Anlıyorum yazdıklarınızı benzer şeyleri yaşıyoruz ama aramızda ufak bir fark var ki bu hayatın anlamı kadere iman etmemiz gerektiği.
O diğerlerinin yaşadığı güzellikleri Allah bize vaadetmedi ki neden bende yok deme hakkımız yok zaten. Biz isteriz verip vermemek Rabbimize kalmış.
Başkalarındaki güzellikleri nimetleri gözetirken izlerken bize verilenleri kaçırıyoruz , verilmiş olanlara şükretmememiz için şeytanın bir oyunu bu. Dİğer kimselerin sahip olduklarına kafa yorarken kendi güzelliklerimizi göstermiyor bize bu sayede şeytan.
Ve şöyle muhteşem bir şey var ki mucize niteliğinde, belalar şikayet etikçe çoğalır. Nimetler ise şükrettikçe artar.. Sahip olduklarınıza şükretseniz daha daha güzellerini gönderecektir Rabbimiz.
sanırım yeni hayal kurardım
hep bir alternatifi vardır hep
çözümsüz olan tek hastalık , ölüm...
Sadece BDV deki konuları okumak yeter bu sözün ne kadar yanlış olduğunu anlamak için.Bunu düşünüp gaza gelmeyin.
30 yaşından sonra bir sürü bekar tanıdığım bayan evlendi hem de gayet düzgün uyumlu kaliteli adamlarla.
evliliği çok da takmıyorum kafama esasında ancak, çevremden duyduğum bir öneriyi paylaşayım. bana aynen şu şekilde bir cümle kuruldu. "seni bu saatten sonra düzgün birinin alması (evlenmek anlamında) zaten mümkün değil, artık kel-kör-topal önüne ne gelirse kabul etmek zorundasın. en kötü koca evi baba evinden iyidir"
ay bu ne demek yaaa
lütfen dua et arkadaşım lütfen...ben de anlatırdım şöyle birini böyle birini istiyorum diye bu zamanda böyle bulamazsın dediler ama karşımda ..
her şey dua ile...
Ve ne zaman pes etsem tamam ya desem artık daha fazlasını yapamayacağım sürüklenmeyi de aynı senin dediğin gibi kabul edecek o duruma razı olacak bıkkınlığa gelsem dualar tutuyor elimden hissediyorum..Tek diyebileceğim bu tam da gönlüne göre bir eş nasip etsin Allah dilerim...Çok mutlu olmanızı çok isterim açıkçası..
Yorumlari okuyamadim ama soyle anlatiyim..bi arkadasimla 9yasindan beri yememiz icmemiz ayri gitmeden birlikte buyuduk.herseyimizi anlatir,bilirdik birbirimizin herseyi halada devam ediyor bu..benim kucukken hayalimde bi sanatci vardi halda cok begenirim hep onun gibi bi es isterdim,erkek cocugum olsun gibi bi suru sey vardi...ve bu benim hayallerimin hepsini arkadasim yasiyir su anda..eai bile benim begendigim sanatciyi andiriyir..ama bu kiskanclik degil kader bize bunu yazmis..ama dediginiz gibi durumlar bendede cok oluyor..biseyi cok isterim bi baskasina ona istemede sahip olur ve kiymetini bilmez...iste o noktada neden ben degilim sorulari oluyor haliyle..ama takdiri ilahi var elbet bi bildigi diyip susuyirum..hakkimizda hayirlisi..insallah hayat arkadasinizi bulursunuz yalnizlik cok zor bende 31 oldum bekarim cok iyi bilirim...
bazı arkadaşlar ne kadar acımasız yorum yapıyorkıskançlık olmadığını ben çok iyi anlıyorum. imrenmek, gıpta etmek çok kötü bir şey değil. sonuçta belli yaşa gelmiş ve evlenmemiş bir bayanın, evlenip, anne olmak istemesi, böyle hoşgörüsüz bir toplumda gayet normal. başkalarına bakıp keşke bende de olsa demesi kıskanç olduğunu göstermez. eminim her kesin 10-15 çift ayakkabı çanta vs. vardır. o zaman sizlerde bu arkadaşa dediğiniz gibi, "bunlara sahip olmayan insanlara bakıp aman ne gerek var; sonuçta benden daha düşük insanlar var almayayım" deyiniz. basit bir şık çanta, ayakkabıya bile özenip alıp mutlu oluyorsunuz yada çok beğendim keşke bende de olsa demiyor musunuz ? çok basit bir şey ama bunu yapan kadın da mı kıskanç şimdi ?
iş yeri arkadaşlığı farklıdır. seçme şansınız yoktur. bu arkadaş, iş yeri arkadaşlarından bahsetmiş. bu konuda bile hemen suçlamışsınız. demek arkadaşını düzgün seçmedin bu da senin kusurun diye. pes pes pes. ben de arkadaş konusunda çok şikayetçiyim. kendi seçtiğim 10 yıllık arkadaşımın bile iş ve evlilik konusunda bana ne kadar kin beslediğini anlatamam. insanlar masum değil ve 10 yıllık arkadaşımı sildim. keşke böyle olmasaydı.
