Kullandığınız Kedi Mamaları

Tarcinli_Kurabiye

Esta Piti Piti :)
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2009
1.512
6
116
İstanbul

Merhabalar önceliklee,
Kediciklerimize verdiğimiz mamaları, tavsiyeleri, şikayetleri burada paylaşalım istedim.Biraz da fikir almak.
4 aylık bir oğluşumuz var sarman. Henüz yavru olduğumuzdan kitten mama alıyoruz bir kaç marka denedim ama Whiskas Junier'da karar kıldım.. Kuru mamalar hakkında baya bir araştırma yaptım en iyi mamaların başında ; Royal Canin, Hills, Pro Plan geliyor. Fakat bütçemi aşıyor ne yazıkki

Şu ana kadar Kite Kat, LaCat ve Whiskas denedim.. En çok Whiskas'ı severek yedi. Fakat bu mamalar hakkında hep olumsuz bilgiler var ne kadarı doğru bilemiyorum.

Sizler minik dostlarınız için hangi mamayı kullanıyorsunuzfisfisfis

Selam kedim bütün profesyonel mamaları denedi en çok royal canini beğendi şimdi 1 buçuk yaşında bi sorun çıkmadı Allaha şükür ıslak mamada ıams ve royal canin veriyorum bayılarak yiyor et ve tavuk haşlıyorum çok seviyor tavuk tüy dökmesini arttırdığı için kestim bence kesinlikle whiskas vermemelisiniz market mamalarından kaçınmalısınız içerisinde bol aroma olduğu için severek yiyodur eğer devam ederseniz ilerde hastalıklarıyla uğraşırsınız ve sonu ne yazikki ölüm oluyor böbrekler iflas ediyor çok okudum whiskastan dolayı ölen kedileri bütçenizi sarsıyorsa sizde benim gibi et tavuk ciğer haşlayın ama mutlaka kaliteli mamalarla besleyelim küçük dostlarımızı sağlıkları çok önemli dikkate alalım.

Evet ben de bu tarz şikayetler okudum fakat şu anda çalışmıyorum ve pek imkanım yok çünkü gerçekten pahalı mamalar arada ben de ciğer haşlıyorum tuzsuz veriyorum arada da kuru mama. Çalışmaya başlasam hiç problem olmayacak çünkü Tarçın'ın sağlığı en önemlisi. Ya da biriktirmeye çalışacağım bakcam artık bir çaresine :çok üzgünüm:
Pekte olumlu şeyler duymuyorum market mamaları için

whiskası ne kadara alıyosunuz? royal canin ve hills 9 10 tl civarında çokta pahalı değil aslında ama çalışmıyosunuz haklısınız proplan daha pahalı mesela 30 civarındaydı en son

whiskas'ın 300 gr.'ını 4 tl'ye alıyorum Kayru.
İnternetten royal canin ve hills'in fiyatlarına bakmıştım çok pahalıydı ama:1shok: yani 9-10 tl değillerdi. Acaba kiloluk malar mıydı bilmiyorum ama 60-70-100-160 vs. böyle çıkıyordu fiyatları.

9-10 tl dediğiniz royal canin yada hills'in miktarı nedir?

Evet gramajına göre fiyat yükseliyor royal canin(400gr.)
hills'in(300gr. diye aklımda kalmış)
9-10-11 yerine göre mama çeşitine göre degişiyor mesela fiyatlar
royal caninin (kitten 36) 9 buçuktu benim aldığımda
kedim kaymak bayılarak yiyordu dana kadar oldu zor bıraktırdım =))
sende denemelisin kesinlikle
içerisinde bol minerallar vitaminler gerçek et var hiç deilse kediniz bol aroma değil yararlı besinler yiyecek tam gelişim çağında bebeğiniz ihtiyacını karşılamıyor kullandığınız mama
neyse çok konuştum =)
eğer sormak istediğiniz bişey olursa severek cevaplarım iyi akşamlar

Teşekkür ederimm:1hug:
Sanırım istanbuldasınız siz de. Dediğiniz gibi her yerde fiyatlar değişiyordur muhakkak.
Siz nereden temin ediyorsunuz peki?
Veterinerimizde de var ama büyük gramajları. Kiloluk mamalar, o yüzden soramadım cesaret edip :)

Rica ederim :smiley-cool:
Evet bende istanbulda oturuyorum
ben bitane petshop buldum hep ordan alıyorum
ama bi arkadaş karaköy alt geçitinde mama satan bi yer bulmuş
acayip indirimliymiş hatta kampanya yapıyolarmış 1 alana 1 bedava tarzında
ben bi geçemedim karşıya inceleyemedim ürünleri fln
siz uğrayın bence bakın bir sürü şeyler alırsınız ucuzsa son kullanma tarihine bakıp alırsınız

