Kurduğunuz hayali bir başkası yaşarsa?

Neden bahsettiğinizi anladım.

Ama ben de arkadaşıma "sadece iyi zamanlarında beni arıyor diğer zamanlar oralı olmuyor" şeklinde baksaydım...

O denge hiç kurulamazdı.

Ben de ona aynı şekilde muamele edince arkadaşlığımız anlam kazandı.

Karşılıklı olarak birbirimize zor zamanlarda destek, dayanak olma noktasına geçtik.

Diğer zamanlarda da mümkün mertebe iletişim kurmaya başladık.

Çünkü ben de önceki mesajımda detaylı bahsettiğim gibi iyi kötü her anında yanında olmam arkadaşlarımın...

Her şeyi yapacağım insan farklıdır, hepsini birlikte yapacağım insan sevgilim ya da ailemden biridir.

Salt menfaatçi değillerse çevrenizdekiler de olaya böyle bakıyor olabilirler dedim.

Ama sonrasında ekledim, bunun için kaliteli bir çevre lazım, sizde de o yokmuş zaten.

Doğal olarak aynı pencereden bakmadığınız insanların arasında kendinizi kötü hissetmeniz çok doğal.

Bu durumda onlarla asgari oranda iletişim kuracak şartlarınızın olgunlaşıp hayatınızın düzene girmesini bekleyeceksiniz, başka çare yok.

teşekkürler :)

İmtihan..

Sizde söyle düsünün siz ''is yerinde istediğim pozisyon baskasına verildi üzgünüm'' diyorsunuz baskaları calısacak is yeri bile bulamıyor.Sizin isiniz var sadece istediğiniz pozisyonu alamıyorsunuz.Onlar olsa der ki ''Bir isim olsa da istediğim pozisyon olmasada olur'' belki.Peki siz neden sükretmiyorsunuz?Bahsettiğiniz insanlardan biride sizsiniz demek ki

Elindekinin kıymetini bilememe cogu insanda var.Suan tokuz oturuyoruz cok sükür ama asla ac insanları tam anlamıyla anlamayacagız veya onlar kadar göremeyeceğiz bu sansımızı.Onlar elinde olmadıgı icin özledigi icin böyle bir sansın varlığının farkındalar.Örnek verdim sadece en belirgin olanından.
Birde söyle düsünün sizin istediğiniz pozisyon sizin istediğinizdir baskasının değil.Herkesin zevki isteği hayali bakıs acısı baskadır.Evet üzülmeniz gayet normal haklısınız da.Ama bu pozisyon onun icin bu kadar değerli olmayabilir bu da en az sizin üzülmeniz kadar normal.
Kadın anne olmak istemiyordur olabilir herkes anne olmak isteyecek diye bir sey yok.Tek hatası milleti dinleyip bir bebeğe yazık etmek.Cünkü belkide cocuga hic sevgi veremeyecek.Bunu milletin çenesinden çok düsünmeliydi.Ama eminim bebeği olduğunda bunu unutacaktır onu cok sevecektir.Bosverin baskalarını.Halinize sükredin sadece.Herkes siz değil sizin istediğiniz seyleri baskaları istemiyor olabilir.Siz kimse değilsiniz kimsede siz değil.

2. soruda nasıl hareket ederim ona cıkarcı oldugunu söylerim bir daha da muhattap olmam bu kadar basit.

3. soruya tek cevabım sorunlarınızı kendi kendinize çözmeyi basınıza gelme sebeplerinin sadece kendiniz olduğunu çözümünüde sadece kendiniz getirmek zorunda olduğunuzu unutmayın.Bir ese bir sevgiliye ihtiyacınız olmasın veya baska herhangi birine.O zaman özgüven sahibi olursunuz bu daha önemli

Umarım yakın zamanda bir aile kurarsınız karsınıza iyi biri cıkar
Sevgiler

Son düzenleme:

teşekkürler zaman ayırıp yazdığınız ve değerlendirdiğiniz için.

elbette mevcut durumumun pek çoğu için keşke denilecek bir duru olduğunun farkındayım. ifadeleri kullanırken mi yanlış kullandım bilmiyorum. ilerleyen mesajlarda anlattım durumu ancak tekrarlayayım tekrar.
benim sorum içinde bulunduğum bu ruh halinin, sanki öyleymiş gibi gelmesinin başka insanlar tarafından da yaşanıp yaşanmadığı. açık bir şekilde size de öyle geliyor mu diye sormuşum zaten.
yazdıklarıma da örneğin demişim mesela şöyle oldu bu şekilde hisseder miydiniz? diye görüş almaya çalıştım hepsi bu.

