Kültür farklılığı ve asla uyum sağlayamadığım eş ailesinin yaşantısı

Ya hatta bu konuyu sabah eşimle de konuştuk size hak verdi hatta. Sonra bir komşum geldi aklıma onlarda sizinle aynı coğrafyadan onlarda da sürekli çekirdek aile dışında kalan aile üyeleri olurdu. Kapının onu hep ayakkabı olurdu kalabalik olurlardı. Bence en nihayetinde kiradaki evlerden birine yerlestirmek olacak en mantiklisi. Ya sanki yetim öksüz sokakta kalmışlar togbe yarabbim varlık içinde yokluk dedikleri bu olsa gerek.

Ben mi anlamıyorum ? Aile üyelerini gören benim yalnız siz deil.O kadar garipler ki arada alışveriş olmadan baya baya kardeşlerine ev veriyorlar.Çünkü kp kardeşini çocuğu gibi görüyor. Ve ona göre kardeşine değil çocuğuna ev vermiş gibi hissediyor.Bu ailede herşey karşılıklı değil ne yazık ki.

benim eş kişisi dünya üzerinde bana hak verecek bir Allah’ın kulu olmadığını düşünüyordu Ama bırakın kadınları erkekler de hak veriyor bana Çünkü aklı mantığı yerinde olan biri evinde 3.bir kişiyi istememeyi mantıklı karşılar.Bu 1 ay değil 1 sene değil evlenene kadar böyle ve daha 19 yaşında biri ne evlenmesi daha aldığı maaş maaş değil evlenecek de evi geçindirecek ölme eşeğim ölme Yani.Kendi başının çaresine bakmayı bi şekilde öğrenmesi lazım ya da abisiyle ayrı ev tutsun gerçekten umrumda değil ben bu saçmalığın içinde yer almam bunu da aile üyeler biliyor.Çünkü gizlemiyorum neysem oyum istemiyorsam istemiyorumdur.

Sen ne anlatıyorsun? Kayınbaba kardeşine ev vermiş, çocukları okul çağına geldiğinde de baktırmış, eee? Yani, makul bir alışveriş, anlıyorum. Garip olan ne biliyor musun? Buna rağmen yenge surat asıyor kaynına bakmamana rağmen sana iyi davranıldı diye. O ev aldı sen ne aldın? Onun ne hakkı var sana bilenmeye? Çok tuhaf değil mi?

Evet aşırı tuhaf bu yüzden yengeye sinir oldum zaten.Kimse tarafından sevilmeyen bir kadın bu abuk subuk huyları nedeniyle biz eşimle kendi evimizi kendimiz aldık kimseden 1 TL almadık.Bu yüzden yenge hanımın ben onu istemiyorum deme lüksü yok ve bana kalırsa kocası da ona bunu söyleyecek.Bu ev o çocuğun babasının evi istemiyorsan biz ayrı eve çıkalım çocuk kalsın evinde diyecek diye düşünüyorum.
Yengenin tek dersi milletten alkış toplamak kimse onu sevmediği için de sinir oluyor ben bu kadar iyilik yapıyorum nerde yaptığım iyilik diyor 40 yaşında bir ergen çünkü yenge.Kıskanç fesat tam bir yılan

Yani bunu görerek bu aile birbirine karşılıksız birşeyler yapıyor diyebilir misin? Bunlar kazara alışverişi kesse bıçak bıçağa gelir ya. Ben olsam bunları görüp eş ailesinden hediye salça bile kabul etmem, ne zaman tahsil edecekleri belli olmuyor ahahah.

Hahahah ya ya bilmiyorum o yüzden uzak kalmaya çalışıyorum.ev için para almadık onlardan araba için almadık çok iyi oldu allahtan denk geldi bunlar da ya onlardan bişey almış olsaydık

hayat görüşleriniz çok farklı, bile bile nasıl evlendiniz?
benim eski bir flörtüm de böyleydi. ayırmak için demiyorum ama genelde doğulular böyle.
ben sizin yerinizde olsam bir şeyleri tekrar gözden geçirirdim. illa bu olay için değil siz sürekli kavga edermiissiniz gibi geldi çünkü en sait olayda adamın evden gitmesi nedir ya.

Eşim doğulu değil.İkimizde Karadenizliyiz.
Bile bile evlenmedim böyle adetleri olduğunu bilsem asla evlenmezdim.Bunu eşime de söyledim o da ben nerden bileyim kardeşimin böyle bişey yapıp buraya geleceğini dedi.
Evet gerçekten evden gitmek ne saçmalıktır bunu ben de anlamıyorum ve kendisine söylediğim zaman evet doğru değil yaptığım flan diyor ama yine de bu olay bende birşeyleri bitirdi

hala devam etme cesaretinize hayran kaldım
yani bekara kooca boşamak kolay demeyin ama ömür gecer mi böyle

Son durum nedir Duygu ? Tam okuyamadım da. Eşin hala aynısını mı düşünüyor ?
Valla ne düşünüyor ben de bilmiyorum
En son yengesi kv nin bana olan ilgisini kıskanıp ben zorlanıyorum biraz da başkası baksın diye konuşuyordu bunu duyan kuzenler de benim istemediğimi bildikleri için ev tutulsun diyorlardı ama eş kişisinin bundan haberi yok ben de söylemedim.Söylesem ne düşünüyor öğrenmiş olurdum

Çocuk tüm aileyi birbirine düşürdü yeminle.

Çocuk tüm aileyi birbirine düşürdü yeminle.
Aynen öyle kendi kendine bir karar verip milletin evinde senelerce yaşamaya düşünmek nedir Ya ?
Eş kişisi çok karşı çıktı okusun diye çok laf söyledi burada kimin evinde kalacaksın sanayinin kirinin pasının içinden çıkınca kim seni akşamları evine alacak kimse senin peşinden koşamaz eve dön oku diye neler beler söyledi yok ille de kalacak madem öyle o zaman başının çaresine de baksın ev mi tutuyor yemek mi yapıyor ne yaparsa yapsın gerçekten gram vicdanım sızlamıyor kendi düşen ağlamaz

Sizi de tebrik ederim yenilmediniz. Eşinizin davranışları nasıl size cephe almış gibimi düzeldi mi ?

Sizi de tebrik ederim yenilmediniz. Eşinizin davranışları nasıl size cephe almış gibimi düzeldi mi ?
Ben öleceğimi bilsem davamdan dönmem..Bu konuda da eşimin kuzenine dedim ki boşanırım ama asla kardeşi ile aynı evde kalmam dedim.
Eş kişisinin davranışları düzeldi ama tekrar bu konu açılsa ne olur bilemiyorum.Ben ona söylemiştim ben senin kardeşinle yaşamak zorunda mıyım demiştim kimse sana böyle bişey söylemiyor onu nerden çıkardın diyordu iyi de davranışlarınız bu yönde bence eş kişisi ne dediğini bilmiyor

Erkeklerin savunma yöntemleri şaşırmadım. Ben bu durumda daha çok yetişkin aklı başında insanların da yol göstermediğine kızıyorum. Anne babalarımız bilmiyor mu bu durumun aile huzurunu bozucağını ? Olmayacaklarını bal gibi de biliyorlar.

Şimdi o yumuşarsın zamanla diye bekliyor. Destek arıyor harıl harıl, yengenin yeni kararını öğrenince üzülecek ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…