Küçük hedeflerle büyük hayallere :)

poine0

Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2014
71
7
13
Tekirdağ
Karar verdim zayıflamaya ve buraya yazdım. Sizler önünde kendime söz veriyorum doğumgünümde 58 kilo olmuş olucam.
Ama ilk hedefim bayramda 68 kilo olmak 72 kiloyum.
Süre :13 gün
Hedef kilo :4 kilo

Gezdim durdum bu forumda ve başka forumlarda başarı hikayeleri okudum devam eden incelmeleri ve ne yazikki geri alınanları gördüm ve fark ettimki kilo vermek diyetle olucak bir şey değil 2 ay yapıp bırakılacak ve sırf biri verdi diye onun istediklerini yemek değil. 17 yaşındayım ama vücudumu gayet tanıyorum ne zaman kilo aldım ne zaman verdim ne zaman iradeliydim biliyorum. O yüzden kendi yaşam biçimimi benliğimi değiştiriyorum sağlıklı olmak için her alanda insan aynı zamanda psikolojik olarak da sağlıklı olmalı kendimi kısıtlayarak yaparsam devamlı olmaz bu süreç ve ben kendi sağlıklı beslenmemi yazdım. Birazdan buraya yazıcam neler yapıcağımı.

Yaşam aldığımız nefes sayısıyla değil,nefesimizi kesen anların sayısıyla ölçülür.

Sağlıklı beslenerek kilo verirken yapıcaklarım:
*Uçuk kilo verme hayallerine kapılmıcam kabul ediyorum ki 2 ay sonra 15 kilo vermiş olmıcam.Yavaş yavaş ama devam eden bir süreçte kilo vericem.
*Haftada 1 tartılıcam.
*Abur cubur yemicem( daha durgun oluyor beynim sabki uyuşturu etkisi yapıyor bende)
*Beyaz ekmek yemicem çünkü iştahımı açıyor gün boyu)
*Hergün spor yapıcam tek şart her gün olması ve elimden gelenin en iyisi olması)
*Yaptığım kaçamaklarda günün geri kalanında kaçamak yapmayıp akşam ekstra spor yapıcam( kalorisine göre türü ve zamanı değişicek).
*Yemeği çok geç saatlere bırakmıcam (gece rahat uyuyamıyorum)
Bu yaptıklarımın hiçbirini zayıflamak için değil sağlığım için yapıcam.
*Pilav ve makarna yemicem.
*Gazlı içecekler içmicem.
*Öğlenleri meyve veya yoğurt yiyicem.
Yaşam aldığımız nefes sayısıyla değil,nefesimizi kesen anların sayısıyla ölçülür.

Son düzenleme:
Niye kilo almaya başladım??

Daha önce yaz tatilinde 7 kilo vermiştim ve devam eden süreçte okuldayken 4 kilo daha verip geçen yaz 69 a düşmüştüm hatta sabahları 68 olduğu da oluyordu. Ama ben nerden gördüysem isveç diyetine başlama kararı aldım ilk gün yaptım ama ertesi günü bozdum ve o gün tüm gün yedim yarın başlarım diyerek ama hiç başlamadım ve kilo almaya başladım ve bu bir yıl sürdü şimdi 72 kiloyla burdayım ve düştüğüm hatayı fark ederek bu hatayı uğurluyorum hayatımdan.
Yavaş yavaş olucak ve kilo almıcam ve hiçbir zaman yarın başlarım diye diyete başlamıcam çünkü sağlıklı beslenmeye hemen geçmiş olucam ve zaten bir daha diyete ihtiyaç duymıcam. 29 Ekimde de buraya başarı hikayemi yazıcam.

6da yemeyi bıraktım ve şimdi de 20 dk yürüyüş yaptım :)

Bu sabah biraz abarttim ama olsun hem tuvalete çıkmama yardımcı oldu hem sabah olduğu için eritebilirim hem de sporumu arttırırım olur biter.
Sabah: el kadar pide
3 dilum sucuk
Tereyağ
Domates salatalık
3 zeytin
Şekersiz siyah çay
Parmak boğumu boyunda cevizli sucuk

Son düzenleme:
Bu sabah biraz abarttim ama olsun hem tuvalete çıkmama yardımcı oldu hem sabah olduğu için eritebilirim hem de sporumu arttırırım olur biter.
Sabah: el kadar pide
3 dilum sucuk
Tereyağ
Domates salatalık
3 zeytin
Şekersiz siyah çay
Parmak boğumu boyunda cevizli sucuk

Öğle :
5-6 kaşık mercimek yemeği
3 dilim fırında patates
3 parça fırında tavuk

Neden bilmiyorum ama hiç dikkat edesim yok.bundan sonra biraz daha dikkat edicem ve her gün tartılıcam yoksa uzaklaşıyorum çok

