Kurduğunuz hayali bir başkası yaşarsa?

kadere iman konusunda sıkıntı yok. belki tevekkül kısmında başarısız olabilirim ama asla onlar yaşıyor ben niye yaşamıyorum, benim hakkımdı düşüncesinde değilim.
yazdıklarım hissiyatımı açıklamak için verilmiş misaller.
şükrüm var ama gücüm yok.

sanırım yeni hayal kurardım
hep bir alternatifi vardır hep
çözümsüz olan tek hastalık , ölüm...

sevimli bir yaklaşım.
bazı hayaller değiştirilemiyor ne yazık ki.
örneğin, çok kötü bir aileye sahipsiniz ama hep daha sevecen bir ailenin hayalini kuruyorsunuz ve yine misalen babanız her gün alkol alıp sizi ve kardeşlerinizi dövüyor.
bu hayali neyle değiştireceksiniz?

evliliği çok da takmıyorum kafama esasında ancak, çevremden duyduğum bir öneriyi paylaşayım. bana aynen şu şekilde bir cümle kuruldu. "seni bu saatten sonra düzgün birinin alması (evlenmek anlamında) zaten mümkün değil, artık kel-kör-topal önüne ne gelirse kabul etmek zorundasın. en kötü koca evi baba evinden iyidir"

ay bu ne demek yaaa
lütfen dua et arkadaşım lütfen...ben de anlatırdım şöyle birini böyle birini istiyorum diye bu zamanda böyle bulamazsın dediler ama karşımda ..
her şey dua ile...
Ve ne zaman pes etsem tamam ya desem artık daha fazlasını yapamayacağım sürüklenmeyi de aynı senin dediğin gibi kabul edecek o duruma razı olacak bıkkınlığa gelsem dualar tutuyor elimden hissediyorum..Tek diyebileceğim bu tam da gönlüne göre bir eş nasip etsin Allah dilerim...Çok mutlu olmanızı çok isterim açıkçası..

BDV'deki konular ne yazık ki beni hem evlilikten hem erkeklerden soğutuyor.
bu korkular yüzünden gaza gelemiyorum zaten böyle iyi bir yanı var.
allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın.

bu sadece duyduklarımdan bir cümle. daha neler neler var ama düşündükçe ya da yazdıkça üzülüyorum bunları.
eski konularımdan birinde dillendirmişimdir mutlaka.
amin inşallah dediğiniz gibi olur, dualarınızın misliyle size dönmesini dilerim ben de.
çok teşekkür ederim.

Yorumlari okuyamadim ama soyle anlatiyim..bi arkadasimla 9yasindan beri yememiz icmemiz ayri gitmeden birlikte buyuduk.herseyimizi anlatir,bilirdik birbirimizin herseyi halada devam ediyor bu..benim kucukken hayalimde bi sanatci vardi halda cok begenirim hep onun gibi bi es isterdim,erkek cocugum olsun gibi bi suru sey vardi...ve bu benim hayallerimin hepsini arkadasim yasiyir su anda..eai bile benim begendigim sanatciyi andiriyir..ama bu kiskanclik degil kader bize bunu yazmis..ama dediginiz gibi durumlar bendede cok oluyor..biseyi cok isterim bi baskasina ona istemede sahip olur ve kiymetini bilmez...iste o noktada neden ben degilim sorulari oluyor haliyle..ama takdiri ilahi var elbet bi bildigi diyip susuyirum..hakkimizda hayirlisi..insallah hayat arkadasinizi bulursunuz yalnizlik cok zor bende 31 oldum bekarim cok iyi bilirim...

bazı arkadaşlar ne kadar acımasız yorum yapıyor kıskançlık olmadığını ben çok iyi anlıyorum. imrenmek, gıpta etmek çok kötü bir şey değil. sonuçta belli yaşa gelmiş ve evlenmemiş bir bayanın, evlenip, anne olmak istemesi, böyle hoşgörüsüz bir toplumda gayet normal. başkalarına bakıp keşke bende de olsa demesi kıskanç olduğunu göstermez. eminim her kesin 10-15 çift ayakkabı çanta vs. vardır. o zaman sizlerde bu arkadaşa dediğiniz gibi, "bunlara sahip olmayan insanlara bakıp aman ne gerek var; sonuçta benden daha düşük insanlar var almayayım" deyiniz. basit bir şık çanta, ayakkabıya bile özenip alıp mutlu oluyorsunuz yada çok beğendim keşke bende de olsa demiyor musunuz ? çok basit bir şey ama bunu yapan kadın da mı kıskanç şimdi ?

iş yeri arkadaşlığı farklıdır. seçme şansınız yoktur. bu arkadaş, iş yeri arkadaşlarından bahsetmiş. bu konuda bile hemen suçlamışsınız. demek arkadaşını düzgün seçmedin bu da senin kusurun diye. pes pes pes. ben de arkadaş konusunda çok şikayetçiyim. kendi seçtiğim 10 yıllık arkadaşımın bile iş ve evlilik konusunda bana ne kadar kin beslediğini anlatamam. insanlar masum değil ve 10 yıllık arkadaşımı sildim. keşke böyle olmasaydı.

