Keske benimde kendime ve çocuklarıma yetecek gelirim olsaydı şu an düşünmeden boşanırdım evleneli 8 yıl oldu ilk yıllarda düzeleceğini düşündüm inandım ama olmadı düzelmedi defalarca tedavi ilaç fayda etmedi adam aynı adam babası öldü yine değişmedi yok ben ne yapıcam bilmiyorm iki çocukla nereye kadar dayanırım hiç umudum yokyani evet aslında bir o adımı atsam sonrasında belki çok rahatlayacağım bunu da biliyorum , çünkü hergün korkuyla evde bişeyleri saklamakla her telefonu eline aldığında yine napıyor diye düşünmekle , her karşıma borçla çıktığında yıkılan umudumla artık ne ona sabrım ne saygım kalmadı. Daha stressiz daha sakin bir hayat yaşayabilirim ayrılırsam. Gerçekten kendime yetebilecek bir gelirim var onu bile kullanamıyorum korkumdan kendini düşün ne olacaksın zor durumda kalma diye diye üçün beşin hesabını yapar oldum rahatça kazandığımı yiyemiyorum, bu konularda çok kafam rahatlar biliyorum. O adımı atmadan şuan sadece bir süre ayrı kalarak en son dava açılması gerekir diye düşünüyorum , bir de aynı yerde çalışıyoruz, yani hayatından çıkan sevgiliye bile insan görmek istemezken evlilik sonrası bunu yaşamak nasıl olur bilmiyorum. Siz peki bir ayrı kalma süreci yaşadınız mı boşanmadan önce
İnandım ve başardım bitti. Kuş gibi hafifledim. İnsan içinden çıkamayınca çok zor gibi geliyormuş bir çıkıp dışarıdan bakınca bu evlilik değil bir saçmalıktı diyorsunGüzel arkadaşım bende 2.5 yıllık evliyim ve nisan 24te boşanma için mahkemem var. Evlendiğimizden beri evin tüm ihtiyaçlarını ben karşıladım evin erkeği bendim resmen. Evliliğin üçüncü ayında bir milyon borç yaptığını altınlarımı çalıp bozdurduğunu ben gece uyurken adıma kredi çektiğini öğrendim. Ağladı pişmanım dedi üzüldüm seviyorum tamam öderiz yeter ki tekrarı olmasın dedim kimseye demedim ama ne oldu biliyormusun oynamaya devam etti üç dört kez annemlere boşanıcam diye gittim kendimde tıpkı senin gibi cesaret bulamadım deli gibi seviyordum ağladı Kuran'a bastı yeminler etti yine yaptı. Yaptığı yetmez gibi insanı salak yerine koyup ardından hiç bişey yok gibi pişkin pişkin seninle aynı yatağa giriyorlar. Sonra ne oluyor biliyor musun yapmasaydın, inanmasaydın, sen delisin, sen kafanda kuruyorsun, sen şizofrenisin dedi. Benim eşimde çok iyiydi çok ilgiliydi ama yetmiyor güzel arkadaşım. Ben yıllarca çektim üzerime onun borçlarıyla boşanmaya karar verdim. Yeter ki benden boşansın canımdan hayatımdan önemli değil dedim. Canını kurtar, iyi biri olsaydı seni bu duruma sokmazdı. O kadar pişmanım ki daha önce affettiğim için. Aynı hataya düşme nolursun, tabiki çok zor bi süreç nice hayallerle evleniyorsun ama alışacaksınız, alışacağız. Daha dün yazdı barışalım diye ama aynı hataya düşmeyeceğim. Kendine eziyet etme nolur etme insan anne babasının bile ölümüne alışıyor. Kaç kurtar düzelmeyecek, herşey daha kötü olacak. Erkeklerin götü sıkışınca yaptıkları tek şey ağlamak. Kanma, en güzel yaşlarına yazık etme. Ben kendime inandım, sende kendine inan. Bir kadının başaramayacağı hiç bişey yok hoş kal sana sen lazımsın ❤
Ya bu güncellemeyi gördüğüme çok sevindim sizin için her şey çok güzel olsun bundan sonraİnandım ve başardım bitti. Kuş gibi hafifledim. İnsan içinden çıkamayınca çok zor gibi geliyormuş bir çıkıp dışarıdan bakınca bu evlilik değil bir saçmalıktı diyorsun
Merhaba bende aynı durumu yaşıyorum sizin yazınızı görünce sırf sizle konuşabilmek için hesap açtım sitede.Arkadaşlar merhaba kumar bağımlılığı yüzünden konu açan çok olmuş bende kendi durumumda bahsetmek istiyorum , öncelikle çocuk yok mesleğim var ve 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle aynı yerde çalışıyoruz ve tanıdığım kadarıyla çok beyfendi düzgün sakin anlayışlı bir insandı çevremizde de ailemde hep böyle tanıdı bildi onu. Evliliğimin birinci ayında sanal kumar oynadığını öğrendim, ben bu tarz şeylerden çok anlamadığım için kumar olarak değilde yatırım yapacakken parayı batırmak diye anlattı. Bu arada hesaplarına baktım ve sürekli büyük paralar yatırdığını kaybettiğini gördüm para gereken bir dönem olduğu için yaptığını işinin rast gitmediğini söyledi ve inandım fakat düğün yaparken 1 liranın bile kıymetinin bilinmesi gerekirken bukadar gözü kara olması beni korkuttu tabi ama dediğim gibi bu kadar ciddiye alamadım çünkü bitcoini bana çok farklı anlattı fakat kaldıran denilen bir sistem varmış bu resmen kumarmış bunu tabiki yeniyeni anlıyorum. Daha