Kücük kaynima abi dememi istiyorlar

Çok saçma :S
4 tane kaynım, 1 tane görümcem var...
Görümcem benden 12 13 yaş büyük ve abla demem...
Kayınlarım ise en küçüğü benle yaşıt gerisi benden büyük...
Onlara da abi demem...
Ne akla hizmet 13 yaşında çocuğa abi diyeceksin :S

ortalık savaş alanına dönmüş biraz sakin olun bence. burda fikirlerimizi tartışıyoruz ama esas konumuzdan uzak kalmış gibiyiz... arkadaşımıza yardımcı olacak fikirler beyan etmeliyiz bence

eşimin 1 tane abisi var 1 tane de küçük kızkardeşi var
evlenmeden öncede arkadaştık biz,
ismimizle hitaba alışmıştık evlendikten sonrada bu böyle devam etti
eşimin abisine ismiyle hitap ederim çünkü öyle alıştık
görümcemlede aynıyız o benden küçük ama bana adımla hitap eder
hiç gelin görümce olmadık arkadaş olarak kalmayı tercih ettik
ve iyikide böyleyiz

gelelim bu yenge ,abi ,abla konusu
bu neyi değiştirir yaa ben bu tarz insanları anlayamıyorum
abi desem ne olacak göğe mi erecek
önemli olan insanların saygıyı aşmadan iyi anlaşabilmesi geçinebilmesidir.
bu ne saçmalıktır yaa

Son düzenleme:
ortalık savaş alanına dönmüş biraz sakin olun bence. burda fikirlerimizi tartışıyoruz ama esas konumuzdan uzak kalmış gibiyiz... arkadaşımıza yardımcı olacak fikirler beyan etmeliyiz bence

Konu sahibi yok ki. Açmış konuyu. Belki işi var bilemem.Herkes boş yere birbirine giriyor

Amonra,hatırladığım kadarıyla çok eski üyesin ve rütbende editör olduğun yazıyor. Hayırlı olsun. İkili dialog ve konu dışı mesajın yasak olduğunu biliyor olmalısın. Herkese birebir cevap vermek ve konu dışı cevap yazmakta ki ısrarını anlayamadım.

Konu sahibi ortada yok farkındaysanız,ben nişanlısının tutumunu çok merak ediyorum

arkadaşım canını sıkıp seni dahada fazla üzmek istemem ama arkadaşlarla hem fikirim,tavrından asla ödün verme,diş geçiremesin sana..ne münasebet böyle saçmalıkta duymadım..hattta bundan sonra sizli bizli ol..başın çok ağır,eğer alttan alırsan..

ne akla hizmetle bu teklifi yptığını sordunuz mu?

Değerlendirmek 3. kişilerin harcı değilse,o zaman hiç yorum yapmayalım ?
Her yorum,elbette yazanın kendi fikridir.
Sizin yazdıklarınızın da sizin fikriniz olduğu gibi...

Yazdıklarınızın cevabı,önceki cevaplarımda zaten mevcut.
Bu tartışma,kısır döngüye giriyor.

Yazdıklarıma şahsi sebeplerle karşı çıktığınızı düşündüğüm için,daha fazla tartışmayı uygun görmüyorum.
Konuyu dağıtmamak adına,başka cevap yazmayacağım.

Konu sahibine kolaylıklar diliyor ve gelişmeleri merakla bekliyorum.

Lütfen konuyu kişiselleştirip ikili tartışmalara girmeyelim arkadaşlar.
Herkes düşüncesini kurallarımız dahilinde belirtmekde serbesttir,fakat tartışma ortamı yaratmadan.
Konuyla ilgili yorumlarınız ve konu sahibine yardımcı olacak fikirleriniz varsa buyrun .

Aile yapısını ve anne baba ilişkilerini iyi gözlemle.
Daha sonra evliliğinizi etkileyecek kısırdöngülere dönüştürmesinler.
Bu konuyu da hiç dillendirme ve kati ol, ( ama işin zor gibi )
umarım her şey gönlünce olur.

Anadolunun en belirgin geleneklerinden birisi. Ama biz alıştırıyoruz biz yapıyoruz bunları.

Onun için tüm kadınlar okumalı ve bilinçlenmeli, bunu sana diyen bir kadın.
Taviz verme sakın nasıl başlarsa öyle gider. Sonra daha olmayacak şeylerde isterler.

baya ilginç bi kayınvaliden var canım dogrusu allah yardımcısı olsun...nısanlım aılenın en buyugu ıkı tane daha erkek kardesı var kayınlarım yanı bırı benden buyuk ama ben ısmıyle hıtap edıyorum abısıyle evlencem bıde abı mı dıcem kaynıma ee nısanlımada abı dıyım ozman ne alaka ya ....bıde senınkı 10 yas kucukmus...yınede sen takma kafana bosver canım nısanlın senı desteklıyorsa hıc takılma boyle seylere.....

Anadolu derken mesela bölge olarak falan bi örnek verebilir misin?

Gerçekten bilmediğim, merak ettiğim için soruyorum çünkü ben daha farklı şeyler duymuştum ama böyle bir şeyi hayatımda ilk defa duyuyorum..

10 yaş küçük birine ve özellikle de bir çocuğa abi demek çok tuhaf

Son düzenleme:
Sevgicim canım sen Metin'e abi dersen
Metin 'de sana "ulan gelin" der haha
birde bu tipler şey de olabilir hani senin kocan ölünce seni erkek kardeşine alıp kimseye kaptırmayan tipler.
sen kaç o cadı kazanından

Orta Anadolu, doğu andolu ve güneydoğu andoluda.

Örnek olrak komşumuz çorumlu ordada kendinden küçük kaynına ağbi dertiyorlar. Yozgatlı bir tanıdığımdada durum faklı değil...

Orta Anadolu, doğu andolu ve güneydoğu andoluda.

Örnek olrak komşumuz çorumlu ordada kendinden küçük kaynına ağbi dertiyorlar. Yozgatlı bir tanıdığımdada durum faklı değil...

Anladım canım..

Dediğim gibi bilmediğim için yorum yapamıycam ama çok garip bi gelenek yani..

Hatta yorumumda akıl hastası diye yazmıştım ve gerçekten öyle düşünmüştüm çünkü hiç aklımın ucuna gelmedi ki böyle bi adet olsun..

Bi de gelinin kaynıyla olan ilişkisine bile bu kadar niye karışırlar ki

Bıraksana onlar kendi karar verir ne diye hitap edeceğine

Buna bile karışan daha nelere karışır Allah bilir

Pek çok yörede yaygın bir gelenek bu, erkek yolda her zaman büyüktür mantığı.
Artık insan kendi ablasına ağbisine ismi ile hitap ediyor. Ama bazıları ise kendinden 30 yaş küçük birisine bile ağbi diyor. Sorf çevre ne der, kaynım kaynatam kaynanam ne der korkusu.

Allah herkese akıl fikir nasip etsin :))

Nişanlanmamış olsan ardına bakmadan kaç derdim ama kocaman bir adım atmışsınız.Tavrını baştan koy ve mesafeni koru.Özellikle nişanlının davranışlarını çok iyi gözlemle.Şimdi senden yana ama sonradan tavrı değişebilir.En önemlisi de aileyle ilgili konularda emin olmadan nikah masasına oturma derim.Allah kolaylık versin

hiç birini yapma şimdiden böyle yapanın sonunu düşünemiyorum okadar eskiye bağlıysa başlık parasıda versin sana madem eski kafalı işine gelenleri yaptırıyolar işine gelmeyenleri es geçiyolarrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…