• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumaa meselesi..

konuyu üşenmedim baştan sona okudum...çoğu kişi konuya fake diyor ve bunun için geçerli sebepleri var fakat öyle dahi olsa bu konuyu açan kişi bizi değil aslında kendini kandırmış olur ve vebali boynunadır takılmayın böyle şeylere. Ama herşeye rağmen ben fake olmadığına inanmak istiyorum ve

konu sahibine tavsiyem asla bu oyunlara bir daha gelme..dik dur ve ailene olanı biteni anlat. Eminim onlar en doğrusunu bilirler ve sana destek olurlar lütfen herşey daha çok berbat olmadan ailene aç bu konuyu Allah yardımcın olsun.

Herkeste berdel e taktı kaldı halaa :1: arkadaş zaten kandırılmış berdel falan yok ortada hala niye berdel öyle değil böyle açıklamaları var ayyy :104:

Öncelikle herkese tek tek cevap veremiyorum k.bakmayın. Bazılarınız burda internette yazışıcağına eşyalarını topla ailenin yanına git demiş zaten ailemin yanındayım bunuda yazdım. Berdelin ne demek olduğunu gayet iyi biliyorum öğrettiler saolsun ama benden önce eşimle kızı evlendiricekleri için eşimde kabul etmeyince araları bozuldu zaten bide kaynım gidip kızkardeşini kaçırınca hem kızımızı almadınız bizi rezil ettiniz hemde kızımızı kaçırdınız dediler ya namusumuzu temizlersiniz yada çokda büyük şeyler olur dediler durum bundan ibaret ayrıca sizden çok ben fake olsun isterdim emin olun.

Nasıl bu kadar rahat çıkıp gitmemide şöyle açıklıyım. Evde sadece kız kızın kardeşi ve görümcem vardı görümcem zatenn odasındaydı ki evde kimse olmadığı için kız kardeşiyle rahat rahat konuşuyodu zaten görümce eşyalarımı topladığımı görünce anladı durumu ama zaten orda benim yanımda olan tek kişi oydu Allah razı olsun çıkmama yardım bile etti. Henüz onların sesi çıkmadı zaten belki bebeğim kızdır diye belkide kendisinide bebeğide istemiyoruz diyedir bilmiyorum ama sadece eşim devamlı arıyor.

Beni zaten istemiyorlardı hangi hakla bebeğimi istiycekler benden?

Bunca zaman benden kurtulmak için zaten fırsat bekliyolardı artık peşime düşmezler zannetmiyorum düşselerde babam var arkamda herşeyi anlatıcam ona herşeyi

Öncelikle eşim zaten kıza hiç bir şekilde birlikte olmıycaklarını söyledi yada bana öyle söyledi bilmiyorum. Gerdek odası vs. hazırlanmadı sadece normal bi oda hazırladılar beraber odaya girdiler ma eşim ilk fırsatta geldi yanıma ki keşke gelmeseydi en azından o gecenin sabahı çıkar gelirdim. O kanlı çarşaf mevzusu yok zaten. Belkide eşimi tehtid etmiştir beraber olmassak söylerim diye. Offf yine çok iyi niyetli düşünüyorum.

Eğer konu doğruysa Allah yardımcın olsun fakat %90 konunun fake olduğunu düşünüyorum. Belkide kıskıs gülüyorsundur bilemiyorum.