sonrasında 8 ay ses çıkmadı ama kredileri var ödüyor, para sıkıntısı biraz yaşıyoruz ama Buda benim evliliğimin sıkıntısıydı geçip gider yapacak bişey yok dedim , halbuki ben onu bir kerelik sanarken 9. Ayımda öğrendimki hiç bırakmamış devam etmiş, üzerine bir daha oldu birdaha oldu . Eşim iyi insan bu olmasa sorunum yok , bu evlilikte çıkınca pişman olmak istemiyorum dedim tedavi önerdim başladı, 7 aydır tedavi görüyordu herşey iyi gidiyor diye bahsediyordu, fakat doktoruna da yalan söylemiş aslında hiç bırakmamış yine devam etmiş ve ilk tedaviye gittiğinde doktoru durumu çok iyi sıkmayın kendinizi derken 7 ayın sonunda artık etraftan borç aldığını , başka birine kredi çektirdiğini, aylık gelirinin iki katı kadar aylık ödeme yapması gerektiğini öğrendim. Bu arada ben takılarım bileziklerim herşeyimi satmıştım, böyle şeyler yaptığını duyunca kendimi korumaya almaya çalıştım kendimce birikim yapmaya çalışıyordum ve kendi maaşıma dokundurmadım, benimde ödemem var borcum var diyerek evin giderlerini gerektiğince hallediyorum kiraya falan karışmadım çünkü zaten böyle birşey yaparken onun üzerinden kirayı bile almaya gerek yok diye düşündüm kumara parası varsa evimin kirasını ödeyecek parası da olsun dedim, zaten yapacağımı yapmıştım çünkü elimde avucumda ne varsa satıp vermiştim evlenirken bile çoğu şeyi ben almıştım. Velhasıl şuan içinden çıkılamayacak bir borçla karşımda 3-4 milyona yakın borç , 5 yıl ödeme yapması gerekiyor. Onu hep iyi bir insan diye düşündüm ama tedavi de çare olmadı , artık gözümde iyi insan olarak da kalmıyor çünkü yalan söyleyen gizli saklı iş yapan benden habersiz evdeki altınımı çalan , kumar oynayan bir insan iyi falan olamaz. Bıraktım desede inancım yok artık , asla düzeleceğini düşünmüyorum. Parası borçu bir yana 2-3 ayda bir hayal kırıklığı, depresyonu bunalımı bitmedi , sürekli bunalımda , karşısında konuşsanız bile tek düşündüğü borcu nasıl halledeceği. Kafası bende evlilikte falan değil tam bir bağımlı. Ben artık bunu kabullendim.Benim bu adamdan boşanmam gerekiyor. Sadece cesaret istiyorum, boşandıktan sonra neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Ailemin olduğu ilde çalışma şansım yok, şu süreçte sanırım istemem de yaşamayı, farklı bir ilde çalışıyorum evlilik öncesi de yalnız yaşıyordum işim gereği, tecrübeliyim aslında yalnız yaşamaya da fakat artık güçlü değilim tek başıma kalmak gözümü korkutuyor sağlıklı değilim sürekli sinir krizleri ve baygınlık geçiriyorum , birde boşanma aşamasına girersem nasıl ayakta duracağım bilmiyorum, belki bu adım atmadan önceki bahanemidir onu da bilmiyorum , onu hala çok sevdiğimi söyleyemem çok büyük öfkem var ve gözümde çok düşük bir yerde sadece insan tamamen söküp atamaz duygusunu ya öyle bişey hissediyorum, bir de hala pişmanlık görememenin verdiği boşluktayım hala tek sorunu borç ödenmesi ve evliliğin bozulması çok önemli değil gibi susup duruyor, belki yalvarıp yakarsa çok daha kolay bırakabileceğim onu, pişkinlik gördükçe kudurur ya insan, tam olarak öyleyim. Bir çabası da yok durumum belli battım sende kendini kurtar diyor. Bende yapacağım bunu dedim ama birgün dava açarak değil sindirerek, bu arada evde çok muhatap olmamaya çalışıyorum.psikoloğa da gidiyordum evliliği kurtarmak adına ama kurtarılmayacağını anladım o yüzden ara verdim şuan tekrar başlayacağım bu kez bana cesaret vermesi için gideceğim , o cesaretimi kırabilirsem bunu yapacağım inşalah , boşanan ve bu durumu yaşayanlar tecrübelerinizi paylaşırsanız dinlemek isterim
Dul yaşamak diye bir şey yok, evlendim anlaşamadım ayrıldım bekarım var. İşiniz gücünüz niye yok, okumadınız mı mesleğiniz mi yok? Olmasa bile eşiniz kusurlu taraf, ödesinler maddi manevi tazminat ve nafaka belirlensin ayrılın gitsin. Aileniz neye destek anlamadım, mutsuz güvensiz huzursuz bir evliliğe saplanıp kalmanızdan rahatsız değiller mi? Bırak gel biz seni sokakta bulmadık demiyorlar mı? Kutsal kitabı geç, çocuğunun üstüne yemin ediyor bu kumarbazlar. Altınlarınızı çalıp kumar oynayan birine arkanızı dönüp uyuyamıyorsunuz kabuslar görüyorsunuz. Yarın bir gün ailesi de eeh yeter varımızı yoğumuzu sana mı harcayacağız der çekerler ellerini. Ne sevgi var ne saygı, ne koruma kollama ne hayatı paylaşma. Kanunen kimlikte evli yazması yetiyor mu size? Kazara hamile kalmaktan korkmuyor musunuz, hadi siz eş olarak seçmişsiniz ama bir çocuk böyle birini baba olarak hak ediyor mu? Yıllar geçer, gençlik heyecan yaşama sevinci gider, o zaman herkes size dönüp boşansaydın çekmeseydin bize ne der. Ailenin varlıklı olmasına güvenmeyin, oğulları kumar oynuyor hemen gidip borcunu ödüyorlar, o da yeniden oynuyor. Kaç ev kaç mülk batırır bu adam.Boşanmak zor görünüyor gözüme aile evine dönmek dul yaşama fikri benim işim gücümde yok çok zorlanıyorum