Hersey nasip kismet allah büyük. Herseyden vazgectigin anda gönderir mutlulugu. Sizi anliyorum siz emin oldugunuz bir hayat istiyorsunuz ama bekarsiniz diye kendinizi bosta hissediyorsunuz. Onun bunun lafina degil kendine isteklerinize deger verin. Ve öyle cikarci insanlara vasin tekmeyi benim hayatimdada var öyle isi düsünce arayan ee ama isi düsünce arayani keyfim isteyince yazarim
Yaşamaz mıyım bunu o kadar çok yaşadım ki...
Birini seviyorum başkasıyla oluyor falan örnek çok yani.
Mesela siz atanmışsınız bunu hayal eden o kadar insan var ki, ben de dahil.
uzun uzun anlatmışsınız teşekkür ederim elinize sağlık.
ilk kısım için daha önce de açıklamaya çalıştım amacım kıyaslamak değildi yoksa herkes kendi kaderini yaşıyor kendi nasibini yiyor tek kelime edemem bu konuda.
anlatmak istediğim şey sanki öyleymiş gibi gelişi yani bunun hissiyatı.
hep bir çaba hep bir mücadele ve sonuçsuz işlerle karşılaşma sonucu acaba ben mi mücadeleyi bırakmalıyım yanlışım ısrar edişim mi? bu bakış açısını paylaştım sizlerle.
ve evet duanın hayatımdaki yeri çok çok büyük şu an ayakta tutuyorsa o tutuyor beni ve "bu olmadıysa daha iyisi olacak demek ki" şeklindeki bakış açınızı sevdim.
2. yorumunuza istinaden şu an için dinlememeye, oralı olmamaya çalışıyorum sadece ki bu da beraberinde bana küsülmesine sebep oluyor.
3. durum için sanırım kendimi biraz yanlış ifade etmişim. yakındığım nokta evlenememek değil kişilerin, kadınları birey olarak kabul etmesi için evlilik şartını dayatması ya da araması durumu.
-filanca şey yapılacak hadi
*ben gelemem başka planlarım var
- hadi hadi ne planın var bekar kızsın sanki kocan evde ekmek mi bekliyor
ya da
- ooh iyi para vardır sende
* yok yahu borç ödüyorum ay sonu zor bela geliyor
- hadi canım bekar kızsın nereye harcıyosun ki o kadar çoluğun yok çocuğun yok. sende para vardır
veya
bir toplantıya, gezmeye, güne bakımlı gittiğim zaman etrafımdan duyduğum söz "boşa süslen dolaş ersiz gelin"
eğer tüm bunlara rağmen sen çözebilirsin diyorsanız yolunu yöntemini bilmek isterim.
Aaaa "ne acı ki" olur mu hiiiiç? Unutmayalım ki Allah sabredenlerle beraberdir.İnşallah güzel olur.teşekkürler ellerinize sağlık.
evet biraz sorgulama gibi oldu neredeyim ne yapıyorum ne oluyor şimdi ve hep böyle mi olacak düşüncelerinin bir sonucu. sabırdan başka yapacak bir şey yok ne acı ki, inşallah sonu güzel olur.
yolu yöntemi gerçekten sadece kendinize odaklanmanız. boşverin kimin ne dediğini ne yaptığını. insanlar konuşup size ersiz gelin deme hadsizliğini gösteriyorlarsa, siz de onlara "pardon sana ne" deme erdeminigöstermelisiniz. arkadaşlarınızı küsüyorlarsa küssünler. hem ne demiş Bukowski az insan çok huzur. karşınızdakine bir ayna gibi davranın. size karşı iyiyse iyi olun, kötüyse de kötü olun. Sufilik günümüz toplumunda pek sökmez, anlayanı çıkmaz.
Bu arada ersiz gelin ne demek ya, ilk kez duyuyorum , gercekten igrenc bir deyis.
Ben ters bir insanımhep farklı şeyler hayal edip sonrasında da kendi hayalimden kendim sıkılıyorum . Ama hiç evlenmeyi ya da anne olmayı ya da memur olmayı hayal etmemiştim.
Belkide sizde başkasının hayalini yaşıyorsunuzdur şu anda Siz nasıl kendi hayallerinizi yaşadığı halde memnun olmayan insanlardan şikayetçi iseniz sizde aynısını yapıyorsunuz. O yüzden hayatın size sunduğuna kanaat edip mutlu olmaya çalışın ..Hayalde kurun ama sonuçları sizi üzmesin
Aaaa "ne acı ki" olur mu hiiiiç? Unutmayalım ki Allah sabredenlerle beraberdir.İnşallah güzel olur.
eğer evli ama eşinden şiddet bir gören hanıma "bu devirde koca bulmak zor, eğ başını ne güzel mis gibi nikahın var" diyemiyorsak benim mevcut koşullarımın beni yerden yere vurması için de işin var ne güzel mutlu ol işte diyemeyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?