- 2 Temmuz 2013
- 16.466
- 12.870
- 498
Sanki yillarca cikiyoruzmus gibi muamele ediyor.sanki ben ogrenmek zorundayim pekmez yapmasini. Iste siz de bilirsiniz erkeklere yuz verince totosu kalkiyot. 2 yildir pesimde dolaniyordu. O bana hislerinden bahsederken cesaret verdim ters bi uslupla yazmadim. Bir insanda ilk olarak ozguven olmali, yoksa tepemize cikiyorlarKendini uyanık sanıyor adama bak öğrenirim demiyonda yapamam mı diyon demiş bir de. Sen giderken ben dönüyordum diyeydin. Erkekler ne kadar sümsük olmuşlar ya diplomalı ezik
Onemlo olan bunun farkinda ve bilincinde olmak. O koy islerini ayrintili bi sekilde anlatirken "o nedir bu nedir" diye soruyorum cok şaşiriyor. Hayretler icerisinde kaliyor falan. Iki insan birbitine deger verdikten ve hosgoru ile yaklastiktan sonra orta yol bulunur diye dusunuyordum ama kendisinde pek hosgoru yok. Kendi yasam tarzini zorla benimsetmeye benimkini ise hice sayiyor. Bu is yas
A bilmiyordum istanbulda sanıyorum ben seni:)gerçi burada da aynı,çoğu aynı.Oluruna biraktim artik ne yapayim( ya karsima biri cikiyor belki olur diye hevesleniyorum bakiyorum mutlaka gorgusuz ya da okiz cikiyor. Ya maas kartini sorarlar ya is guc yok annesiyle beraber oturma vs. Ic anadoluda yasiyorum cok geleneksel bizim buralar
Yok 3 yil once istanbuldaydim uyeligimi de o zaman acmistim. Iyi ve anlayisli erkeklerin soyu tukendi heralde. Hic rastlamadim bu yasima kadarA bilmiyordum istanbulda sanıyorum ben seni:)gerçi burada da aynı,çoğu aynı.
Fedakarlik yaptigimz zaman da adı fedakarlik olmuyor yapmamiz gerekenler olarak goruluyor. Keske kiymeti bilinse..Benim etrafımdaki örneklerde gördüğüm bir tarafın daha çok fedakarlık ettiği bu da daha çok biim ülkemizde kadın oluyor.o ortayol bulunurken illa biri eziliyor.Ne yazıkki böyle
Fedakarlik yaptigimz zaman da adı fedakarlik olmuyor yapmamiz gerekenler olarak goruluyor. Keske kiymeti bilinse..
Daha ilk gunden yapmam gerekenler siralandi. Boyle biri deger verir mi hic? Olaya fedakarlik diye de bakmiyorÇünkü kendinizden taviz vererek yaptığınız herşey bir bakıyorsunuz gün geliyor mecburiyetleriniz oluyor.İnsanlar artık onu görev sayıyorlar .
Halbuki disardan o kadar uyumlu biri olarak gorunuyordu ki..cevrede hep oyle taninirdi. Ben de uyumlu hem de beni seviyor diye hemen kabul etmistim gorusmeyi.. husn u zan etmisimPek bir pazarlıkli geldi bu adam sanki isler icin evleniyor gibi.
Hepimiz az yapalim isteriz ama cok uyumlu gelmedi.
Muhtemelen nasilsa evlenince degistiririm diyor.
Koy hayatini iyi bilirim sabah 5 te kalkip kadinlar tarlaya giderler aksam 7 gibi donulur .Koyde sabahin 7 sinde pat diye kapi acilir ve iceri dalarlar orada oyleymis kapi calmadan ve sabah erkenden misafir gezmesi yaparlar .Kadinlar inek sagar aksam otlatmaya goturur hayvanlari vss .Pekmez yapmak icin uzumler toplanir suyunu cikarmak icin cuval icinde ayaklariyla ezerler kaynayan pekmezin kopugunu orada nekadar insan varsa kazana kasiklarini daldirir daldirir icerler .Capaya giderler ,ceviz toplarlar ,peynir yaparlar ,sut satarlar,elma kurusu satarlar .koy yasami koy insanlariyla anlasmak cok zor ozellikle cok geri kalmis bir yerse .Temizlige pek dikkat etmezler edenide var tabi ama geneli bozuyor iste .Her koy boylemi bir kac koy gezdim boyleydi digerlerini bilmem .Ormana gidip kozalak toplamayi unuttum cira yerine sonra saman dureceksin sirtin da bebegin pat pata binip tarlada calisacaksin kolaygelsin.Bayanlar fikirlerinize ihtiyacim var yine.
