Biraz oluruna bırak tatlım o kadar büyuk değil yaşın.ben 40 yasindayim gecen sene evlendim.kısmetin bulur elbet seni de.Tanisma usulu evlenmeyi cok isterdim, daha onceden de tanisma usulu gorustum ama olmadi yani onlarla da frekanslarimiz tutmadi. Cevremde aday olmayinca ne yazik ki gorucu usulu oluyor gorusmelerim. 29 yasindayim ayrica. Bu yasta tanisma usulu de zor oluyor zaten. Cevremdekiler genelde evli. Ayrica akademisyen degilim ogretmenim ve yuksek lisans ogrencisiyim
Utu pazarligi bile yaptik ilk gorusmede suan kendisi yapiyormus utulerini annesi yapamadigi icin. Ben de ben utu yapamiyorum hep cift cizgi oluyor dedim cok morali bozuldu. Bana sen ogrensen utu yapmayi diyor. O zaman sen de yemek yapmayi ogren dedim. O da neyse ilerde utucuye veririz dedi.pazarligin alasini yapti be guzelim
Yok be guzelim şaka degil gercek. Ikimizde ogretmeniz ama ozel sektorde. Yazin oyle 3 ay tatil falan yok 20 güncük izin veriyorlar. Biz mesela ailece alanyaya ya da antalyaya gideriz yani mutlaka bi yerlere gideriz tatile. Bana yazin koye gelir misin dediginde ben evet demistim ama ilk gun soylemedi boyle pekmez islerinin olduguni falan.ya yemek yapilir onlar is yaparken bunu da kabul ederim ama aksam bana diyo ki uzumlerin cignenmesi lazim kim yapacak diyor. Benden once nasilsa aynen oyle devam eder.ben yapmam ogrenmekte istemiyorum dedimayy beni bile bastı burada
şaka, değil mi bunlar
ikiniz de yüksek lisans yapıyorsunuz ve yeni sevgililikte bunları konuşuyorsunuz
bakın köy işini nasıl öğrenecekmişsiniz sormadınız mı
o işler bir günde yapılmaz bir günde öğrenilmez
sizin maksimum 15 gün izniniz olur, yazın herkes 5 yıldızlı otelde tatilde iken siz domates biber mi toplayacaksınız
bakın köy işi de yapılır öğrenilir vs vs ama sorun bu konuda ilk günden beklentinin olması
yani ne bileyim onlar pekmez yapar siz de evde yemek yaparsınız
ya da işte pekmez yapılırken kap kacak getirirsiniz vs vs ama pekmezi tek başınıza yapmanızı mı bekleyecek
ya da ütü
kendi biliyorsa yapsın işte
karşınızdaki kişi esasen elindekini iyi kullanamıyor
bak ben ütü öğrendim ütüler benden ama sen de yemek yap dese bonusları toplayacak
meslekleri yazmamışsınız ama işiniz köyde yapılır mı
yani ne bileyim, adam bana köye çiftlik kuralım diyecek gibi geldi de
Oluruna biraktim artik ne yapayimBiraz oluruna bırak tatlım o kadar büyuk değil yaşın.ben 40 yasindayim gecen sene evlendim.kısmetin bulur elbet seni de.
Yok be guzelim şaka degil gercek. Ikimizde ogretmeniz ama ozel sektorde. Yazin oyle 3 ay tatil falan yok 20 güncük izin veriyorlar. Biz mesela ailece alanyaya ya da antalyaya gideriz yani mutlaka bi yerlere gideriz tatile. Bana yazin koye gelir misin dediginde ben evet demistim ama ilk gun soylemedi boyle pekmez islerinin olduguni falan.ya yemek yapilir onlar is yaparken bunu da kabul ederim ama aksam bana diyo ki uzumlerin cignenmesi lazim kim yapacak diyor. Benden once nasilsa aynen oyle devam eder.ben yapmam ogrenmekte istemiyorum dedim
Aşik olma yasini gectim ben zaten. Aşk bile aramiyorum insan olsun deger versin istiyotumAsk yoksa hic gerek yok bu atraksiyonlara.
