalmadıkça içmiyorum.
Mide koruyucu ile alırsa daha iyi olur. Tabi yaşlılar içtikleri her ilaca dikkat etmeleri gerekiyor

Bayağıdır size anlatacağım da bir fırsat bulamadım.
Eşim geçen haftalarda patronu ile konuşmuş. Tazminatını istemiş.
Tabi patronu biraz mırın kırın etmiş.
Tabi benim koci de biraz araba konusuna takıldı. Ben de karşı çıkınca mecbur çareyi böyle buldu😅
Sonuçta ilerde birşey olsa tazminatını almakta da zorlanabilir o da haklı.çünkü sgk çıkışını yaptırmıştı.
Araba konusunda da vergi yükselecek arabanın fiyatı artacak diyor. Kar edeceksek neden olmasın tabi. Onayladım ben de. Çünkü patronu ile net konuşmuşlar.
Arabanın 1 yıl taksitini patronu ödeyecek. Bir de peşinat için para verecek.
Son kalan 1 yıl biz ödeyeceğiz. O sarsmaz bizi. Zaten emekliliğime 4 ay kaldı.
Ama elimizdeki parayı da arabaya kullanacak. Çünkü yetebildiği kadar şarjlı araba almak istiyor. Tabi yakıt parası çok gerçekten.
Hayırlıysa olsun tabi.
Kısmet olursa Eylülde arabayı satacak.
5 ay arabasız duracağız. Mecbur okula servisle gidecek.
Zaten çok istiyordu Ela bunu.
Ve bir istediği de benim okul servisinde çalışmam😂 günlüğüne bile bunu yazmıştı. İstedikleri şeylerin listesinde :)
Bizim buraya gelen servisteki bayan işten çıkmış. Yalvarıyor anne ne olur ben servisle gideyim sen de serviste çalış diye🤣🤣
Küçük hanımı özel arabayla okula taşıyoruz o ise servis servis diye deliriyor. Kankisi servisle gidiyor diye 😅
Neyse bana iş de çıktı ohh çalışmak lazım dimi, sonuçta servis ücreti de var. 😁

Uyanmışken sabah namazını bekledim.
İyi oldu size de yazdım.
Birikim topiğindeyiz.
Tabi ekonomiden dolayı doğru düzgün birikim yapamasakta üç beş atmaya çalışıyoruz hepimiz.
Damlaya damlaya göl olur..
Benim eşini kaybeden arkadaşımla eşi birikim hiç yapmazlardı. Sürekli saç boyama için en pahalısına giderdi. Sürekli kahvaltılar ocakbaşı yerler en lüks otellerde tatiller..mesela büyük kızı ne isterse alırlardı. Yoku bilmiyordu hiç.
Geçen üzüntüsünü biraz hafifletir diye havuza inerken büyük kızını çağırdım. 10 yaşında kızı.
Neyse havuzdaki büfeden hamburger istedi. Yanımda o kadar para yoktu. Bir de Ela ve komşumun oğlu da vardı.
Para yok yanımda diyorum. Ne olur hamburger istiyorum patates istiyorum vs vs defalarca söyledi sıraladı istediklerini. Sadece çocuklara dondurma alabildim. O kadar para vardı.
Arkadaşın kızı yoku bilmiyor, öğrenmemiş malesef. Aslında üzüldüm de ama hayatta öğrenmesi gereken şeylerden biri bu.
Sonra arkadaşa uğradığımda para bıraktım. Ona birşey alsın diye. Vicdan yaptım.
Ama sürekli tekrar tekrar yok dediğim halde al demesi de çok hoş değildi.Ondan dolayı Elayla evde görüştürüyorum.
Havuza çağırmadım.
Bir de siteye 100 bine yakın borçları varmış.
Nasıl altından kalkacak bilemiyorum.
Gerçekten öyle hayattan böyle hayata çok zorlayacak gibi.
İşte hep diyorum insanın kenarda parası olmalı ya da ev araba yatırım yapmalı.
Bugün buldum bugün yiyeyim. Hiç bana göre değil.
Şükür ev kendilerinin.
Arabada vardı ama onu da borçlar için satmışlardı.
Ayy ne bileyim Allah yardımcısı olsun. Yine de elimden geleni yaparım. Ama olduğu kadar.
Şimdi çalışmıyor da, en sonunda mecbur kalacak işe girmeye.
Allah her anlamda kolaylık versin.

Pazar sabahı yine acile gittik cünkü yemedi hiç, aç karnına verdim artık surubu ağrısı vardı çok ağlıyodu onuda kustu
Aldık götürdük tekrar lavman yaptı tekrar röntgen
Mafolduk tüm haftasonu
Dünden beri zorla az az yiyo iste ilaç içecek kadar
Az toparlansında özelde başka doktora götürcem
Yok yani yeme yeme nereye kadar vitamin alamıyor hep destekle
Anksiyetem pik yaptı doğum yaptığım zaman ki hallerime döndüm yine stresten
Basım zonkluyo sürekli uyusuyo evrilip devrilip gün bitiriyorum
Allahdan oğlan evde o yine bir şekil ikna ediyor
Gel beraber pişirelim gel odamda yiyelim diyo
Çocugum evladım kendi odasına sehpa kızın sabdalyesini falan taşıyıp akşam ona masa hazırlamış yediriyordu 🥹
2 lokmada yese kâr diye uğraşıyor o da
Benim canım acayip yumurta istedi bee hadi yapalım diyo kıza öyle öyle yiyo işte
Meyve yiyo yine diye evde 5-6 çeşit meyve oldu annemde alıyo dolap tıkış tepiş
Yeter da bişi almayın dedim artık akşam
Niye böyle ya?
Çok şükür alma imkanımız var ama yemeyince yemiyor🤷🏻‍♀️
Valla birine böyle beddua bile etmem başına gelmeyende beni asla anlamaz
2 kaşık yemek yicek diye dün tüm salonu oyuncak doldurduk adım atılcak yer yoktu

Okadar yemek dedim de yemek yapmam lazım
Kıza göre varda erbaşlara yok
Evi bi yalandan süpürüyorum bişi yapacak halim bile yok
Tövbe estg. Hastane okadar boş ve serindiki surda 3-4 gün yatsam mental sağlığı toparlarım dedim eşime üst katlar adalar manzaralı
Allah korusunda yorgunum be

Back
X