- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
Yol ver. Az yesin de usak tutsun kendine.Aynen sunu bilmem bunu bilmem deyince bozuluyor. Utu yapmayi beceremem deyince bu konu benim kafama takildi diyor haspam
Aynen öyle, valla hiç oluru yok. Bana bir kere denk geldi. Ama o her şeyi sen yapacaksın dememişti. Kim erken gelirse, yorgun olmazsa o yapar. Ben geldiysem yaparım, peki sen geldiysen yapar mısın demişti. Yani bahsedilen şey yemekti.Adam resmen hizmetci ve recber gibi her isimi yapsin, aksam da 'yanima' yatsin demis
Kuzum aynı frekansta değilsiniz adamla. Onun beklediği şeyler seninkilerle aynı değil. O itaatkar bir eş, annesine hizmet edecek bir gelin arıyor. Fakat lisans eğitimini tamamlanmış, üzerine yüksek lisans yapmış, onunkine nispeten daha rahat ve modern bir çevrede yetişmiş, üstelik okulda tanıştığı bir kızdan bunları bekleyemeyeceğinin farkında değil. Tamamen uyumsuzsunuz, ama o oldurmaya çalışacaktır. Kanma derim. Çünkü çalışmayan, akademik eğitimi olmayan biriyle evlense çift maaş olayı olmayacak. O nedenle akıllılık edip seni gözüne kestirmiş. Hem çalışan hem de evde çalışan birini istiyor. Bu olay onun için bütünüyle karlı. Senin içinse zararına yatırım olur demedi deme.Benim beklentim cok farkliydi hani 2 yildir seviyor ya guya.. romantizmden havalara ucuracak falan zannettim. Filmler, aktiviteler hobiler bunlari hic sormadi ben sordum hatta benim onun hakkinda ne dusundugumu bile sormadi. Kalbime dokunmadi anlayacaginiz. Resmen hayal kirikligi yasadim
Köylü kurnazı.Benim beklentim cok farkliydi hani 2 yildir seviyor ya guya.. romantizmden havalara ucuracak falan zannettim. Filmler, aktiviteler hobiler bunlari hic sormadi ben sordum hatta benim onun hakkinda ne dusundugumu bile sormadi. Kalbime dokunmadi anlayacaginiz. Resmen hayal kirikligi yasadim
Acikcasi sevmiyorum aşık hiç degilim. Kendimi zorlamaya da niyetim yok
Benim anlamadigim sey annesi suan tek basina kaliyor islerini hallediyor koy isleri vs. Ama evlendikten sonra bunun yaninda kalabilirmis 3 ay falan. Tabi gorunen 3 ay.. taviz vermem ben aşik falan da degilim. Bitirmeye karar verdimkusura bakmasında ya seninle aynı evi paylaşacak ya da annesiyle.. şu insanları sürekli kendi kafalarına göre kalıplara sokmaya çalışan tiplerin beyinlerini kulaklarından akıtasım geliyor. evliliği ne sanıyor bu adamlar ya? lütfen taviz vermeyin lütfen.. yapmak istemediğiniz şeyleri yapmayın.hatta deli divane aşık değilseniz bitirin bu ilişkiyi. adam daha ciddileşmeden sizi değiştirmeye çalışmış. hal çaresine bakcakmış.. lafa bak ya ..bakmasın hal çaresine kim yapıyorsa yapsın salçasını ekmeğini ıvırını zıvırını. sanki hizmetçi alıyorlar.
Benim.de o kadar iznim.var ve aileme giderken bile beser günlük izin alirim uc gunden sonra evime dönmek istiyorum bunu tatile gittiğimde de yaşadim 20 günü olan bir insanin hayali yılın yorgunluğunu atabilecegi, kafa dinleyecegi, evliyse esiyle guzel vakit gecirebilecegi bir tatildirBenim yıllık 20 gun iznim var zatenbana yazlari koye gelir misin dedi ben de gezmeye gelirim demistim ama simdide gundemde uzum toplama var
bende olusan izlenim adamin ozguveni düşük ezik bir tip olduğu yönündeHaklisiniz, ben onun soyledigi seyleri yapamam deyince morali bozuluyor.
