Kültür Farklılığı Ne Kadar Etkili?

Eşler arasındaki yetişme ve kültür farklılıkları evlilikte mutluluğa engel mi?

• Evet, engel, anlayış ve sevgi her zaman yeterli değil

OY: 14 66,7%
  • Hayır, engel değil karşılıklı anlayış herşeyi çözer

OY: 2 9,5%
  • Duruma göre değişir:)

OY: 5 23,8%

• Ankete Katılan
    21

Sen istediğin kadar samimi olma,onlar seninle samimi olacaklardır.
Ayrı şehirdeyiz diye seviniyorsun,içine su serpiliyor belki ama bir de şunu düşün,onlar size gelip kalacaklar,siz izin ve bayram zamanları onlara gidip kalacaksınız.
Bu tabloları gözünde canlandırabiliyor musun ?

Evet aynısı oldu,
İyi niyetlice bişey dedim tam tersinden anlayıp bana darıldı.
Ben Almanyadayım ya, çok sıklaşmıştı gelmeleri ve hem maddi anlamda hem de yorgunluk anlamında zorlanmıştı.
İstersen bu ay gelme dedim de ben onu görmek istemiyo oldum darıldı bana

Son düzenleme:

Canlandırıyorum, ama sürekli tüm izinlerimizde oraya gitmeyiz, bunu konuştuk zaten sözlümle.
Ama gittiğim zaman neyle karşılaşırım onu düşünmek bile istemiyorum oldukça kalabalık bi aile biz gidince hepsi gelcek görmeye filan üfff
Yemek zevklerimiz ayrı, yemeyince beğenmediğimi düşünüp alınıyolar filan

bu yurdumun erkekleri anakuzusu bunu bil evlenir evlenmezde aile kesin oğluna gelin diyecek veya yaz tatilini kaynanalarda geçireceksin bunları göze aldıysan evlen , yok yapamam diyorsan uzak dur türk erkekleri mükelmmel sevgili ama kötü koca cicim ayları çabuk biter bunuda unutma ben ailelerin uyumlu olmasından yanayım ama kız da severse evlilik kumar !!!

Bi de bunlar beni görmeden daha ben havalı gelinmişim bunları bana sözlüm sonradan anlatıyo
Tanımıyosun bilmiyosun nası böyle bi düşüncen olabiliyo, farklıyım diye böyle düşünüyolarmış

sen alamanyalı kızsın çiftçi ailesi nişanlının başka hayat başka ülke gördüklerini sanmıyorum hatta onlar yerde yemek yerler seninde onlara uymanı isteyecekler belki şalvar dahi giymeni zorlayacaklar bunlar olabilir bunlara hazırlıklımısın , sonuçta et tırnaktan ayrılmaz
yani katlanacaksın !!!

Şunun için sordum,öğrencilik hayatı ile gerçek hayat,yani hayat sorumluluğu aldıktan sonrası çok farklı oluyor.
Bir de tabii İzmir'e yerleşmeye karar vermesi önemli.
Bence acele etme,Türkiye'ye döndükten sonra biraz daha zaman geçirmenizi,hemen evlenmemenizi tavsiye ederim.
Bu süreçte,mümkünse sözlünün ailesinin yanına gidin.Onu bir de kendi aile ortamında gör,ailesinin yanında sana nasıl davrandığını gözlemle.
Şimdi söylüyken hayat tozpembe olabilir.Ama evlenince çoğu erkek değişiyor.Temkinli olmakta fayda var.

Kültür farklılığı demek;
iki zıt kutup ortasında kalıp ne donmak ne yanmak.
( Özellikle evliliklerde önemli etkendir. )

Yerde yiyolarmış, şalvar giymemi istemezler sanmıyorum diğer gelinlerini de gördüm öyle şalvarlı filan değillerdi ama çalışırken giyiyolardır heralde, ama giy dediler diye giymem zorla değil tabi, ama eşimle aram açılır mı ne olur bilemem

Sorumluluk açısından falan hiçbi sıkıntı yok çok temiz bi çocuk sözlüm,çalışkandır işini iyi yapar,ailesinin yanında da bana çok değer verdiğini gösteriyo.
Ama farklıyız burda sıkıntı var sadece.
Ve büyük bi fark sanırım

Şunu da anlatıyım,

Biz buraya ikimiz gelecektik herşey ayarlanmıştı fakat babası son anda ona para göndermiyeceğini söylediği için gelemedi buraya
Kayıt olduğu okulda okuyamadı çocuk.

kültür farklılıgı arada ucurumlar olmadıgı müddetce bence anlayışla asılabilir bi durum ama galiba kayınvaliden pek anlayslı olabilecek bi insan degil bu yüzden zorlanabilirsinzayrıca bu ilişkinizi de yıpratır. bundan ziyade sevgilinin kişiligi bence daha önemli. inatcı erkekler bence cok zor. asla taviz vermezler. benim eski sevgilim de öyleydi. dediğinden bi adım geri atmazdı dört senede beni tüketti sadece yıprandıgımla kaldım sana tavsiyem cok iyi düsün.

Ben de iyi düşün diyorum kolay değil evliliğin ilk yılları dediğin gibi zor geçer ama farklı insanlarsanız sadece ilk yılları değil tüm ömrün zor geçicek bunu düşün.
Bi de tabiki bölgelere göre memlekete göre yorum yapmak doğru değil ama karadeniz insanı gerçekten daha bi zor oluyo sanırım seninkinde de inat biraz zor olucak.
Bunlar sözlünle ilgili fikirlerim ailesi hakkında da Allah yardımcın olsun eşinle birbirinizi severseniz herşeyi aşarsınız ama önce sözlünle olan sorunlarını aşmaya çalışmalısın

Şunu da anlatıyım,

Biz buraya ikimiz gelecektik herşey ayarlanmıştı fakat babası son anda ona para göndermiyeceğini söylediği için gelemedi buraya
Kayıt olduğu okulda okuyamadı çocuk.

fikir ayriliklari ve buna bir de kiskanclik eklenince cok cok zor... benim de erkek arkadasimla ayni problemlerim var(di). suan gercekten cok azaldi, bunun nedeni hem artik bana cok güveniyor hem de belli olgunluga ulasti ama evlendikten sonra yine hortlayacagina eminim.

cünkü klasik erkek kafasi, sen onun sevgilisi olmaya basladiginda onun mali oluyorsun. sonra degisebilir ama evlenince ooo tamamen onunsun...

keske erkek ark.in da yurt disina cikabilseydi, o zaman emin ol bakis acisi cok cok degisecekti... benim ki 175 derece döndü diyebilirim :))

aile ile olan farkliliklara gelince, görüsmedigin sürece cok problem olmaz bence ama yine de belli olmaz...
sen en iyisi en basindan sinirlarini belirle...

Yine de 180 değil 175, ama çok büyük başarı valla :)))

Sınırlarımız belli aslında ama annesi biraz sınırları zorlayacak yapıda olduğu için başımıza neler gelcek bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…