*İstanbullusun, aşirete gelin gidiyorsun hiç mi merak etmedin araştırmadın? Hiç mi gelecek kaygın yok? Töre , namus diye nice kadınlar öldürülüyor haberlerde gazetelerde çarşaf çarşaf haber var hiç mi okumadın? Berdel olayında ya kandırıldın( hikayenin fake olmadığını varsayarak söylüyorum) yada iyi araştırmadan salladın.
*Hadi aşıktın zoru kabul ettin gittin ? Uzun süre o ailenin içinde kalmışsın. Akraba evlilikleri vs illaki duymuşsun görmüşsündür Kuzen muzen hikaye kuma geldimi ateş barut yanyana durmaz. Hiç mi kıskanmadın hemde o kadar aşıksın?
*Hadi kandırdılar seni imam nikahı yaptılar. O ailde öğrenmedin mi imam nikası resmi nikah gibidir, eş değerdir?
REsmi nikahtan farkı yoktur. İstanbullu okumuş etmiş insansın hiç mi uyanamadın? Sen odada mışıl mışıl uyutulurken kocan diğer odada kumanla gerdeğe giriyor. 2 saatçik yoktu diyorsun? Hani bunlar baş başa kalmamıştı hiç? Hani "belki görümcenle dışarı çıktığımda" gündüz olmuştur diyordun ?
* Dediğim gibi o ailenin içinde kalmışın bir süre. İmam nikahı resmi nikah gibidir orada. Bir şey olmaz desende kuman olacak kadın kocanın üzerinde seninle aynı derece hakkı olduğunu düşünüyordur. Bu nedenle senin resmi nikah avantajını yok etmek vs için doğum kontrol hapı kullamaz. Muhteşem yüzyılı izlendin mi? Haremdekilerin savaşı gibidir bu iş. Aynı o mantık işler. Kim erkek çocuk doğurursa kim daha doğurgansa o öne geçer. Yani doğum kontrol hapı kullanması hikaye canım.Yeme bizi
*Hadi hiç birine uyanmadın o kocanı çok seven sevgili kuzen-kuma bunu zevkle yüzüne vurmadı?.Hele senin kadar aşıksa bunu asla saklamazdı.
*Ayrıca sen öyle elini kolunu sallayarak o evden gidemezsin o ev aşiret eviyse. Çünkü sen daha köşeyi dönene kadar bir dünya insan görmüştür. Otobüsle eve dönme ihtimalin bence yok. Çünkü aşiretlerse senin zaten kim olduğunu biliyorlardır hele aşirette dediğin kadar açık dövmeli aykırı bir tipsen on metre öteden tanırlar seni. O otobüse binmeden bulurlardı seni. Çünkü aşiretin adı geçti mi doğuda herkes el pençe divan durur . Seni görünce "abi bilmem kimlerden kimin karısını burda gördüm diye hop diye kuş uçar.
*Kısaca istenmeyen gelin dahi olsan sen artık onların mantığına göre onların soyadını taşıyorsun onların kanından kız yada erkek çocuğunu taşıyorsun"onların namususun" öyle kolay olmazdı. Hala gelip seni bulmadılarsa "eli kulağındadır."diyorum. Kız çocuk bile olsa sana bırakmazlar o bebeği. Çünkü aile aşiretse ,çocuğun öylesine bir çocuk değil. (Belki Kız olduğu için arayıp sormuyorlar dedin ya sıradan bir aile olsa dediğin olurdu. Kızların hiç kıymeti yoktur ama aşiret diyorsun):34:
*Bir de merak ettim sen hala aileme anlatsaydım bilmem ne diyorsun? Arkadaş annen baban ailen demiyor mu "Kızım hayırdır niye geldin sorun mu var? Hala daha anlatacam diyorsunuz?

Son olarak eğer bu olay gerçekse kocan çok fena.Ona söylenecek laf yok. Allah ıslah etsin bu kadar yalan dolanla hamile eşini böyle durumlara düşürdüğü için..Sana önerebileceğim yurt dışına gitmen. Fakat yurt dışına gitsen bile kimse senin nerde ne yaptığını adresini bilememeli. Çünkü o eller her yere uzanır.

Not: Nerden biliyorsun deme. Aşiret değiliz ama doğuluyuz.Berdel merdel hepsi sülale boyu var maalesef (bakınız: annem babam (teyze çocuklarıdır. Halam ile dayım evlidir.). Senin hikayenin çok daha renkli beteri bizim sülalede mevcut yaşanıyor. :34: Bu tür bir olay üzerinden alay etmek , eğlenmek için bu başlığı açtıysan Allah'a havale ediyorum.

ay kanım dondu...başka bir kadın kocama benim kocam deyip ortalarda gezicek...

eşim başka bir kadına el sürecek...canım benim Allah sana sabır versin bol bol...

cevap yazmıyım diyorum öğlen baktım bu konu geldim bu konu
olay fake,ama gerçekten biz burada arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz
ha değilse ki sanmıyorum
seni fena kandırmışlar,berdelin ne olduğunu herkes bilir,hadi onu geçtim senin nasıl için rahat etti
ufff neyse ya yazmıycam artık
valkiyre kesnlikle katılıyorum
ha bi de şu ihtimal var,piraye kitabını okudun,fazla kaptırdın kendini

