• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Valla canı gönülden katılıyorum,ben sakin insan çıldırma aşamasına geldim. 15 dk da tapacağı ödevi bağırmaktan,konuşmaktan ,atağa kalkmaktan 2 buçuk saatte bitiriyor. Devamlı yapmıcam, ödev çok,sıkıldım elim kaşındı bahaneleriyle. Allah gerçekten birinci sınıf annelerine sabır versin
Ahhh ahhh kolay gelsin canım. Geçen yılı nasıl atlattım.😅 Bir yandan arabayı ilk kez kullanma streslerim. Her gün okulu git bırak gel sonra park yeri dolu diye erken git koştur.sabah trafiği çek.
Akşam ödev stresi anlatırsın anlamaz. İki de bir ödevin başından kalkar. Ya çişi gelir ya susar. He bir de kaynak kitap aldık. Herkes almayınca evde yaptırmak bize düştümü. O faciaydı.Hafta sonu iki gün ödev ve kaynak kitap yapıyorduk.kafayı yiyecektim😂😂😂 çok şükür o günler geçti gitti.
Bu yıl servis bana rahatlık oldu. Ödevini de yapıyor, tabi hala ben ödevini yap diyorum öyle başlıyor ödeve..Anlamadığı yerde bana soruyor.
Şu an ise olumsuz taraf kitap oku diyorum. Okumuyor.
Okuma saati yapıp bir düzen oturtmam lazım.
Okulda okuma saati yapıyorlarmış. Kitap veriyor evlere öğretmen.. Geçen gün ben okudum o kitabı bitti dedi. Sonra anlatmasını istedim. Arka kısmını okuyor. Meğer yarısını okuyup bırakmış😅
Bizim sınıfta geçen yıl Etüte gönderenler ödev konusunda rahattı. Etüte gelen öğretmen ödevlerini yaptırıyordu.

Selam kizlar,
bugün ilk okul günümüzdü güzel gecti. Ilk ödevide resim boyamakti, onun icin bile benimle baya bi tartisdi. Bu ilk günden tembellik pesinde, gelecegimizi hic parlak görmüyorum 😵‍💫😂
Sükür kapi komsunun kiziyla ayni sinifta, bari sinifindan bir cocugu taniyor. Gerisiylede kaynasirlar artik.
Bakalim ev, is, okul hepsini bi arada nadil hal edecem. Yakinda kafayi yerim herhalde 😂
Benim anaokulunda ödev yapmayı seven tatil dönemi için verilen ödevleri geldiği gibi yapmaya hevesli olan çocuğum ilkokulda ödev sevmez oldu. Çok büyük hayal kırıklığına uğradım😂

Akşam saat 10 da uyuyunca tekrar uykum gelmedi iyi mi 😅 demekki o saat en verimli uyku saati.
Sabah yine uykum gelecek kısır döngü.
Ama kararlıyım yarın ütü bitecek. Yığıldı. Azcık yapabildim.
Mutfağın tezgahı çamaşır suyu yapmam lazım.onu da hallederim.
Komşum çocukları görüştürelimmi dedi. Bugünden hallettim o işi. Yarına işlerimi yaparım. Bahçeye çıkacaktık. O önce çıktı. Esiyormuş. Bize gelin dedi. Gittim kahve içtik. Sohbet ettik.çocuklar oynadı.
Evde patlıcan ve biber közlemiştim. Gelince onları herse yaptım. O ara Ela ödevini yaptı.koci yemek yemeyeceğim demişti. Erken gelince yedi.
Hafta sonu asla iş yapmıyorum.
Hafta içi doğum günü var iki gün yine ona gider. Bir gün doğum günü için kurabiye yapma ve hediye almayla geçer. Bir gün de doğum günü ile..
Geçen yıl bizim sınıfta bir çocuk vardı.okumayı öğrenememiş.sınıf tekrarı yapıyor. Doğum günü olduğu gün parktaydı. Yanımıza çağırdık.
Sonra demişki ben de doğum günü istiyorum.
Çok üzülüyorum o çocuğa. Annesi şizofren. Kardeşi var küçük. kadın lahusayken şizofren olmuş.
Babası çocuklae için gece çalışıyormuş. Babaannesi de gündüz çalışıyor.
Veli arkadaş grubumuzla o çocuğa doğum günü yapalım dedik.
Diğer haftada onu yaparız.
Mutlu olur. Onun için birşeyler daha yapmak istiyorum. Babaannesi o gün diyor, kalemi kırılıyormuş,almaya paramı yetiyor diyor.Doğum günü hediyesi hariç ona bir sürü kalem alacağım.
Hediye ne alsam fikir verirmisiniz.
Elayla dün bu konuyu konuşuyorduk.
Geçen yıl sınıftan bir çocuk senin annen yokmu, neden gelmiyor seni sevmiyormu diyormuş.
Buna da ayrı üzüldüm.
Allah acil şifa versin annesine🙏 tedavisi yok diye biliyorum ama belki bir umut bir dua.
O çocuk için elimden geleni yaparım.

