Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Turuncukelebekk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2020
1.193
1.752
133
32
Hanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım

Güncelleme :
Kardeşe ev tutuldu sonunda.

Son düzenleme:
Boyle devam ederseniz bosanirsiniz. Evliliginiz iyi gorunmiuor. 4 ay olmus yeni yemege cagirmisiniz ayıp oncelikle. Tabiki yarin da kal diyebilir. Sizin kardesiniz gelse boyle mi yapacaktiniz. Herhaftasonu kalmaz zat3n, 4 aydir ilk kez gelen cocuk her haftasonu gelip kalmaz sizde zaten. Az iyiniyetli olun bence.

Her haftasonu değil belki ama arada haftasonlari sizde kalsa ne olur ki ? Benim kardeşim olsa bende kalsın isterdim.

Tepki verdin diye eşin evden mi gitti anlamadım? Çalışan kendi ayakları üzerinde duran kadınsın eğer gittiyse bırak kalsın gittiği yerde.

Ben önceki konunu hatırlıyorum. Bir insanın evinde çekirdek ailesi dışında birini sürekli olarak istememesinden daha doğal bir şey yok. Üstüne üstlük emri vakiyle getiriyor eve. Tepkinde haklısın.

Kardeşi madem çalışmaya gelmiş kendine küçük bir ev tutsun orda yaşasın. Çalışmanın amacı zaten kendi kendine yetebilmek değil mi? Sığıntı gibi yaşayacaksa niye çalışıyor. Nereye kadar milletle yaşayacak

Hayat görüşleriniz , beklentileriniz farklı. Ya bu durumu kabullenecek ya da kendi yolunuza gideceksiniz.

Farklı çözüm yolları yok mu diyebilirsiniz. Zaten eşinizle ailesi bir çözüm olarak amcasının yanında kalmasını sağlamışlar kardeşin. Diğer tarafa da biraz mahremiyet sağlamak için kardeşine haftasonu gel demiş , kardeş ilk defa siz de kalmış , siz de kardeşini istememişsiniz.

Bundan sonra ne olursa olsun ; işin temeli ,kardeşini istememeniz olacak. 20 sene sonra da bu konu hep aranızda kalacak.

Tavrınız gayet normal.Tepkinizi göstermişsiniz geri adım atmayın
Eşiniz de bir değişik evden gitmek nedir
Aynı şeyi siz yapsanız onun tavrı ne olurdu acaba
Her tartışmada evden gidiyor zaten çok garip geliyor bu bana hava alıp geliyor sonra.Ama bu sefer hem kendi birkaç eşyasını hem de kardeşinin eşyalarını alıp gitmiş

Evlenene kadar. Onlarda öyleymiş!!!

Koskoca adam konu sahibi izin verse evlenene kadar abisiyle yaşayacak. Şimdi de amcası yla kalacak mesela evlenene kadar. Anası babası aman bi oğlumuz vardı demeyecek aksine oh birini daha başımızdan attık diyecek.

Bir de küçük görümce var birkaç seneye o da kalkar çocuğuna bakarım yenge der gelir.

Gerçekten konu sahibi elini verse kolunu kaptırır.

O yüzden tepkisine sonuna kadar haklı. Karşı taraf normal değil.

Hep beni bencillikle suçluyor.Kardeşi buraya gelmiş o abisiymiş haftasonları kalsa ne olurmuş ben bunu kabul etmeyince bencil ve ukalaymışım

Ben değil abisi yeni çağırdı.Bazen haftasonları da çalışıyoruz çünkü.Yani eşim özellikle bazen pazar günleri bile çalışıyor bu hafta kar tatil nedeniyle çalışmıyor çağırdı ama haftasonları gelir kalırsın demesine sinirlendim ben yoksa arada sırada kalmasına bişey dediğim yok ki.

Hep beni bencillikle suçluyor.Kardeşi buraya gelmiş o abisiymiş haftasonları kalsa ne olurmuş ben bunu kabul etmeyince bencil ve ukalaymışım
Valla arkadaşım normal insanlar olsa buyursun kalsınlar. Ama eşinin de ailesinin de kafa yapısı normal değil. O yüzden ben de istemem.

Hele ki eşiniz yine ve yeniden size sormamış kardeşim haftasonu bizde kalsın mı diye.

Her haftasonu değil belki ama arada haftasonlari sizde kalsa ne olur ki ? Benim kardeşim olsa bende kalsın isterdim.
Arada demedi ama eşim haftasonları gelir kalırsın dedi her haftasonu istemem açıkçası ve ben dedim ki gayet sakin bir şekilde benim de bi haftasonum var dedim evden gitti Yani dediğim öyle aman aman bişeyde yok

Çok güzel bir tabir kesinlikle öyle elini verince kolunu kaptırıyorsun 4 aydın hiç gelmedi kardeşi bir geldi bütün haftasonları kalınması istendi kimliktir daha kaldıkça neler çıkar altından

Kardeşini istememek değil ama kardeşiyle yaşatmayı evet istemiyorum arada bir herkes herkeste kalır ama her haftasonu uygun mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…