Bence yaptığı en büyük hatalardan bir taneside buraya bu konuyu açmak olmuş. Destek yerine köstek olunmuş. Sorguya çekmişsiniz resmen işi gücü yok kitaptan esinlenerek size oturup burda laf yetiştiricek ayrıca kitabı okumuş olsa buraya gelip yazmaz kitabı okuyanlardan konuyu anlayanlar olur diye. İnanmıyosanız niye bu kadar zorluyosunuz gerçekse ve bence gerçek bunun vebalini nasıl kaldırıcaksınız merak ediyorum. Yargılamadan infaz yapmayın rica ediyorum.

Eğer konu doğruysa Allah yardımcın olsun fakat %90 konunun fake olduğunu düşünüyorum. Belkide kıskıs gülüyorsundur bilemiyorum.

*İstanbullusun, aşirete gelin gidiyorsun hiç mi merak etmedin araştırmadın? Hiç mi gelecek kaygın yok? Töre , namus diye nice kadınlar öldürülüyor haberlerde gazetelerde çarşaf çarşaf haber var hiç mi okumadın? Berdel olayında ya kandırıldın( hikayenin fake olmadığını varsayarak söylüyorum) yada iyi araştırmadan salladın.
*Hadi aşıktın zoru kabul ettin gittin ? Uzun süre o ailenin içinde kalmışsın. Akraba evlilikleri vs illaki duymuşsun görmüşsündür Kuzen muzen hikaye kuma geldimi ateş barut yanyana durmaz. Hiç mi kıskanmadın hemde o kadar aşıksın?
*Hadi kandırdılar seni imam nikahı yaptılar. O ailde öğrenmedin mi imam nikası resmi nikah gibidir, eş değerdir?
REsmi nikahtan farkı yoktur. İstanbullu okumuş etmiş insansın hiç mi uyanamadın? Sen odada mışıl mışıl uyutulurken kocan diğer odada kumanla gerdeğe giriyor. 2 saatçik yoktu diyorsun? Hani bunlar baş başa kalmamıştı hiç? Hani "belki görümcenle dışarı çıktığımda" gündüz olmuştur diyordun ?
* Dediğim gibi o ailenin içinde kalmışın bir süre. İmam nikahı resmi nikah gibidir orada. Bir şey olmaz desende kuman olacak kadın kocanın üzerinde seninle aynı derece hakkı olduğunu düşünüyordur. Bu nedenle senin resmi nikah avantajını yok etmek vs için doğum kontrol hapı kullamaz. Muhteşem yüzyılı izlendin mi? Haremdekilerin savaşı gibidir bu iş. Aynı o mantık işler. Kim erkek çocuk doğurursa kim daha doğurgansa o öne geçer. Yani doğum kontrol hapı kullanması hikaye canım.Yeme bizi
*Hadi hiç birine uyanmadın o kocanı çok seven sevgili kuzen-kuma bunu zevkle yüzüne vurmadı?.Hele senin kadar aşıksa bunu asla saklamazdı.
*Ayrıca sen öyle elini kolunu sallayarak o evden gidemezsin o ev aşiret eviyse. Çünkü sen daha köşeyi dönene kadar bir dünya insan görmüştür. Otobüsle eve dönme ihtimalin bence yok. Çünkü aşiretlerse senin zaten kim olduğunu biliyorlardır hele aşirette dediğin kadar açık dövmeli aykırı bir tipsen on metre öteden tanırlar seni. O otobüse binmeden bulurlardı seni. Çünkü aşiretin adı geçti mi doğuda herkes el pençe divan durur . Seni görünce "abi bilmem kimlerden kimin karısını burda gördüm diye hop diye kuş uçar.
*Kısaca istenmeyen gelin dahi olsan sen artık onların mantığına göre onların soyadını taşıyorsun onların kanından kız yada erkek çocuğunu taşıyorsun"onların namususun" öyle kolay olmazdı. Hala gelip seni bulmadılarsa "eli kulağındadır."diyorum. Kız çocuk bile olsa sana bırakmazlar o bebeği. Çünkü aile aşiretse ,çocuğun öylesine bir çocuk değil. (Belki Kız olduğu için arayıp sormuyorlar dedin ya sıradan bir aile olsa dediğin olurdu. Kızların hiç kıymeti yoktur ama aşiret diyorsun):34:
*Bir de merak ettim sen hala aileme anlatsaydım bilmem ne diyorsun? Arkadaş annen baban ailen demiyor mu "Kızım hayırdır niye geldin sorun mu var? Hala daha anlatacam diyorsunuz?