Ben daha cok.patavatsizlik ve tecrübesizlik.olarak gördüm yani bir kadınla nasıl konuşulur bilmiyor :)Evime aldigim yardimciya bile dakka bir gol bir ne is yapacaksin diye sormuyorum once bir hos bes muhabbet sonra giriyoruz o islere, adam sevgili adayina direk utuden temizlikten giris yapmis, bir yandan durustlugu ve netligi konusunda tebrik etmek de lazim, hic niyetini saklama yoluna girmemis
Zaten ben uni mezunu olmayan biriyle anlasamam diyor. Hem de guzel olsun istermis o yuzden de bana acilmis. Her anlamda kendine hizmetci arayan biri oldugunu ilk gorusmede hissettirdi cok yazikAynen öyle, valla hiç oluru yok. Bana bir kere denk geldi. Ama o her şeyi sen yapacaksın dememişti. Kim erken gelirse, yorgun olmazsa o yapar. Ben geldiysem yaparım, peki sen geldiysen yapar mısın demişti. Yani bahsedilen şey yemekti.
Yani şaşırmıştım yemek bu kadar önemli bir şey mi diye.
Kuzum aynı frekansta değilsiniz adamla. Onun beklediği şeyler seninkilerle aynı değil. O itaatkar bir eş, annesine hizmet edecek bir gelin arıyor. Fakat lisans eğitimini tamamlanmış, üzerine yüksek lisans yapmış, onunkine nispeten daha rahat ve modern bir çevrede yetişmiş, üstelik okulda tanıştığı bir kızdan bunları bekleyemeyeceğinin farkında değil. Tamamen uyumsuzsunuz, ama o oldurmaya çalışacaktır. Kanma derim. Çünkü çalışmayan, akademik eğitimi olmayan biriyle evlense çift maaş olayı olmayacak. O nedenle akıllılık edip seni gözüne kestirmiş. Hem çalışan hem de evde çalışan birini istiyor. Bu olay onun için bütünüyle karlı. Senin içinse zararına yatırım olur demedi deme.
Tespitlerinizi okurken agzim acik kaldi :) cunku yazdiklarinizin hepsi dogru. Ozguveni dusuk biridir. Herhangi biri buna laf soksa agzini acip bisey diyemez. Kendini gelistirmemis, kitap okumayan biri, farkli ortamlari pek gormemis, arkadas cevresi genelde kendinden 5 6 yas kucuk olan köy gencleri, onlarla takilip onlarla maca gidermis. Farkli yerler gezeyim goreyim yazlari tatile gideyim dusuncesi yok. Bana pekmez nasil yapilir onu anlatiliyor. Yazin uzumleri cigeneyecekmisiz :) ben yapmazsam bu isleri kim yaparmis? Boyle diyor. Ayrica daha onceden de kiz arkadasi olmamis kimseye teklif etmemis. Gorucu usulu koyden gorusturmusler olmamis.Benim.de o kadar iznim.var ve aileme giderken bile beser günlük izin alirim uc gunden sonra evime dönmek istiyorum bunu tatile gittiğimde de yaşadim 20 günü olan bir insanin hayali yılın yorgunluğunu atabilecegi, kafa dinleyecegi, evliyse esiyle guzel vakit gecirebilecegi bir tatildir
Ha uc bes gun gidilir yardima ama yılda bir kereye mahsus olur tum izinleri tarla islerine ayirmak saçma
bende olusan izlenim adamin ozguveni düşük ezik bir tip olduğu yönünde
köylü olabilir ama her ne kadar yüksek lisans yapıyor olsa da kendini gelistirme adına pek bir girisimi olmamis, kiz arkadasi bile.olmamistir çünkü bir kadinla.nasil.iletisim kurulmali bilmiyor
Ben daha cok.patavatsizlik ve tecrübesizlik.olarak gördüm yani bir kadınla nasıl konuşulur bilmiyor :)