Hersey nasip kismet allah büyük. Herseyden vazgectigin anda gönderir mutlulugu. Sizi anliyorum siz emin oldugunuz bir hayat istiyorsunuz ama bekarsiniz diye kendinizi bosta hissediyorsunuz. Onun bunun lafina degil kendine isteklerinize deger verin. Ve öyle cikarci insanlara vasin tekmeyi benim hayatimdada var öyle isi düsünce arayan ee ama isi düsünce arayani keyfim isteyince yazarim

Allah herkesi yuvasında, işinde, evinde huzurlu mutlu etsin asla gözüm yok kaderimle de savaşmıyorum nasibim bu.
sadece dertleşmek sanki öyleymiş gibi geliyor demek istemiştim açıkçası.
yalnızlık zor
evlenmek ürkütücü
umarım cesaretle atlalamızı sağlayacak insanlarla karşılaşırız

beni anladığınız için yürekten teşekkür ediyorum.
yaşamayan bilemiyor maalesef yorumu o şekilde yapan hanımlar da kendi hayatlarından yola çıkarak yorum yapıyorlae ve sonuç bu oluyor.

açıklamaya çalıştım. bunun kıskançlık olmadığını aslında ruh halimin bu şekilde oluşunu sorgulamamı ve sizde de var mı böyle şeyler diye fikir alışverişi yapmaya çalıştığımı söyeldim anlatabilmişimdir umarım.

bahsettiğiniz gibi sosyal bir ortamdaki bir arkadaşım olsa görüşmeyi keserim, telefonlarına bakmam, mesajlarına cevap vermem ya da en kötü ihtimal "hanım hanımmm kendine başka bir enayi bul" derim.
ancak burası işyeri ve ben anne babamdan çok bu insanları görüyorum gün içinde ve buradaki bir huzursuzluk muazzam etkiliyor ve benim yürümesi gereken sorumlu olduğum işler var bu insanlar da bu işleri yürütüyor. bu insanları ben seçedim bunlar benim çevremde mecburen var olan insanlar ne yazık ki ne yazık ki.

tekrar tekrar teşekkürler anlayışınıza

son tavır doğru ama bahsettiğim gibi "iş ortamı" beni bazı şeyleri yapmaktan alıkoyuyor.
umarım bir mutluluk ya da mutluluğa bir sebep gönderir rabbim.
pek çok insan "işin var şikayete hakkın yok" düşüncesinde ama o işler öyle olmuyor.
işyerinde ki mobbing ve huzursuzluk hiçbir şeye benzemiyor
teşekkürler yorumunuz için.

Yaşamaz mıyım bunu o kadar çok yaşadım ki...
Birini seviyorum başkasıyla oluyor falan örnek çok yani.
Mesela siz atanmışsınız bunu hayal eden o kadar insan var ki, ben de dahil.

Yaşamaz mıyım bunu o kadar çok yaşadım ki...
Birini seviyorum başkasıyla oluyor falan örnek çok yani.
Mesela siz atanmışsınız bunu hayal eden o kadar insan var ki, ben de dahil.

darısı başınıza inşallah
benim kastettiğim şey biraz daha farklı ama inşallah bir rızk kapısı da size açar rabbim

yolu yöntemi gerçekten sadece kendinize odaklanmanız. boşverin kimin ne dediğini ne yaptığını. insanlar konuşup size ersiz gelin deme hadsizliğini gösteriyorlarsa, siz de onlara "pardon sana ne" deme erdeminigöstermelisiniz. arkadaşlarınızı küsüyorlarsa küssünler. hem ne demiş Bukowski az insan çok huzur. karşınızdakine bir ayna gibi davranın. size karşı iyiyse iyi olun, kötüyse de kötü olun. Sufilik günümüz toplumunda pek sökmez, anlayanı çıkmaz.

Ben ters bir insanım hep farklı şeyler hayal edip sonrasında da kendi hayalimden kendim sıkılıyorum . Ama hiç evlenmeyi ya da anne olmayı ya da memur olmayı hayal etmemiştim.