Hayır ailem destek oluyor derken yanımdalar anlamında demek istedim kararıma saygı duyuyorlar hatta çoğunluğu ayrılmamı istiyor. Ama çok zorlanıyorum bir haftadır bana yalvardı yakardı ağladı bırakacağını söyledi şehir dışına çıkıp teknolojiden uzak kalalım dedi Bende duygusal insanım çok isterim düzelsin düzgün bir evliliğim olsun çok isterim çok hayaller kurdum ben evlenirken çok üzülüyorum ama bir yanfan burda yazılanları okuyorum herkes o kadar haklı ki şans vermenin anlamı bile yok aileside biliyordu iki kere küçük meblağda borç kapatmışlar hiç söylemediler öncesinde bana aslında ne yapmam gerektiğini biliyorum da sanki minnacık bir ümit etmek istiyorum gibi bir durumdayım çocuğum yok evet ama çocuk olursa bu durumu tekrar yaşarsan gerçekten ne yapacağım bilemiyorumDul yaşamak diye bir şey yok, evlendim anlaşamadım ayrıldım bekarım var. İşiniz gücünüz niye yok, okumadınız mı mesleğiniz mi yok? Olmasa bile eşiniz kusurlu taraf, ödesinler maddi manevi tazminat ve nafaka belirlensin ayrılın gitsin. Aileniz neye destek anlamadım, mutsuz güvensiz huzursuz bir evliliğe saplanıp kalmanızdan rahatsız değiller mi? Bırak gel biz seni sokakta bulmadık demiyorlar mı? Kutsal kitabı geç, çocuğunun üstüne yemin ediyor bu kumarbazlar. Altınlarınızı çalıp kumar oynayan birine arkanızı dönüp uyuyamıyorsunuz kabuslar görüyorsunuz. Yarın bir gün ailesi de eeh yeter varımızı yoğumuzu sana mı harcayacağız der çekerler ellerini. Ne sevgi var ne saygı, ne koruma kollama ne hayatı paylaşma. Kanunen kimlikte evli yazması yetiyor mu size? Kazara hamile kalmaktan korkmuyor musunuz, hadi siz eş olarak seçmişsiniz ama bir çocuk böyle birini baba olarak hak ediyor mu? Yıllar geçer, gençlik heyecan yaşama sevinci gider, o zaman herkes size dönüp boşansaydın çekmeseydin bize ne der. Ailenin varlıklı olmasına güvenmeyin, oğulları kumar oynuyor hemen gidip borcunu ödüyorlar, o da yeniden oynuyor. Kaç ev kaç mülk batırır bu adam.
Dürüstçe cevap verin, siz kendi sonunuzu bu evliliğin gidişini nasıl görüyorsunuz? Adam sizi değil kendini seviyor, kendini mutlu etme peşinde, sizin hayal kırıklığınız mutsuzluğunuz üzüntünüz zerre umurunda değil. Yazık değil mi gençliğinize?
O borçlular iki gun sonra senin kapini calmaya baslayacak ,kicanin borcu var ode diye .Yeni ayakkabi alsan bize borcun var ne demeye ayakkabi aliyorsun diyecekler .İlerde senin ailenden arkadaslarindan da istemeye baslayacak senide rezil edecek .Zaten kurtulmayı bırakın 3-5 binlerle başlayan bu iş şuanda tek seferde 300-400 bin yatırmakla devam ediyor tedaviye rağmen, elde olmayan parasıyla , tüm bankalardan blokeli ailesi borç ödüyor onlara da çektirmişti en son arkadaşına çektirmiş ve ödeyemedi şuan, yani herkes çok iyi bilirken bende bıraktı diye düşünürken 10 gün önce öğrendim başkalarına borç yaptığını ve şuan ödeyemedi yavaş yavaş etraftan dolandırıcı olarak duyulmaya başlayacak, belki duyulursa daha rahat bile olur boşanmam diye de düşünüyorum yani bilmiyorum hiç sorunlarını yansıtan biri değilim herkes hayat sana güzel der bir anda herkesin çok iyiydiniz nasıl boşandın diye sormasını dahi istemiyorum böyle duyuldukça bile daha cesur hareket edebilirim belki
İyi bir insan ama sizi sevmiyor çünkü sevseydi sizi bu kadar mutsuz eden durumları değiştirirdi. Ben kumar oynayayım, yalan söyleyeyim, borç yapayım ama eşim gelsin borçları ödesin, beni çeksin , böyle kötü davranışlarımı çeken kadına ben de iyi !! Davranırım . Hem borçlarımı ödüyorsunuz , hem evliyim, yemeğim , çamaşırım yapılıyor. Adama dünyada cenneti yaşatıyorsunuz, eminim çok seviyordur sizi.İyiyse cennete gitsin ablacım.
Bu kadar doktorunu kandıracak kadar genç bir kızı alıp evlenip hayatını karartacak kadar gözü kara birinin çok da iyi olduğunu sanmıyorum
Doğacak çocuklara yazık..Hiç çocuk yapamayacaksın ömrünü bü yalancı kumarbaza feda et .Sen bilirsin..Ama çocuklar yapıp bu hayata ortak edersen vebali senindir..Merhaba bende aynı durumu yaşıyorum sizin yazınızı görünce sırf sizle konuşabilmek için hesap açtım sitede.