Valla ben bisey demicem. Hic efor sarfedesim yok bakis acilarimiz farkli bi kere. Isci tutmayi falan nerden akil etsin.bana isci gozuyle bakiyor. Allah allah uzum cigneme isini yazin yapilir gibi anlatti bana. Bakis acilarimiz farkli direkt bitirme niyetindeyimbence dalga geçiyor
zira üzüm çiğnenmesi Ekim Kasım gibi olur
öğretmen birisi o tarihte okulda olur
ya sizi deniyor ya da sinir etmeye çalışıyor
veririm parasını işçi tutarım desenize bir daha böyle derse
ben bunun için okudum, benden eğitim hizmeti satın alıyorlar ben de o tarz hizmetleri satın alırım de
Disardan da saf masum gibi gorunuyordu. Ilk haftadan bunlari soyledi uyanik cikti pısırıkti halbukiBastan sorun var ,
Adam uyanik,sen bana uyum sagla diyor resmen ,yarin oburgun bunlari bilerek evlendin bile der
Ya ben hic gelmesin demiyorum elbette insan evladina gelecek kalacak ama aylarca 4 5 ay kalinmaz illa ki huzursuzluk cikar. Iki de bir bana misafirpervermisin diye soruyor. Simdiden annesinin yerini hazirliyorHiç uzatma bence.o 1.5 -2ay falan değil baya birlikte yasama durumu olur. Bu ana babalar da çok meraklı Evlat ta kalıp huzur bozmaya. Hele baba ölmüş ise bu durumu iyice kullananlarda var. Babam öldü annem asla böyle birşey talepte bulunmadı cağirsalarda gitmezdi çünkü gelinlerine ve abimlere huzursuzluk yapmak istemez kendide rahat edemezdi. Yıllar sonrada evlendi mutlu.
Evet ben de onu diyorum iste.iki sene pesinde kosup tamam deyince kendini bi halt zannetti demek ki.bastan belli etmesi de iyi ama.oyle olmayip sonra zorla dayatsaydi da hislerin olusup sonra o hevesle mantikli dusunemeydin ne olacakti ? Verilmis sadakan varmis valla.sen bir iki aya bile olur demissin ki sonra yasayinca goreceksin iki gun de bile nefes alamaz hale geliyor insan.koylu olmasi degil sorun ne koyde yasayanlar var gorgulu adab usul bilen.senin ki kusura bakma ama okusa da okuzlugu gitmemis.kendini yakma canim karsina daha neleri cikar.allah yardimcin olsun.La edri ben de bunu anlamiyorum iste. 2 yildir acilmak icin ugrasan benimle yuz yuze gorusmek icin bahaneler arayan şahisla daha ilk haftadan bunlari konustuguma, benimle pazarlik yaptigina inanamiyorum. Bundan once hep gorucu usulu cikan adaylarla gorustum ama kesinlikle ilk etapta is guc konusmadim
Amin tesekkur ederim. Bu bana ilk hislerinden bahsedince ben de "tahmin ediyordum" tarzi uslup kullandim. Cok cekingen biri sirf utandirmayayim cesaret vereyim diye. Kimseyle benim gibi gorusme sureci olmamis. Yani hic bir kiz buna deger vermemis ben deger verince totosu kalkti. Hemen pat pat istek ve beklentilerini siraladi. Ben de koylu olmasini takmadim ki onun insanligini ve bakis acisini takmis durumdayimEvet ben de onu diyorum iste.iki sene pesinde kosup tamam deyince kendini bi halt zannetti demek ki.bastan belli etmesi de iyi ama.oyle olmayip sonra zorla dayatsaydi da hislerin olusup sonra o hevesle mantikli dusunemeydin ne olacakti ? Verilmis sadakan varmis valla.sen bir iki aya bile olur demissin ki sonra yasayinca goreceksin iki gun de bile nefes alamaz hale geliyor insan.koylu olmasi degil sorun ne koyde yasayanlar var gorgulu adab usul bilen.senin ki kusura bakma ama okusa da okuzlugu gitmemis.kendini yakma canim karsina daha neleri cikar.allah yardimcin olsun.