ikinci durum için ben de onlarla muhatap olmam şeklindeki bir durum belki üniversite ortamında, sosyal arkadaşlıklarda söz konusu olabilir ancak nu insanlar benim işyerindeki insanlar ve anne babamdan çok onları görüyorum. bu durumda insanın kendini izole etmesi çok da kolay değil ve ara mesajlarda da bahsettiğim gibi kendimi çekince ciddi bir "hıh" olayı yaşıyorum.

üçüncü durum için de yine ifade edememişim. evlenmek, niye evlenmedim, ne zaman evleneceğim gibi bir ifade yok. adam yerine konulmak ve kendi bildiğimce yaşamak için illa evlenmek mi gerekiyor şeklinde bir isyan belirtmiştim.

teşekkürler tekrar.

Yani bende diyorum ki evet elindekinin kıymetini bilememe çoğu insanda var

Onlara soguk davranın bir süre sonra ihtiyaçları olduğunda sormaya bile çekinirler

Üçüncü için sakın öyle düşünmeyin bir eşe ihtiyacınız yok

Yazılar ve yorumlar çok uzun okuyamadım hepsini kusura bakmayın..

bence bu kadar takmayın kafanıza,işiniz var sağlığınız yerinde,sevdiğiniz insanlar var....

eee daha ne????? gerisi de olur ki zaten,kimin hayatı mükemmel ki..

bence sizin hayatınızda bir Aşk eksik o gelse bu sorunların hiç biri kalmaz,inş o da olur.

Son düzenleme:
Bu arada hepimizin kurduğu hayalleri yaşayan birileri var zaten çevremizde veya değil,onların da başka hayalleri var.
Kimbilir sizin hayatınızda başkasının hayalidir?

1-) arkadaşım inan senin istediğini bir çok kişi istiyor ve diğer insanlara karşı nedense hep " istemem yan cebime koy " havasındalar. ben karşıdakini sinir etme gayreti içinde olduklarını düşünüyorum.

2-) başıma gelir iyi niyetimden. çok mustaribim bu konudan. etrafımdaki bir kaç arkadaş dediğim şahıslardan baya şikayetçiyim. ben çözüm olarak görüşmemeyi ve mesafeyi seçtim. insanın evet arkadaşa ihtiyacı var ama nedense lisede ve üniversitede kurduğum arkadaşlıklarım artık yok, uzak illerdeler. bir kaç kişiyle görüşüyorum,
en yakın arkadaşım : canım eşim, kimseye güvenemiyorum

3-) yaşını bilmiyorum arkadaşım ama 30 üstüyse toplumumuz malesef aşırı hoşgörüsüz bu konuda. isteyen evlenir, isteyen bekar kalır bana göre. ne kadar acımasız olduğunu düşünebiliyorum etrafındakilerin. o çok medeni görünen insanlar bile yeri geldiğinde canını yakmaya bayılır. evlilik güzel bir şey ama dengini bulamadıysan neden saçma bir evlilik yapasın. zamanı gelince oda olur. acele teme ve takmamaya çalış. erken evlenen her çift mutlu mu yada evliliği her kes sonuna kadar götürüyor mu ? geç olsun güç olmasın. evlenince de çocuk diye seni rahatsız edecekler inan ki. hep yüzüne vuran birileri çıkacak.
sonuç , toplum olarak bizim katetmemiz gereken çoooookkk yol var. başkalarının hayatına müdahale etmemeyi, hoş görülü olmayı ve haset etmemeyi öğrenirsek ancak mutlu oluruz. yoksa böyle birbirini sevmeyen, insanlarla görüşmek istemeyen kişilere döneceğiz haklı olarak. kimse senden kıymetli değil, üzme canını :)