Son olarak eğer bu olay gerçekse kocan çok fena.Ona söylenecek laf yok. Allah ıslah etsin bu kadar yalan dolanla hamile eşini böyle durumlara düşürdüğü için..Sana önerebileceğim yurt dışına gitmen. Fakat yurt dışına gitsen bile kimse senin nerde ne yaptığını adresini bilememeli. Çünkü o eller her yere uzanır.

Not: Nerden biliyorsun deme. Aşiret değiliz ama doğuluyuz.Berdel merdel hepsi sülale boyu var maalesef (bakınız: annem babam (teyze çocuklarıdır. Halam ile dayım evlidir.). Senin hikayenin çok daha renkli beteri bizim sülalede mevcut yaşanıyor. :34: Bu tür bir olay üzerinden alay etmek , eğlenmek için bu başlığı açtıysan Allah'a havale ediyorum.

aynı şekilde bende doğuluyum ve büyük bir aşirete mensubum
dediklerinin çoğu doğru okuduğumda ben de bunların farkına vardım ama yazmak istemedim
aşiret olunca bazı konularda sert bazı konularda esnek olunmaz
mesela senin kapıyı çekip gitmene müsaade edilmez gitsen bile sorar soruşturur tutar evine getirirler
berdel karşılıklı kız alıp vermedir
hele böyle kız kaçırma durumunda ikinci bir kızı asla vermezler bilakis kaçıran ailenden kız isterler
bana kalırsa sizinkiler sana söyledikleri gibi aşiret falan değiller senin gözünü bazı konularda korkutmak için aşiretiz demişlerdir
aşiret olsalar bile şu berdel olayını seni kandırmak için de söylemiş olabilirler sen kuma olayına karşı çıkama diye

Yazdıklarım biraz uzun olucak o yüzden şimdiden kusuruma bakmayın. Sırf derdimi sizinle paylaşmak için açtım üyeliği normalde misafir olarak takip ediyordum.
Nerden başlasam bilmiyorum kendimle alakalı pek detay vermek istemiyorum biri görürde anlar diye.
Neyse ben 24 yaşındayım yaklaşık 5 sene önce eşimle tanıştık birbirimizi çok sevdik doğulu kendisi aşiretler neyse aileme anlattım ben doğma büyüme İstanbulluyyum ve durumumuz çok çok iyi neyse annemle babam ilk başta gayet güzel karşıladılar.
3. senemizde evlenmeye karar aldık eşim istanbulda okuduğu için burdaydı ailesi doğudalar sırf eşim için okumadım ünv. neyse.
Evlilik falan güzel hoş birbirimizide seviyorum tek sıkıntımız benim doğuya gidicek olmamdı çünkü orda ailesiyle yaşıycaktım zor bela ailemi ikna ettim yapamassın edemessin dediler ama yok aşk gözümü kör etti bi kere öyle yada böyle evlendim.
Ben her zaman istenmeyen gelin oldum, onlara göre aykırıydım bi kaç tane ufakta olsa dövmem var, giyimim biraz açık, ee haliyle onlara göre bu durum büyük bi sıkıntı yarattı. Neyse bunları bi süre sonra zor belada olsa aştık. Gelelim asıl mevzuya eşimin amcanının kızı eşime aşıktı zaten benden önce evlendiriceklerdi ama eşim kesinlikle karşı çıktı ve benimle evleneceğini söyledi zaten beni sevmememelerininde büyük bir nedeni bu. Günlerden bir gün eşimin kardeşi amcanının kızını kaçırdı. Tahmin edebiliceğiniz gibi kıyametler koptu. Şaşırtıcı gelicek ama berdel hala geçerli onlarda kayınbabamın büyüğü oluyor amcaları neyse ikisinide öldürücez mevzusuna girdiler falan sonrada ya X'le benim eşim evlenicek (eşimi seven amca kızı) yada ikisinide bulur öldürürüz dediler. Eşim başta karşı çıktı ama amca ailenin en büyüğü oldu mecbur kaldı bana yeminler sözler etti elimi sürmicem sadece sussunlar diye evlenicem dedi. Ben eşyalarımı topladım ama nasıl ağlıyorum kendimi harap ettim eşim yalvar yakar kal nolur gitme dedi bende hem aileme karşı mahcubum hemde eşimi seviyorum diye kaldım. Sonra hamile olduğumu öğrendim sevinsemmi üzülsemmi bilemedim. Aradan aylar geçti şu anda 7 aylık hamileyim. Ve 2 gün önce eşimin karısının yani kumamamın kardeşiyle konuşmasını duydum aslında birlikte olmuşlar. Yani ayakta uyumuşum topladım eşyalarımı topladım ailemin yanındayım şimdi karnımda bebeğim napıcağımı bilmiyorum eşim sabahtan devamlı arıyor açmassam buraya geliceğini sölüyor mesajda.
Herşey film gibi şaka gibi ben bu hale nasıl geldim napıcam ben eşimi çok seviyorum karnımda bebeğim ama boşanıcam kararlıyım daha fazla dayanamıycam yardım edin bana.