Güne puanım 5 falan :(
Çamaşır mak. Senesi dolmadı daha su akıtıyor :( moralim sıfır sıfır sıfır
Nolur Allahım tek tek yolla diyorum artık hepsimi birden gelir ya😩
Okadar gerginim ki yorgunum kafam aşırı yorgun
Servis i aradım bugün gelip bakacak garanti kapsamında 3yıl bana kaktırmazlarsa tabi
İçene su doluyo 🤷🏻‍♀️
Ön cam tarafındaki lastikden su damlıyor sürekli içine

Dün yine 12 tane falan cupcake yaptım 1 tepside kurabiye
Cupcakelerden 2 tane kurtardım sakladım artık oğlan hepsini yemiş
Hiç ayarı yok hayırda miden nasıl alıyo evladım ben 2. Yesem bayıyor beni asla 2. Yiyemem ki ben tadına bile bakmadım çoğu yaptığımın tadına bile bakmıyorm.
Kurabiyede bugün biter kız yine ağlayacak bitmiş diye resmen kısır döngüdeyim
Tmm yensinde 2gün dursun bari allasen 2.günü görmüyor evde yapılan şey akşam kahvenin yanına bişey bulamazsın
Ağlarsa mecbur yapıcam yine
Ve hamur işi benim 2-3 saatimi alıyor sonrasında mutfağı topla yıka vs.
Yapmim diyorum kız 1 tanede olsa yiyo yine ev şeysi yesin istiyorum. (Tereyağ, organik yumurta, esmer şeker, en yoğurdu falan koyuyorum yine içine azıcıkda olsa en azından vicdanım rahat)
Yapıyorum oğlanın dur noktası yok iyice kilo alacak.
Neyse evladımı pazar uğurlimde bakıcam artık.
O hep yemeyi severdi kızda aksine mıy mıy
Ama yine şekilli şukullu diye yiyor

Bugün toplantı var
Kız yine nanemolla akşam çok ağladı hastaneye gitmicem diye artık zorlamadım dedim tmm 1 gün daha dursun yarına bakarız durumuna ama okula gidemicek gibi sevdiği staj ablası gelcek diyede çok istiyor gitmek
Ablaya hediye almak istiyor toka bişey alırız dedim seçersin.
Ona deniz kabuğu topluyormuş o da ona hediye alacakmış 🙃 ahh çocik olmak

ahhlelele ahh lelasss var benim arka fonda
Kız daha 2. Haftadan adaya veda etti
Hapşuruk, boğaz ağrısı :((
Ama yaaa tamda alışıyo hadi oluyo falan derken resmen böğrüme öküz oturdu
Çok dardayımm 🥲
Bünyesi alışık değil okey hastalık bekliyordum okey ama bukadar çabuk değildi be
Gece 37.5 falandı boğazları geldi bakim ilaç verdim ilerlerse akşam acil yolları görünür bize
Yarında toplantı varmış
Ev revir oldu tabi hemen akşamdan bu yana
Ihlamurlar, meyveler, vitaminler, ilaçlar tüm tuşlara bastım bakalım
4den beri uyumadık gözlerim ateş ediyo yanıyo öyle halsizim uykusuzum

