Kuran kursu hocalığı

adsiz789

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2010
56
18
98
Kızlar ben 21 yaşındayım. Lisede imamhatipe gittim. Üniversite tercih zamanlarında puanım iyi olmadığı için ve babamda istediği için açıköğretim ilahiyat yazdım 2 yıllık. Bu sene mezun oldum. Babam da kuran kursunda hoca olmamı istedi, bir ton nasihat etti. Bende kabul ettim :/ Hocalığa başladım 2 haftadır , yalnız ben bu işi istiyor muyum bilmiyorum. Tamam çok güzel bir şey, Allah'ın dinine hizmet ediyorsun, kuranı öğretiyorsun. Ama yapamıyorum içimde o aşk,şevk yok. Sınıfa girince boğulacak gibi oluyorum ,çok sıkılıyorum. Bunu istemeden yapmanında hiç bir anlamı olduğunu düşünmüyorum :( Ne yapmalıyım? lütfen akıl verin :(

Canım,istemediğin bir şeyi yapma. Babana desen bu mesleği bir ömür boyu yapamayacağını? İnşallah seni anlar

Keşke Anadolu lisesine gitseymişsin.

Tekrar sınava gir diyeceğim ama, tercih durumunu bilmiyorum imam hatipin

Ailen ne diyor bu duruma? Hala onların yönlendirmesiyle yaşayacaksın diye düşündüm, o yüZden sordum

size uygun bir iş değilmiş
bence baba kpss ye çalışıcam diyip bırakın
ve kpss ye çalışın gerçekten de
evet kpss ye çalısacağım insallah, söylerim ne dicek bakalım :(

Canım,istemediğin bir şeyi yapma. Babana desen bu mesleği bir ömür boyu yapamayacağını? İnşallah seni anlar
anlayacağını pek sanmıyorum.Çünkü ahiret için en uygun mesleğin bu olduğunu düşünüyor. Keşke severek yapabilseydim ama olmuyor ki offf :(

Neden boğuluyorsun

Sonuçta öğretmenlik bu

Öğrettiğinin içeriği değil öğretmek konu

Demek ki öğretmek ile Aran yok

Ya da açıktan vs okuduğun için sosyal ortam germiş olabilir açılırsın

aynen ben hiçbir zaman öğretmen olmayı istemedim . Lisede bunu hep söylüyordum zaten. Çünkü bana göre değil öğretmenlik. Çok tahammülsüz, sabırsız biriyim ,çabukta sinirleniyorum :( Sosyal ortamdan da kaynaklanıyor olabilir ama beni asıl geren öğretmen olmam .

Keşke Anadolu lisesine gitseymişsin.

Tekrar sınava gir diyeceğim ama, tercih durumunu bilmiyorum imam hatipin

Ailen ne diyor bu duruma? Hala onların yönlendirmesiyle yaşayacaksın diye düşündüm, o yüZden sordum

Anneme söyledim yapamıyorum diye, o beni anlıyor ,ama babamın ne tepki vereceğini kestiremiyorum :/

evet kpss ye çalısacağım insallah, söylerim ne dicek bakalım :KK43:

anlayacağını pek sanmıyorum.Çünkü ahiret için en uygun mesleğin bu olduğunu düşünüyor. Keşke severek yapabilseydim ama olmuyor ki offf :KK43:

aynen ben hiçbir zaman öğretmen olmayı istemedim . Lisede bunu hep söylüyordum zaten. Çünkü bana göre değil öğretmenlik. Çok tahammülsüz, sabırsız biriyim ,çabukta sinirleniyorum :KK43: Sosyal ortamdan da kaynaklanıyor olabilir ama beni asıl geren öğretmen olmam .

Anneme söyledim yapamıyorum diye, o beni anlıyor ,ama babamın ne tepki vereceğini kestiremiyorum :/
Dini öğretmek iyi, güzel

Ama senin şükür sebebin bu değilmiş

Allah'a ulaşmanın, ona şükür etmenin yolu

Mutlu olup, mutlu edip, her canlıya faydalı olabilecek yaşam değil mi
Belki hayalin hemşire olup, Afrika'ya gönüllü gitmek.
Belki veteriner hekim olup, hayvAnları kurtarmak.

Istemediginiz işi yapmayın sizde. Kendi kararlarinizi verebilecek yastasiniz. Yanılıyor muyum ?

Evet haklısınız ama babam emrivaki yapıyor. Beni mahçup etme gibi şeyler söylüyor .Sürekli nasihat ediyor ,çoook sıkıldım avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum

Iki yıllık ilahiyatta dgs ile dört yıllığa geçiş yapar sonra da öğretmenlik için uğraşırsın diyecektim ama öğretmenlik yapacak hevesin isteğin yok. Sevmediğin işi yapma kendisine faydasi olmayanin çevresindekilere hiç faydası olmaz zaten

anlayacağını pek sanmıyorum.Çünkü ahiret için en uygun mesleğin bu olduğunu düşünüyor. Keşke severek yapabilseydim ama olmuyor ki offf :KK43::/

mesleğin de ahiretliğini ilk kez duydum
imamlar da 5 vakit sevap kazanıyolardır hiçbirimiz onlara yetişemeyiz o zaman :)

helal yoldan yapılan her iş değerlidir
insanlığa hizmettir
babanızın düşünceleri çok acayipmiş

Dini öğretmek iyi, güzel

Ama senin şükür sebebin bu değilmiş

Allah'a ulaşmanın, ona şükür etmenin yolu

Mutlu olup, mutlu edip, her canlıya faydalı olabilecek yaşam değil mi
Belki hayalin hemşire olup, Afrika'ya gönüllü gitmek.
Belki veteriner hekim olup, hayvAnları kurtarmak.

evet yani istemeden yapınca Allah'ın rızasını mı kazanacağım bu şekilde. Dine zaten her alanda hizmet edilebilir illa kuran kursu hocası mı olmam gerekiyor dimi :(

mesleğin de ahiretliğini ilk kez duydum
imamlar da 5 vakit sevap kazanıyolardır hiçbirimiz onlara yetişemeyiz o zaman :)

helal yoldan yapılan her iş değerlidir
insanlığa hizmettir
babanızın düşünceleri çok acayipmiş

Kaldı ki imam o beş vakit karşılığı maaş alır

Yani Allah için değil gelir için yapılan bir iş

Meslek ayrı ibadet ayrı

Doktor insanlara faydalı değil mi mesela

Evet haklısınız ama babam emrivaki yapıyor. Beni mahçup etme gibi şeyler söylüyor .Sürekli nasihat ediyor ,çoook sıkıldım avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum
:KK34: konusursaniz anlar mi ? Kuran kursu hocaligi yapmadan da ahiret hayatini kazanabileceginizi falan.yukarda yazmistiniz ya.
Çok sevabı var ama istemeden de yapılmaz ki şimdi.
Bence siz bi konuşun yine de..

Dar kafalı insana laf anlatmak zor hele ki baban amaaaan diyeceğin biri değil,anladığım kadarıyla epey muhafazakar da...işin zor anlamaz muhtemelen hatta madem istemiyosun otur evde de diyebilir

Bende sizler gibi düşünüyorum ama babam dar görüşlü biraz. Bunu içimden gelerek yapsaydım ne kadar güzel olurdu ama yok. Konusacağım inşallah beni kınamaz

Back
X