Ne yaptınız ? Bende 1,5 yıldır evliyim ben çalışmıyorum ama ailesinin durumu iyi geçen sene altınlarımı çaldı bana kırk türlü yalanlar söyledi ben hep farklı olayların borcunu kapatıyoruz sanırken en son öğrendim ki sanal kumar oynuyormuş. Çok yıkıldım çok güvenim kırıldı. Ama yalvarıp yakarıp sözler vermesiyle tekrar şans verdim en iyi yerlerde terapiye gitti ilaçlar kullandı şimdi tam bir sene oldu ve ben tam düzeldik artık normal bir hayat süreceğiö sanırlen hala oynadığını yine borç yaptığını öğrendim ailesi borcunu üstleniyor herseferinde ayrılmayalım diye uğraşıyorlar ama ben geleceğimden çok kaygılıyım çok yalan konuşuyor kurana el bastırdım yalanlar söylerken yalan yere basmış onu anladım bizde inançlı insanlarız inanamıyorum, çocuğum yokken bırakmak daha kolay sonra bırakmadığıma pişman olacak gibi hissediyorum öte yandan eşimi seviyorum çok güzel anılarımız var iyi anlaşıyorduk iyi de biriydi sarılarak ağladım seni de seninlefe yaşamayıda çok sevdim diye ama artık benim gözümdede ailemin gözündede çok düştü hiçbir şey eskisi gibi değil ama bir yanım umudu kesmiyor bi yanımda kaç kurtul asla düzelmeyecek diyor kafayı yiyeceğim geceleri saçma sapan rüyalar görüyorum devamlı birşeyleri daha yalan smylemiştir manipüle etmiştir gibi şeyler geliyor aklıma ben bu durumu ikinci kez yaşıyorum ara ara eski borçlar var diye kapattık onlarda eski değilmiysi düşünmeden edemiyorum hiç güven kalmadı. Boşanmak zor görünüyor gözüme aile evine dönmek dul yaşama fikri benim işim gücümde yok çok zorlanıyorum psikolojik olarak Allahtan ailem çok destekçi insanlar yanımdalar buna şükred
Merhabalar öncelikle size de çok sabırlar dilerim Rabbim gönlünüzü ferahlatsın. Ben boşandım anlaşmalı olarak . Çabucak halloldu. Sağlık durumum düzeldi üzerimden bir yük kalkmış gibi hissediyorum belirsizlik , o ilişkinin içinde kalmak bitecek mi gelecek görüyor muyum yada hala bir yalan varmı diye düşünerek yaşamak çok büyük yük, korkarak yaşamak yaşam değil yani insanı içten içe bitiren sağlığından edecek sağlıksız bir yaşam şekli. Hayatıma çok güzel etkileri oldu bu yüklerden kurtulmanın , ha her anlamda harikayım diyemem, bizde severek güvenerek güzel anılar biriktirerek beraberdik ama olmadı ve devamını da göremedim , sevgisizlikten yada benim sevmememden bitirmek istememden değil de çaresiz bir yol olduğu için bitti sizinki de aynı durum. O çaresizlik hissi insana gelip gidiyor hayatında bir boşluk hissi oluşuyor çünkü başka yol yoktu mecbur kaldım ayrılmaya diye düşünüyorsun . Sevgiyle çözülebilirdi bunlar olmamalıydı diye düşünüyorsun. Ama bazı şeyleri sevgiyle alakalı değil yani yada gerçekten kumarı bizden daha çok sevdiler yapacak bişey yok. Kendi sağlığımdan olmamak adına çıktım bu işten. Bu sürecin iyi taraflarını da boşluklarını da yaşıyorum ama daha yeni ve zaman geçtikçe o tekrar yalnız hayata devam edip düzen oturttukça onlar da şekillenip dolacak , alışkanlıklar zaman alır, yeni hayata da elbet alışılacak ve inanın işin içinden çıkınca her geçen gün bir aydınlanma yaşıyorsunuz herşey iyiydi tek sorun buydu diye gördüğünüz o ilişki aslında tamamen çok büyük kaygılardan dolayı küçük şeyleri basite almışsınız ve sürekli bir manipülasyon bir kandırmaca bir suçlamanın içindesiniz ve kendinizden çok farklı birine dönüşmüşsünüz bunu görüyorsunuz gördükçe de şu saatten sonra tek isteğim kendime kavuşabilmek diyorsunuz. Size tavsiyem kesinlikle psikoloğa gitmeniz , büyük cesaret isteyen bir durum ve psikologla gerçekten neyin içinde olduğunuzu zamanla farkedip daha farkındalıklarla adımlar atıyorsunuz , maddi durumunuz yeterli değilse ücretsiz hizmet veren yerler de var bende gidiyorum tavsiye ederim. Bu arada çok yeni evlisiniz siz de yaşınızın genç olduğunu düşünüyorum. Çalışan bir insan olmak illa devlet memuru olmayı gerektirmiyor çalışırsınız düzen kurarsınız ailenizle yaşasanız bile kendi ayaklarınızın üzerinde durursunuz hem bir iş ortamı bu süreci atlatmanızda etkili olur. Dul muamelesi falan da görmüyorsunuz şuan bekar olan çoğu insan herşeyi yaşıyor bizim evlilik yaparak bir ilişki yaşayıp o ilişkiden olmadığı için çıkmamız bizi kötü biri yapmıyor. İnanın çevremde çok var bu korkuyla boşanmayıp daha sonra aptal yerine konulan. Ben hep bunları düşünerek de hareket ettim. Ayrılsan boşanmış kadın, ayrılmasan çoluğu çocuğu yok genç yaşı niye bu adamdan kopamıyor, o da onun gibi vbvb. Evet evlendim boşandım ama ömrümü yalanlar söyleyen beni kandıran ve kumar oynayarak maddi zorluklar da yaşayan birinin yanında geçirmek yerine boşanmış bir kadın olarak geçirmeyi tercih ettim diyebilmeli insan herkesten önce kendine. Bakın bende çok düşündüm bunlar kumarı bıraksada yerini dolduramayacakları bir güvensizlik yaşatıyor insana. Bunu dışardaki kimse anlayamaz. Yaşayan bilen biziz bu yüzden Hertürlü laf olacak sen hangisinde mutlu olacaksın onu düşün ona karar verMerhaba bende aynı durumu yaşıyorum sizin yazınızı görünce sırf sizle konuşabilmek için hesap açtım sitede.
