La edri ben de bunu anlamiyorum iste. 2 yildir acilmak icin ugrasan benimle yuz yuze gorusmek icin bahaneler arayan şahisla daha ilk haftadan bunlari konustuguma, benimle pazarlik yaptigina inanamiyorum. Bundan once hep gorucu usulu cikan adaylarla gorustum ama kesinlikle ilk etapta is guc konusmadimCanim hic bir sekilde dengin degil bi an once bu iliskiye son ver.gorucu usulunde bile bu kadar sey sorulup konusulmaz ne gorgusuz bi adam boyle! Iki senedir acilamayan bi insanin simdi bulutlarda ucuyor olmasi gerekir sordugu sorular nedir oyle ?zaten ona karsi hislerin de yogun degil sacma sapan konusup da canini bari sıktırma birak gitsin.teyzemin bir lafi var ama gercekten artik onun da bogazina kadar geldigi icin ettigi bir laftir "bir evin bir ogluna varmayin hele dul kadinin ogluna hic varmayin" diye.senin ki de masaallah kendini belli ediyo simdiden.aman diyeyim kendini yakma.
Yüksek lisans falan deyince akademisyen sın herhalde diye düşündum. YLSY hakkında fikrin var mı? Benim konuma bi bakar mısınYok canim net bi sekilde konusmaya bile gerek yok. Bana "sen uzum kesmeyi bilmiyorsundur" dedi. Uzum kesme nasil bisey onu anlatti. Ogretmeye pek bir hevesli. Evde yemek yaptirma dusuncesi yok direkt calistirmaya goturme dusuncesi var. Cunku bana "nasil olacak ilerde " diye soruyor
Ben birlikte oturmaya karsiyim. Demekki sizin k.valideniz iyi biri. Peki sizin k.valideniz "ben artik sizinle yasamaya karar verdim bundan sonra" dese ne yapardiniz? Ziyaret edilir ya da annesi gelir kalir bi sure ama birlikte oturmak -her iki taraf ne kadar iyi olursa olsun- sikıntıdır. Acikcasi ben o sekilde yasayamam. Evime geldigimde rahat olmak isterim. Zaten evliligin ilk yillari tanimaya calismakla gecer. Ben esimimi tanicam yoksa annesini mi tanimaya calisicamŞimdi arkadaşım kusura bakma ama kültürel farklılık dediğin şey buzlukta bekleyen bir yemek. Başka da bir hikayesi yok. Benim annem bir başına yaşıyor ve şu an gelcem dese hemen gel derdim. Eşimde gel der. Bu yüzden onu seviyorum zaten. Onun annesi de gelir kalır. Başımın üstüne yerleri var. Çocuk büyütmek hiç de kolay bir iş değil. Bu insanlar bizleri büyüttü bu yaşa getirdi hala da endişeleniyorlar bizim için. Köyde yaşayamazsın belki ama annesini de istemem demek ilginç. Açıkçası anlayamadım.
Empati kuruyorum ben. Kendi annemden yola çıkıyorum. size de benzerini öneririm. Kim in zor durumda kalacağı belli olmaz. Belki K. valideniz size bakmak, sizin onunla yaşamanız gerekir. Hayat bu. Hiç bir şey net değilken bu kadar keskin olmaya gerek yok.Ben birlikte oturmaya karsiyim. Demekki sizin k.valideniz iyi biri. Peki sizin k.valideniz "ben artik sizinle yasamaya karar verdim bundan sonra" dese ne yapardiniz? Ziyaret edilir ya da annesi gelir kalir bi sure ama birlikte oturmak -her iki taraf ne kadar iyi olursa olsun- sikıntıdır. Acikcasi ben o sekilde yasayamam. Evime geldigimde rahat olmak isterim. Zaten evliligin ilk yillari tanimaya calismakla gecer. Ben esimimi tanicam yoksa annesini mi tanimaya calisicam
Posedion akademisyen degilim.ogretmenim ve Y.lisans ogrencisiyimYüksek lisans falan deyince akademisyen sın herhalde diye düşündum. YLSY hakkında fikrin var mı? Benim konuma bi bakar mısın
Evet aşik degilim. Eger o bana aşık olsaydi cok sevdigini hissettirseydi ben de bunlari bahane etmezdimÇok çok aşık değilsin içine de sinmediyse yol ver gitsin ne senin vaktinden çalınsın ne de o nun
Çok sevseydin nitekim ne köy bahane olurdu ne salça ne üzüm ne ütü ..
Daha bir haftalıkmış bence arkanıza bakmadan kaçın. Şimdiden bir yorum yapmaz sonra annesini getirir oturtur eve. Annesi şimdi yalnız kalıyorsa ki siz evlenince de yalnız kalabilir. Neden sizde gelip kalacak ki? Ayrıca sen salça yapımı, üzüm bağ vs işlerini bilmek ya da öğrenmek zorunda değilsin. Bunu istersen öğrenirsin.Bayanlar fikirlerinize ihtiyacim var yine.