17 yaşında olduğuna göre çok daha kolay kilo verirsin, ama çok doğru ömür boyu diyet yapamazsın ama hayatın boyunca sağlıklı beslenmeye ihtiyacın var, başaracaksın ,alışkanlıklarını değiştirmeye karar vermen en doğru karar
inşallah hedefine ulaşırsın

17 yaşında olduğuna göre çok daha kolay kilo verirsin, ama çok doğru ömür boyu diyet yapamazsın ama hayatın boyunca sağlıklı beslenmeye ihtiyacın var, başaracaksın ,alışkanlıklarını değiştirmeye karar vermen en doğru karar
inşallah hedefine ulaşırsın

Çok teşekkür ederim :)

Ben işi çözdüm sanırım dün dondurma yememe rağmen bugün -800 gram gördüm yarın 71 i görücem inşallah

Ben işi çözdüm sanırım dün dondurma yememe rağmen bugün -800 gram gördüm yarın 71 i görücem inşallah

Bize de anlat nasıl yaptın :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gezdim durdum bu forumda ve başka forumlarda başarı hikayeleri okudum devam eden incelmeleri ve ne yazikki geri alınanları gördüm ve fark ettimki kilo vermek diyetle olucak bir şey değil 2 ay yapıp bırakılacak ve sırf biri verdi diye onun istediklerini yemek değil. 17 yaşındayım ama vücudumu gayet tanıyorum ne zaman kilo aldım ne zaman verdim ne zaman iradeliydim biliyorum. O yüzden kendi yaşam biçimimi benliğimi değiştiriyorum sağlıklı olmak için her alanda insan aynı zamanda psikolojik olarak da sağlıklı olmalı kendimi kısıtlayarak yaparsam devamlı olmaz bu süreç ve ben kendi sağlıklı beslenmemi yazdım. Birazdan buraya yazıcam neler yapıcağımı.

Merhaba inşallah istediklerine ulaşırdın bütün zayıflsmak isteyenler gibi bende :) karalı ol ve olayı kafada bitir

Bize de anlat nasıl yaptın :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ya aslında kalori saydım ve spor yapmaya başladım toplam 700 kalori aldım o yüzden olabilir :)
Merhaba inşallah istediklerine ulaşırdın bütün zayıflsmak isteyenler gibi bende :) karalı ol ve olayı kafada bitir
Kafada bitirmek çok önemli inşallah her zayıflamak isteyrn ulaşsın amacına :)

Sabah: 1 dilim kaşar
3 zeytin
1 dilim beyaz ekmek( avuç içi kadar bir dilim) ve tereyağ bal sürüp yedim.
Öğle: 2 mor erik (küçük bir domates kadardılar)
1 şeftali
2 erik
Akşam: 3 kaşık taze fasulye
1 mdilim ekmek( yemezdim de annem sağolsun)
2 fırında köfte
5 dilim fırında patlıcan
1 dilim fırında patates
100 gram kadar dondurma

Spor: 2 mil leslie ile yürüyüş
Su:2,5-3 litre
Yediklerim 650 kalori civarında sporu çıkartırsamda 450 kalori net oluyor belki akşama bir bardak süt içebilirim .
Yarın sabah 8 de kalkıp ekstradan 1 mil yürümek istiyorum.

Son düzenleme:
72.1 le uyandım tuvalete cıkamadım ondan sanırım olsun yarın 71'i görürüm.
3 saatte bir yemek metabolizmayı hızlandırıyor onu anladım bu arada.

Son düzenleme:
Valla bugün içimden acayip bozmak geliyor. Ama bozmıcam.
Sabah: 1.5 dilim kaşar
Domates-salatalık
5 zeytin
1 muhallebi
Ara: 1 muz
Ara: başparmak boyutunda cevizli sucuk
Akşam: 3 büsküvi+ başparmak cevizli sucuk

Akşama acıkabilirim ama yarın tartıda 71'i gömek istiyorum o yüzden devam

Spor: Leslie ile 2 mil

Valla bugün içimden acayip bozmak geliyor. Ama bozmıcam.
Sabah: 1.5 dilim kaşar
Domates-salatalık
5 zeytin
1 muhallebi
Ara: 1 muz
Ara: başparmak boyutunda cevizli sucuk
Akşam: 3 büsküvi+ başparmak cevizli sucuk

Akşama acıkabilirim ama yarın tartıda 71'i gömek istiyorum o yüzden devam

Spor: Leslie ile 2 mil

böyle devam et sakın bozma:81::81:

Back
X