- 29 Haziran 2022
- 606
- 1.257
- 63
- 40
- Konu Sahibi Turuncukelebekk
-
- #1.281
Ya hatta bu konuyu sabah eşimle de konuştuk size hak verdi hatta. Sonra bir komşum geldi aklıma onlarda sizinle aynı coğrafyadan onlarda da sürekli çekirdek aile dışında kalan aile üyeleri olurdu. Kapının onu hep ayakkabı olurdu kalabalik olurlardı. Bence en nihayetinde kiradaki evlerden birine yerlestirmek olacak en mantiklisi. Ya sanki yetim öksüz sokakta kalmışlar togbe yarabbim varlık içinde yokluk dedikleri bu olsa gerek.Çözümler şu şekilde ;
1-) Amca yengeye diyecek ki madem istemiyorsun bakmak o zaman biz evden çıkalım çocuk evinde otursun.
2-)Madem böyle olmuyor ev tutulsun zaten diğer kuzeni de başkasında kalıyor ikisinin bir evi olsun.
3-)Kardeşine abisi baksın…Bu durumda eşim ile ben De boşanalım
Başka seçenek yok bence.
Ben mi anlamıyorum ? Aile üyelerini gören benim yalnız siz deil.O kadar garipler ki arada alışveriş olmadan baya baya kardeşlerine ev veriyorlar.Çünkü kp kardeşini çocuğu gibi görüyor. Ve ona göre kardeşine değil çocuğuna ev vermiş gibi hissediyor.Bu ailede herşey karşılıklı değil ne yazık ki.Anlamıyorsun ki. Herkesin kabul ettiği ama açıkça belirtilmemiş anlaşmalar vardır öyle bir şey bu. Arada alışveriş olmasa ne biri diğerine ev verir ne de çocuğuna bakar. Her şey karşılıklı hayatta. Ama senin eşin babasından daha uyanık olduğu için kardeşine bedava baktırmaya çalışıyor.
benim eş kişisi dünya üzerinde bana hak verecek bir Allah’ın kulu olmadığını düşünüyorduYa hatta bu konuyu sabah eşimle de konuştuk size hak verdi hatta. Sonra bir komşum geldi aklıma onlarda sizinle aynı coğrafyadan onlarda da sürekli çekirdek aile dışında kalan aile üyeleri olurdu. Kapının onu hep ayakkabı olurdu kalabalik olurlardı. Bence en nihayetinde kiradaki evlerden birine yerlestirmek olacak en mantiklisi. Ya sanki yetim öksüz sokakta kalmışlar togbe yarabbim varlık içinde yokluk dedikleri bu olsa gerek.
Sen ne anlatıyorsun? Kayınbaba kardeşine ev vermiş, çocukları okul çağına geldiğinde de baktırmış, eee? Yani, makul bir alışveriş, anlıyorum. Garip olan ne biliyor musun? Buna rağmen yenge surat asıyor kaynına bakmamana rağmen sana iyi davranıldı diye. O ev aldı sen ne aldın? Onun ne hakkı var sana bilenmeye? Çok tuhaf değil mi?Ben mi anlamıyorum ? Aile üyelerini gören benim yalnız siz deil.O kadar garipler ki arada alışveriş olmadan baya baya kardeşlerine ev veriyorlar.Çünkü kp kardeşini çocuğu gibi görüyor. Ve ona göre kardeşine değil çocuğuna ev vermiş gibi hissediyor.Bu ailede herşey karşılıklı değil ne yazık ki.
Evet aşırı tuhaf bu yüzden yengeye sinir oldum zaten.Kimse tarafından sevilmeyen bir kadın bu abuk subuk huyları nedeniyle biz eşimle kendi evimizi kendimiz aldık kimseden 1 TL almadık.Bu yüzden yenge hanımın ben onu istemiyorum deme lüksü yok ve bana kalırsa kocası da ona bunu söyleyecek.Bu ev o çocuğun babasının evi istemiyorsan biz ayrı eve çıkalım çocuk kalsın evinde diyecek diye düşünüyorum.Sen ne anlatıyorsun? Kayınbaba kardeşine ev vermiş, çocukları okul çağına geldiğinde de baktırmış, eee? Yani, makul bir alışveriş, anlıyorum. Garip olan ne biliyor musun? Buna rağmen yenge surat asıyor kaynına bakmamana rağmen sana iyi davranıldı diye. O ev aldı sen ne aldın? Onun ne hakkı var sana bilenmeye? Çok tuhaf değil mi?
