Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Empati yapiyorum kardeşim yaşadığım şehirde çalışsa öncelikle bende değilde amcamda yaşamasına çok içerlerdim. Üzerine 4 ay geçmiş evime ilk kez geliyor olsa çok kötü hissederdim. Ona yakınımızda bir ev ayarlamaya çalışırdım, apart gibi misafirhane gibi. İstediğin zaman yemeğe gel, kal derdim. Aksini düşünemiyorum.
Eşimin kardeşine aynı samimiyetle yaklaşamazdım tabii, ama gelmiş madem tabii yarında kal hata arada gel böyle bizede değişiklik oluyor derdim. Ama her haftasonu istemezdim yalan yok.

O huzuru da benim bozduğunu düşünüyor biliyor musunuz
Ya bu aslında şu açıdan doğal: eşiniz öyle büyümüş. Öyle görüp, öyle öğrenmiş, çevresindekiler de öyle. Ona göre normal, olması gereken bu. Eşiniz gibi olup sonradan (hayatı, insanları tanıdıkça) değişenler de var ama bazıları bu tür değişimlere kapalı. Söylediğinize göre ablası da 7 sene amcasında kalmış mesela bana göre çok abes bir durum. Ama demek ki bazı ailelerin kültürlerinde çok normal. Eşiniz kültürel anlayışta ortak yol bulabileceğiniz biri olsa oturur anlaşırsınız ama zor görünüyor. Benim eşimin kardeşi de bir ara bulunduğumuz şehirde okudu ama çocuk kendisi gelmek bile istemiyordu. Arada bir yemeğe çağırırdım zar zor gelirdi. Hep arkadaşlarıyla falan takılırdı. Kaynınızın hiç mi sosyal hayatı, arkadaşları vs yok nasıl başkasında yaşayabiliyor onu da anlamadım.Her haftasonu gelmek o çocuk için de saçma olur. En baştan bir ev tutup çocuğu oraya yerleştirmeleri gerekliydi, arada bir yemeğe çağırırdınız, abisi ziyarete giderdi. Ama dediğiniz gibi onu da yapmazlar.

Sen gelin gittigin aileyi bilmiyormuydun ki ?
Farkina varmadin mi daha once ?
Bazi aileler boyle,ozellikle cok cocuklu olanlarda var bu,onlara cok normal geliyor.
Esin de hemen pilini pirtisini toplayip gittgine gore tavrini belli etmis.
Ya susacaksin,ya da ayrilacaksin.Cunku esin konusma taraftari degil.Hemen gitmis arkasini donup.

Ben de istemezdim o ayri..
Ama sizin bir orta yolunuz yok gibi.Yani adam konusmaya kapali..

İlk kısımda sonuna kadar haklısınız. Size sorulmadan getirmek istemesi %100 hata.

Ama güncel durumda hak veremedim.

4 aydır gelmemiş. Hafta sonları gel teklifinin kabul görüp görmeyeceği belirsiz. Sonuçta kardeşi de hafta sonları için devamlı eşya taşımak istemez. Daha ilk gelişte kavga çıkaran durumuna düşmüşsünüz.

Olay kültür farklılığı değil. Tepkinizi erken vermişsiniz. Önünü almak istemeniz de anlıyorum ama koz oldu işte adamın eline.

Arkadaşımın eşi de her kavgada evden gidiyordu en son kapıyı kitledi eşyalarını doldurdu verdi eline evlilik çocuk oyuncağı zannediyorlar giderim gelirim nereye gittiği nereden geldiği belli değil. Kardeşi için söyleyeceğim ev tutsun artık 4 aydır para birikmiştir milletin yanında kalmakla olmaz arada gelsin kalsın tabii.

Asla düşüncesizlik olarak görmüyor ailede alışık olduğu için tam aksine ben bencilmişim

O an aklına gelmiş söylemişmiş ne varmış bunda

Ya normal ailelerde dediğiniz gibi olur. Ama konu sahibinin eski konusunu okursanız görürsünüz aile olarak kardeşin ayrı evde değil evlenene kadar o şehirdeki bir akraba yanına yaşaması gerektiğini normal kabul ediyorlar eşi de konu sahibini buna zorladı başta. Kabul etmeyince de erkek kardeş amcayla yaşamaya başladı. Temelli!

