14 aylık evliyim evlenmeden önce eşimle 5 yıl birlikteliğimiz vardı sonrasında evlendik.. Eşimle hiç bir problemim yok bir kere bile bizimle ilgili konularda tartışmadık.. Anlayışlıdır, sevgisini ilgisini ciddi anlamda sonuna kadar gösterir hissetirir. Sosyal bi hayatımız var gezmeyi birlikte bişeyler paylaşmayı çok seviyoruz.. Bizim problemimiz eşimin ailesiyle aramızdaki kültür farkı.. evlenmeden önce hiç bukadar uçurum olabildiğini farketmemiştim.. sanırım herşey bana toz pembe geliyodu aslında bizden çok farklı olduklarını biliyodum ama bize bu kadar yansıyabileceğini bilemedim..
Ben kendi ailemle arkadaş gibiyim.. biz düşündüğümüz herşeyi konuşuruz.. saygı sınırlarını zorlamadan tartışırız, fikirlerimiz ters düşebilir ama bunları korkusuzca birbirimizle paylaşabiliriz..
Eşimin ailesinde ise durum tam tersi.. Eşimin babasının başka bir kadından 3 çocuğu daha var ve bu 3 çocuk kv ile evliyken olmuş.. yani yıllarca iki tane evi varmış ve herkesten gizleyebilmiş.. kp oscarlık oyuncu ve yalancı anlayacağınız.. ve dünyanın en vurdumduymaz insanı.. ailesinde ki herkes Kp'in arkasından konuşuyo ama kimse adama bişey diyemiyo sürekli aynı şeyleri dinlemekten ama çözüme ulaştıramaktan o kadar bunaldım ki anlatamam..
Ben 4 yıl psikoloji okudum, hastanelerde çalıştım çeşit çeşit hastam oldu ve problem çözdüm ama ben eşimin ailesinin problemleriyle başa çıkamıyorum. Malesef o kadar cahiller ki birbirleriyle iletişim kuramıyolar.. bu durum eşimi çok üzüyo onun üzülmesi beni üzüyo ben aile kavramına değer veririm.. Eşimin babası ne yapmış olursa olsun onun babası saygısızlık etsin kötü konuşsun istemiyorum. Eşimi sürekli frenlemeye çalışıyorum.. Artık inanılmaz yoruldum..
Aralarındaki olaylara karışmak istemiyorum dışarıdan gözlemleyip yardım etmeye çalışıyorum ama yeterli olmuyor sanırım.. sizlerden yardım istiyorum nasıl davranmalıyım??
Aradaki eğitim,kültür,yaşayış farkı nedeniyle sizi anlayamayacaklar...Eşiniz ailesini oldugu gibi kabul etmek zorunda.zaman zaman içinde 3 kardeşi olmuş.Şimdinin işi değil ki çözümü arayınız.Hem bu sizin hayatınız da değil.KV ile KP nizin evliliği.Siz olsanız müdahale kabul eder miydiniz?
KV yıllardır magdur olan taraf.Tabii ki oğluyla sizinle dertleşme olasılıgı yüksek olan taraf.
Bir de şu yönden bakın KP yıllarca toplumun ve kendi kültürünün ona verdigi tüm serbestileri sömürerek gününü gün etmiş,ikinci eş,ikinci hayatını yaşamış.Bu saatten sonra hangi güç,yaptırım ,iletişim ona bu yaptıklarının tersini kabul ettirebilir.
Arada ki sorun ,mesafe hiç çözümlenmemecesine açılmış artık.
Bence eşinizin bu gerçekle yüzleşmesini,ebeveynlerini oldugu gibi kabul etmesini sağlamaktan başka desteğiniz olamaz.
Siz zaten bir profesyonelsiniz.Akli selim düşününce bundan gayrı yolunuz olmadıgını ,denizin eşinizde bittiğini kendiniz de fark ederdiniz.
Bence kendi durumunuzu da agırlaştırmayın.kendi çekirdek ailenizin üzerine 2 sorunlu ailenin daha yükünü almak pek akıl karı degil.
Lüzüm ettikçe görüşün,eşinizin annesine moral desteginde bulunun ama çok da müdahil olmayın...bence faydasız

((