Ama analıque tabiki bi kahve içtim
Hemen corba attım ocağa
Pirinç ıslattım
İzmir köftede yapıcam
Robot geziyo
Peşine vileda atıp hamur yoğurtcam
Kurabiye kek istiyolla benimkiler yine
Hadi oğlan gitmeden son bi yesin bari yemekler hallolsun hamur işine bulaşıcam
Kıza krep yaptım yine 1 tane yedi muzda yedi
Uyusa biraz toparlıcak uyuyamadı hala uğraşıyorum uyusun bakalım toparlar belkim yarına
Okul önemli değil gitmiş gitmemişte tam alışırken kötü oldu bu
Haftaya yine beklicem yıldım valla ya😩
cok gecmis olsun, gercekten kötü olmus tam alisirken

Canım magnezyuma doktor kontrolündemi başladın.
Ben de başlasammı diyorum ama bilemedim. Belki bacaklarıma iyi gelir dye düşünüyordum.
D vitamini de ampul aldım içtim geçen gün.
D Vitamini K2 le aliyormusun? Bide benim bildigim D Vitamini alinca mutlaka magnesiumda alinmali. Yoksa agri yapiyor.

ahhlelele ahh lelasss var benim arka fonda
Kız daha 2. Haftadan adaya veda etti
Hapşuruk, boğaz ağrısı :((
Ama yaaa tamda alışıyo hadi oluyo falan derken resmen böğrüme öküz oturdu
Çok dardayımm 🥲
Bünyesi alışık değil okey hastalık bekliyordum okey ama bukadar çabuk değildi be
Gece 37.5 falandı boğazları geldi bakim ilaç verdim ilerlerse akşam acil yolları görünür bize
Yarında toplantı varmış
Ev revir oldu tabi hemen akşamdan bu yana
Ihlamurlar, meyveler, vitaminler, ilaçlar tüm tuşlara bastım bakalım
4den beri uyumadık gözlerim ateş ediyo yanıyo öyle halsizim uykusuzum

Ama analıque tabiki bi kahve içtim
Hemen corba attım ocağa
Pirinç ıslattım
İzmir köftede yapıcam
Robot geziyo
Peşine vileda atıp hamur yoğurtcam
Kurabiye kek istiyolla benimkiler yine
Hadi oğlan gitmeden son bi yesin bari yemekler hallolsun hamur işine bulaşıcam
Kıza krep yaptım yine 1 tane yedi muzda yedi
Uyusa biraz toparlıcak uyuyamadı hala uğraşıyorum uyusun bakalım toparlar belkim yarına
Okul önemli değil gitmiş gitmemişte tam alışırken kötü oldu bu
Haftaya yine beklicem yıldım valla ya😩
Gecmis olsun bacım
Bizim de 2 gündür ses gidik
Burun tıkalı acıyoruz gece
Bana da sattı bide bogazlarım yanıyo😒

Hayırlı cumalar bacımlar
Bizde yenidogan gibiyiz
Hayatımız okul ödev döngüsünde
Aksam somon alıp yaptm kızla bana
Yemekten sonra otırduk ödeve
22.00 da kalktık
Bugune nohut pilav var aklımda
Corba yaptım sabah kahvaltıya herkes dedim icecek
Beslenmeye kalem börek taze meyve suyu koydm smotihe de cekip meyveleri
Vergi dairesine gitmem lazım
Su link isleri icin istisna belgesi almam lazımmıs
Bide vergi cıkmasın 3 krs kazancaz derken
Ev halkı gidince vileda atıp evi süpürdüm sadece
Tatlı yapasım var ama ne tatlısı yapsam bilmiyorm

yedirenk79 yedirenk79 ne guzel dusunmussunuz, su dunyada cocuk sevindirmek kadar baska guzel bir sey yok.
tr_lelli tr_lelli insallah buyuk bir sorunu yoktur makinenin, yeni bir seyin bu kadar cabuk bozulmasi sinir bozucu gercekten.
Benim de bir kac takviye kullanmaya baslamam gerek, gecen sene kolajene baslamistim, daha beter vucut agrisi yapti, ya da baska bir seydendi denk geldi, biraktim, yeniden deneyebilirim, aldiklarim duruyor. Cocuklara da kisin C ve D vitamini ve balik yagi kullaniyorum, yine yavastan baslariz.
Birikim yatirim konusunda son yaptiklarimiz soyle, gecen hafta 200 dolar cocuklarin egitim hesabina attim, 1500 dolar da hisse aldim, ben cogunlukla S&P 500 aliyorum. Esim de 85 gr gumus almis. Yazin dugunler vardi, biz gitmesek de ailelerimiz araciligiyla takilarini gonderiyoruz. Insallah onumuzdeki aylarda az da olsa altin almaya devam ederiz.