Belkide sizde başkasının hayalini yaşıyorsunuzdur şu anda Siz nasıl kendi hayallerinizi yaşadığı halde memnun olmayan insanlardan şikayetçi iseniz sizde aynısını yapıyorsunuz. O yüzden hayatın size sunduğuna kanaat edip mutlu olmaya çalışın ..Hayalde kurun ama sonuçları sizi üzmesin

Aaaa "ne acı ki" olur mu hiiiiç? Unutmayalım ki Allah sabredenlerle beraberdir.İnşallah güzel olur.

o kadar enteresan ki bu ersiz gelin mevzusu olduğunda "aşkolsun teyze o ne biçim laf" dediğim ve "nasıl konuşacağımı senden mi öğreneceğim" diye işi kavgaya bozan kişiler bunlar.
yazdıklarım birer örnekti kimsenin hayatını irdelemketn çok kendimle hasbihalimdi.

Bu arada ersiz gelin ne demek ya, ilk kez duyuyorum , gercekten igrenc bir deyis.

kendince "süsünden geçilmiyor, gelin gibi bezemişsin kendini ama koca yok" demeye getiriyor.

Ben ters bir insanım hep farklı şeyler hayal edip sonrasında da kendi hayalimden kendim sıkılıyorum . Ama hiç evlenmeyi ya da anne olmayı ya da memur olmayı hayal etmemiştim.

kendinizle eğlence çıkarıyorsunuz yani :)

bakın ben kimseden şikayet etmiyorum. sadece bana böyle hissettiriyor size de öyle geliyor mu demişim. gıcık ediyorlar beni, boğazlarını sıkasım geliyor filan demiş miyim, hayır.
derdim kanaat de değil hamdolsun halime. ben koşullarımın beni çok zorladığını ve artık dayanma gücümün kalmadığını ifade ediyorum. eğer evli ama eşinden şiddet bir gören hanıma "bu devirde koca bulmak zor, eğ başını ne güzel mis gibi nikahın var" diyemiyorsak benim mevcut koşullarımın beni yerden yere vurması için de işin var ne güzel mutlu ol işte diyemeyiz.

ben ciddi anlamda sıkıntıdayım ve inanın bu memnuniyetsizlik, daha fazlasını isteme, çevreyi kıskanma, gözü yükseklerde olma durumu değil.

Aaaa "ne acı ki" olur mu hiiiiç? Unutmayalım ki Allah sabredenlerle beraberdir.İnşallah güzel olur.

sabretmek çok çok zor onu ifade ettim. amin inşallah.

bakın ben kimseden şikayet etmiyorum. sadece bana böyle hissettiriyor size de öyle geliyor mu demişim. gıcık ediyorlar beni, boğazlarını sıkasım geliyor filan demiş miyim, hayır.
derdim kanaat de değil hamdolsun halime. ben koşullarımın beni çok zorladığını ve artık dayanma gücümün kalmadığını ifade ediyorum. eğer evli ama eşinden şiddet bir gören hanıma "bu devirde koca bulmak zor, eğ başını ne güzel mis gibi nikahın var" diyemiyorsak benim mevcut koşullarımın beni yerden yere vurması için de işin var ne güzel mutlu ol işte diyemeyiz.

ben ciddi anlamda sıkıntıdayım ve inanın bu memnuniyetsizlik, daha fazlasını isteme, çevreyi kıskanma, gözü yükseklerde olma durumu değil.

Kötü birşey dememiştim ki ama ben

Pff diyenler var ama çok da rahat diyorlar, inanarak diyorlar hem de, her gün yeniden üretiliyor aynı beylik cümleler. Ersiz gelin safsatasını yumurtlayan teyzecik gibi ama o kadını/insanı değiştiremiyoruz değiştirirsek anca kendi ruh halimizi değiştiriyoruz. Ben sizin gibi düşünmüyorum/hissetmiyorum mesela, sizin başkalarınızı kıskandığınızı falan varsaydığımdan değil, cidden umrumda değil bir başkasının ne yaptığı. He canım he, ay benden çok daha fazla mutlu ol (bana gölge etme yeter ki) demekte çok başarılıyım

Bir de vicdan suistimaline karşı çok katıyım, merhametsiz veya bencil diye suçlanmaya alışkınım, yeri geldiğinde içimden veya sesli "evet öyleyim, kusura bakma." deyip kendi bildiğimi yapıyorum, kendimden bir başkasının vara yoğa ne dediğiyle şekillenmiyor acıma duygum, ben ne hissediyorsam o çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…