2 yildir beni seven biri vardi ama bir turlu acilamamisti cekindigi icin.yuksek lisansta tanistik.ben onun bana karsi bir seyler hissettiginden emindim (hal ve hareketlerinden dolayi) 1 hafta once bu cekingen şahis bana acildi. (Kendisi oldukca edepli ve güvenilir biri) gorusmeye basladik.kendisi koyde buyumus ve ailesi de koyde yasiyor.gorusmeyi kabul ederken bunu biliyordum zaten. Benim ise köyüm yok yani koy islerini hic bilmem.konusurken ben "ben koy islerini bilmem yani uzum toplama, bag ve bahce isleri,pekmez yapimi, salca yapimi vs hic bilmiyorum ve benden de boyle seylerin beklenmesi benim acimdan sıkıntı olur" dedim.nasil yani "bilmiyorum ama ogrenirim demiyorsun oyle mi" dedi ben de aynen dedim.o zaman napicaz ilerde diye sordu ben yokken nasil hallediliyorsa aynen oyle halledilir heralde dedim.ve ben anlayis beklerim dedim.kem kum falan yapti daha sonra da hal caresine bakariz dedi.ama benim icim hic rahat degil.ikide bir bana misafirperverligimi soruyor.babasi 8 yil once vefat etmis.annesi koyde tek yasiyor.birlikte oturamayacagimi soyledim ama annesinin 2 3 ay bizde yasamasi sikinti olur mu diye soruyor.ben sikinti olmaz dedim ama annesi köyden cikip hep bununla yasamayi planliyor da olabilir.ne yapsam ne etsem kararsiz kaldim gorusmeye devam mi etsem yoksa tamamen bitirsem mi bilemiyorum.bir de daha onceden seven biri gibi degil yani hemen gorus ayriligi oldugunda "benim kafama takildi diye hemen muhalefet olabiliyor.yani gorucu usulu gorusuyormus gibi kaybetme korkusi yok gibi hissettim
Tabi ki simdi hallederiz diyecek. Ama evlenince koye gittigibizde bu isler sizden beklenecek. Yapamazsaniz beceriksiz diye lafiniz yapilacak. Annesi 2 ayligina diye gelip 6 7 ay kalacak. Bir sure sonra gidip gelmek zor oluyo diye temelli tasinacak.Simdi hallederiz havasinda. Ben ilk basta beraber oturamayacagimi kesin ve net bi sekilde soyledim. Hicbir sey demedi. Yani tamam da demedi olmaz da demedi
Annesi tek kaliyor ve koyde bir kizi var o da evli. Annem tek kaliyor ama biz istiyoruz yanimiza gelmesini diyor. Koyde yalniz dediysem butun akrabalari koyde.teyzeler halalar dayilar ve bir kizi..akrabalik iliskileri de cok iyi. Ben bu isleri bilmedigimi ve ogrenmek istemedigimi soyledim. Ogrenmek istemiyorum deyince bozulduDaha bir haftalıkmış bence arkanıza bakmadan kaçın. Şimdiden bir yorum yapmaz sonra annesini getirir oturtur eve. Annesi şimdi yalnız kalıyorsa ki siz evlenince de yalnız kalabilir. Neden sizde gelip kalacak ki? Ayrıca sen salça yapımı, üzüm bağ vs işlerini bilmek ya da öğrenmek zorunda değilsin. Bunu istersen öğrenirsin.
Brn daha onceden tez bahanesiyle gorustuumuz zamanlarda kac defa soyledim köyümuzün olmadigini burdan anlamasi lazim koy islerinden anlamayacagimi. Ben bilmedigimi soyledigimde sasiriyor. Ben de onun sasirmasina sasiriyorumBen bu erkeklerin kendi yaşam tarzına uygun olmayan bir kiza aşik olup onu degistirme çabasını anlamıyorum.hatta evlenene kadar herşey normaldir evlenince sen bize uygun değilsin diye bide aile tarafından bi olay çıkar. Bende okudum bnimde köyüm var köyde yasamadim o ayri ama arada bir koye gitmeyide yazlari tatile gitmeyide severim.burada sorun köy degil aslinda hayata bakış açınız farklı. o yüzden bende olmaz diyorum.
