- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Ya bu aslında şu açıdan doğal: eşiniz öyle büyümüş. Öyle görüp, öyle öğrenmiş, çevresindekiler de öyle. Ona göre normal, olması gereken bu. Eşiniz gibi olup sonradan (hayatı, insanları tanıdıkça) değişenler de var ama bazıları bu tür değişimlere kapalı. Söylediğinize göre ablası da 7 sene amcasında kalmış mesela bana göre çok abes bir durum. Ama demek ki bazı ailelerin kültürlerinde çok normal. Eşiniz kültürel anlayışta ortak yol bulabileceğiniz biri olsa oturur anlaşırsınız ama zor görünüyor. Benim eşimin kardeşi de bir ara bulunduğumuz şehirde okudu ama çocuk kendisi gelmek bile istemiyordu. Arada bir yemeğe çağırırdım zar zor gelirdi.O huzuru da benim bozduğunu düşünüyor biliyor musunuz
Asla düşüncesizlik olarak görmüyor ailede alışık olduğu için tam aksine ben bencilmişimKeşke baştan net bir şekilde konuşsaydınız bunları.
Eşiniz de tuhaf yani insan karısı ile başbaşa kalmak ister haftasonu.
Ayrıca kadınların da özel işleri oluyor kendine ayıracağınız bir vakit gerekli, bu kadarı da düşüncesizlik
O an aklına gelmiş söylemişmiş ne varmış bundaarada gelinir onu anlarım ama sizde evlisiniz yani koca adam kalacak yer elbet bulur aralarda gelmeye tamam dedim ama sistematik bir şekilde her haftasonu gelmesi eşiniz keşke size danışsaydı eşinizin evden gitmesini kusura bakmayın ama aptalca buluyorum
Ya normal ailelerde dediğiniz gibi olur. Ama konu sahibinin eski konusunu okursanız görürsünüz aile olarak kardeşin ayrı evde değil evlenene kadar o şehirdeki bir akraba yanına yaşaması gerektiğini normal kabul ediyorlar eşi de konu sahibini buna zorladı başta. Kabul etmeyince de erkek kardeş amcayla yaşamaya başladı. Temelli!Empati yapiyorum kardeşim yaşadığım şehirde çalışsa öncelikle bende değilde amcamda yaşamasına çok içerlerdim. Üzerine 4 ay geçmiş evime ilk kez geliyor olsa çok kötü hissederdim. Ona yakınımızda bir ev ayarlamaya çalışırdım, apart gibi misafirhane gibi. İstediğin zaman yemeğe gel, kal derdim. Aksini düşünemiyorum.
Eşimin kardeşine aynı samimiyetle yaklaşamazdım tabii, ama gelmiş madem tabii yarında kal hata arada gel böyle bizede değişiklik oluyor derdim. Ama her haftasonu istemezdim yalan yok.
Kardeşini istememek değil ama kardeşiyle yaşatmayı evet istemiyorum arada bir herkes herkeste kalır ama her haftasonu uygun mu
Öncelikle buraya ilk kez yazıyorum.Acemiyim.Fikirlerinize ihtiyacım var çünkü çok bunaldım.
