Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Ya yanlış hatırlamıyorsam zaten eşiniz kardeşiyle ayrı ev tutmak gibi laflar da etmişti siz istemeyince.

Paşam resmen sizden sıkılınca tartışınca kaçacak yer arıyor yine öyle yapmış.

Ne kadar daha çekersiniz bilmem ama eşiniz değişmeyecek ve size hiçbir zaman hak vermeyecek. Hatta böyle giderse size iyice bilenecek.

Ben sizin eski konunuzu hatırlıyorum. Eşiniz kardeşinin sizde kalmasını istiyordu çocuk da okumak istemeyip ailesinden kaçıp orda sanayide işe girmişti vs vs ama konunuzda eşinizin boşanıp kardeşi ile bir ev açmayı düşündüğünü söylemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam, o meseleyi nasıl çözdünüz? Sizin ciddi anlamda kültürel farklarınız mevcut, arada bir gelmesi normal karşılanabilir ama her haftasonu kabul edilmez. Eşiniz kendi ailesine (sizin yuvanıza) sahip çıkmayı başaramıyor, aile olduğunuzu kabullenememiş henüz. Çocuk vs düşünmeyin lütfen. Niye sürekli bu şahsı affediyorsunuz anlamıyorum, adam çocuk gibi evi terkedip terkedip gidiyor zaten.

Son düzenleme:
Arada demedi ama eşim haftasonları gelir kalırsın dedi her haftasonu istemem açıkçası ve ben dedim ki gayet sakin bir şekilde benim de bi haftasonum var dedim evden gitti Yani dediğim öyle aman aman bişeyde yok
Siz bu konularda baştan katı davranmışsiniz anladığım kadarıyla olay kardeşimi istemiyorsuna dönmüş . Keşke daha sakin olup kardese tek başına kalacağı bir ev için yardımcı olmayı teklif etseydiniz.

Sizinle kalacak kisinin de karakteri vs hepsi önemli bu konuda . Sizde hakli olabilirsiniz bilemiyorum sonuçta durumu yaşayan sizsiniz. Umarım çozebilirsiniz .

Görümcem eşimin erkek kardeşinden büyük ve söylediğiniz gibi zamanında aynı amcada kalmış yıllarca lise ve üniversiteyi amcasının yanında kalarak okumuş görümcem de.7 sene civarı flan

Aynen öyle bunun için o kadar kavga ediliyor ama asla sorma gereği bile duyulmuyor asla yaşanan olaylardan ders almak gibi bişeyleri yok.Bu aileyle yaşamak istemiyorum ben

Daha 19 yaşında bir de dediğim gibi bu ailenin yapısı böyle herkes herkeste kakıyor kimse de bu durumdan rahatsız olmuyor.Kira verip boşuna para mı versinler diye düşünürler kesin.

Yok kesinlikle düşünmüyorum.Allah korusun hatta sırf bu yüzden hiç anne olmak bile istemiyorum o kadar bunaldım çünkü.

Hatırladığınız herşey doğru öyle bişey demişti sonra sinirle söyledim boşanmak istemiyorum flan demişti

Söylemiştim ev tutulmasını ama kendi de kalması da sorun gibi duruyor

Aynen öyle boşanmam gerektiğine inanıyorum

Daha 19 yaşında bir de dediğim gibi bu ailenin yapısı böyle herkes herkeste kakıyor kimse de bu durumdan rahatsız olmuyor.Kira verip boşuna para mı versinler diye düşünürler kesin.
Keşke baştan net bir şekilde konuşsaydınız bunları.
Eşiniz de tuhaf yani insan karısı ile başbaşa kalmak ister haftasonu.
Ayrıca kadınların da özel işleri oluyor kendine ayıracağınız bir vakit gerekli, bu kadarı da düşüncesizlik

Konu neresinden tutsak elimizde kalır.
Siz de kalması zaten olmaması gereken bir durumdu.
Amcasında yanş yengesiyle kalması da aynı şekilde olmamalı.
Yurt, öğrenci evi, apart gibi seçenekler değerlendirilmeli idi.
Öte yandan aylar sonra ilk kez yemeğe geliyor olması da anormal bir durum.
Uçlarda olmamak lazım.
Eşiniz bakalım ne yapacak?

Alışmışlar yani

Ama 19 yaşında işe girip çalışabışıyorsa ayrı evde de kalabılır

Ben ısrar etseler yıne kalmam sadece sizin için değil aklı başında olan bir genç içinde zor başkasıyla yaşamak

Benim de var 20 yaşında kardeşim
Abisinin olduğu şehirde işe girmek istiyor ve bi apart yada 1+1 eşyalı ev bakıyoruz
Benim oldugum şehirde de olsa aynısı olurdu
Kardeşim çok ama çok seviyorum ama aynı evde kalmayı ne o ne ben isteriz

Düşüncesizlik yaptıkları hiç geri adım atmayın arada sırada tabı ki misafir olabılır ama herkes kendi çocugunun sorumluluğunu alsın

Döndüğünde oturup açık açık konuşun her şeyi. Sorun çıkarırsa da kendi yolunuza devam edin. Çocuk konusunda da risk almayın hiçbir şekilde. Adam daha aile huzurunu oturtamamış.

Almıyorlar sadece burada amcası ve yengesinde kalıyor böyle alışmışlar

arada gelinir onu anlarım ama sizde evlisiniz yani koca adam kalacak yer elbet bulur aralarda gelmeye tamam dedim ama sistematik bir şekilde her haftasonu gelmesi eşiniz keşke size danışsaydı eşinizin evden gitmesini kusura bakmayın ama aptalca buluyorum

Gidene bay bay demelisiniz çok net kendisi toplanmış gitmiş işte aklınca size ders verecek . Kalsın bi süre ne olacak derdim ama daha önce ki konuyu da okumuştum onun için bir süre olmayacağına eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…