Kızçemle kahve keyfinden selamlar.
Okuldan geldi burnunu çekiyor.
Başladımı hastalık havaları.
Sabah kaç saat ütü yaptım yaa. Yığılmışda yığılmış🫣🫣 nevresimler kaldı şimdilik. Ya araya çıkıştırırım bugün ya da sonra ütülerim onları.
Çamaşır atacağım. Okuldan gelmesini bekledim.
Köfte yapacağım. Markete çıktım.
Bir çıkıyorum tek şey için sonra yığınla alıp geliyorum😅 aa bu da yok al şu da yok al. İyi açıldım bu ay.
Bir de eczaneye uğradım. İlaçlarımı aldım. Bir de okul başladı ya, bit gelmemesi için birşeyler sordum.
Şimdiye kadar hiç yaşamadık şükür ama önlem de almak lazım sanırım.
Bundan sonra her hafta şampuanla yıkayayım diyorum mantıklımı sizce.
Lavanta yağı söyledi ama kokusu rahatsız edebilir onu.inşallah yaşamayız ya.

D dimple81 cok gecmis olsun, saglik her seyin basi, dikkat et kendine.
A Asmin75 hayirli olsun okulunuz, insallah cok sever, yeni arkadaslar edinir.
tr_lelli tr_lelli hayirli olsun yatiriminiz. Kiz da alisir merak etme, benim cocuklar calistigim icin kucukken krese basladilar 1-2 ay surmustu aglamalarinin bitmesi. Kiz kardesim anaokulu ogretmeni, 18 ogrencisi varmis, aglayanlar da varmis tabi, hadi gel soyle yapacagiz boyle yapacagiz diye sinifa aliyormus, 5-10 dakikaya susuyorlarmis, butun gun boyle olsalar sinifta tutamam, ailelerini ararim diyor.
Tşk ederim 🙏

yedirenk79 yedirenk79 ne guzel dusunmussunuz, su dunyada cocuk sevindirmek kadar baska guzel bir sey yok.
tr_lelli tr_lelli insallah buyuk bir sorunu yoktur makinenin, yeni bir seyin bu kadar cabuk bozulmasi sinir bozucu gercekten.
Benim de bir kac takviye kullanmaya baslamam gerek, gecen sene kolajene baslamistim, daha beter vucut agrisi yapti, ya da baska bir seydendi denk geldi, biraktim, yeniden deneyebilirim, aldiklarim duruyor. Cocuklara da kisin C ve D vitamini ve balik yagi kullaniyorum, yine yavastan baslariz.
Birikim yatirim konusunda son yaptiklarimiz soyle, gecen hafta 200 dolar cocuklarin egitim hesabina attim, 1500 dolar da hisse aldim, ben cogunlukla S&P 500 aliyorum. Esim de 85 gr gumus almis. Yazin dugunler vardi, biz gitmesek de ailelerimiz araciligiyla takilarini gonderiyoruz. Insallah onumuzdeki aylarda az da olsa altin almaya devam ederiz.
Bereketli olsun
Collegen ben kızın doğum sonrası başlamıştım ama 3 ay kullanıp devam etmemiştim ozamanda enerjim iyiydi yani etkisi bu yöndeydi bakalım bu 2 hafta oldu 8 hafta sonra etki diyolar ama sanki daha dinç oldum

Şimdide mutfak musluğunun filtre şeysi düştü :(
Yaa cidden yetooo
Bu ne yahu
Dilenci falan arandım yolda vericem direkt
Toplantıdada eksikler varmış para toplansın alalım dendi
Ben ayrıca alıp vericem (kolonya, traş köpüğü falan bişiler) ayy ne varsa başımızda çıksın gitsin
Ya kimselere bişi anlatmadan söylemeden kendimize nazar değidirme hızımız maşallah bizim ya
Bugün ne olacak diye uyanıcam öyle geliyor