Eşim ile ben İstanbulda öğretmeniz.2 yıllık evliyiz.Ben tek çocuğum eşimin bir kız kardeşi bir de erkek kardeşi var.Ben ilçe merkezinde büyümüş biriyim.Eşim köyde büyümüş.Bunları yazıyorum ki daha net anlatmış olayım.Eşimin ailesi ile uyum sağlamakta çok zorlanıyorum.Çünkü köy yaşantısı ile uzaktan yakından alakam yok.Zaten yılda 5 gün flan kalıyoruz onların yanında ama ona bile zorlanıyorum.Geçen yaz Erkek kardeşi üniversite sınavını kazanamadı.Eşimde onu dersaneye yazdırmak istemiş.Normalde köyün bulunduğu ilde dersaneler mevcutken.Eşimde o ilde yurtta kalarak dersaneye gitmiş biri olmasına rağmen.Bana asla sormadan danışmadan erkek kardeşine İstanbul’da seni dersaneye yazdırayım benim kontrolümde olursun daha iyi olur demiş.Bizim evde kalmasını istemiş kardeşi de tamam demiş.Ama benim haberim yok.Bana danışmadı.Ben de kıyameti kopardım.Tesettürlü biriyim.Ama tesettürlü olmasam da farketmezdi eşimin erkek kardeşi ile kalmak istemediğimi söyledim.Çok kavga ettik.1 sene idare edilebilinirdi ama ben şöyle düşündüm sınavı kazanamazsa İstanbul’da çalışmak isteyecek ve sürekli benimle kalacak diye düşünüp hiç istemedim.Bir de yeni evliyiz neden evde 3.bir kişiyi üstelik erkek birini isteyim ki..Bulunduğu yerde dersane varken..Neyse biz bu konuda kavga ettikten sonra ayrılma noktasına kadar geldik.Ama sonrasında bi şekilde normale döndük.Bu olaydan 3 ay sonra bu sefer kardeşi kimseye sormadan danışmadan İstanbul’a çalışmaya geldi.okumayacakmış çalışacakmış artık.Amcasında kalıyor şimdi.Eşimde bu durumdan çok rahatsız.Amcasında değil kendi evinde kalmasının daha doğru olduğunu düşünüyor.Ve ister istemez bu durum bize yansıyor.Köyde olan anne ve babasının ise hiç birşey umrunda değil.Çocuğu kendilerine sormadan çalışmaya başlamış İstanbul’a gitmiş hiç umurlarında değil aşırı sorumsuzlar.Eşimde kardeşine ev tutmak istiyor.Senden çok bunaldım flan da diyor bana kızdığında kardeşi ile aynı evde kalmayı düşünüyormuş gibi imalarda bulunuyor.Keşke yazın olan o kavgadan sonra barışmasaydık diyor. sonrada bunları sinirle söyledim diyip özür diliyor.Zaten eşimin 1 ay önce yakın arkadaşı evlendi eşimle aynı köyden.O arkadaşın erkek kardeşleri de bu yeni evli çiftle kalıyor.Bana o kadar saçma ve iğrenç geliyor ki bir bana mı böyle geliyor diye sormadan edemiyorum.Bu aşırı saçma bişey ama bunlarda böyle anladığım kadarıyla ben hiç bilmiyordum bu durumu..Erkek kardeşi ile ilgili yaşanan bu olaydan önce bebek yapmaya karar vermiştik.Çünkü yaşlarımız artık oldukça fazla ben 29 eşim 31 yaşında…Bir taraftan bebek istiyorum eşimin gerçek ailesinin kim olduğunu anlaması İÇİN…Ama bir taraftanda emin olamıyorum.Yazın tayin isteyip gitmek istediğimi söylesem eşim istemeyecek çünkü burada ev aldık ve kredisini ödüyoruz.Yani gerçekten çok yoruldum.Siz ne düşünüyorsunuz bebek konusunda sizce ertelemeliymişim ?Buraya kadar okuyan varsa çok teşekkür ederim
Sizin kv ile kp sanki amcaya çocuk yapıp duruyorlarGörümcem eşimin erkek kardeşinden büyük ve söylediğiniz gibi zamanında aynı amcada kalmış yıllarca lise ve üniversiteyi amcasının yanında kalarak okumuş görümcem de.7 sene civarı flan
Ben de aynısını söyledim arada gelir kalır ama her haftasonu demesine bozulduğumu gayet normal bir dille söyledim diye ben kötü oldumEmpati yapiyorum kardeşim yaşadığım şehirde çalışsa öncelikle bende değilde amcamda yaşamasına çok içerlerdim. Üzerine 4 ay geçmiş evime ilk kez geliyor olsa çok kötü hissederdim. Ona yakınımızda bir ev ayarlamaya çalışırdım, apart gibi misafirhane gibi. İstediğin zaman yemeğe gel, kal derdim. Aksini düşünemiyorum.
Eşimin kardeşine aynı samimiyetle yaklaşamazdım tabii, ama gelmiş madem tabii yarında kal hata arada gel böyle bizede değişiklik oluyor derdim. Ama her haftasonu istemezdim yalan yok.
