Kültürel farklilik

Kendini uyanık sanıyor adama bak öğrenirim demiyonda yapamam mı diyon demiş bir de. Sen giderken ben dönüyordum diyeydin. Erkekler ne kadar sümsük olmuşlar ya diplomalı ezik
Sanki yillarca cikiyoruzmus gibi muamele ediyor.sanki ben ogrenmek zorundayim pekmez yapmasini. Iste siz de bilirsiniz erkeklere yuz verince totosu kalkiyot. 2 yildir pesimde dolaniyordu. O bana hislerinden bahsederken cesaret verdim ters bi uslupla yazmadim. Bir insanda ilk olarak ozguven olmali, yoksa tepemize cikiyorlar

Benim etrafımdaki örneklerde gördüğüm bir tarafın daha çok fedakarlık ettiği bu da daha çok biim ülkemizde kadın oluyor.o ortayol bulunurken illa biri eziliyor.Ne yazıkki böyle

A bilmiyordum istanbulda sanıyorum ben seni:)gerçi burada da aynı,çoğu aynı.

Benim etrafımdaki örneklerde gördüğüm bir tarafın daha çok fedakarlık ettiği bu da daha çok biim ülkemizde kadın oluyor.o ortayol bulunurken illa biri eziliyor.Ne yazıkki böyle
Fedakarlik yaptigimz zaman da adı fedakarlik olmuyor yapmamiz gerekenler olarak goruluyor. Keske kiymeti bilinse..

Fedakarlik yaptigimz zaman da adı fedakarlik olmuyor yapmamiz gerekenler olarak goruluyor. Keske kiymeti bilinse..

Çünkü kendinizden taviz vererek yaptığınız herşey bir bakıyorsunuz gün geliyor mecburiyetleriniz oluyor.İnsanlar artık onu görev sayıyorlar .

Pek bir pazarlıkli geldi bu adam sanki isler icin evleniyor gibi.
Hepimiz az yapalim isteriz ama cok uyumlu gelmedi.
Muhtemelen nasilsa evlenince degistiririm diyor.

Çünkü kendinizden taviz vererek yaptığınız herşey bir bakıyorsunuz gün geliyor mecburiyetleriniz oluyor.İnsanlar artık onu görev sayıyorlar .
Daha ilk gunden yapmam gerekenler siralandi. Boyle biri deger verir mi hic? Olaya fedakarlik diye de bakmiyor

Pek bir pazarlıkli geldi bu adam sanki isler icin evleniyor gibi.
Hepimiz az yapalim isteriz ama cok uyumlu gelmedi.
Muhtemelen nasilsa evlenince degistiririm diyor.
Halbuki disardan o kadar uyumlu biri olarak gorunuyordu ki..cevrede hep oyle taninirdi. Ben de uyumlu hem de beni seviyor diye hemen kabul etmistim gorusmeyi.. husn u zan etmisim

Koy hayatini iyi bilirim sabah 5 te kalkip kadinlar tarlaya giderler aksam 7 gibi donulur .Koyde sabahin 7 sinde pat diye kapi acilir ve iceri dalarlar orada oyleymis kapi calmadan ve sabah erkenden misafir gezmesi yaparlar .Kadinlar inek sagar aksam otlatmaya goturur hayvanlari vss .Pekmez yapmak icin uzumler toplanir suyunu cikarmak icin cuval icinde ayaklariyla ezerler kaynayan pekmezin kopugunu orada nekadar insan varsa kazana kasiklarini daldirir daldirir icerler .Capaya giderler ,ceviz toplarlar ,peynir yaparlar ,sut satarlar,elma kurusu satarlar .koy yasami koy insanlariyla anlasmak cok zor ozellikle cok geri kalmis bir yerse .Temizlige pek dikkat etmezler edenide var tabi ama geneli bozuyor iste .Her koy boylemi bir kac koy gezdim boyleydi digerlerini bilmem .Ormana gidip kozalak toplamayi unuttum cira yerine sonra saman dureceksin sirtin da bebegin pat pata binip tarlada calisacaksin kolaygelsin.

Yuksek lisans yapiyosunuz, karsinizdaki insan salca kaynatmayi ogrenmenizi mi bekliyor??
Sadece salca degil uzum toplayip pekmez yapacakmisiz. Biz yapmazsak kim yapacakmis bu isleri! Isin kotu tarafi şaşirmasi ve benim bunlari kabul etmememi anormal karsilamasi. Alin size tanisma usulu gorusme..

Icim karardi, yanlis anlasilmasin kicimsedigimden degil boyle bir yasam tarzinin yilda 2 3 ay olsa bile bana uymamasi. Ben koy hayatini hic bilmiyorum. Kabul etmeyecegim de zaten

Icim karardi, yanlis anlasilmasin kicimsedigimden degil boyle bir yasam tarzinin yilda 2 3 ay olsa bile bana uymamasi. Ben koy hayatini hic bilmiyorum. Kabul etmeyecegim de zaten
Sorularin olursa cevaplarim yillarim koyler de gecti .Oyle filmlerde ki gibi koyler bekleme daglar arasi toplasan 100 hane li bir koy nereye baksan dag gorebildigin guzel tek sey geceleri gok yuzundeki yildizlar en yakin ilce bir saat haftanin iki gunu minubus hafta sonu aglasan da zirlasan da minubus yok ilce desen kucuk bir yol var asagi yukari gidersin il de yasiyorsan helede denizi olan bir yerde koye giderken elli kere dusun yazlari 2 ayin tatillerin daglarda taslarda gecer .Hazirim diyorsan mutluluklar.

Sadece salca degil uzum toplayip pekmez yapacakmisiz. Biz yapmazsak kim yapacakmis bu isleri! Isin kotu tarafi şaşirmasi ve benim bunlari kabul etmememi anormal karsilamasi. Alin size tanisma usulu gorusme..

Gercekten cok sacmaymis. Es mi ariyor, tarlaya bahceye irgat mi anlamadim. Bir de annesine baktiracak belli ki, yok bosverin hic zaman kaybetmeye degmez.

Karı koca ikiside çalışıyorsa ev işleri ortak yapılmalı.. sana yardım etmeli demiyorum bak.. sende o zaman baştan süpürge senin ütü sende.. Bulaşık ve çamaşır bende.. haftada birde kadın gelir camı kapıyı da o siler de..

Ayrıl bence çok farklısınız

Benim eşim değilde babasıgil falan hep köyde yaşamış ve köyde evleri var hala.. eşim ilk zamanlar turşumuzu sen yaparsın, reçel yaparsın, peyniri, zeytini salamura yaparsın. Biber, patlıcan kurutulur. Yok halamlar tuzlu yoğurt yapar ekmek açar der beklediğini ima ederdi sürekli.. bir gün bağırdım "yeter ya.. biz turşuyu senede küçük bir kavanoz yemiyoruz, reçelide aynı şekilde.. ben böyle işleri bilmiyorum ve yapmak istemiyorum. Öğrenmicem.." ilk bir sustu şimdi arada laf eder ben susuyorum.

Benim yıllık 20 gun iznim var zaten bana yazlari koye gelir misin dedi ben de gezmeye gelirim demistim ama simdide gundemde uzum toplama var

Hiç böyle sözler vermeyin şimdiden. Yaz tatilini köyde geçirmeye sartlamak da ne demek yahu? Arkadaşlarınız yurtdışına giderken, deniz tatilleri yaparken çok ah vah edersiniz. Arada gezmeye, aile ziyaretine gidilir de, her sene mecbur gibi soluğu orda alırsanız coook pişman olursunuz ben diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…