- 26 Kasım 2014
- 3.206
- 4.116
- 83
- Konu Sahibi visnemevsimi
-
Kesinlikle. Ben geçenlerde sohbetli düğüne katildim. Öyle güzel anlattı ki hiç bitmesin istedim.Ben hep Kur'an okunmasına, mevlüt okunmasına bir tanesinde de sema gösterisine denk geldim.
Hiç sohbet görmedim. Aslında o daha iyi olabilir.
Kesinlikle. Ben geçenlerde sohbetli düğüne katildim. Öyle güzel anlattı ki hiç bitmesin istedim.
Çok mevlütlü, Kur'an'lı düğün gördüm de sohbetli düğün hiç görmedim ya.
Ne konuşuluyor ki? Hutbe falan gibi öğütlü şeyler mi?
Ailede eşlerin birbirleri ile hoş muhabbetinin birbirlerine karsi görevlerine dikkat etmesinin öneminin dinimizdeki yeri anlatılıyor hikayelerle mesela..
Tabiki herkez memnundu. Mesela eskiden kayinpeder geline 5 i bi yerde takarmis aslinda onun anlamı oluyormuş. Saygı, namaz, hoşgörü, sabır, sadakat. Tabi bunları tek tek uzun uzuuun anlattı. Dinlemeye doyamadik.Ne anlatıyor peki? Evlilikle ilgili şeyler mi?
Peki diğer insanlar nasıldı? Genel olarak memnunlar mıydı?
Asla. Tatlı tatlı anlatiyorlar. Mizah katarak anlatiyorlarBöyle peki tatlı tatlı mı yoksa burda anlatsalar ban yedirecek tartışmalı şeyler de söylüyorlar mı?
Bilemedim şimdi sohbet kısmında kalkıp giden olur mu ki?
Böyle peki tatlı tatlı mı yoksa burda anlatsalar ban yedirecek tartışmalı şeyler de söylüyorlar mı?
Yok öyle değil. Eşlerin birbirine saygı, sevgi göstermesi, yardimci olması hususunda birkaç nasihat ve kısa bir sure. Toplamda yarım saati geçmemeli bana göre. Kuran okunurken insanların dedikodu yapması hiç hoş olmuyor.Böyle peki tatlı tatlı mı yoksa burda anlatsalar ban yedirecek tartışmalı şeyler de söylüyorlar mı?
o tarz düğünlerin yemekli olmasi daha güzel oluyor. bi de musiki tarz müzik de eklenebiliyor.Merhaba arkadaşlar bu tür düğünlerde hiç bulundunuz mu veya kendiniz katıldınız mı? Bir tanıdığa bu tür düğün önerecek olsanız ne önerirsiniz... Şöyle ki fikir almak isteyen çiftin tanıdıklarının çoğu şehir dışından gelecek o yüzden katılımcıların da keyif aldığı bir program istiyorlar, bu düğünlere katıldıysanız katılımcı olarak neleri beğendiğinizi, nelere dikkat etmemiz gerektiğini bir de fiyat bilgisi verebilir misiniz
Hiç gitmedim davet edilsem de gitmem, düğüne gider oynarım cenazeye gider ağlarım, mevlüt yapmayı severim ve sık sıkta yaparım, ölüm doğum güzel olay kötü olay atlatılan bi badire mevlüt sebebidir bana
Anlatılanlar ışığında ikramlara ağırlık verilmesini öneririm,çocukların da zaman geçirebileceği bir mekan tercih edilmesinde de yarar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?