Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Aynı problemin bir benzerini bende yaşadım, eşimin kız kardeşiydi o kişi ama yaş olarak küçüktü bizde daha yeni evlenmiştik ve evlenir evlenmez ailesi bir yerlere gitti kız kardeşininde sınavı olduğu için bize bırakmak istemişlerdi. Balayından döner dönmez bizde kalacaktı aylarca onlar dönene kadar ama ben kabul etmedim, kabul etmememin sebebide görümcemi sevmediğimden değil asla aksine çok severim kız kardeşim gibidir, annesinin kendi kafasına göre plan yapıp ee biz gidince nolcak periliperiler de kalırlar gibi bir baskı yapmasıydı (bunu söylerken evlenmemize 2 hafta vardı)

Evet arada misafir gibi gelip yemeğini yiyip evine geçmesinde hiçbir problem yok.Ancak bu şekilde misafir olunur birinin evine zaten senelerce kalarak değil…inşallah dediğiniz gibi olur kendi evinde kendi halinde takılır.

Bu insanlar neden bu kadar anlayışsız ve düşüncesiz anlamak mümkün değil..
Burada önemli olan eş kişisi bence eğer eşin yanında olursa bu fikrine saygı gösterirse bir problem kalmamış oluyor.Ama ben de önce benim fikrime saygı duyulmadı sadece duyuluyorMUŞ gibi yapıldı bu da beni çok rahatsız etti..

Güncelleme:Kardeşe ev tutuldu.
Yanımda olan bana destek olan tüm kadınlara sonsuz teşekkürler iyi ki varsınız

Bu arada konumu hatırlayanlar var mı bilmiyorum ama bi cennetlik yenge vardı ya hani eşim sürekli onu övüp duruyordu Gerçekleri öğrenince Eş kişisi o yengeyle konuşmuyor artık Benim içimin yağları eridi valla sizin de erisin diye söylemek istedim

Yengesi ile niye konuşmuyor? Kadın yıllarca bakmış zaten, öyle ya da böyle , bakmış yani. Böyle olur işte, 40 yıl taşı, 1 gün indir en kötü sensin.

Yengesi ile niye konuşmuyor? Kadın yıllarca bakmış zaten, öyle ya da böyle , bakmış yani. Böyle olur işte, 40 yıl taşı, 1 gün indir en kötü sensin.
Aynen öyleHayal kırıklığına uğradı beyimiz çünkü herkesin melek çok iyi kalpli olduğunu severek isteyerek baktığını bi benim kötü kalpli ve vicdansız olduğumu düşünüyordu

Yengenin de çok umrundadır eşiniz gibi başkasının hayatına üşüşmeyi marifet sayan birinin ona küsmesi. Kurtulmuş kadın ne güzel.

Son düzenleme:
hadi gözünüz aydın ben boşanma konusu geliyor diye düşünmüştüm ama sizin için çok iyi olmuş

Ya evet o kısmı doğru Ama eş kişisi hani diyordu ya yengem melek bi tane şöyle böyle şimdi aralarının bozulmasına çok seviniyorum
Sevinmeyin. Çünkü eşinizin fikrini değiştirmediniz, sadece size kardeşini baktıramayacağını kabullendi. Yoksa hala aynı düşünüyor.

Ya evet o kısmı doğru Ama eş kişisi hani diyordu ya yengem melek bi tane şöyle böyle şimdi aralarının bozulmasına çok seviniyorum
Bu kadar nankör, sığ düşünceli bir kocayla evli olmak, size başka sıkıntılar olarak kabul geri döner, çokta sevinmeyin.

Sevinmeyin. Çünkü eşinizin fikrini değiştirmediniz, sadece size kardeşini baktıramayacağını kabullendi. Yoksa hala aynı düşünüyor.
Ben de yanlış buluyordum bu şekilde insanların evinde kalmasını ama söz geçiremiyordum kimseye dedi.

Yooo ama haklısınız bu olay kapandı diye yaşadıklarımı unutacak değilim.

Valla burda okuduğum kocaların hepsi mi akılsız yafff soğudummmm
Aynen al birini vur ötekine Erkeklerin çoğu akılsız
Hayır madem ev tutacaktınız baştan tutsaydınız 1 sene ne diye milleti yordunuz yazık değil mi ? Zaten senelerce kalacağı belli bişey illa istenmediğini yüksek sesle defalarca mi söylemek gerekiyordu

Çok geçmiş olsun, adınıza çok sevindim. Herkes dersini almış gibi, inşallah gelecek iyi şeyler getirir

Kalsın. istemesin. Anılarım depreşti. 68 yaşımdayım. Yeni evlşydik çalışıyorum. 17 yaşındaki kızkardeşi kuaförde çalışıyor. Aynı şehirde 1 saat mesafede oturuyoruz ailesiyle. Ama yüzsüz kız bizde kalıyor. Onlar Doğulu ben BAtılıyım. Eşime neden evinde kalmıyor dediğimde sana mı sorucam dedi. Gençliğimi yediler. Ömrümü yediler. Eşim burnundan getirdi. Aileme geri gidemedim. Çünkü. Babam bağnaz. Beni kapı dışarı çıkarmayacak çalıştırmayacaktı. Katlandım. 3 tane pırlanta gibi yavrum oldu. Hala mutsuzum. Eşim napıyor. Koruduğu kızkardeşi burnundan getirdi. Abisine hainlik etti. Eşim şu an bana kuzu gibi ama. Sevmiyorum. İsteme. Kalmasın kimse yanınızda. Gerekirse boşan. Okumaya gelir aile İl dışında olur başım üstünde yeri var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…