Aman bayan ben size bir şey ima etmemiştim ki...annem uzakta benden...benden birden onu hatırladığım için duygusala bağladım..kusuruma bakmayın...O zaman soyle dusunun; kiziniz dunyaya geldi onu cok iyi bir sekilde en iyi sartlarda okuttunuz buyuttunuz buyuk bir sehirde yasiyorsunuz. Kiziniz meslegini eline aldi y.lisansini yapti ve akademisyenlik icin ugrasmakta. Yaz tatillerini ise genelde alanyada geciriyor.sonra karsisina biri cikti ve dediki ben annemle yasicam yazlari 20 gunluk tatilde de alanyada degil koyde gecirecegiz, beraber tarlada ve uzum baglarinda uzum toplayarak gecirecegiz, evde hem annem istedigi kadar kalacak hem sen butun isleri yapacaksin ev isleri utu vs hepsi senden sorumlu. Peki siz bu durumda ne yapardiniz? El bebek gul bebek buyuttugunuz kizinizin boyle bircyasam tarzina sahip biriyle evlenmesine musade edermiydiniz? Iste herkes kendisini ve ailesini dusundugu icin bencilce dusunuyor. Karsisindakinin beklentilerini dikkate almadan kendi yasam tarzini benim de benimsememi istiyor. Bencilce yaklasmamak lazim
Siz dahil burdaki arkadaslarla hemfikiriz. Sabah mesaj atti hala cevap vermedim. O kadar sogudum ki tek bir kelime yazmak dahi istemiyorum.aksam aradiginda da soylemeyi dusunuyorum kararimin olumsuz olduunuben olsam arkama bakmadan kaçarım...
2 3 ay nedir ya çok fazla. En fazla misafirlik 1 haftadır benim için.Bayanlar fikirlerinize ihtiyacim var yine.
2 yildir beni seven biri vardi ama bir turlu acilamamisti cekindigi icin.yuksek lisansta tanistik.ben onun bana karsi bir seyler hissettiginden emindim (hal ve hareketlerinden dolayi) 1 hafta once bu cekingen şahis bana acildi. (Kendisi oldukca edepli ve güvenilir biri) gorusmeye basladik.kendisi koyde buyumus ve ailesi de koyde yasiyor.gorusmeyi kabul ederken bunu biliyordum zaten. Benim ise köyüm yok yani koy islerini hic bilmem.konusurken ben "ben koy islerini bilmem yani uzum toplama, bag ve bahce isleri,pekmez yapimi, salca yapimi vs hic bilmiyorum ve benden de boyle seylerin beklenmesi benim acimdan sıkıntı olur" dedim.nasil yani "bilmiyorum ama ogrenirim demiyorsun oyle mi" dedi ben de aynen dedim.o zaman napicaz ilerde diye sordu ben yokken nasil hallediliyorsa aynen oyle halledilir heralde dedim.ve ben anlayis beklerim dedim.kem kum falan yapti daha sonra da hal caresine bakariz dedi.ama benim icim hic rahat degil.ikide bir bana misafirperverligimi soruyor.babasi 8 yil once vefat etmis.annesi koyde tek yasiyor.birlikte oturamayacagimi soyledim ama annesinin 2 3 ay bizde yasamasi sikinti olur mu diye soruyor.ben sikinti olmaz dedim ama annesi köyden cikip hep bununla yasamayi planliyor da olabilir.ne yapsam ne etsem kararsiz kaldim gorusmeye devam mi etsem yoksa tamamen bitirsem mi bilemiyorum.bir de daha onceden seven biri gibi degil yani hemen gorus ayriligi oldugunda "benim kafama takildi diye hemen muhalefet olabiliyor.yani gorucu usulu gorusuyormus gibi kaybetme korkusi yok gibi hissettim
Onemlo olan bunun farkinda ve bilincinde olmak. O koy islerini ayrintili bi sekilde anlatirken "o nedir bu nedir" diye soruyorum cok şaşiriyor. Hayretler icerisinde kaliyor falan. Iki insan birbitine deger verdikten ve hosgoru ile yaklastiktan sonra orta yol bulunur diye dusunuyordum ama kendisinde pek hosgoru yok. Kendi yasam tarzini zorla benimsetmeye benimkini ise hice sayiyor. Bu is yasEvlilik uyum zaten zor.Bambaşka iki ailede yetişmiş farklı insanlar biz olmaya çabalıyorlar.Bir de buna farklı yetişme tarzları
farklı kültürler eklenince bir kat daha zorlaşıyor çatişmalar artıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?