Kültür Farkı

ben olsam hiç karışmam. böyle insanlarlada bayram,cenaze vs. dışında hiç görüşmezdim daha doğrusu muhattap bile olmazdım.

eşinizinnde düşünüp kendisini yormasına gerek yok ya içini boşaltıp babsıyla kötü olacak yada anensi gibi olayı kabulklenecek.aynen bu cümleyi söylerdim eşimede. baktım gelişme yok sorunlarını bana yansıtma,ben çekmek zorunda değilim derdim. çünkü yapılacak bir şey yok 3çocuk olmuş bile.

sizi ilgilendirmeyen olaylar sizi yıpratmış.boşverin bence.

Eşimin ailesinde ise durum tam tersi.. Eşimin babasının başka bir kadından 3 çocuğu daha var ve bu 3 çocuk kv ile evliyken olmuş.. yani yıllarca iki tane evi varmış ve herkesten gizleyebilmiş.. kp oscarlık oyuncu ve yalancı anlayacağınız.. ve dünyanın en vurdumduymaz insanı.. ailesinde ki herkes Kp'in arkasından konuşuyo ama kimse adama bişey diyemiyo sürekli aynı şeyleri dinlemekten ama çözüme ulaştıramaktan o kadar bunaldım ki anlatamam..
Ben 4 yıl psikoloji okudum, hastanelerde çalıştım çeşit çeşit hastam oldu ve problem çözdüm ama ben eşimin ailesinin problemleriyle başa çıkamıyorum. Malesef o kadar cahiller ki birbirleriyle iletişim kuramıyolar.. bu durum eşimi çok üzüyo onun üzülmesi beni üzüyo ben aile kavramına değer veririm.. Eşimin babası ne yapmış olursa olsun onun babası saygısızlık etsin kötü konuşsun istemiyorum. Eşimi sürekli frenlemeye çalışıyorum.. Artık inanılmaz yoruldum..
Aralarındaki olaylara karışmak istemiyorum dışarıdan gözlemleyip yardım etmeye çalışıyorum ama yeterli olmuyor sanırım.. sizlerden yardım istiyorum nasıl davranmalıyım??

Sen bahsettiğin bu türdeki tıynetsiz bir adama yönelik ne olursa olsun hakkında kötü konuşulmasın diye arka çıkıp eşini frenlemeye çalışan bir psikologsan kusura bakma ama SANA SÖYLENECEK HİÇBİR ŞEY YOK.

Son düzenleme:
Bir psikoloğa yaraşır gibi davran ve hiçbirşeye karışma :ssz:
Kayınvaliden razı kayınpeder razı öteki kadın hepten razı.
Eşin de ya bu deveyi güdecek ya bu diyardan gidecek :31:
Ya babasını böyle kabul edecek ya da mesafeyi koyup görüşmeyecek.:ssz:

niçin bu kadar sık "psikologum ama çözemiyorum" yinelemesi yaptığınızı idrak edemedim
sanırım konunun ciddi bir dert olmadığı aşikare olduğu için ısrarla önemini vurguluyorsunuz

sizi ilgilendiren durumlar yok ortada
bir ailenin iç meseleleri var
eşiniz size yansıtıyorsa, karşınıza alır, ailende yaşadığın gerginliğini eve taşımana üzülüyorum der geçersiniz

bu arada günlerdir kpye ulaşamıyorum bi ulaşsam ağzının payını vereceğim vs tavrı "sağlam tartışmacı" kimliğinizle senkronize gelmedi
kriz yönetmek bu değil

başınızda psikiyatr desteğiyle hastalarla ilgilenmek, şizofren ehlileştirmek olmadığı gibi,
insan ilişkileri de bu kadar hırsla çözülmez