1-evet gelıyor bazıları haketmedıklerı hayatları yaşıyor yada hakediyorlar bılmıyorum ama on numara 5 yıldız hayatı olan arkadaslarım var ama kımse kımsenın yarınını bılemez ne oldum degıl ne olucam dıyceksın
2-oyle arkadaslarımı hayatımdan s...tir edıyorum gerek yok ıyı gununde yanında ıstemeyenın kotu gununde yanında olmam
3-evet savruluyorum muhendısım işim yok cok uzun zamandır hayatımda dogru duzgun kımse yok evlılık yok bı b.k yok depresyonun dıbıne vuryorum su sıralar ama genede ayaga kalkmaya calısıyorum en azından bir işin var maddi olarak kımseye baglı degılsın mutsuz olma demıyorum sana ama kendı elınden kendın tut ve toparlan bunları sana şu ara toparlanmaya calısan bırı olarak yazıyorum yanı uzaktan ahkam kesmıyorum

Bu arada hepimizin kurduğu hayalleri yaşayan birileri var zaten çevremizde veya değil,onların da başka hayalleri var.
Kimbilir sizin hayatınızda başkasının hayalidir?

daha önce de olaya bakış tarzımı yazdım diğer mesajlarımdak kopyalayayım açıklayıcı olsun.

dikkat ettiyseniz o şöyle neden ben böyleyim diye bir kıyasa girmedim ve asla onlar onu haketmediler benim hakkımdı, onlar o duruma layık değil demedim ve dahi kimsenin hayatını takip halinde değilim. O verilenler sanki benim hayallerimi bir başkası yaşıyor gibi hissiyatımın örneklendirilmesi çabasıydı.
ben zaten şu an kendi hayatımın beni mutlu etmediğinden söz ediyorum. olayların görünen hallerinden ve bendeki hissiyatından bahsediyorum.
elbette benim hayatıma da özenenler vardır ancak ben koşullarımdan memnun değilim.
bu ayşe'nin var benim de olsun, fatma'nın oldu benim niye olmuyor isyanı değil.
ilerleyen mesajlarda konuyu detaylandırmıştık zaten hanımlarla gözünüzden kaçtı sanırım.
çok teşekkürler yorumunuz için.

hepinize ayrı ayrı teşekkürler üşenmeyip fikirlerinizi paylaşıyorsunuz.

ben artık durumumu iyi niyet olarak değil bildiğiniz enaylik olarak adlandırıyorum. çünkü kişilerin zehri benimle içip balı başkasıyla yemelerinin ve benim buna sessiz kalışımın başka açıklaması olamaz.

evliliği çok da takmıyorum kafama esasında ancak, çevremden duyduğum bir öneriyi paylaşayım. bana aynen şu şekilde bir cümle kuruldu. "seni bu saatten sonra düzgün birinin alması (evlenmek anlamında) zaten mümkün değil, artık kel-kör-topal önüne ne gelirse kabul etmek zorundasın. en kötü koca evi baba evinden iyidir"

gerçekten üzülüyorum bekar olduğum için adam yerine konulmayışıma ve elbette senin bir düzenin yok sen bize uyacaksın beklentisine.

işte yıllardır ne olacağım diye bekliyorum bekliyorum ve bekliyorum. sanırım olup olacağı bu.
arkadaş kısmına değinmiştim iş ortamından olduğu için çoğusu günün en fazla zamanını onlarla geçiriyorum ve öyle ha deyince hayattan çıkarıp bir daha görmemek mümkün olmuyor. minimum muhataplık olayına girince de "sen çok değiştin, sana bir haller oldu" diye surat asıyorlar koyduğum mesafeyi de döküyorlar burnumdan.

isşzilik ne demektir bilirim tam 9 sene iş kapısında bekledim. sonunda olmayacak bir yerden oldu. dilerim sizin için de aynısı olur.
insanın kendi parasını kazanması elbette harika bir şey asla şükretmediğimi düşünmeyin. ancak mevcut çalışma koşulları (mesleğim dışında çalıştırılmam, mobbing ve dahası) o kadar motivasyon düşürücü o kadar yıpratıcı şeyler ki inşallah bir işiniz olduğunda anlayacaksınız ne demek istediğimi.
allah bir rızk kapısı açsın size de inşallah, sıkıntılarınızdan kurtulun en kısa sürede.

Hayat senin hayatın. Artık kendi kararlarını verip uygulayacak yaştasın. Lütfen silkelen ve gerçekleştirmek istediğin şeyleri kimseyi dinlemeden gerçekleştir.