Çok normal geliyor çünkü amcada veya abide gelip kalmak amcada 3 tane de çocuk var orada kalmaktansa her haftasonu gelir kalır kesinYa bu aslında şu açıdan doğal: eşiniz öyle büyümüş. Öyle görüp, öyle öğrenmiş, çevresindekiler de öyle. Ona göre normal, olması gereken bu. Eşiniz gibi olup sonradan (hayatı, insanları tanıdıkça) değişenler de var ama bazıları bu tür değişimlere kapalı. Söylediğinize göre ablası da 7 sene amcasında kalmış mesela bana göre çok abes bir durum. Ama demek ki bazı ailelerin kültürlerinde çok normal. Eşiniz kültürel anlayışta ortak yol bulabileceğiniz biri olsa oturur anlaşırsınız ama zor görünüyor. Benim eşimin kardeşi de bir ara bulunduğumuz şehirde okudu ama çocuk kendisi gelmek bile istemiyordu. Arada bir yemeğe çağırırdım zar zor gelirdi.Hep arkadaşlarıyla falan takılırdı. Kaynınızın hiç mi sosyal hayatı, arkadaşları vs yok nasıl başkasında yaşayabiliyor onu da anlamadım.Her haftasonu gelmek o çocuk için de saçma olur. En baştan bir ev tutup çocuğu oraya yerleştirmeleri gerekliydi, arada bir yemeğe çağırırdınız, abisi ziyarete giderdi. Ama dediğiniz gibi onu da yapmazlar.
sizi hakli buldum ben. ara sıra gelmesi tabi ki tamam ama her hafta sonu kendi kardeşimi bile kabul etmezdim. çalışan insanlar zaten 1 ya da 2 gün evde onda da yalnız kalıp dinlenmeli.ayrıca birlikte yaşadığınız yere siz istemediğinizi söylediğiniz halde çağırması da biraz saygısızlık.Ben değil abisi yeni çağırdı.Bazen haftasonları da çalışıyoruz çünkü.Yani eşim özellikle bazen pazar günleri bile çalışıyor bu hafta kar tatil nedeniyle çalışmıyor çağırdı ama haftasonları gelir kalırsın demesine sinirlendim ben yoksa arada sırada kalmasına bişey dediğim yok ki.
Çok teşekkür ederimBu zihniyetle ileride daha çok sorun yaşarsınız. Çocuk da yokken ayrılın. Çok haklısınız. Hiç uzatmayın bence
Aynen öyle asla konuşmuyor ve sadece kendi bildiğinin doğru olduğunu düşünüyorSen gelin gittigin aileyi bilmiyormuydun ki ?
Farkina varmadin mi daha once ?
Bazi aileler boyle,ozellikle cok cocuklu olanlarda var bu,onlara cok normal geliyor.
Esin de hemen pilini pirtisini toplayip gittgine gore tavrini belli etmis.
Ya susacaksin,ya da ayrilacaksin.Cunku esin konusma taraftari degil.Hemen gitmis arkasini donup.
Ben de istemezdim o ayri..
Ama sizin bir orta yolunuz yok gibi.Yani adam konusmaya kapali..
Yok zaten küçük poşette pijamalarıyla gelmiş gayet yine gelir haftaya ne olacak kiİlk kısımda sonuna kadar haklısınız. Size sorulmadan getirmek istemesi %100 hata.
Ama güncel durumda hak veremedim.
4 aydır gelmemiş. Hafta sonları gel teklifinin kabul görüp görmeyeceği belirsiz. Sonuçta kardeşi de hafta sonları için devamlı eşya taşımak istemez. Daha ilk gelişte kavga çıkaran durumuna düşmüşsünüz.
Olay kültür farklılığı değil. Tepkinizi erken vermişsiniz. Önünü almak istemeniz de anlıyorum ama koz oldu işte adamın eline.
Maalesef ev tutmaya yanaşmıyorlar yemeği ne yapacakmışArkadaşımın eşi de her kavgada evden gidiyordu en son kapıyı kitledi eşyalarını doldurdu verdi eline evlilik çocuk oyuncağı zannediyorlar giderim gelirim nereye gittiği nereden geldiği belli değil. Kardeşi için söyleyeceğim ev tutsun artık 4 aydır para birikmiştir milletin yanında kalmakla olmaz arada gelsin kalsın tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?