Eksikler varmış
Sınıf annesi muhabbeti yokmuş artık yasakmış buna sevindim
Ama işte bunlarla ilgilenecek bir temsilci seçelim dendi hiç oralı olmadım ben uğraşamam kimseyle
Bi kadın sazan atladı hemen
Daha eve girdik hemen gurup kurulmuş 🥴
Aman geç kaldınız koşun
Öğretmen şey dedi insallah olmaz ama daha önceki sınıflarımdan birinde gurupda kavga çıktı baya kapattırdık falan dedi
Hiç yazmam okur gecerim.

Extra kurs açılcakmış santranç, foklör vs santranç istiyordu iyi oldu.
Evde hikaye kitabımız kalmadı bizim öğretmende okuyun diyor anlatıyorlar burada hoşlarına gidiyor diyor
Sipariş vermem lazım
Kart kesilmedi gitti bu ay höh!

Eksikler varmış
Sınıf annesi muhabbeti yokmuş artık yasakmış buna sevindim
Ama işte bunlarla ilgilenecek bir temsilci seçelim dendi hiç oralı olmadım ben uğraşamam kimseyle
Bi kadın sazan atladı hemen
Daha eve girdik hemen gurup kurulmuş 🥴
Aman geç kaldınız koşun
Öğretmen şey dedi insallah olmaz ama daha önceki sınıflarımdan birinde gurupda kavga çıktı baya kapattırdık falan dedi
Hiç yazmam okur gecerim.

Extra kurs açılcakmış santranç, foklör vs santranç istiyordu iyi oldu.
Evde hikaye kitabımız kalmadı bizim öğretmende okuyun diyor anlatıyorlar burada hoşlarına gidiyor diyor
Sipariş vermem lazım
Kart kesilmedi gitti bu ay höh!
ay bizdede sinif temsilcisi secildi, resmen 4 kisi kendini yirtdi secilmek icin. Bunlarin isi gücü yokmu diye düsündüm durdum 😂 hele biri ögretmenin anlatdigi hic birseyi anlamadi kac kez tekrarlatdi ögretmene. Oda secilmek istedi. (secilmedi allahdan) icimden dedim sendeki özgüven keske bende olsa 😂😂😂

ay bizdede sinif temsilcisi secildi, resmen 4 kisi kendini yirtdi secilmek icin. Bunlarin isi gücü yokmu diye düsündüm durdum 😂 hele biri ögretmenin anlatdigi hic birseyi anlamadi kac kez tekrarlatdi ögretmene. Oda secilmek istedi. (secilmedi allahdan) icimden dedim sendeki özgüven keske bende olsa 😂😂😂
Cidden boş insan çok
Öğretmen bana oryantasyon haftasında çalılşyormusunuz diye sormuştu birazda yardım ettim o hafta çocuklara çalışmıyorum demiştim beni gözüne kestirdi eyvahh diyordum toplantıdada bi göz göze geldik yoo yoo o ben değilim der gibi baktım gözümü kaçırdım 😆 ben aslında yoğumm :)
Zaten 2 kişi atladı hemen öğretmende dönüşümlü yaparsınız ozaman dedi
Ya içeri çok girip çıkıyor mu bu sınıf şeysileri bilmiyorumda kız üzülür onlar çok girip çıkarsa kız sende gel der
Eğer çok girip çıkar görünürlerse öğretmene yazarım yani
Yalakalık gırlaa bu veli tayfasında
Hayırda cocuğuna özel ilgi olsun diyemi yapıyorlar bilmiyorum ki

Selam dün servise yarın gelin dedim tam evden cıkacaktım aradılar napim
Geldiler demin ee su çok basınçlı geliyormuşta hortuma bilmem naapmış ee tüm binaya aynı su aynı basınçla geliyor hiçde sıkıntı yok daha senesi dolmadı bu ne şimdi dedim.
Hem akıllı diye alıyoruz kendi bunu ayarlaması gerekmiyormu dedim
Diyor ki vanaya bişi taktıracakmışım ilk defa duydum.
Makinelerimiz sıkıntılı artık iyisi üretilmiyor adi mal kullanılıyor diyin kurtulun yani
3yıl garantiliymiş ben 1 yıl sanıyordum neyse garantiden halledildi
Musluğunda o iç aparatı var trendyolda nalbura sorcam yine yoksa trendyoldan alıcam.
Benim bataryalar 1.500tl olmuş ee daha iyisini alim desem 3bin
80-90tl halledicem onuda
Lütfen başka bişi çıkmasın.