Yani bunu görerek bu aile birbirine karşılıksız birşeyler yapıyor diyebilir misin? Bunlar kazara alışverişi kesse bıçak bıçağa gelir ya. Ben olsam bunları görüp eş ailesinden hediye salça bile kabul etmem, ne zaman tahsil edecekleri belli olmuyor ahahah.Evet aşırı tuhaf bu yüzden yengeye sinir oldum zaten.Kimse tarafından sevilmeyen bir kadın bu abuk subuk huyları nedeniyle biz eşimle kendi evimizi kendimiz aldık kimseden 1 TL almadık.Bu yüzden yenge hanımın ben onu istemiyorum deme lüksü yok ve bana kalırsa kocası da ona bunu söyleyecek.Bu ev o çocuğun babasının evi istemiyorsan biz ayrı eve çıkalım çocuk kalsın evinde diyecek diye düşünüyorum.
Yengenin tek dersi milletten alkış toplamak kimse onu sevmediği için de sinir oluyor ben bu kadar iyilik yapıyorum nerde yaptığım iyilik diyor 40 yaşında bir ergen çünkü yenge.Kıskanç fesat tam bir yılan
Hahahah yaYani bunu görerek bu aile birbirine karşılıksız birşeyler yapıyor diyebilir misin? Bunlar kazara alışverişi kesse bıçak bıçağa gelir ya. Ben olsam bunları görüp eş ailesinden hediye salça bile kabul etmem, ne zaman tahsil edecekleri belli olmuyor ahahah.
hayat görüşleriniz çok farklı, bile bile nasıl evlendiniz?Hanımlar merhaba.Şuan göz yaşlarıyla yazıyorum buraya daha önce konu açmıştım.Eşim erkek kardeşini memleketlerinde değil bizim yaşadığımız yerde dersaneye yazdırmak istedi bizimle kalmasını istedi ve bunu bana sormadan kendi kendi kendine yapmaya kalktı ve ben buna karşı çıktım ardından erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre çalışmaya geldi bizim yaşadığımız şehirde amcasında kalıyor.Ben çalışıyorum eşim de çalışıyor.4 ay oldu erkek kardeşi bizim yaşadığımız şehre geleli ilk kez dün geldi bize yemeğe ve burada kaldı dün gece ve eşim ona dedi ki yarında kalırsın pazartesi geçersin amcalara dedi haftasonları burada kalırsın dedi.Daha önce dersaneye yazdırmak istediğinde kavga etmemize rağmen Daha ilk gelişinde haftasonları gelir burada kalırsın ne demek ? Bu ailede ve belki başka ailelerde de vardır beraber kalma gibi bir kültür var.Birlikte yaşamak gibi Yani erkek kardeş kafasına göre burada çalışmaya gelebiliyor anası babası memlekette elbet bi yerde kalırım diye düşünüyor.Benim bu aileye ayak uydurmam mümkün değil ben de çalışıyorum benim de bir haftasonum var her haftasonu istemem eşimin erkek kardeşi ile kalmak.Bunu eşime söylediğimde kardeşinin eşyalarını da almış kendi birkaç eşyasını da almış gitmiş evden.Kendimi burada çok yalnız hissediyorum sanki kimsem yokmuş gibi…Sizce ne yapmalıyım
Eşim doğulu değil.İkimizde Karadenizliyiz.hayat görüşleriniz çok farklı, bile bile nasıl evlendiniz?
benim eski bir flörtüm de böyleydi. ayırmak için demiyorum ama genelde doğulular böyle.
ben sizin yerinizde olsam bir şeyleri tekrar gözden geçirirdim. illa bu olay için değil siz sürekli kavga edermiissiniz gibi geldi çünkü en sait olayda adamın evden gitmesi nedir ya.
hala devam etme cesaretinize hayran kaldımEşim doğulu değil.İkimizde Karadenizliyiz.
Bile bile evlenmedim böyle adetleri olduğunu bilsem asla evlenmezdim.Bunu eşime de söyledim o da ben nerden bileyim kardeşimin böyle bişey yapıp buraya geleceğini dedi.
