- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
Dedigim gibi uslup cirkin oyle konusulmaz. Ama burda yazan bircok seye de katilmiyorum. Ornegin gelin hizmetci mi bilmem ne. Ne alakasi var. 2 yasli insan var..kurban isleri bizim ulkemizde mesakatlidir. Konu sahibi de.oraya bayrami gecirmeye gitmis. O evin kiziysa da yalniz misafirse de yardim etmelilerdi. Ben kisisel olarak misafir olatak yemege gidildiginde bile yardim etme taraftariyim. Yorumlardan anladigim kadariyla konu sahibi ailecek kalkmis denize gitmis. Kp in uslubunun cirkinligi kadar nezaketsiz bir tavir bu da. Olmaz bence. Bunun hizmetcilikle falan alakasi yok. Yasli insanlara yardim edilmeliydi. Sonucta onlar da yiyecek ki yemeseler de anne babaya yardim edilmeliydi
Bilmez miyim? Geçen sene de benim ayağım bir ay alçıda kaldı. Sanki bir daha hiç yürüyemeyecekmiş gibi hissettim. Geçecek diye sürekli kendimi teselli ediyorum. Çok şükür geçti de bir buçuk sene oldu. Allah bir daha göstermesin..Tesekkur ederim Allah beterinden saklasin ama cok canım sıkıldı valla otur otur. :))()
Hiç hoş bi davranış olmamış kp yaptığı ben şahsen açken ben değilmcilerdenim ve kimse umrumda olmaz güzelce alır tabağıma çok acktm baba sizlede yerim ben merak etmeyin derdim hopp her türlü yerdim neticede.Merhaba BDV nin güzel kadınları.
Eşimin ailesinin evine bayram ziyaretine geldik. Sabah 8 de kahvaltı edip birkaç aile büyüğünü ziyaret ettikten sonra, eşim ve cocuklarla denize gittik. Çay meşrubat filan derken akşam 18:00 gibi eve girdik.
Çocuklar ve ben çok acikmistik. Kavurma da mis gibi kokuyordu ve evet yapmamam gereken bir şey yapıp, bir kaşık kavurmayi bir tabağa koyup tadına bakma gafletinde bulundum. Kayınpeder " kudurdun mu açlıktan? Akşam hep beraber yiyeceğiz zaten" diye bağırdı.
Peki size afiyet olsun o zaman deyip odaya çekildim. Şu an ağlıyorum. Eşim ben konuşurum ayıp etmiş babam diyor fakat ben konuşmasını filan istemiyorum. Tek istediğim evime dönmek. Başka sehirdeyiz şu an ve bayram sonu dönmekti planımız. Fakat ben tek lokma yemem bu saatten sonra bu evde.
Yerimde olsaniz ne yapardınız? Kalır mıydınız? Bayram günü bogazima dizildi lokmalar.
Kayınvalide veya kayınbaba kurban kesince geline sevap yazılmıyor
Gelin olmadan önce nasıl yapıyorlardı kurban işini
Güçleri yoksa kesmesinler kurban bir aileye toptan bağışlasınlar
Bir yardım isterken ilk başta oğullarından istemeleri gerekirdi
Oğullarına bir şey deyemeyip geline hönkürmek tam bizim topluma uygun bir şey zaten
Yan oda da ağlayacagina eşine gidiyoruz de ne ayıp yemek için söz söylemek ve bu kişi gelini ayrıca misafirMerhaba BDV nin güzel kadınları.
Eşimin ailesinin evine bayram ziyaretine geldik. Sabah 8 de kahvaltı edip birkaç aile büyüğünü ziyaret ettikten sonra, eşim ve cocuklarla denize gittik. Çay meşrubat filan derken akşam 18:00 gibi eve girdik.
