- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
Ben sizin eski konunuzu hatırlıyorum. Eşiniz kardeşinin sizde kalmasını istiyordu çocuk da okumak istemeyip ailesinden kaçıp orda sanayide işe girmişti vs vs ama konunuzda eşinizin boşanıp kardeşi ile bir ev açmayı düşündüğünü söylemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam, o meseleyi nasıl çözdünüz? Sizin ciddi anlamda kültürel farklarınız mevcut, arada bir gelmesi normal karşılanabilir ama her haftasonu kabul edilmez. Eşiniz kendi ailesine (sizin yuvanıza) sahip çıkmayı başaramıyor, aile olduğunuzu kabullenememiş henüz. Çocuk vs düşünmeyin lütfen. Niye sürekli bu şahsı affediyorsunuz anlamıyorum, adam çocuk gibi evi terkedip terkedip gidiyor zaten.Hanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Millet derken anlayamadım sorunuzuEşiniz hangi milletten?
Ne diyeceğimi bilemedim, ben olsam alırdım haftasonları
Siz bu konularda baştan katı davranmışsiniz anladığım kadarıyla olay kardeşimi istemiyorsuna dönmüş . Keşke daha sakin olup kardese tek başına kalacağı bir ev için yardımcı olmayı teklif etseydiniz.Arada demedi ama eşim haftasonları gelir kalırsın dedi her haftasonu istemem açıkçası ve ben dedim ki gayet sakin bir şekilde benim de bi haftasonum var dedim evden gitti Yani dediğim öyle aman aman bişeyde yok
Görümcem eşimin erkek kardeşinden büyük ve söylediğiniz gibi zamanında aynı amcada kalmış yıllarca lise ve üniversiteyi amcasının yanında kalarak okumuş görümcem de.7 sene civarı flanEvlenene kadar. Onlarda öyleymiş!!!
Koskoca adam konu sahibi izin verse evlenene kadar abisiyle yaşayacak. Şimdi de amcası yla kalacak mesela evlenene kadar. Anası babası aman bi oğlumuz vardı demeyecek aksine oh birini daha başımızdan attık diyecek.
Bir de küçük görümce var birkaç seneye o da kalkar çocuğuna bakarım yenge der gelir.
Gerçekten konu sahibi elini verse kolunu kaptırır.
O yüzden tepkisine sonuna kadar haklı. Karşı taraf normal değil.
Aynen öyle bunun için o kadar kavga ediliyor ama asla sorma gereği bile duyulmuyor asla yaşanan olaylardan ders almak gibi bişeyleri yok.Bu aileyle yaşamak istemiyorum benValla arkadaşım normal insanlar olsa buyursun kalsınlar. Ama eşinin de ailesinin de kafa yapısı normal değil. O yüzden ben de istemem.
Hele ki eşiniz yine ve yeniden size sormamış kardeşim haftasonu bizde kalsın mı diye.
Daha 19 yaşında bir de dediğim gibi bu ailenin yapısı böyle herkes herkeste kakıyor kimse de bu durumdan rahatsız olmuyor.Kira verip boşuna para mı versinler diye düşünürler kesin.Çalışan yetişkin biri neden ayrı evde kalmıyor ki
Amca ve eşinin de başbaşa kalmaya hakkı yok mu
Arada gelsin kalsın ama her hafta sonu istememekte haklısınız
Anne babası da varmış tutsunlar bir ev arada onlar da gelir çocuklarının yanına
Yok kesinlikle düşünmüyorum.Allah korusun hatta sırf bu yüzden hiç anne olmak bile istemiyorum o kadar bunaldım çünkü.Ben sizin eski konunuzu hatırlıyorum. Eşiniz kardeşinin sizde kalmasını istiyordu çocuk da okumak isteyip ailesinden kaçıp orda sanayide işe girmişti vs vs ama konunuzda eşinizin boşanıp kardeşi ile bir ev açmayı düşündüğünü söylemiştiniz yanlış hatırlamıyorsam, o meseleyi nasıl çözdünüz? Sizin ciddi anlamda kültürel farklarınız mevcut, arada bir gelmesi normal karşılanabilir ama her haftasonu kabul edilmez. Eşiniz kendi ailesine (sizin yuvanıza) sahip çıkmayı başaramıyor, aile olduğunuzu kabullenememiş henüz. Çocuk vs düşünmeyin lütfen. Niye sürekli bu şahsı affediyorsunuz anlamıyorum, adam çocuk gibi evi terkedip terkedip gidiyor zaten.