Ne yaptınız ? Bende 1,5 yıldır evliyim ben çalışmıyorum ama ailesinin durumu iyi geçen sene altınlarımı çaldı bana kırk türlü yalanlar söyledi ben hep farklı olayların borcunu kapatıyoruz sanırken en son öğrendim ki sanal kumar oynuyormuş. Çok yıkıldım çok güvenim kırıldı. Ama yalvarıp yakarıp sözler vermesiyle tekrar şans verdim en iyi yerlerde terapiye gitti ilaçlar kullandı şimdi tam bir sene oldu ve ben tam düzeldik artık normal bir hayat süreceğiö sanırlen hala oynadığını yine borç yaptığını öğrendim ailesi borcunu üstleniyor herseferinde ayrılmayalım diye uğraşıyorlar ama ben geleceğimden çok kaygılıyım çok yalan konuşuyor kurana el bastırdım yalanlar söylerken yalan yere basmış onu anladım bizde inançlı insanlarız inanamıyorum, çocuğum yokken bırakmak daha kolay sonra bırakmadığıma pişman olacak gibi hissediyorum öte yandan eşimi seviyorum çok güzel anılarımız var iyi anlaşıyorduk iyi de biriydi sarılarak ağladım seni de seninlefe yaşamayıda çok sevdim diye ama artık benim gözümdede ailemin gözündede çok düştü hiçbir şey eskisi gibi değil ama bir yanım umudu kesmiyor bi yanımda kaç kurtul asla düzelmeyecek diyor kafayı yiyeceğim geceleri saçma sapan rüyalar görüyorum devamlı birşeyleri daha yalan smylemiştir manipüle etmiştir gibi şeyler geliyor aklıma ben bu durumu ikinci kez yaşıyorum ara ara eski borçlar var diye kapattık onlarda eski değilmiysi düşünmeden edemiyorum hiç güven kalmadı. Boşanmak zor görünüyor gözüme aile evine dönmek dul yaşama fikri benim işim gücümde yok çok zorlanıyorum psikolojik olarak Allahtan ailem çok destekçi insanlar yanımdalar buna şükrediyorum
Senin adına kredi çekmeye mi çalışıyor___????? Kaç kurtul boşan kardeşim....1.5 yıl çok uzun bir süre değil...Hayatına başka bir yön ver.Neden hayatını çürüteceksin bu adamla ya? Belki karşına yepyeni bir insan belki yeni bir aşk fırsatı çıkacak...Ekonomik özgürlüğün var, daha önce yalnız da yaşamışsın... Evet psikolojik olarak bir evliliği bitirmek kolay değil ama kendin de yolunu biliyorsun aslında.Kendi kendine şok yaşamadan sindire sindire bir yerden başla... Boşanınca nerede yaşayacağını neler yapacağını adım adım kur...Sonra davanı da aç kurtul. Sevgiler.Teşekkür ederim yazdıklarınız için, bende destek olup düzeltmeye çalıştım ama bağımlılık benim baş edebileceğim bişey değil bu yüzden tedaviye gittik ama tedavi de çözüm olmadı malesef, pişmanlık kendi içinde yaşıyor ama sürekli bunalımda köşesine çekilip oturuyor sadece borcunu düşünüyor evliliğimiz bitiyor bişey demeyecekmisin dediğimde de pişmanım haklısın senin yerinde olsam kendimi kurtarırım benim çıkar yolum yok diyor ve bu evlendiğimden beri 6. Kez bunu yaşıyorum. Yani her defasında kızdım tepki verdim ama sonrasında destek olmaya çalıştım borç biter gider seni iten bişey olduğunda bana söyle yardımcı olmaya çalışayım dedim fakat hep son noktaya geldiğinde geldi itiraf etti ailesi krediler çekti ben elimde ne varsa verdim ama birtürlü bitmedi bu yani artık bitebileceğine inancım da kalmadı , malesef kumar bu kadar kolay ulaşılabilir oldu artık ve bir kez bu işe giren hem kendini hem çevresindekileri batırıyor bitmiyor birtürlü , benim adıma kredi çekmeye çalıştı, telefon şifremi falan değiştim kimliğimle geziyorum sürekli , artık bana ne yapacak korkusuyla bile çok takıntılı korkak bir insana dönüştüm, çünkü şuan ayrılırsam kendi başıma yaşayabilirim fakat bir kredi veya bir borca sokarsa beni malesef boşanmam için de çok geç olabilir aslında sırf bu korkudan acele etmeliyim diye düşünüyorum ama bir anda da değiştiremiyorum hayatımı yavaş yavaş sindirerek yapmaya çalışıyorum, o kadar okudum ki burada yazılanları, sanırım kumardan kurtulan yok
Selam yorumunuzu şimdi gördüm. Boşandım kurtuldum çok şükürSenin adına kredi çekmeye mi çalışıyor___????? Kaç kurtul boşan kardeşim....1.5 yıl çok uzun bir süre değil...Hayatına başka bir yön ver.Neden hayatını çürüteceksin bu adamla ya? Belki karşına yepyeni bir insan belki yeni bir aşk fırsatı çıkacak...Ekonomik özgürlüğün var, daha önce yalnız da yaşamışsın... Evet psikolojik olarak bir evliliği bitirmek kolay değil ama kendin de yolunu biliyorsun aslında.Kendi kendine şok yaşamadan sindire sindire bir yerden başla... Boşanınca nerede yaşayacağını neler yapacağını adım adım kur...Sonra davanı da aç kurtul. Sevgiler.