Çocuklar ve ben çok acikmistik. Kavurma da mis gibi kokuyordu ve evet yapmamam gereken bir şey yapıp, bir kaşık kavurmayi bir tabağa koyup tadına bakma gafletinde bulundum. Kayınpeder " kudurdun mu açlıktan? Akşam hep beraber yiyeceğiz zaten" diye bağırdı.
Peki size afiyet olsun o zaman deyip odaya çekildim. Şu an ağlıyorum. Eşim ben konuşurum ayıp etmiş babam diyor fakat ben konuşmasını filan istemiyorum. Tek istediğim evime dönmek. Başka sehirdeyiz şu an ve bayram sonu dönmekti planımız. Fakat ben tek lokma yemem bu saatten sonra bu evde.
Yerimde olsaniz ne yapardınız? Kalır mıydınız? Bayram günü bogazima dizildi lokmalar.
Burada bir yorum görmüştümBunun hafifletici sebep sayılmasını ben de anlamadım. Kendinde carlama hakkı gören gitsin oğluna carlasın.
Bu yaşıma kadar kurbana el sürmüş değilim, böyle bir şey de beklenmedi benden.
Evli olunca bununla uğraşmak eşime mi düşmeli? 30 senelik kızları yapmamış, eşim neden yapsın?
Ama erkekten böyle bir şey beklenmemesi normal karşılanır burada. Erkek olarak ona düşen sadece mangal yellemek çünkü.
Ama kadın, kesmediği kurban için 2 gün kendini paralamalı, misafirlere baklava servis etmeli, çayları tazelemeli. Kadın olarak doğarken bu görevler için sözleşme imzaladık çünkü.
Ne türden bir ilişkileri olursa olsun ‘kudurmak’ kelimesini haklı çıkarmaz. Allah’ın cezası bir adam olduğu gerçeğini değiştirmez. O an yemesinden rahatsız olduysa sofrayı bekleseydin diyebilirdi. Bu kadar basit.Yalnız açıkçası ben sizi de biraz fazla rahat buldum. Ben kimsenin evini bayram günü gidip otel gibi kullanamam kendi ailem dışında. Hele bir de sabah çıktığınız evden akşam gelip kendi kendinize tabağa yemek alıp yemek çok rahatlık bence. Sanırım çok yakın ilişkiniz var. Belki kayınpeder de o yakınlığa güvenmiştir. Ayrıca nasıl akşam 6da onlar tatlı yiyordu da siz tekrar sofra kuracaktınız onu anlamadım.
haklısınız ama burda direk ogluyla konusmaliydi. neden ogluna değil de konu sahibine böyle davranmis. oğluna yapılsa belki adam karısına idare et demeyecek toplayıp pilini pirtini gidecekti.
ama kadına yapılınca koca signeye cek diyo kp de kendini haklı görüyo. ben oğlum varken gelinime kabahat bulmam. benim beklentim varsa beni oğlum tanır. ona darilir kirilirim. elin kizina de deyim kaç yıllık oglumun yaptığını yaptı diye.
bu açıdan kızdık biz genel olarak kayinpedere erkek ailesine
haklısınız ama burda direk ogluyla konusmaliydi. neden ogluna değil de konu sahibine böyle davranmis. oğluna yapılsa belki adam karısına idare et demeyecek toplayıp pilini pirtini gidecekti.
ama kadına yapılınca koca signeye cek diyo kp de kendini haklı görüyo. ben oğlum varken gelinime kabahat bulmam. benim beklentim varsa beni oğlum tanır. ona darilir kirilirim. elin kizina de deyim kaç yıllık oglumun yaptığını yaptı diye.
bu açıdan kızdık biz genel olarak kayinpedere erkek ailesine
Ne türden bir ilişkileri olursa olsun ‘kudurmak’ kelimesini haklı çıkarmaz. Allah’ın cezası bir adam olduğu gerçeğini değiştirmez. O an yemesinden rahatsız olduysa sofrayı bekleseydin diyebilirdi. Bu kadar basit.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?