Ayrı ev ekstra kira masrafı onlara göre. Anne baba benim bi çocuğum var diyip sorumluluk almıyor başından atma derdinde. Konu sahibinin eşine göre de evlenene kadar onlarla yaşamalıydı amcasıyla değil.

Ayrı ev tutsun diyince de konu sahibine seni boşar kardeşimle yaşarım o zaman gibi bi laf demişti.

Kardeşini istememek değil ama kardeşiyle yaşatmayı evet istemiyorum arada bir herkes herkeste kalır ama her haftasonu uygun mu

Bunları konuşmak için artık çok geç. 4 aydır aynı ildesiniz , ilk defa kardeşi size geldi , 1 gece kaldı. Eşiniz : kardeşine " pazartesi gidersin " deyince her ne söylediyseniz olay eşiniz ve kardeşinin evden gitmesiyle sonuçlandı.

Bundan sonra eşinizin gönlünü de alsanız kırılan kırıldı bir kere.

Önceki konunuz

Eski konu mesajınız.

Kardeşini istememek değil demişsiniz. Ancak siz eşinizin ailesini de istemiyorsunuz ki. En azından kendinize karşı dürüst olun.

Yazdıklarınızdan eşinizin ailesine bırakın sevgiyi saygı da duymadığınız anlaşılıyor. Yılda 5 gün eşinizin ailesiyle zaman geçirerek hiçbir şeyin umurlarında olmadığı sonucuna nasıl vardınız ? Eşinizin ailesiyle uyum sağlayamadığınızı söylemişsiniz. 2 yılda kaç kez gördünüz ki.

Eşinizin: aynı köyden evlenen yakın arkadaşı çiftin ; kardeşleri yanlarında kalacak diye yaptığınız yorum çok yakışıksız. Evinizde 3.birini istememek başka , bir başkasının durumu için " saçma ve iğrenç " demekse yakışıksız.

Sonradan " tesettürlü olmasam da fark etmezdi " deseniz de ; tesettürlü oluşunuzu vurgulamanız çok yersiz.

Tesettürlü olmayanların helal , haram , namahrem gibi kavramları bilmediğini ve saygı duymadığını mı düşünüyorsunuz ?

" Bir taraftan bebek istiyorum eşimin gerçek ailesinin kim olduğunu anlaması İÇİN…"

demişsiniz. Evliliğinizi garantilemek adına şu aralar bebek sahibi olmaya kalkışmazsınız umarım.

Anne , baba ve kardeşleriniz de aileniz. Siz evlenirken geride kalan aile fertlerinizi ölmüş mü , farz ettiniz ?

Sorunlu bir evliliğe bir bebeği dahil etmek doğacak evladınıza haksızlık.

Görümcem eşimin erkek kardeşinden büyük ve söylediğiniz gibi zamanında aynı amcada kalmış yıllarca lise ve üniversiteyi amcasının yanında kalarak okumuş görümcem de.7 sene civarı flan
Sizin kv ile kp sanki amcaya çocuk yapıp duruyorlar

Ben de aynısını söyledim arada gelir kalır ama her haftasonu demesine bozulduğumu gayet normal bir dille söyledim diye ben kötü oldum

Ortanız yok mu sizin de eşinizin de 4 aydır ilk defa çağırıyorsunuz. Hadi yoğunsunuz diyelim çaya da gelirdi ne var yani.
4 ayda bir kere çağırıp birden her hafta burda kala geçiyor eşiniz. Siz 1 hafta kalmasından bile rahatsız oluyorsunuz.
Nerenin kültürü ikinizinki ya

Çok normal geliyor çünkü amcada veya abide gelip kalmak amcada 3 tane de çocuk var orada kalmaktansa her haftasonu gelir kalır kesin

sizi hakli buldum ben. ara sıra gelmesi tabi ki tamam ama her hafta sonu kendi kardeşimi bile kabul etmezdim. çalışan insanlar zaten 1 ya da 2 gün evde onda da yalnız kalıp dinlenmeli.ayrıca birlikte yaşadığınız yere siz istemediğinizi söylediğiniz halde çağırması da biraz saygısızlık.

Aynen öyle asla konuşmuyor ve sadece kendi bildiğinin doğru olduğunu düşünüyor

Yok zaten küçük poşette pijamalarıyla gelmiş gayet yine gelir haftaya ne olacak ki

Maalesef ev tutmaya yanaşmıyorlar yemeği ne yapacakmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…