Kültürel farklilik

Tahmin edebiliyorum ne kadar zor oldugunu. Benim bunlara hazirim demem icin ilk basta aşik olmam lazim ki bu da mumkun degil daha ona isinmamisken bana boyle seylerle geldi. Tesekkur ederim goruslerin icin ama ben olumsuz mesajimi yazdim bile

Ve ben bunun icin yillarimi vermedim. Ilerde rahat bi yasam tarzim olsun, evime yardimci alayim yazlari tatillerime gideyim diye hayal ettim hep. Tarlada calismak icin saclarimi dokmedim ben. Soz verir miyim hic vermissem de vazgecerim ki oyle yaptim zaten. Erkekler ne kadar da kolay soyluyor fedakarliklari.. az once de mesaj atmis annem bizimle yasayabilir demis gerizekali ya. Napiyosun ne ediyosun diye sormak yok bana oyle yazmis.

Ben bununla mesajlasmamak icin temizlik yapicam bugun demistim. O da 1 saat once mesaj atmis bitirdinmi temizligi diye. Ben de evet dedim. O da "boyle devam etmen temennisi ile" yazmis. Allahim sinirden kuduruyorum resmen ayy biseyleri kirmak dokmek istiyorum. Bir de sonrasinda annem bizimle yasayabilir demis. Vallahi sinirden ellerim titriyor.

Hiç sinirlenmeyin bence. 50-60 yıl önce ki kafayı taşıyor belli ki by adam. Neyse ki belli etmiş şimdiden, evlenipte bu kafa yapısını sonradan gösterse çok büyük sıkıntı yaşardınız.
Bemce bulsu anası köyünden iş güç bilen, anasına danasına bakacak bi kız. Herkez yaşasın mutlu mesut

Acilen yol verin üzerinde düşünmeye değmez. Paçalarından cehalet akıyor vallahi.. Siz temizlik, yemek, ütü yapacaksınız, annesine bakacaksınız, çocuk büyüteceksiniz, yazın köyde amelelik yapacaksınız, bir de zaten özel sektörde çalışıp para kazanıyor olacaksınız. Siz tüm bu eforu sarf ederken paşam da sizin yaptığınız bu bin tane işten sadece birini yapıyor olacak. Sorsanıza kendisine çok merak ettim kendisini hangi sebepten dolayı bu kadar ayrıcalıklı görüyormuş?
Kafayı yemiş millet ya.

Her şey olumsuz, annem bizimle yaşayabilir de demiş, bu kadar sinir oluyorsun neden uzatiyorsun? Ayrilsana. Şimdiye kadar çok mutlu bir hayatim oldu bundan sonra bela peşimden ayrilmasin, gün yuzu gormeyeyim diye mi dusunuyorsun anlamadim.

Benim eşimin ailesiyle benim aramda zilyon tane kültür farkı var. Sevgiliyken bile biliyodum ben ama nası aşığım belli değil. Şimdi kocamı alıp kaçırasım var. Onu çok sevdiğim için yine de her sabah onu gördüğümde iyiki diyorum öğlen anasını kardeşlerini görünce bi besmele çekiyorum akşam kocişi görünce kendime geliyorum.

Demem o ki aşık değilsen bırak, aşk yoksa çekilecek dert değil. Bsn tırnak ucum kdr sevmiyorum eşimin ailesini. Aramızdaki kültür farkı uçurum oldu

Bu kafadaki insanla mutlu olamazsınız zaten , yol vermek en iyisi bi duyguda yok diyorsunuz . Köyde yaşamak çok zor herkes kaldıramaz bu yükü.

Hiç sinirden ellerin falan titremesin değmez çünkü. Sen ona onunla yapamayacağını açıkça söyle; bitsin gitsin. Zaten üniversite mezunu olup bunları yapmaya razı olacak kadın bulması zor. Sen aklı başında birini bulursun da onun işi zor. Yol yakınken salla gitsin. Değmez;-)

Durduk yerde naber nasılsın demek yerine '' annem bizimle yaşayabilir '' mi dedi gerçekten ? kafayı annesiyle köyle bozmuş kaç kaççç.

Kafamda bitirdim ama normalde bitiremiyorum lanet olsun ki tez isi var

Durduk yerde naber nasılsın demek yerine '' annem bizimle yaşayabilir '' mi dedi gerçekten ? kafayı annesiyle köyle bozmuş kaç kaççç.
Bana "ne yaptin temizligi bitirdin mi diye sordu ben de evet dedim o adam musvettesi de "boyle devam etmen temennisi ile yazmis bi de gülucuk koymus. Sonra da " Ya daha onceden de konusmustuk bu mevzuyu ama" diye giris yapti

Bu adam sadece mantık evliliği arıyor, bu kadar hissiz, robotlaşmış bir ilişki görmedim.

Annesiyle yaşamak istediği için demiyorum. Köy hayatı vs... için de demiyorum. Çocuk çok hissiz ya! Böyle biriyle ömür geçmez.

Hani evleneceğin insana bakarken insanın içi titremeli, adam ütü derdine düşmüş... Olmaz diyorum ben! Olursa da mutsuz olursun.

Kafamda bitirdim ama normalde bitiremiyorum lanet olsun ki tez isi var
Tezle ne alakası var? Ders dönemi bitince zaten görüşmen gerekmeyecek. Soğuk davran o zaman ve taviz verme. Eninde sonunda o da uygun olmadığınızı ve senin değişmeyecegini anlayacaktır.

Bana "ne yaptin temizligi bitirdin mi diye sordu ben de evet dedim o adam musvettesi de "boyle devam etmen temennisi ile yazmis bi de gülucuk koymus. Sonra da " Ya daha onceden de konusmustuk bu mevzuyu ama" diye giris yapti
Siz ne dediniz peki , konuşma nereye gitti.

Ben olsam temizlik yaptığımı falan söylemezdim. Baksana adam bundan bile kendine pay çıkarıyor. Yarın öbür gün ama evinde yapıyordun anammmm hasta garippppp anammmmmm yaşlı derse şaşırma.

Yazın annesiyle bağ bahçe işi yapıp kışında beraber oturup ana oğul hizmetini göreceksiniz anlaşılan.
Sal ipini gitsin şimdiden belli etmiş ne beklediğini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…