aslında sevdiğim bir üyesin bu yüzden müdahil olmak istemedim uzaktan okudum ama üzgünüm dayanamadım yazıcam.
Ablasına takıntılı bir üye vardı. Ablası ve annesinin problemiyle ilgili bir konu açmıştı. Aslında problem onun problemi bile değildi. Sonra alakasız bir şekilde ablasının özel hayatına girip kaçarak evlendiğini falan anlatmaya başladı. Ben de bu yaptığının ayıp olduğunu, ablasının kaçarak evlenmesinin konuyla alakası olmadığını söylemiştim. Sen de bana beğenmedim atıp konu sahibini desteklemiştin. Madem konuyla alakasız olayların anlatılmasına tepki veriyorsun o zaman neden desteklemiştin? Veya o mesajımı neden beğenmemiştin?
Olayı bu kadar kişiselleştirmenin nedeni akraba evinde uzunca süre kalmandır belki de bilmiyorum ama kesinlikle alakasız olaylardan bahsedilmesi değil.
O konuda annenin ablasının açığını yüzüne vurma derdinde olduğuna dair bir görüş vardı. Ben annenin serzenişinin evladının açığını yüzüne vurmaktan değil de ; o gün , yeri geldiğinde eşini dahi karşısına aldığı evladının kendisini önemsemediği hissiyle ağladığını düşündüm. Yazılanın bana verdiği his buydu.
Anne kız arasında arkadaşlık , küslük , dostluk herşey yaşanıyor. Ben o konuda sadece evinden apar topar çıkmak zorunda kalmış , üzgün , korkmuş bir kadın okudum.
Yangın , deprem , kolon patlaması gibi durumlarla aniden evinden çıkan , şoka girmiş tanıdıklarım oldu.
O durumda evin içindeki siz olmasanız da yaşanan panik , endişe çok farklı oluyor.
Konu sahibi ; sizin mesajınız sonrası ablasının özel hayatını anlatmayı bıraktığı için ; konu yeniden ablanın özel hayatı eksenine dönmesin diye orada dile getirmemiştim.
Bu konu özelinde : eş ailesinin yaşam tarzlarını aşağılamayı yanlış buluyorum. Kendi çekirdek ailenizi kursanız da : o insanlar da yeni geniş ailenizin birer parçası. Eş için çomaristan köyünden gelme denilmesi, ayı olarak nitelenmesi , eşin anne ve babasının yakınen tanınmamasına rağmen asalak , vurdumduymaz olarak nitelendirilmesini uygunsuz buluyorum.
Şayet bu konuyu erkek açmış olsa ve karısının kendisi ve ailesi için söylediklerini söylemiş olsaydı tepkiler ne olurdu ? Veya kadının kardeşi eve geldiğinde ; kardeşin istenmediğini duyursaydı tepkiler ne olurdu ?
Konunun içerisinde bir noktadan sonra varsayımlar da aileye yüklenmeye başladı. Benim itiraz ettiğim kısım da bu.