Tekrar teşekkürler Kayru. a.s.
Eğer dediğiniz gibi 9-10-11 tl ise 4 tl veripte sağlıksız beslemek saçmalık.Yani eğer öyleyse arada fazla fark yok whiskas'ta 300 gr. 4 tl vereceğime 10 tl veririm.
Eminönü tarafına yolum düşüyor hatta haftaya o tarafa gideceğim. Baksam iyi olacak çok saol Kayru

bızımde 6 yıllık kedımız var ama whıskastan baska bışı yemıyor mıymıntı ve çok nazlı yesıllıgı çok sevıyor sebze yemeklerıne bayılıyor

Ayrıca kedılerdekı yas hesaplarını bılıyormusunuz kızlar

valla canım ben şöyle yapıyorum bizimki de 6 yaşinda. bu hesaba göre bi kedi ömrü ortalama 14 yıl. insanların da 75-80 yıl. buna göre doğru orantı yaptığımda bir kedi yaşı = 5, 5.5 insan yaşı yapıyor. bu hesaba göre bizim kedi 30-33 yaşında falan:) böyle bir hesap yapıyorum kendim ama ne kadar doğrudur bilmem. bizimki de çok mızmız. bazı mamaları beğenmiyor. biz de hills alıyorduk ama çok pahalı o. paketi 35 miydi neydi o yüzden whiskas a döndük çok seviyor bayağı yiyor yani. ayrıca şişmanlatıyor falan dediler ama şişmanlamadı aynı kilosu.

hemen paylaşıyorum..

Kedi yaşı .......ınsan yaşı

1...............20
2 ..............24
3 ..............28
4 ..............32
5 ..............36
6 ..............40
7 ..............44
8 ..............48
9 ..............52
10..............56
11..............60
12..............64
13..............68
14..............72
15..............76
16..............80
17..............84
18..............88
19..............92
20..............96

Aylık hesaplamalarda ise 7 ile çarpıldığını biliyorum.. Örn: Tarçın 4 aylık, yani yaklaşık 2,5 yaşında bir bebek :))

Son düzenleme:
Bizimde 20 aylık(yaklaşık 2 yaşında) erkek Van kedimiz var.Bu zamana kadar Eaglepack,1st choice,Natural's Balance,Royal Canin mamalarını kullandık (veterinerin de tavsiyesiyle).Şimdi de Nestle Pro Plan mamasını yiyor,bayılıyor hatta.Birara,annem Whiskas almıştı maması bittiğinde,veteriner mamayı getirinceye kadar,ama gel gör ki Whiskas ı beğenmedi.Kedinin beğenmemesi de normalmiş,Veterinemiz,Whiskas mamanın aroma basılmış bir mama olduğunu,profesyonel mamalardan aldığı vitamini ondan alamayacağını söyledi.Geçenlerde de Pet Fuarı olduğunda bizimkiler oradan 200 gr numuneler şeklinde bir torba Pet's Choice maması getirdiler,ama bizimkine bir türlü yediremedik,şimdi de boşa gitmesin diye sokaktaki kedilere veriyoruz.

Son düzenleme:
Ne kadar çok whiskas veren varmış ve sonunun ne olcağını bile bile veriyorsunuz arkadaşlar yazık hayvana o bayılarak yicek tabi içinde onun ağız tadına uygun bol aromalar var ve bu mama bagımlılık yapıyor zor bıraktırırsınız artık çok üzüldümm :gitme:

ya demek öyle.. vermeyelim biz de madem napalım yok ya bıraktırırım ben ona. başka mama vermicem önüne koyucam mamayı, eşek gibi yicek acıktığında:) onun nazını mı çekicez biz:) hele bi yemesin dayak şaka şaka vurur muyum hiç ona, ama o da beni üzmez yer ne versem:)

Bizimkinin bir ara dişetleri rahatsızdı.Dişetleri rahatsızlığı tedaviyle geçene kadar ciğer mancoyu,yaş mamayı ezerek verdik (tabii veterinere danışarak) Ama öyle bir alıştı ki mancoya,ciğere;çiğnemeden yutuyordu.Dişleri düzelince bile kuru mamayı reddetti,kolaylığı sevdiği için.Ama annem olmaz kuru mama yiyecek,bundan sonra manco falan yok dedi.Aç kalınca baktı başka yiyecek yok mecbur yemeye başladı kuru mamayı.O gün bu gündür kuru mama yiyor.İnadını kırmış olduk anlayacağınız.

öyle tabi aç kalınca mecbur yiyecekler:) manco ne anlamadım ama:) mama markası mı?

Profesyonel mama alıp önüne koycaksınızzz alkisalkisalkis
sonra o baştan yemicek sizde yaş mamayla karıştırıp vericeksiniz
yemeye başlıcak alışıcak başka çareniz yok arkadaşlar
oda kaliteli sağlıklı mama yemek zorunda
ilerde çok hastalıklarla karşılaşırsınız benden söylemesi yerimseniben

ben kedim de yaklasik 4 aylik ve biz royal caninle besliyoruz.once whiskas veriyorduk ama cok kotu kokusu vardi veterinerde eger onu yerse yakinda kokmaya baslicak dedi.simdi royal caninin kuru mamasini veriyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…