2 yildir beni seven biri vardi ama bir turlu acilamamisti cekindigi icin.yuksek lisansta tanistik.ben onun bana karsi bir seyler hissettiginden emindim (hal ve hareketlerinden dolayi) 1 hafta once bu cekingen şahis bana acildi. (Kendisi oldukca edepli ve güvenilir biri) gorusmeye basladik.kendisi koyde buyumus ve ailesi de koyde yasiyor.gorusmeyi kabul ederken bunu biliyordum zaten. Benim ise köyüm yok yani koy islerini hic bilmem.konusurken ben "ben koy islerini bilmem yani uzum toplama, bag ve bahce isleri,pekmez yapimi, salca yapimi vs hic bilmiyorum ve benden de boyle seylerin beklenmesi benim acimdan sıkıntı olur" dedim.nasil yani "bilmiyorum ama ogrenirim demiyorsun oyle mi" dedi ben de aynen dedim.o zaman napicaz ilerde diye sordu ben yokken nasil hallediliyorsa aynen oyle halledilir heralde dedim.ve ben anlayis beklerim dedim.kem kum falan yapti daha sonra da hal caresine bakariz dedi.ama benim icim hic rahat degil.ikide bir bana misafirperverligimi soruyor.babasi 8 yil once vefat etmis.annesi koyde tek yasiyor.birlikte oturamayacagimi soyledim ama annesinin 2 3 ay bizde yasamasi sikinti olur mu diye soruyor.ben sikinti olmaz dedim ama annesi köyden cikip hep bununla yasamayi planliyor da olabilir.ne yapsam ne etsem kararsiz kaldim gorusmeye devam mi etsem yoksa tamamen bitirsem mi bilemiyorum.bir de daha onceden seven biri gibi degil yani hemen gorus ayriligi oldugunda "benim kafama takildi diye hemen muhalefet olabiliyor.yani gorucu usulu gorusuyormus gibi kaybetme korkusi yok gibi hissettim
Sadece salca degil uzum toplayip pekmez yapacakmisiz. Biz yapmazsak kim yapacakmis bu isleri! Isin kotu tarafi şaşirmasi ve benim bunlari kabul etmememi anormal karsilamasi. Alin size tanisma usulu gorusme..Yuksek lisans yapiyosunuz, karsinizdaki insan salca kaynatmayi ogrenmenizi mi bekliyor??
Icim karardi, yanlis anlasilmasin kicimsedigimden degil boyle bir yasam tarzinin yilda 2 3 ay olsa bile bana uymamasi. Ben koy hayatini hic bilmiyorum. Kabul etmeyecegim de zatenKoy hayatini iyi bilirim sabah 5 te kalkip kadinlar tarlaya giderler aksam 7 gibi donulur .Koyde sabahin 7 sinde pat diye kapi acilir ve iceri dalarlar orada oyleymis kapi calmadan ve sabah erkenden misafir gezmesi yaparlar .Kadinlar inek sagar aksam otlatmaya goturur hayvanlari vss .Pekmez yapmak icin uzumler toplanir suyunu cikarmak icin cuval icinde ayaklariyla ezerler kaynayan pekmezin kopugunu orada nekadar insan varsa kazana kasiklarini daldirir daldirir icerler .Capaya giderler ,ceviz toplarlar ,peynir yaparlar ,sut satarlar,elma kurusu satarlar .koy yasami koy insanlariyla anlasmak cok zor ozellikle cok geri kalmis bir yerse .Temizlige pek dikkat etmezler edenide var tabi ama geneli bozuyor iste .Her koy boylemi bir kac koy gezdim boyleydi digerlerini bilmem .
Sorularin olursa cevaplarim yillarim koyler de gecti .Oyle filmlerde ki gibi koyler bekleme daglar arasi toplasan 100 hane li bir koy nereye baksan dag gorebildigin guzel tek sey geceleri gok yuzundeki yildizlar en yakin ilce bir saat haftanin iki gunu minubus hafta sonu aglasan da zirlasan da minubus yok ilce desen kucuk bir yol var asagi yukari gidersin il de yasiyorsan helede denizi olan bir yerde koye giderken elli kere dusun yazlari 2 ayin tatillerin daglarda taslarda gecer .Hazirim diyorsan mutluluklar.Icim karardi, yanlis anlasilmasin kicimsedigimden degil boyle bir yasam tarzinin yilda 2 3 ay olsa bile bana uymamasi. Ben koy hayatini hic bilmiyorum. Kabul etmeyecegim de zaten
Sadece salca degil uzum toplayip pekmez yapacakmisiz. Biz yapmazsak kim yapacakmis bu isleri! Isin kotu tarafi şaşirmasi ve benim bunlari kabul etmememi anormal karsilamasi. Alin size tanisma usulu gorusme..
Benim yıllık 20 gun iznim var zatenbana yazlari koye gelir misin dedi ben de gezmeye gelirim demistim ama simdide gundemde uzum toplama var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?