Eğer konu doğruysa Allah yardımcın olsun fakat %90 konunun fake olduğunu düşünüyorum. Belkide kıskıs gülüyorsundur bilemiyorum.
*İstanbullusun, aşirete gelin gidiyorsun hiç mi merak etmedin araştırmadın? Hiç mi gelecek kaygın yok? Töre , namus diye nice kadınlar öldürülüyor haberlerde gazetelerde çarşaf çarşaf haber var hiç mi okumadın? Berdel olayında ya kandırıldın( hikayenin fake olmadığını varsayarak söylüyorum) yada iyi araştırmadan salladın.
*Hadi aşıktın zoru kabul ettin gittin ? Uzun süre o ailenin içinde kalmışsın. Akraba evlilikleri vs illaki duymuşsun görmüşsündür Kuzen muzen hikaye kuma geldimi ateş barut yanyana durmaz. Hiç mi kıskanmadın hemde o kadar aşıksın?
*Hadi kandırdılar seni imam nikahı yaptılar. O ailde öğrenmedin mi imam nikası resmi nikah gibidir, eş değerdir?
REsmi nikahtan farkı yoktur. İstanbullu okumuş etmiş insansın hiç mi uyanamadın? Sen odada mışıl mışıl uyutulurken kocan diğer odada kumanla gerdeğe giriyor. 2 saatçik yoktu diyorsun? Hani bunlar baş başa kalmamıştı hiç? Hani "belki görümcenle dışarı çıktığımda" gündüz olmuştur diyordun ?
* Dediğim gibi o ailenin içinde kalmışın bir süre. İmam nikahı resmi nikah gibidir orada. Bir şey olmaz desende kuman olacak kadın kocanın üzerinde seninle aynı derece hakkı olduğunu düşünüyordur. Bu nedenle senin resmi nikah avantajını yok etmek vs için doğum kontrol hapı kullamaz. Muhteşem yüzyılı izlendin mi? Haremdekilerin savaşı gibidir bu iş. Aynı o mantık işler. Kim erkek çocuk doğurursa kim daha doğurgansa o öne geçer. Yani doğum kontrol hapı kullanması hikaye canım.Yeme bizi
*Hadi hiç birine uyanmadın o kocanı çok seven sevgili
kuzen-kuma bunu zevkle yüzüne vurmadı?.Hele senin kadar aşıksa bunu asla saklamazdı.
*Ayrıca sen öyle elini kolunu sallayarak o evden gidemezsin o ev aşiret eviyse. Çünkü sen daha köşeyi dönene kadar bir dünya insan görmüştür. Otobüsle eve dönme ihtimalin bence yok. Çünkü aşiretlerse senin zaten kim olduğunu biliyorlardır hele aşirette dediğin kadar açık dövmeli aykırı bir tipsen on metre öteden tanırlar seni. O otobüse binmeden bulurlardı seni. Çünkü aşiretin adı geçti mi doğuda herkes el pençe divan durur . Seni görünce "abi bilmem kimlerden kimin karısını burda gördüm diye hop diye kuş uçar.
*Kısaca istenmeyen gelin dahi olsan sen artık onların mantığına göre onların soyadını taşıyorsun onların kanından kız yada erkek çocuğunu taşıyorsun"onların namususun" öyle kolay olmazdı. Hala gelip seni bulmadılarsa "eli kulağındadır."diyorum. Kız çocuk bile olsa sana bırakmazlar o bebeği. Çünkü aile aşiretse ,çocuğun öylesine bir çocuk değil. (Belki Kız olduğu için arayıp sormuyorlar dedin ya sıradan bir aile olsa dediğin olurdu. Kızların hiç kıymeti yoktur ama aşiret diyorsun)

*Bir de merak ettim sen hala aileme anlatsaydım bilmem ne diyorsun? Arkadaş annen baban ailen demiyor mu "Kızım hayırdır niye geldin sorun mu var? Hala daha anlatacam diyorsunuz?
Son olarak eğer bu olay gerçekse kocan çok fena.Ona söylenecek laf yok. Allah ıslah etsin bu kadar yalan dolanla hamile eşini böyle durumlara düşürdüğü için..Sana önerebileceğim yurt dışına gitmen. Fakat yurt dışına gitsen bile kimse senin nerde ne yaptığını adresini bilememeli. Çünkü o eller her yere uzanır.
Not: Nerden biliyorsun deme. Aşiret değiliz ama doğuluyuz.Berdel merdel hepsi sülale boyu var maalesef (bakınız: annem babam (teyze çocuklarıdır. Halam ile dayım evlidir.). Senin hikayenin çok daha renkli beteri bizim sülalede mevcut yaşanıyor.

Bu tür bir olay üzerinden alay etmek , eğlenmek için bu başlığı açtıysan Allah'a havale ediyorum.