Allah kolaylıklar versin

konu aslında çok ciddi bir dert 1 yıldan fazla evliyim sürekli aynı konular tartışılıyo ama bir arpa boyu yol gidilemiyo beni rahatsız eden bu
kp ulaşsam ağzının payını vericem demekten kastım onunla ağız dalaşına girmek değil ben bunu değil kp kimseyle yapmam.. sadece eşime söylediklerini banada söylemesini istedim ki ona orası benim özel profilim rahatsız olan bakmayabilir bunlar bizi ilgilendirmeyen şeyler değil diyebilmekti..
ayrıca hırs falanda yapmıyorum çünkü olaylar hiçbir şekilde beni ilgilendirmiyo benim sıkıntım eşimi ailesine düşman etmeden bu olaylardan nasıl sıyırabilirim.. o kadar..
sürekli psikolog olduğumu vurgulamam da kendimle ilgili eksikliği farketmemden ötürü anladım ki işin içine aile tanıdık vs girdiğinde çokta objektif yaklaşamıyormuşum.. zaten buraya yazıp sizlerin düşüncesini almak istememde bundan ötürüydü.. yazdığınız her kelimenin önemi var benim için
teşekkürler

Sen bahsettiğin bu türdeki tıynetsiz bir adama yönelik ne olursa olsun hakkında kötü konuşulmasın diye arka çıkıp eşini frenlemeye çalışan bir psikologsan kusura bakma ama SANA SÖYLENECEK HİÇBİR ŞEY YOK.

Sizce yaşananların savunulacak bir yanı var mı? tabiki de savunmuyorum.. Bir insana tepki sadece kötü konuşarak verilmez.. zaten kötü konuşmanında çare olmadığını yaşayarak gördüm ben bu insanlarla.. sadece eşim kendini daha çok hırpalamış oldu o kadar değişen hiç bişey olmuyor malesef..

ben olsam hiç karışmam. böyle insanlarlada bayram,cenaze vs. dışında hiç görüşmezdim daha doğrusu muhattap bile olmazdım.

eşinizinnde düşünüp kendisini yormasına gerek yok ya içini boşaltıp babsıyla kötü olacak yada anensi gibi olayı kabulklenecek.aynen bu cümleyi söylerdim eşimede. baktım gelişme yok sorunlarını bana yansıtma,ben çekmek zorunda değilim derdim. çünkü yapılacak bir şey yok 3çocuk olmuş bile.

sizi ilgilendirmeyen olaylar sizi yıpratmış.boşverin bence.

kabullenilecek bişey değil içini döksen rahatlayabileceğin bişey değil gerçekten çok zor bir durum.. Allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın.. umarım daha fazla yara almadan atlatırız ve kurtuluruz bu durumdan yorumunuz için çok teşekkür ederim..

şöyle diyen insanları anlamıyorum : ailenle olan problemini eve taşıma ne demek bu allah aşkına neden evlendiniz ozaman eşiniz size fikir demi soramayacak eşiniz üzülüp kendi kendini yerken siz öylece durup bakacakmısınız eşinize yardımcı olmayacakmısınız anlamadım

konu sahibesi arkadaşta eşinin ailesine yardımcı olmaya çalışmış ama olmamış bunalmış bu durumdan ve eşini de üzgün görmek istemiyor ve eşine yardım etmek istiyor bu konuyu eve taşıma demiyor eşine eşinin yanında olmak istiyor çünkü iyi günde kötü günde....

şöyle diyen insanları anlamıyorum : ailenle olan problemini eve taşıma ne demek bu allah aşkına neden evlendiniz ozaman eşiniz size fikir demi soramayacak eşiniz üzülüp kendi kendini yerken siz öylece durup bakacakmısınız eşinize yardımcı olmayacakmısınız anlamadım

konu sahibesi arkadaşta eşinin ailesine yardımcı olmaya çalışmış ama olmamış bunalmış bu durumdan ve eşini de üzgün görmek istemiyor ve eşine yardım etmek istiyor bu konuyu eve taşıma demiyor eşine eşinin yanında olmak istiyor çünkü iyi günde kötü günde....