1. Evet benim hayallerimi başkalarının yaşadığı oluyor. Ama bu beni rahatsız etmiyor Allah daha mutlu etsin, banada nasip etsin deyip geçiyorum.
2. Çıkarları için benimle görüşmek isteyen insanlar oluyor ve ben bunu farkettigim dakika muhabbetimi kökten bitiriyorum eğer benim bir sıkıntım varsa kimseden medet ummuyorum, ailem dahil kimseden beklenti içinde olmadığım için geri de çevrilmiyorum. Ayrıca kimse durup dururken pat pat lafları sizi kırarak suratınıza saydiramaz, sen izin vermissin buna. Sizi kırabilecek arkadaşlara taviz vermek neden? Ana değil baba değil görüşmezsin olur biter.
3. Adam yerine koyulmak bekar oluşunuzla değil duruşunuzla ilgilidir. Kaldı ki Türkiye de yaşıyoruz ortalama kültür seviyesindeki bir aileye sahip her bayan evlenene kadar aileden evlendikten sonra da kocadan onay alarak hareket etmeye mahkum oluyor ne yazikki. Bu sadece sizin başınıza gelmiyor yani. Ha sürekli sen sus anlamazsın gibi bir tavır varsa ortada o zaman durum can sıkıcı tabii

Başkasının olana göz süzüp iç cekmek yerine en azindan sağlığına sihhatine elindekilere sukretmeyi öğrenmek galiba mutlu olmanın sırrı. Diğer hayatlar şahsen beni ilgilendirmiyor elimdeki hayatta ozenilecek bir hayat değil vasat seyrediyor ama şikayetçi miyim hayır. Söylediklerin herkesin başına geliyor da dert etmiyor herkes senin kadar bence. Öğrenilmiş çaresizlik belki benim ki ama keyfim yerinde mi yerinde

1. Sorum: Sizlere de hep hayalini kurduğunu şeyleri başka birileri hem de sahip olduğu şeye kıymet bile vermeden yaşıyor gibi geliyor mu?
- Geliyor tabi ki ama imtihan dünyası kimine az kimine çok...
2. Sorum: Hiç çevrenizdekilerin çıkarları için yanınızda kaldığını ve size zerre tolerans göstermediklerini fark ediyor musunuz?
- Öyle insanlar çok ama ben iletişimimi sürdürmem,katlanamam öyle şeylere.

3. Sorum: Sanki size ait bir hayatınız yokmuş ve yaprak gibi sağa sola savruluyorsunuz gibi bir düşünceye kapıldığınız olur mu?
- Bu da oluyor... Ayakta tutanda dua oluyor.

Sanırım biraz kendi kendinizi sorgulamışsınız.Her insanın yapması gereken şeydir bu aslında ama birçoğumuz yapmaz arada ben de kendimle konuşurum. Sabır sadece ne diyelim...

canım ben seni çok iyi anlıyorum, lütfen takma, ne yazık ki insanlar masum değil. o sözleri sarf eden insanların gün gelip yuvaları yıkılmayacağı ne malum. tamam her kes mutlu olsun ama ben de çok nefret doluyum bu tür insanlara karşı. etrafımda 30 üstünde insanlar var, doktora yapan, akademisyen, çok hoş insanlar, şimdi böyle insanlar neden kendi gibi birini bulmasın. insanlar kariyer yapıyor ve kendi gibi birini eninde sonunda buluyor. kör topal olmaz merak etme sen, dengini bulamamış kaliteli bir insan olur evleneceğin kişi hiç takma.

Ben de yazılarınız ve yorumlar çok uzun okuyamadım diye yorum yazmıştım o da sizin gözünüzden kaçtı sanırım. hayat küçük ayrıntıları takmak için kısa ,istekleriniz için mücadele etmeye devam edin.

Senin hayallerini baskası yasasın günü gelince sen de yasarsın karşılaştırma mutsuz yapar..
aile engeline gelince ailene güvenin tamsa dinle yok değilse kendini düşün..
ben hiç kimseye bakmam benim hayatım benim intihanlarım..

Ben sizi hatirliyorum yanılmıyorsam. Teyzeniz akrabalariniz babaniz birçok haksiz saçma sapan sözlerde bulunmuslardi size karsi. Meselâ teyzenizin ersiz gelin sözü akrabalarinizin yeni aldiginiz arabaya laf etmesi gibi. Yanilmiyorum degil mi??
Insanlar arası iletişim ozellikle kendini saydirma ezdirmeme gibi konularda psikolojik terapi size onerilmis siz de baslamistiniz.
benim en cok merak ettigim konu ne oldu terapi surecinize??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…