Evliliklerde hemen boşanılması gereken kişiler kumar bağımlısı eşler bana kalırsa. Ve ne yazık ki erkekler kumara böylere erkeklerin eşleri de onlara bağımlı oluyor. Zira bu adamlar kendini iyi ve zavallı göstwrerek sürekli acındırıyor. Bu çarktan çıkın yoksa ömrünüz ziyan olurArkadaşlar merhaba kumar bağımlılığı yüzünden konu açan çok olmuş bende kendi durumumda bahsetmek istiyorum , öncelikle çocuk yok mesleğim var ve 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle aynı yerde çalışıyoruz ve tanıdığım kadarıyla çok beyfendi düzgün sakin anlayışlı bir insandı çevremizde de ailemde hep böyle tanıdı bildi onu. Evliliğimin birinci ayında sanal kumar oynadığını öğrendim, ben bu tarz şeylerden çok anlamadığım için kumar olarak değilde yatırım yapacakken parayı batırmak diye anlattı. Bu arada hesaplarına baktım ve sürekli büyük paralar yatırdığını kaybettiğini gördüm para gereken bir dönem olduğu için yaptığını işinin rast gitmediğini söyledi ve inandım fakat düğün yaparken 1 liranın bile kıymetinin bilinmesi gerekirken bukadar gözü kara olması beni korkuttu tabi ama dediğim gibi bu kadar ciddiye alamadım çünkü bitcoini bana çok farklı anlattı fakat kaldıran denilen bir sistem varmış bu resmen kumarmış bunu tabiki yeniyeni anlıyorum. Daha sonrasında 8 ay ses çıkmadı ama kredileri var ödüyor, para sıkıntısı biraz yaşıyoruz ama Buda benim evliliğimin sıkıntısıydı geçip gider yapacak bişey yok dedim , halbuki ben onu bir kerelik sanarken 9. Ayımda öğrendimki hiç bırakmamış devam etmiş, üzerine bir daha oldu birdaha oldu . Eşim iyi insan bu olmasa sorunum yok , bu evlilikte çıkınca pişman olmak istemiyorum dedim tedavi önerdim başladı, 7 aydır tedavi görüyordu herşey iyi gidiyor diye bahsediyordu, fakat doktoruna da yalan söylemiş aslında hiç bırakmamış yine devam etmiş ve ilk tedaviye gittiğinde doktoru durumu çok iyi sıkmayın kendinizi derken 7 ayın sonunda artık etraftan borç aldığını , başka birine kredi çektirdiğini, aylık gelirinin iki katı kadar aylık ödeme yapması gerektiğini öğrendim. Bu arada ben takılarım bileziklerim herşeyimi satmıştım, böyle şeyler yaptığını duyunca kendimi korumaya almaya çalıştım kendimce birikim yapmaya çalışıyordum ve kendi maaşıma dokundurmadım, benimde ödemem var borcum var diyerek evin giderlerini gerektiğince hallediyorum kiraya falan karışmadım çünkü zaten böyle birşey yaparken onun üzerinden kirayı bile almaya gerek yok diye düşündüm kumara parası varsa evimin kirasını ödeyecek parası da olsun dedim, zaten yapacağımı yapmıştım çünkü elimde avucumda ne varsa satıp vermiştim evlenirken bile çoğu şeyi ben almıştım. Velhasıl şuan içinden çıkılamayacak bir borçla karşımda 3-4 milyona yakın borç , 5 yıl ödeme yapması gerekiyor. Onu hep iyi bir insan diye düşündüm ama tedavi de çare olmadı , artık gözümde iyi insan olarak da kalmıyor çünkü yalan söyleyen gizli saklı iş yapan benden habersiz evdeki altınımı çalan , kumar oynayan bir insan iyi falan olamaz. Bıraktım desede inancım yok artık , asla düzeleceğini düşünmüyorum. Parası borçu bir yana 2-3 ayda bir hayal kırıklığı, depresyonu bunalımı bitmedi , sürekli bunalımda , karşısında konuşsanız bile tek düşündüğü borcu nasıl halledeceği. Kafası bende evlilikte falan değil tam bir bağımlı. Ben artık bunu kabullendim.Benim bu adamdan boşanmam gerekiyor. Sadece cesaret istiyorum, boşandıktan sonra neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Ailemin olduğu ilde çalışma şansım yok, şu süreçte sanırım istemem de yaşamayı, farklı bir ilde çalışıyorum evlilik öncesi de yalnız yaşıyordum işim gereği, tecrübeliyim aslında yalnız yaşamaya da fakat artık güçlü değilim tek başıma kalmak gözümü korkutuyor sağlıklı değilim sürekli sinir krizleri ve baygınlık geçiriyorum , birde boşanma aşamasına girersem nasıl ayakta duracağım bilmiyorum, belki bu adım atmadan önceki bahanemidir onu da bilmiyorum , onu hala çok sevdiğimi söyleyemem çok büyük öfkem var ve gözümde çok düşük bir yerde sadece insan tamamen söküp atamaz duygusunu ya öyle bişey hissediyorum, bir de hala pişmanlık görememenin verdiği boşluktayım hala tek sorunu borç ödenmesi ve evliliğin bozulması çok önemli değil gibi susup duruyor, belki yalvarıp yakarsa çok daha kolay bırakabileceğim onu, pişkinlik gördükçe kudurur ya insan, tam olarak öyleyim. Bir çabası da yok durumum belli battım sende kendini kurtar diyor. Bende yapacağım bunu dedim ama birgün dava açarak değil sindirerek, bu arada evde çok muhatap olmamaya çalışıyorum.psikoloğa da gidiyordum evliliği kurtarmak adına ama kurtarılmayacağını anladım o yüzden ara verdim şuan tekrar başlayacağım bu kez bana cesaret vermesi için gideceğim , o cesaretimi kırabilirsem bunu yapacağım inşalah , boşanan ve bu durumu yaşayanlar tecrübelerinizi paylaşırsanız dinlemek isterim
Allah yeni hayatınızda yolunuzu açık etsin Amin.Selam yorumunuzu şimdi gördüm. Boşandım kurtuldum çok şükür