Tecrubesiz biri de olsa insan kaybetme korkusuyla ilk etapta bunlari soyleyemez ki..Benim.de o kadar iznim.var ve aileme giderken bile beser günlük izin alirim uc gunden sonra evime dönmek istiyorum bunu tatile gittiğimde de yaşadim 20 günü olan bir insanin hayali yılın yorgunluğunu atabilecegi, kafa dinleyecegi, evliyse esiyle guzel vakit gecirebilecegi bir tatildir
Ha uc bes gun gidilir yardima ama yılda bir kereye mahsus olur tum izinleri tarla islerine ayirmak saçma
bende olusan izlenim adamin ozguveni düşük ezik bir tip olduğu yönünde
köylü olabilir ama her ne kadar yüksek lisans yapıyor olsa da kendini gelistirme adına pek bir girisimi olmamis, kiz arkadasi bile.olmamistir çünkü bir kadinla.nasil.iletisim kurulmali bilmiyor
Ben daha cok.patavatsizlik ve tecrübesizlik.olarak gördüm yani bir kadınla nasıl konuşulur bilmiyor :)
Ooo standartlar da pek bir yüksek.Zaten ben uni mezunu olmayan biriyle anlasamam diyor. Hem de guzel olsun istermis o yuzden de bana acilmis. Her anlamda kendine hizmetci arayan biri oldugunu ilk gorusmede hissettirdi cok yazik
Yapacagim seyleri ayrintili bi sekilde anlatiyor bir de bana. Benden oyle seyler beklenmesin ben hosgoru ve anlays beklerim dedim ama yok ben bitirdim kafamdaAdama bak hem kültürlü okumuş para kazanan olacak hemde köyde her işi yapacak evde hizmetci olacak annesine istisnasız bakacak çocuk doğuracak gönlünü edecek vaybeee....
Uni mezunu istiyormus beyefendi bir de guzel olsun istermisköyden biriyle evlensin bence onunkisi hayaller paris hayatlar muş olayı..
üniversite de doktora yapan yüksek lisans yapan birsürü kişi tanıdım okul tek başına kafa yapısını değiştirmiyorki, kültür de katmıyor.çok vasat insanlar da üniversite okuyor.bu kişi de onlardan biri.hiç zaman harcamayın derimUni mezunu istiyormus beyefendi bir de guzel olsun istermis
Ben de goremedigim icin hayal kirikligi yasadim. Bizim konistugimuz konular bunlar olmamaliydi hayallerden bahsedilmeliydi onun hislerinden bahsetmeliydik. Ben ev islerinde zorlandigimda yardimci almayi dusunuyordum evlenince. Bu beni koyune hizmetci diye alacak cok beklerşimdi..öncelikle burda seven bir adam göremedim. sanki anasına bağ bahçe işlerinde yardımcı kadın arıyor gibi bir hali tavrı var.onların kültürü bu olabilir ama sen kimsenin ırgatlığını yapmak zorunda değilsin. ayrıca bu adam evlenince annesini de yanına alır demedi deme. bence dertsiz başına dert alma..
Ben akademisyenlerle daha onceden gorustum her seyden once insana deger vermeli ama ben cogunda goremedim makam mevki ya da uni okumakla degil bunlar. Y.lisans yapti ama hic kitap okumayan biriüniversite de doktora yapan yüksek lisans yapan birsürü kişi tanıdım okul tek başına kafa yapısını değiştirmiyorki, kültür de katmıyor.çok vasat insanlar da üniversite okuyor.bu kişi de onlardan biri.hiç zaman harcamayın derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?