Asmalı konağa dönmüş ya la:44:
Allah kolaylık versin bebeğine de sanada en başta kabul etmen kötü olmuş şimdi birde çocuk :50: zor

Dizi film gibi. Doğu geleneklerini bilmediğim için inanamadım. Ama gerçekse iğrenç bi olay.

Fake diyen arkadaşlar ...

Bi insan niye oturup böyle bir şeyi bütün ayrıntılarıyla uzun uzun anlatıp zaman kaybetsin ... yazık bir de hepinize tek tek açıklama yapıyor gerçek diye ... Ne zevk alacak yani kafasında bir senaryo oluşturup buraya yazmaktan ? Daha önce yapan oldu mu bilmem yeniyim buralarda ama bana çok saçma geliyor ....

Ayrıca konu sahibesi arkadaşımın bu kadar zamanı ve hayal gücü vaRSa gider roman yazar burda kimseyle uğraşmaz :ssz::ssz:

Fake diyen arkadaşlar ...

Bi insan niye oturup böyle bir şeyi bütün ayrıntılarıyla uzun uzun anlatıp zaman kaybetsin ... yazık bir de hepinize tek tek açıklama yapıyor gerçek diye ... Ne zevk alacak yani kafasında bir senaryo oluşturup buraya yazmaktan ? Daha önce yapan oldu mu bilmem yeniyim buralarda ama bana çok saçma geliyor ....

Ayrıca konu sahibesi arkadaşımın bu kadar zamanı ve hayal gücü vaRSa gider roman yazar burda kimseyle uğraşmaz :ssz::ssz:

Hemen her gün, özellikle hafta sonları çokça yapılıyor, saçma ama insanlarımız tuhaf işte:ssz:

Böyle şeyler hala yaşanıyor mu ya? Aman yarabbi ağzım açık okudum. Tehlikeli insanlara çatmışsın bir de, boşanma davası açsan durum ortaya çıktığında tazminat ve yüklü nafaka alırsın ancak aile aşiret diyorsun, peşine düşerler mi, çocuk doğunca kaçırırlar mı? Allah kurtarsın diyecek başka bir şey bulamadım.

konuyu okuyunca canan tan piraya ve fox tv deki karagül dizisi aklıma geldi, ne diyebilirim hakkınızda hayırlısı olsun çok kötü birşey Allah kimseye böyle bişey yaşatmasın sizi rahat bırakmaz hamilesiniz aşiret peşinizden gelmiyormu

berdel dediğiniz bir taraf diğer tarafın kızını kaçırdıysa kaçııran taraftan da kızı kaçırılan tarafa bir kız verilir öyle değilimi benim bildiğim öyle bir kızımı kaçırdınız alın buda sizin olacak denmezki çok saçma bu berdel olmaz ki burda bi terslik var

okudugum kitapla birebir uyuşuyor. ismi dilimin ucunda ama bir türlü çıkaramadım. belki konuyu açanda aynı kitaptan esinlendi canı sıkıldı bu konuyu açtı yada yazılan kitap bu ve benzer hayatlardan esinlendi. gerçeğini ben bilemem ama doguda bu tarz olaylar malesef var. allah yardımcınız olsun.

Back
X