Söylemiştim ev tutulmasını ama kendi de kalması da sorun gibi duruyorSiz bu konularda baştan katı davranmışsiniz anladığım kadarıyla olay kardeşimi istemiyorsuna dönmüş . Keşke daha sakin olup kardese tek başına kalacağı bir ev için yardımcı olmayı teklif etseydiniz.
Sizinle kalacak kisinin de karakteri vs hepsi önemli bu konuda . Sizde hakli olabilirsiniz bilemiyorum sonuçta durumu yaşayan sizsiniz. Umarım çozebilirsiniz .
Aynen öyle boşanmam gerektiğine inanıyorumYa yanlış hatırlamıyorsam zaten eşiniz kardeşiyle ayrı ev tutmak gibi laflar da etmişti siz istemeyince.
Paşam resmen sizden sıkılınca tartışınca kaçacak yer arıyor yine öyle yapmış.
Ne kadar daha çekersiniz bilmem ama eşiniz değişmeyecek ve size hiçbir zaman hak vermeyecek. Hatta böyle giderse size iyice bilenecek.
Keşke baştan net bir şekilde konuşsaydınız bunları.Daha 19 yaşında bir de dediğim gibi bu ailenin yapısı böyle herkes herkeste kakıyor kimse de bu durumdan rahatsız olmuyor.Kira verip boşuna para mı versinler diye düşünürler kesin.
Alışmışlar yaniDaha 19 yaşında bir de dediğim gibi bu ailenin yapısı böyle herkes herkeste kakıyor kimse de bu durumdan rahatsız olmuyor.Kira verip boşuna para mı versinler diye düşünürler kesin.
En doğrusu bu gibi görünüyor zatenBu erkeğin evden gitmeleri çok tehlikeli bence .hava alıp gelmiyor ayrılmaya cesaret edemiyor ilk kendini topladiginda anda gidecek buna hazırlıklı olun ! Kardeşiyle kendine ev tutup düzen kurup sizi de bosar
Döndüğünde oturup açık açık konuşun her şeyi. Sorun çıkarırsa da kendi yolunuza devam edin. Çocuk konusunda da risk almayın hiçbir şekilde. Adam daha aile huzurunu oturtamamış.Yok kesinlikle düşünmüyorum.Allah korusun hatta sırf bu yüzden hiç anne olmak bile istemiyorum o kadar bunaldım çünkü.
Hatırladığınız herşey doğru öyle bişey demişti sonra sinirle söyledim boşanmak istemiyorum flan demişti
Almıyorlar sadece burada amcası ve yengesinde kalıyor böyle alışmışlarAlışmışlar yani
Ama 19 yaşında işe girip çalışabışıyorsa ayrı evde de kalabılır
Ben ısrar etseler yıne kalmam sadece sizin için değil aklı başında olan bir genç içinde zor başkasıyla yaşamak
Benim de var 20 yaşında kardeşim
Abisinin olduğu şehirde işe girmek istiyor ve bi apart yada 1+1 eşyalı ev bakıyoruz
Benim oldugum şehirde de olsa aynısı olurdu
Kardeşim çok ama çok seviyorum ama aynı evde kalmayı ne o ne ben isteriz
Düşüncesizlik yaptıkları hiç geri adım atmayın arada sırada tabı ki misafir olabılır ama herkes kendi çocugunun sorumluluğunu alsın
O huzuru da benim bozduğunu düşünüyor biliyor musunuzDöndüğünde oturup açık açık konuşun her şeyi. Sorun çıkarırsa da kendi yolunuza devam edin. Çocuk konusunda da risk almayın hiçbir şekilde. Adam daha aile huzurunu oturtamamış.
arada gelinir onu anlarım ama sizde evlisiniz yani koca adam kalacak yer elbet bulur aralarda gelmeye tamam dedim ama sistematik bir şekilde her haftasonu gelmesi eşiniz keşke size danışsaydı eşinizin evden gitmesini kusura bakmayın ama aptalca buluyorumHanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Gidene bay bay demelisiniz çok net kendisi toplanmış gitmiş işte aklınca size ders verecek . Kalsın bi süre ne olacak derdim ama daha önce ki konuyu da okumuştum onun için bir süre olmayacağına eminimHanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?