Ben uzum toplama, pekmez vs islerinden hicbir seiklde anlamadigimi soyledigimde sasiriyor benden beklenti icinde. Simdi yalniz yasiyor bu da hayir diyemeyen biri. Muhtemelen oyle olacakTabi ki simdi hallederiz diyecek. Ama evlenince koye gittigibizde bu isler sizden beklenecek. Yapamazsaniz beceriksiz diye lafiniz yapilacak. Annesi 2 ayligina diye gelip 6 7 ay kalacak. Bir sure sonra gidip gelmek zor oluyo diye temelli tasinacak.
nasil yani "bilmiyorum ama ogrenirim demiyorsun oyle mi" dedi
"Yapmak zorunda degilsin" cumlesini sarfetmedi hic. Sadece bakariz hallederiz tarzi konusuyor. Ben ogrenemem dedim cunku ben koyu bilmiyorum koy hayatini hic gormedim. Benim menuskus rahatsizligim var uzun sure ayakta kalma ya da yorucu islere gelemiyorum.Bana köy kizi muamelesi yapmaya calisiyorBu lafi bile herseyi acikliyor. Burada "yapmak zorunda degilsin tabii ki" demesi gerekiyordu. Ha sahsen ben olsam ogrenirim derdim cunku koy islerini anneannemden dolayi biliyorum ve cok severim. Ama sizin gibi hic koy bilmeyen birine bunu dikte etmesi yanlis.
Sizin is olmaz.
Öğrenmek zorunda değilsiniz bozulursa bozulsun. İstemediğiniz hiçbirşeyi yapmayın bence. Eğreti durur zaten zorla yaptırılan birşey. Zor bir evlilik olur kabul ederseniz. Eziyet etmeeyin kendinize. Ha çok seviyorum ben onu dersiniz siz bilirsiniz ki sanmıyorum aşık olduğunuzuAnnesi tek kaliyor ve koyde bir kizi var o da evli. Annem tek kaliyor ama biz istiyoruz yanimiza gelmesini diyor. Koyde yalniz dediysem butun akrabalari koyde.teyzeler halalar dayilar ve bir kizi..akrabalik iliskileri de cok iyi. Ben bu isleri bilmedigimi ve ogrenmek istemedigimi soyledim. Ogrenmek istemiyorum deyince bozuldu
Yok artık annesine birşey diyemem ama kendisinin çalıştığı halde kardeşinin yanında yaşamasına çok kızdım .ev tutması gerekirdi .gelecekse anneside onun yanina gelmeliydi.O simdi is dolayisiyla erkek kardesinin yaninda kaliyor o da evli. Dusunun 1 yil boyunca erkek kardesinin yaninda kalacak annesi de gidiyor simdi. Yengemin yerinde olsan sen kabul eder miydin dedi ben de hayir dedim. Kabile şeklinde yasama anlayisi var ben bunu anladim. Kendisi kardesini rahatsiz etmemek icin ayri ev tutabilirdi. Isi var gucu var. Kucuk degil 31 yasinda
aklın varsa arkana dahi bakmadan kaç bunlar hizmetçi arıyor belliBayanlar fikirlerinize ihtiyacim var yine.
2 yildir beni seven biri vardi ama bir turlu acilamamisti cekindigi icin.yuksek lisansta tanistik.ben onun bana karsi bir seyler hissettiginden emindim (hal ve hareketlerinden dolayi) 1 hafta once bu cekingen şahis bana acildi. (Kendisi oldukca edepli ve güvenilir biri) gorusmeye basladik.kendisi koyde buyumus ve ailesi de koyde yasiyor.gorusmeyi kabul ederken bunu biliyordum zaten. Benim ise köyüm yok yani koy islerini hic bilmem.konusurken ben "ben koy islerini bilmem yani uzum toplama, bag ve bahce isleri,pekmez yapimi, salca yapimi vs hic bilmiyorum ve benden de boyle seylerin beklenmesi benim acimdan sıkıntı olur" dedim.nasil yani "bilmiyorum ama ogrenirim demiyorsun oyle mi" dedi ben de aynen dedim.o zaman napicaz ilerde diye sordu ben yokken nasil hallediliyorsa aynen oyle halledilir heralde dedim.ve ben anlayis beklerim dedim.kem kum falan yapti daha sonra da hal caresine bakariz dedi.ama benim icim hic rahat degil.ikide bir bana misafirperverligimi soruyor.babasi 8 yil once vefat etmis.annesi koyde tek yasiyor.birlikte oturamayacagimi soyledim ama annesinin 2 3 ay bizde yasamasi sikinti olur mu diye soruyor.ben sikinti olmaz dedim ama annesi köyden cikip hep bununla yasamayi planliyor da olabilir.ne yapsam ne etsem kararsiz kaldim gorusmeye devam mi etsem yoksa tamamen bitirsem mi bilemiyorum.bir de daha onceden seven biri gibi degil yani hemen gorus ayriligi oldugunda "benim kafama takildi diye hemen muhalefet olabiliyor.yani gorucu usulu gorusuyormus gibi kaybetme korkusi yok gibi hissettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?