Evet gerçekten evden gitmek ne saçmalıktır bunu ben de anlamıyorum ve kendisine söylediğim zaman evet doğru değil yaptığım flan diyor ama yine de bu olay bende birşeyleri bitirdi
Ömür geçer mi böyle derken nasıl yani tam anlayamadım ?hala devam etme cesaretinize hayran kaldım
yani bekara kooca boşamak kolay demeyin ama ömür gecer mi böyle
Son durum nedir Duygu ? Tam okuyamadım da. Eşin hala aynısını mı düşünüyor ?Ömür geçer mi böyle derken nasıl yani tam anlayamadım ?
Valla ne düşünüyor ben de bilmiyorumSon durum nedir Duygu ? Tam okuyamadım da. Eşin hala aynısını mı düşünüyor ?
Çocuk tüm aileyi birbirine düşürdü yeminle.Valla ne düşünüyor ben de bilmiyorum
En son yengesi kv nin bana olan ilgisini kıskanıp ben zorlanıyorum biraz da başkası baksın diye konuşuyordu bunu duyan kuzenler de benim istemediğimi bildikleri için ev tutulsun diyorlardı ama eş kişisinin bundan haberi yok ben de söylemedim.Söylesem ne düşünüyor öğrenmiş olurdum
Aynen öyle kendi kendine bir karar verip milletin evinde senelerce yaşamaya düşünmek nedir Ya ?Çocuk tüm aileyi birbirine düşürdü yeminle.
Sizi de tebrik ederim yenilmediniz. Eşinizin davranışları nasıl size cephe almış gibimi düzeldi mi ?Aynen öyle kendi kendine bir karar verip milletin evinde senelerce yaşamaya düşünmek nedir Ya ?
Eş kişisi çok karşı çıktı okusun diye çok laf söyledi burada kimin evinde kalacaksın sanayinin kirinin pasının içinden çıkınca kim seni akşamları evine alacak kimse senin peşinden koşamaz eve dön oku diye neler beler söyledi yok ille de kalacak madem öyle o zaman başının çaresine de baksın ev mi tutuyor yemek mi yapıyor ne yaparsa yapsın gerçekten gram vicdanım sızlamıyor kendi düşen ağlamaz
Ben öleceğimi bilsem davamdan dönmem..Bu konuda da eşimin kuzenine dedim ki boşanırım ama asla kardeşi ile aynı evde kalmam dedim.Sizi de tebrik ederim yenilmediniz. Eşinizin davranışları nasıl size cephe almış gibimi düzeldi mi ?
Erkeklerin savunma yöntemleri şaşırmadım. Ben bu durumda daha çok yetişkin aklı başında insanların da yol göstermediğine kızıyorum. Anne babalarımız bilmiyor mu bu durumun aile huzurunu bozucağını ? Olmayacaklarını bal gibi de biliyorlar.Ben öleceğimi bilsem davamdan dönmem..Bu konuda da eşimin kuzenine dedim ki boşanırım ama asla kardeşi ile aynı evde kalmam dedim.
Eş kişisinin davranışları düzeldi ama tekrar bu konu açılsa ne olur bilemiyorum.Ben ona söylemiştim ben senin kardeşinle yaşamak zorunda mıyım demiştim kimse sana böyle bişey söylemiyor onu nerden çıkardın diyordu iyi de davranışlarınız bu yönde bence eş kişisi ne dediğini bilmiyor
Şimdi o yumuşarsın zamanla diye bekliyor. Destek arıyor harıl harıl, yengenin yeni kararını öğrenince üzülecek ama.Ben öleceğimi bilsem davamdan dönmem..Bu konuda da eşimin kuzenine dedim ki boşanırım ama asla kardeşi ile aynı evde kalmam dedim.
Eş kişisinin davranışları düzeldi ama tekrar bu konu açılsa ne olur bilemiyorum.Ben ona söylemiştim ben senin kardeşinle yaşamak zorunda mıyım demiştim kimse sana böyle bişey söylemiyor onu nerden çıkardın diyordu iyi de davranışlarınız bu yönde bence eş kişisi ne dediğini bilmiyor
Eve düşen yıldırım gibiÇocuk tüm aileyi birbirine düşürdü yeminle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?