Yemek yapıcam
Sabah yine banyoyu toparlayıp temizlemiştim evide toparladım süpürüp toz alırım
2 makine çamaşır var onlar yıkansın
Bizim üst kat resmen yılan hikayesi oldu okadar soğudum ki
Ev de sıkıntı çıktı (yine peşimi bırakmıyor)
Onların yaptığı bir hatadan sebep usta yolladı müteahhit hala daha gelip onaracaklar bekliyoruz hayırda seni 100 defa mı arıcaz?
Yaptığın şeyin arkasında dur yani
Eşim dedi kavga edicem dedim ara söyle geldi geldi gelmedi dışarıdan usta bulup yaptırıcam parasını ödetirim ona.
O iş hallolsa parke ve seramikleri alıcam
Kapıların siparişini vericem geriye sadece dolaplar kalsın (onlar çok tutuyor şu sıkıntıda onun altından kalkamam)
Seneyede onları yaptırırım sırayla bitsin fakat esya almaya niyetim yok baya bi süre, soğudum oradan.
Kız çıkar oynar oyuncakları çıkarırım, fazlalık koyarım falan.
Bir süre elimi sürmicem ama şu inşaat olayı ortadan kalksın istiyorum artık
Evi öyle gördükçe bana sinir basıyo 😤
En azından daha düzgün olur temizler çekerim kapılarını

Sabah ödevleri yaptık (3 sayfa ödevi vardı kesmeli boyalamalı)
2 tanede etkinlik yaptık int. Bulup
Hergün 1 hikaye 1 etkinlik olacak artık. Ödev edindik kızla bunu.
Dün 2 hikaye okudum ona, anlattı bana.
İlgisini çekecek şeylere yönlendirmem lazım
Etkinlik malz. listesi yaptım hafta içi alimde oyalim
Evde renkli karton, yapıştırıcı falan harici çok bişi yok
Şönillerle gökkuşağı falan yapıyorlar onlardan yaptırcam.
Yılbaşı zamanıda biten rulo kağıt kartonlarından yılbaşı ağacı yapıp süslüyorlar simlerle onlardan falan yaparız.
Arastırıyorum hergüne 1 etkinlik
Enerjisi bitmiyor bu modellerin hiç :)

23lü hikaye kitabı siparisi verdim kuponum vardı uyguna aldım 1 ay idare eder bizi
Diğer ay yine alırım.
Yaş etkinliklerinden sıkıldı set almıştım onuda ama eskisi kadar sayfalarca yapmıyor
Onu arada bir yapar bitiririz.
Bu ara şeyi seviyor eşleştirme kartlarını
Aklımda tutucam diye onu oynuyo babayla abiyle
Sabahda beni yendi :)
İlgileri hep değişiyor

Cidden boş insan çok
Öğretmen bana oryantasyon haftasında çalılşyormusunuz diye sormuştu birazda yardım ettim o hafta çocuklara çalışmıyorum demiştim beni gözüne kestirdi eyvahh diyordum toplantıdada bi göz göze geldik yoo yoo o ben değilim der gibi baktım gözümü kaçırdım 😆 ben aslında yoğumm :)
Zaten 2 kişi atladı hemen öğretmende dönüşümlü yaparsınız ozaman dedi
Ya içeri çok girip çıkıyor mu bu sınıf şeysileri bilmiyorumda kız üzülür onlar çok girip çıkarsa kız sende gel der
Eğer çok girip çıkar görünürlerse öğretmene yazarım yani
Yalakalık gırlaa bu veli tayfasında
Hayırda cocuğuna özel ilgi olsun diyemi yapıyorlar bilmiyorum ki
Bence cocuga özel ilgi olsun diye. Burda girme cikma yok. Sinifin disinda velilerle hal edilcek seylerle ilgilencekler.

Back
X