Ben boşanmaya karar verdim, türlü türlü saçmalıklar yaptı bu süreçte ama boşanmak istemiyorum karını çok seviyorum diyip benimle konuşmaya ikna etmeye sözler vermeye çalışıyor, daha önce sözlerini tutmadığı için güvenmiyorum elbette, hislerim donuklaştı, bazen çok kararlı kurtukup önüm bakacağım derken bazen böyle iyi hatıralarımız aklıma geliyor üzülmemeye buda böyle oldu demeye çalışıyorum. Psikoloğa gidiyordum zaten öncesindede devam ediyorum, ailem çevrem herkes bana çok destekçi, bu güne kadar bir kişinin kızım bırakma dön yuvanı bozma dediğini duymadım, ama onun ailesi borcunu ödüyoruz iyileecek bu sebebten yuva yıkılırmı mantığında hala. 1,5 ay oldu evden ayrılalı ilk zamanlar ölüm gibi geliyor doğup büyüdüğün aile evine gelmek çok zor bir şeymiş gibi görünüyor, bir daha beni kimse onun gibi sevmezse düşüncesi oluyor ama “onun gibi sevecekse sevmesinler zaten” demişti psikoloğum çok doğru gerçekten, duygusal olarak çok zor bir süreçten geçiyorm hu süreöte yalnız olmadığımı bilmek sevdiklermin desteğini almak harika bir şey çok şükrediyorum oblar olmasa ben bu saflıkla ömrümü yalancı ve kumarbaz adamla geöirir cesaret edip ayrılamazdım, şuan benim gibi eşi kumar oynadığı için bu forumlara girip bakan varsa düzelmiyor zaten düzelsede yaşattıkları unutulmuyor, benim eşim türkiyedeki en iyi doktorlara gidiyordu yani ama ilaçlarını kullanmamış bile , benim gibi başka kadınlarında olduğunu ve kurtulduklarını duymak iyi hissettiriyor. Dua edin bende bu aileden ve adamdan kolaylıkla kurtulabileyim. O kadar güzellikle konulmalara rağmen Boşanma anlaşmalı olmayacak gibi görünüyorMerhabalar öncelikle size de çok sabırlar dilerim Rabbim gönlünüzü ferahlatsın. Ben boşandım anlaşmalı olarak . Çabucak halloldu. Sağlık durumum düzeldi üzerimden bir yük kalkmış gibi hissediyorum belirsizlik , o ilişkinin içinde kalmak bitecek mi gelecek görüyor muyum yada hala bir yalan varmı diye düşünerek yaşamak çok büyük yük, korkarak yaşamak yaşam değil yani insanı içten içe bitiren sağlığından edecek sağlıksız bir yaşam şekli. Hayatıma çok güzel etkileri oldu bu yüklerden kurtulmanın , ha her anlamda harikayım diyemem, bizde severek güvenerek güzel anılar biriktirerek beraberdik ama olmadı ve devamını da göremedim , sevgisizlikten yada benim sevmememden bitirmek istememden değil de çaresiz bir yol olduğu için bitti sizinki de aynı durum. O çaresizlik hissi insana gelip gidiyor hayatında bir boşluk hissi oluşuyor çünkü başka yol yoktu mecbur kaldım ayrılmaya diye düşünüyorsun . Sevgiyle çözülebilirdi bunlar olmamalıydı diye düşünüyorsun. Ama bazı şeyleri sevgiyle alakalı değil yani yada gerçekten kumarı bizden daha çok sevdiler yapacak bişey yok. Kendi sağlığımdan olmamak adına çıktım bu işten. Bu sürecin iyi taraflarını da boşluklarını da yaşıyorum ama daha yeni ve zaman geçtikçe o tekrar yalnız hayata devam edip düzen oturttukça onlar da şekillenip dolacak , alışkanlıklar zaman alır, yeni hayata da elbet alışılacak ve inanın işin içinden çıkınca her geçen gün bir aydınlanma yaşıyorsunuz herşey iyiydi tek sorun buydu diye gördüğünüz o ilişki aslında tamamen çok büyük kaygılardan dolayı küçük şeyleri basite almışsınız ve sürekli bir manipülasyon bir kandırmaca bir suçlamanın içindesiniz ve kendinizden çok farklı birine dönüşmüşsünüz bunu görüyorsunuz gördükçe de şu saatten sonra tek isteğim kendime kavuşabilmek diyorsunuz. Size tavsiyem kesinlikle psikoloğa gitmeniz , büyük cesaret isteyen bir durum ve psikologla gerçekten neyin içinde olduğunuzu zamanla farkedip daha farkındalıklarla adımlar atıyorsunuz , maddi durumunuz yeterli değilse ücretsiz hizmet veren yerler de var bende gidiyorum tavsiye ederim. Bu arada çok yeni evlisiniz siz de yaşınızın genç olduğunu düşünüyorum. Çalışan bir insan olmak illa devlet memuru olmayı gerektirmiyor çalışırsınız düzen kurarsınız ailenizle yaşasanız bile kendi ayaklarınızın üzerinde durursunuz hem bir iş ortamı bu süreci atlatmanızda etkili olur. Dul muamelesi falan da görmüyorsunuz şuan bekar olan çoğu insan herşeyi yaşıyor bizim evlilik yaparak bir ilişki yaşayıp o ilişkiden olmadığı için çıkmamız bizi kötü biri yapmıyor. İnanın çevremde çok var bu korkuyla boşanmayıp daha sonra aptal yerine konulan. Ben hep bunları düşünerek de hareket ettim. Ayrılsan boşanmış kadın, ayrılmasan çoluğu çocuğu yok genç yaşı niye bu adamdan kopamıyor, o da onun gibi vbvb. Evet evlendim boşandım ama ömrümü yalanlar söyleyen beni kandıran ve kumar oynayarak maddi zorluklar da yaşayan birinin yanında geçirmek yerine boşanmış bir kadın olarak geçirmeyi tercih ettim diyebilmeli insan herkesten önce kendine. Bakın bende çok düşündüm bunlar kumarı bıraksada yerini dolduramayacakları bir güvensizlik yaşatıyor insana. Bunu dışardaki kimse anlayamaz. Yaşayan bilen biziz bu yüzden Hertürlü laf olacak sen hangisinde mutlu olacaksın onu düşün ona karar ver
