kurban bayramı

cornella

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2010
9.922
3.088
373
slm kızlar.benim sormak istedığim birşey var daha dogrusu genelleme yapmak istıyorum...Allah cümlemize nasip etsin eger kurban keseceksenız ,kendi evınızde mi kesersiniz(kadının babasının evı değil..sızın kendı oturdugunuz ev) yoksa eşinizin babasının evinde mi kesilir? kadının ailesının evınde bayramı karsılamak çok mu abestir?

Son düzenleme:
Yıl 2011 hala mı evlerin önünde kesiliyor kurbanlar?
Ben sıcak bakmıyorum kurban bayramına ama herkes inançları doğrultusunda yerine getirir tabi.
Ama illa ki kurban kesilecekse bunu yapan yerler var hatta büyük alışveriş merkezleri kendi kesimhanelerinde,
kesip paketleyip satıyorlar.Öyle bir şey yapsanız daha uygun olmaz mı?
Hem kız tarafı erkek tarafı sorunu da olmaz.

öle yerlerde çok sıra bekletıyorlarmıs...öle dıyor yanı eşim..illa evınde kan akıtacakmış bir de illla ılk gun kesılecekmiş vs vs...

kendi ailesi dururken niye seninkilerin evinde kessin, bence uygun olmaz.

eğer kız ailesiyle çok nadiren görüşüyorsa ve kurbandada ozamana dek geliosa abesk deil ama zaten sürekli gelip gidiyorsa belkii...
ya gerçi bnm amcamın büyük damadı amcamlara ortak oluyor genelde memlkette yaptırırsa çünkülezzetli oluyormuş yane yörene bak sen yakın akrabanda böyle birşey duysan nasıl hissedersen öle oluyor işte

haklısın

ne farkeder ki ha senin evin ha onun evi bence ayırım yapılmamalı yapıyosa bu işte bi tuhaflık var zaten senin ailen de onun ailesi sayılır

ne farkeder ki ha senin evin ha onun evi bence ayırım yapılmamalı yapıyosa bu işte bi tuhaflık var zaten senin ailen de onun ailesi sayılır

yapıyor işte o erkekmiş...ben zaten bızım evımızde keselım dıye demedım .sadece babamlar köyde kesebılırlermiş dedım ılkgun.bızde gıtsek babaannemı görsem dedım....babamlarla gıdemezsek ayrı gıdemeyız çunku bızde araba yok....ne işim var benım ,salakmıyım bend ıyor ılkgun ben evımde gecırecem dedı çok üzüldüm....

eşin kesıyorsa kendı oturdugunuz evde kesın derım onemlı olan nıyet aslında ama madem esın yok ılk gun olcak yok ılalla evın onenunde olcak dıorsa sızın oturguz evde kesın madem

eşin kesıyorsa kendı oturdugunuz evde kesın derım onemlı olan nıyet aslında ama madem esın yok ılk gun olcak yok ılalla evın onenunde olcak dıorsa sızın oturguz evde kesın madem

bız uzakdayız cnm ailelerımızın yanında yaşamıyoz...eger kendı evımızde kesersek memlekete gec gıdecez bu durumda onu da ıstemıyor herseyı yokuşa suruyor......babamın elını öpecem kurbanımı kesecem sonra 2. gun naparsan yap dıyor...çok zoruma gıttı benım kı baba degıl mi? nefret edıyorum bu tarz durumlardan....

biz de ailelerimizden uzaktayız.
iki ailede farklı illerde.
biz kurbanı kayınpederimin iline gidip keseceğiz.
ama ramazan bayramında da 9 gün benim ailemin yanındaydık.
denge kurmaya çalışıyoruz yani..
böyle bir kaide yok,yani illa babanın yanına gidilecek diye.
ama özel günlerde kalabalık olmak birarada olmak çok güzel bence..

keşke bızımkılerde ayrı yerlerde olsalar.yüzlerıne söylemıyorlar ama ıkı tarafda bırbıırnden cok haz etmıyorlar...napacagımı şaşırdım....

aynı durumu bende yasıyorum babam calısıyor cok sık görüsemıyorum bayramda memlekete gitcekler bizde gidelim dedim benim eşimde aynı seyleri söyledi üstelik 5 kardesler sanki tek çocuk bu bize yapılan büyük bir haksızlık sanki biz insan degiliz

işte eskıden gelen kalıplasmıs bır yargı var bayram erkek evınde olur dıye...kusura bakmasınlar onlarınkı ana baba ise bızımkılerde can.....ben tavrımı koyacagım...bıraz önce tartıstık orta yol buldurmak ıstemıyor.....

keşke bızımkılerde ayrı yerlerde olsalar.yüzlerıne söylemıyorlar ama ıkı tarafda bırbıırnden cok haz etmıyorlar...napacagımı şaşırdım....

dini olarak böyle olması gerektiğini söyleyen biriyle karşılaştım.
bir erkekle.. erkeğin babasının yanında kesmesi uygundur vs diye anlattı.
bizim için böyle bir kural yok,sadece eşimin ailesi köyde orada kurban kesmek daha kolay ve mevsim orada daha ılıman tek sebep bu..
ayrıca dediğin gibi aileler bir araya gelince işler karışıyor.
bizim iki ailede de sorun yok ama geçen kurban ben kendi ailemi de alıp gittim kurbana eşimin ailesinin memleketine.
yemin ederim burnumdan geldi bir daha tövbe ..!
iki aileyide mutlu edemiyorsun asla.

ya bu mantıktan kurtulmak lazım.
sen de ailenin bir evladısın..
eşin gibi,onlarda bayramın ilk günü kızlarını görmek isterler
onlarda anne onlarda baba
dinse herkesin dini bir !
yani ne desem bilemedim
ama hanımın gönlünü kırarak kesilen kurbandan ne hayır gelir?

çok güzel açıklamışsın.....bana dıyokı kk ya sor %95 i erkek evınde bayram karsılanır der dıyor...

nekadar güzel açıklamışşınız özellikle son cümlenize katılıyorum çok doğru

çok güzel açıklamışsın.....bana dıyokı kk ya sor %95 i erkek evınde bayram karsılanır der dıyor...

haklı belki de evet öyle çıkar sonuç
ama o sonucun içinde hep gözyaşı,lanet,nefret vardır.
hangi gelin uça uça gider bayrama ?
hep lanet olsun bitsin de evimize gidelim ister,anasına tlf eder ezilir büzülür.
kan kusar bayram boyunca
bununda farkındadır umarım..
aile büyükleri ziyaret edilir,hep birlikte bayram yapılır güler eğlenilir yenilir içilir.
dinimiz bunların hepsi erkeğin evinde olsun kızın anası babası da öyle boynu bükük kalsın mı demiş?
benim ailemde de öyleydi.
babam hep kendi tarafına gider kurban keserdi.
bir kere annemin tarafına gidip kesmedik!
ama şimdi babam bir bayram gelmeme ihtimalim olsa ortalığı yıkar!!!
başına gelince anlıyor insan demek ki...
mevzusu bile geçemez,eşim böyle bir şeyi teklif dahi edemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…