Gerçekten öyle biz evlendiğimizde bir aile olduk iyi yada kötü günlerimizde birbirimize destek olmalıyız diye düşünüyorum.. ben gerçkten eşimin ailesini seviyorum ve bu problemler dışında çokta iyi anlaşıyoruz aslında.. herkes birbirine yeterince saygılıdır. keşke aynı pencereden bakabilsek hayata belki o zaman bu kadar sorun olmazdı.. beni neden anlamıyorlar yada ben onların bu yaptıklarına neden anlam veremiyorum diye düşünmezdim.. bu çok büyük bir problem onlar adına ve onlar işin içinden çıkamadıkça hepsi ve en çokta eşim hırpalanıyor.. Ben eminim benim ailemle ilgili bir problem olsa benim eşimde canla başla çözebilmek ve beni rahatlatabilmek için uğraşır.

yerinde olsam hiç karışmam:50: bu olayların aile yaşantıma yansımaması için elimden geleni yaparım:31:
sonuçta herkes razı kimse tepki göstermiyor bence eşinde eğer çok rahatsızsa ailesi ile arasına mesafe koyabilir başka yapılacak birşey yok :31:

Eşin bu dertle,bir danışan olarak sana gelseydi...Ona ne derdin ?
Herhalde anneni boşanmaya razı et veya babanı yola getir demezdin.
Bu açıdan bakmak,belki seni rahatlatır.

Zira aklı başına gelecek veya yapıcı kararlar alacak insanlar olsalardı...
Bunca yıl ve 3 çocuk olmadan önce yaparlardı.

Bence de alan razı veren razı.
Belki de tek rahatsız olan sensin ?
Belki sen olmasan,eşin bile bu denli rahatsız olmayacaktı ?

Sana uygun olmayan bir aile yapısı...
Artık onlar senin de ailen ve dahası,çocuklarının babaanne ve dedesi olacaklar.
Fakat bunları evlenmeden önce düşünmen lazımdı.

Bu sebeple boşanmayı düşünmediğine göre,az görüşmek ve sorunların içine girmemek en doğrusu bence.

Aslında hepsi tepkili ama nedense gösteremiyolar. Eşim tepkisini belli ediyo bu sefer kp bize sarıyo eşimi üzüyo haklıymış gibi birde o bize trip yapıyo. bildiğin ergen gibi davranıyo..
Ben olaylara karışmam ucu bana dokunmadıkca çünkü ben ciddi bi tartışmacıyım onlar gibi bağıra çağıra değil sakin sakin bi güzel laflarımı sıralarım cümlelerimle paralarım.. o yüzden o konuma gelmek istemiyorum
biz eşimin ailesinden biraz farklı yaşıyoruz onlar kendi içlerinde yaşayan bi aileler bizse haftanın 2-3 günü mutlaka bi aktivite planlarız ve uygularız. Diğer kadın bizi facebooktan takip ediyomuş benimde fotograflarım dışarıdan gözüküyomuş hiç farketmemiştim daha önceden bizim yaşantımızı görünce sanırım biraz problem çıkarmış.. biz burada sıkıntı çekiyoruz onlar günlerini gün ediyolar falan diye kp de eşime söylenmiş hangi hakla bilemiyorum ama onu üzmüş bu beni delirttii!! Evli barklı adamdan 3 çocuk yapan yıllarca adamın iki ev arası gidip gelişini izleyen bir kadının bizi yargılaması zoruma gitti.. 2 gündür deli gibi kp arıyorum eşime söylediklerini birde bana söylesin ve cevabını alsın istiyorum.. Ama adam telefonlarımı açmıyo "şimdi müsait değilim kızım ben seni ararım" diye mesaj atmış hala ses yok resmen sinirden çatlıyorum..

Bu arada cvp verdiğin için teşekkür ederim

Bu ne demek ya? Sanki onlarin durumunda senin ve esinin herhangi bir sucu varmis gibi.... Ne kadar sacma bir yorum!
Bunu takmana hic gerek yok!