Merhaba .arkadasım daha bu olay yuzunden 4 gun önce bosandı.yıllarca eşinin borcunu ödedi cocuk vardı düzelir dıye 15 yıl bekledi .ama olmadı.size tavsiyem zatennkusurlu taraf eşiniz .anlaşmalı bosanma protokolü hazırlayın kendiniz hiçbirsey talep etmeden zaten veremeyecek .kendı aldığınız eşyaları evden alın protokole ekleyin bunu.mahkemeye gıdın .ennyakın gunu isteyin.adam bu hengamede imza veriyorsa değerlendirin bunu.sonra vermez çekişmeli döner yada istinafa gider ugrasır durur yıpranırsınız .istinaftan feragat dilekçeside alın verın.yapamam derseniz bir sure sonra sizin maaşada haciz gelir ugrasır durursunuz.Arkadaşlar merhaba kumar bağımlılığı yüzünden konu açan çok olmuş bende kendi durumumda bahsetmek istiyorum , öncelikle çocuk yok mesleğim var ve 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle aynı yerde çalışıyoruz ve tanıdığım kadarıyla çok beyfendi düzgün sakin anlayışlı bir insandı çevremizde de ailemde hep böyle tanıdı bildi onu. Evliliğimin birinci ayında sanal kumar oynadığını öğrendim, ben bu tarz şeylerden çok anlamadığım için kumar olarak değilde yatırım yapacakken parayı batırmak diye anlattı. Bu arada hesaplarına baktım ve sürekli büyük paralar yatırdığını kaybettiğini gördüm para gereken bir dönem olduğu için yaptığını işinin rast gitmediğini söyledi ve inandım fakat düğün yaparken 1 liranın bile kıymetinin bilinmesi gerekirken bukadar gözü kara olması beni korkuttu tabi ama dediğim gibi bu kadar ciddiye alamadım çünkü bitcoini bana çok farklı anlattı fakat kaldıran denilen bir sistem varmış bu resmen kumarmış bunu tabiki yeniyeni anlıyorum. Daha sonrasında 8 ay ses çıkmadı ama kredileri var ödüyor, para sıkıntısı biraz yaşıyoruz ama Buda benim evliliğimin sıkıntısıydı geçip gider yapacak bişey yok dedim , halbuki ben onu bir kerelik sanarken 9. Ayımda öğrendimki hiç bırakmamış devam etmiş, üzerine bir daha oldu birdaha oldu . Eşim iyi insan bu olmasa sorunum yok , bu evlilikte çıkınca pişman olmak istemiyorum dedim tedavi önerdim başladı, 7 aydır tedavi görüyordu herşey iyi gidiyor diye bahsediyordu, fakat doktoruna da yalan söylemiş aslında hiç bırakmamış yine devam etmiş ve ilk tedaviye gittiğinde doktoru durumu çok iyi sıkmayın kendinizi derken 7 ayın sonunda artık etraftan borç aldığını , başka birine kredi çektirdiğini, aylık gelirinin iki katı kadar aylık ödeme yapması gerektiğini öğrendim. Bu arada ben takılarım bileziklerim herşeyimi satmıştım, böyle şeyler yaptığını duyunca kendimi korumaya almaya çalıştım kendimce birikim yapmaya çalışıyordum ve kendi maaşıma dokundurmadım, benimde ödemem var borcum var diyerek evin giderlerini gerektiğince hallediyorum kiraya falan karışmadım çünkü zaten böyle birşey yaparken onun üzerinden kirayı bile almaya gerek yok diye düşündüm kumara parası varsa evimin kirasını ödeyecek parası da olsun dedim, zaten yapacağımı yapmıştım çünkü elimde avucumda ne varsa satıp vermiştim evlenirken bile çoğu şeyi ben almıştım. Velhasıl şuan içinden çıkılamayacak bir borçla karşımda 3-4 milyona yakın borç , 5 yıl ödeme yapması gerekiyor. Onu hep iyi bir insan diye düşündüm ama tedavi de çare olmadı , artık gözümde iyi insan olarak da kalmıyor çünkü yalan söyleyen gizli saklı iş yapan benden habersiz evdeki altınımı çalan , kumar oynayan bir insan iyi falan olamaz. Bıraktım desede inancım yok artık , asla düzeleceğini düşünmüyorum. Parası borçu bir yana 2-3 ayda bir hayal kırıklığı, depresyonu bunalımı bitmedi , sürekli bunalımda , karşısında konuşsanız bile tek düşündüğü borcu nasıl halledeceği. Kafası bende evlilikte falan değil tam bir bağımlı. Ben artık bunu kabullendim.Benim bu adamdan boşanmam gerekiyor. Sadece cesaret istiyorum, boşandıktan sonra neyle karşılaşacağımı bilmiyorum. Ailemin olduğu ilde çalışma şansım yok, şu süreçte sanırım istemem de yaşamayı, farklı bir ilde çalışıyorum evlilik öncesi de yalnız yaşıyordum işim gereği, tecrübeliyim aslında yalnız yaşamaya da fakat artık güçlü değilim tek başıma kalmak gözümü korkutuyor sağlıklı değilim sürekli sinir krizleri ve baygınlık geçiriyorum , birde boşanma aşamasına girersem nasıl ayakta duracağım bilmiyorum, belki bu adım atmadan önceki bahanemidir onu da bilmiyorum , onu hala çok sevdiğimi söyleyemem çok büyük öfkem var ve gözümde çok düşük bir yerde sadece insan tamamen söküp atamaz duygusunu ya öyle bişey hissediyorum, bir de hala pişmanlık görememenin verdiği boşluktayım hala tek sorunu borç ödenmesi ve evliliğin bozulması çok önemli değil gibi susup duruyor, belki yalvarıp yakarsa çok daha kolay bırakabileceğim onu, pişkinlik gördükçe kudurur ya insan, tam olarak öyleyim. Bir çabası da yok durumum belli battım sende kendini kurtar diyor. Bende yapacağım bunu dedim ama birgün dava açarak değil sindirerek, bu arada evde çok muhatap olmamaya çalışıyorum.psikoloğa da gidiyordum evliliği kurtarmak adına ama kurtarılmayacağını anladım o yüzden ara verdim şuan tekrar başlayacağım bu kez bana cesaret vermesi için gideceğim , o cesaretimi kırabilirsem bunu yapacağım inşalah , boşanan ve bu durumu yaşayanlar tecrübelerinizi paylaşırsanız dinlemek isterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?