Kuran kursu hocalığı

Kızlar ben 21 yaşındayım. Lisede imamhatipe gittim. Üniversite tercih zamanlarında puanım iyi olmadığı için ve babamda istediği için açıköğretim ilahiyat yazdım 2 yıllık. Bu sene mezun oldum. Babam da kuran kursunda hoca olmamı istedi, bir ton nasihat etti. Bende kabul ettim :/ Hocalığa başladım 2 haftadır , yalnız ben bu işi istiyor muyum bilmiyorum. Tamam çok güzel bir şey, Allah'ın dinine hizmet ediyorsun, kuranı öğretiyorsun. Ama yapamıyorum içimde o aşk,şevk yok. Sınıfa girince boğulacak gibi oluyorum ,çok sıkılıyorum. Bunu istemeden yapmanında hiç bir anlamı olduğunu düşünmüyorum :KK43: Ne yapmalıyım? lütfen akıl verin :KK43:
Allah sana akil versin..
Gonlune de hidayet versin..
Senin o yaptigin istemedigin is isin ben canimi veririm ..
Iste bazen gaketmeyene veriliyor boyle isler..
Istemiyorsan niye oldun hoca..
Niyetinde yoksa bosuna talebelerinde gunahina girme..
Keske senle uer degistirme gibi imkan olsa keske..
Keske bende birgun bu meslegi yapabilsem..
Tek istegim bu hayatta

Evet haklısınız ama babam emrivaki yapıyor. Beni mahçup etme gibi şeyler söylüyor .Sürekli nasihat ediyor ,çoook sıkıldım avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum
Kendi hatani gonulsuzlugunu banana yikma..
Her baba evladinin iyi bir meslek edinmesini ister ..
Sadece bu meslek icin degil..
Gonulsuzu yapilan hicbir isin meslegin kiymeti yok bence..
Gonullu yap copcu ol ..
Bu daha iyi bence..

Allah sana akil versin..
Tek istegim bu hayatta
işte bazen haketmeyenlere veriliyor demişsin ya sen de bu kadar acımasız kötü düşünceli olduğun için istediğin olmamis mı demek lazım sanada. İnsan sevdiği işi yapmalı sen de iyi niyetli olursan belki şirinleri görebilirsin.

işte bazen haketmeyenlere veriliyor demişsin ya sen de bu kadar acımasız kötü düşünceli olduğun için istediğin olmamis mı demek lazım sanada. İnsan sevdiği işi yapmalı sen de iyi niyetli olursan belki şirinleri görebilirsin.

Ayrica Kuran hocasi olmak o kadar zor bir olay degil ki gerceklesmesin, sanki Cern de muhendislik yapacak.

Konu sahibi lutfen yeniden hayalindeki okulu oku ve sevdigin isi yap. Ben yazilimciyim ama gelecek yil sinava girip Sosyoloji okumak istiyorum ustelik senden cok daha buyugum :)

Allah sana akil versin..
Tek istegim bu hayatta

Senin tek isteğin bu olabilir, herkes aynı işi sevmek zorunda mı? Belki severim dedim, bir deneyeyim dedim ama olmuyor.
Ayrıca çok istiyorsan zor bir şey değil fahri hocalık yapabilirsin herkes yapıyor ? Gerçi seninde ne kadar hakettiğin şüpheli ama neyse. Önce içindeki fesatlıktan kurtul ,belki Allah nasip eder o zaman .

Kendi hatani gonulsuzlugunu banana yikma..
Her baba evladinin iyi bir meslek edinmesini ister ..
Sadece bu meslek icin degil..
Gonulsuzu yapilan hicbir isin meslegin kiymeti yok bence..
Gonullu yap copcu ol ..
Bu daha iyi bence..

Evet gönülsüz yapılan mesleğin kıymeti yok,işte bende böyle düşündüğüm için bırakmak istiyorum zaten. Ama babam onun istediği şeyleri yapmamı istiyor sorun burda anlıyor musun ?

Evet gönülsüz yapılan mesleğin kıymeti yok,işte bende böyle düşündüğüm için bırakmak istiyorum zaten. Ama babam onun istediği şeyleri yapmamı istiyor sorun burda anlıyor musun ?

Peki icinde kesfettin mi nelerden hoslanıyorsun? Kendini ne yaparken hayal ettiginde mutlu oluyorsun?