14 aylık evliyim evlenmeden önce eşimle 5 yıl birlikteliğimiz vardı sonrasında evlendik.. Eşimle hiç bir problemim yok bir kere bile bizimle ilgili konularda tartışmadık.. Anlayışlıdır, sevgisini ilgisini ciddi anlamda sonuna kadar gösterir hissetirir. Sosyal bi hayatımız var gezmeyi birlikte bişeyler paylaşmayı çok seviyoruz.. Bizim problemimiz eşimin ailesiyle aramızdaki kültür farkı.. evlenmeden önce hiç bukadar uçurum olabildiğini farketmemiştim.. sanırım herşey bana toz pembe geliyodu aslında bizden çok farklı olduklarını biliyodum ama bize bu kadar yansıyabileceğini bilemedim..
Ben kendi ailemle arkadaş gibiyim.. biz düşündüğümüz herşeyi konuşuruz.. saygı sınırlarını zorlamadan tartışırız, fikirlerimiz ters düşebilir ama bunları korkusuzca birbirimizle paylaşabiliriz..
Eşimin ailesinde ise durum tam tersi.. Eşimin babasının başka bir kadından 3 çocuğu daha var ve bu 3 çocuk kv ile evliyken olmuş.. yani yıllarca iki tane evi varmış ve herkesten gizleyebilmiş.. kp oscarlık oyuncu ve yalancı anlayacağınız.. ve dünyanın en vurdumduymaz insanı.. ailesinde ki herkes Kp'in arkasından konuşuyo ama kimse adama bişey diyemiyo sürekli aynı şeyleri dinlemekten ama çözüme ulaştıramaktan o kadar bunaldım ki anlatamam..
Ben 4 yıl psikoloji okudum, hastanelerde çalıştım çeşit çeşit hastam oldu ve problem çözdüm ama ben eşimin ailesinin problemleriyle başa çıkamıyorum. Malesef o kadar cahiller ki birbirleriyle iletişim kuramıyolar.. bu durum eşimi çok üzüyo onun üzülmesi beni üzüyo ben aile kavramına değer veririm.. Eşimin babası ne yapmış olursa olsun onun babası saygısızlık etsin kötü konuşsun istemiyorum. Eşimi sürekli frenlemeye çalışıyorum.. Artık inanılmaz yoruldum..
Aralarındaki olaylara karışmak istemiyorum dışarıdan gözlemleyip yardım etmeye çalışıyorum ama yeterli olmuyor sanırım.. sizlerden yardım istiyorum nasıl davranmalıyım??

Aradaki eğitim,kültür,yaşayış farkı nedeniyle sizi anlayamayacaklar...Eşiniz ailesini oldugu gibi kabul etmek zorunda.zaman zaman içinde 3 kardeşi olmuş.Şimdinin işi değil ki çözümü arayınız.Hem bu sizin hayatınız da değil.KV ile KP nizin evliliği.Siz olsanız müdahale kabul eder miydiniz?
KV yıllardır magdur olan taraf.Tabii ki oğluyla sizinle dertleşme olasılıgı yüksek olan taraf.

Bir de şu yönden bakın KP yıllarca toplumun ve kendi kültürünün ona verdigi tüm serbestileri sömürerek gününü gün etmiş,ikinci eş,ikinci hayatını yaşamış.Bu saatten sonra hangi güç,yaptırım ,iletişim ona bu yaptıklarının tersini kabul ettirebilir.

Arada ki sorun ,mesafe hiç çözümlenmemecesine açılmış artık.

Bence eşinizin bu gerçekle yüzleşmesini,ebeveynlerini oldugu gibi kabul etmesini sağlamaktan başka desteğiniz olamaz.

Siz zaten bir profesyonelsiniz.Akli selim düşününce bundan gayrı yolunuz olmadıgını ,denizin eşinizde bittiğini kendiniz de fark ederdiniz.

Bence kendi durumunuzu da agırlaştırmayın.kendi çekirdek ailenizin üzerine 2 sorunlu ailenin daha yükünü almak pek akıl karı degil.

Lüzüm ettikçe görüşün,eşinizin annesine moral desteginde bulunun ama çok da müdahil olmayın...bence faydasız :(((

Back
X