Kızlar ben 21 yaşındayım. Lisede imamhatipe gittim. Üniversite tercih zamanlarında puanım iyi olmadığı için ve babamda istediği için açıköğretim ilahiyat yazdım 2 yıllık. Bu sene mezun oldum. Babam da kuran kursunda hoca olmamı istedi, bir ton nasihat etti. Bende kabul ettim :/ Hocalığa başladım 2 haftadır , yalnız ben bu işi istiyor muyum bilmiyorum. Tamam çok güzel bir şey, Allah'ın dinine hizmet ediyorsun, kuranı öğretiyorsun. Ama yapamıyorum içimde o aşk,şevk yok. Sınıfa girince boğulacak gibi oluyorum ,çok sıkılıyorum. Bunu istemeden yapmanında hiç bir anlamı olduğunu düşünmüyorum :KK43: Ne yapmalıyım? lütfen akıl verin :KK43:
Bende bir kuran kursu hocası olarak şunu söylüyorum;
Bulunduğunuz mevkinin kıymetini bilin.

Evet haklısınız ama babam emrivaki yapıyor. Beni mahçup etme gibi şeyler söylüyor .Sürekli nasihat ediyor ,çoook sıkıldım avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum

Uyuz oluyorum, böyle herkes için herşeyin en doğrusu bildiğini sanan insanlara.

Çocuklarını zorla doktor, mühendis yapanlar da farklı değil.

Baba, sırf senin hoşuna gidiyor diye, ömür boyu sevmediğim biri işi mi yapmamı istiyorsun? İnan ayaklarım gitmiyor, zor duruyorum derste diyeceksin. Kaldıki ben olsam bunu işi bıraktıktan sonra derim. Hayat sizin, kabullenmek zorunda. Mutsuzluğunuz o çocuklara da yansıyordur. Böyle bu işlerden soğuyor gençler.

Bu konuya üzüldüm ya tekrar yazmak istiyorum. Bak eğer böyle dik durmazsan ilerde seni istemediğin biriyle de evlendirir farkında mısın. Ahiretin için en uygunu bu deyip yapar bunu. Anneni ikna et. Tekrar sınava gir yeniden üniversiteye git. Yaşın çok küçük daha. Ben zamanında yapmıştım. Babam dersaneye gitmesin buzdolabı parası dedi. Bende anneme ya dersaneye gönderirsiniz ya da kaçarım demiştim :))))) blöftü gerçi bende kaçacak cesaret yok

Siz hangi işi yapmak istiyorsunuz?
Ben bu gibi durumlarda kararlı duranın karşısında dağ olsa duramaz diye düşünüyorum...
Sanki idealinizde bir meslek yokmuşta baba yönlendirmiş gibi...
Mesela siz mimarlık istediniz ve iyi bir üniversitede kazandınız da babanız mı yollamadı?

Kuran kursu öğreticisi olabilmek çok kolay değil bu arada..Çünkü Diyanet alım yapmıyordu yıllardır..en son 2016 aralık ayında oldu sınav..Kpss+mülakat çok çok zorluyor,sanıldığı gibi kolay değil.. O kadar çok isteyen kişi varki bu mesleği..Bu mesleğe sahip olanlar kıymetini bilmeli..

Evet fahri hocalık yapıyorum. Ama ilerisi için bu mesleği istemiyorum.

Kuran kursu öğreticisi olabilmek çok kolay değil bu arada..Çünkü Diyanet alım yapmıyordu yıllardır..en son 2016 aralık ayında oldu sınav..Kpss+mülakat çok çok zorluyor,sanıldığı gibi kolay değil.. O kadar çok isteyen kişi varki bu mesleği..Bu mesleğe sahip olanlar kıymetini bilmeli..

Biliyorum zorluyorlarmış çok. Zaten ben kadrolu değilim ki bu mesleği gerçekten isteseydim uğraşırdım, çok çalışırdım kpss ve mülakat için .

Sizin istediğiniz meslek nedir,ne iş yapmak istersiniz,kafanızda var mı birşey ?

Günümüzün top meslekleri
Kuran kursu öğreticisi
Müezzin kayyım
Din bukadar revaçtayken suç oranları neden arttı oda muallak

Back
X