Kürlerle hamile kalanlar neyi nasıl yaptınız

umutsuz aslında erkek infilitesi daha kolay sperm olduğu sürece sağlıklı spermler mikroskopla seçilp yumurtaya enjekte edilebiliyor.ama benim gibi hem kadın hem erkekte sorun varsa iş daha zor.

ya bide tüp bebek ile mikroenjeksiyon yöntemi farklıymış. tüp bebekte erkekten alınan spermler kadından alınan yumurtanın yanına koyularak kendiliğinden yumurtayı döllemesi bekleniyormuş. mikroenjeksiyonda ise seçilen en sağlıklı sperm kadından alınan yumurtaya enjekte edilerek döllenme sağlanıyormuş.

çok sağol arkadaşım ilgin için..tedavi öncesi ve tedaviye geçtikten sonrada burdan sizlerle paylaşırım gelişmeleri..belki bizde tekrar tüp uygulamasına geçeriz.RABBİM bU YOLDA UĞRAŞ VEREN HERKESİN sabır,güç kuvvet versin.görüşmek üzere...

alerjik rinitim var. burunlarım akşam oldumu acayip tıkanıyor. iliadinaçıyo.ama onuda 5 günden fazla önermiyolar.bağımlılık yapıyomuş.bir arkadaşım nane yağı önerdi.buhar makinasına koy dedi.birazda burun etrafına sür dedi. ama benim aktara gitmeye fırsatım olmadı.evde acı elma yağı(adaçayı yağı ) vardı akşam onu sürdüm. ilk defa iliadinsiz uyudum.muthiş iyi geldi.

Selam arkadaşlar. Ben de 1 yıl 8 aylık evliyim, neredeyse hiç korunmadık. Yaklaşık 1 yıl önce dr.a gittim, FSH'ın çok yüksek dedi, başka bir dr.a gittim o normal dedi. Denemeye devam dedi, geçti aradan 7-8 ay daha. Sonra öğrendikki eşimin sperm değerlerinde sıkıntı var. Şimdi ilaç kullanıyor. Ek olarak ona keçiboynuzu kürü uyguluyorum 20 gündür,kendime de adetimin 7.günü soğan kürü başlayacağım. Bu arada bol bol Meryem suresi ve "Ya Bari'u, Ya Musavvir, Ya Halık" ismi şeriflerini okuyorum Rabbim'in. Dileyen herkese içlerinde de bize versin. Topik için teşekkürler Rozella, inşallah emeklerinin karşılığını alırsın, sevgiler...

Evet canım benimde ilk denemem kimyasal oldu 2. negatif oldu 3. denemeden önce dr.um genetik tanı istedi eşim ve benden... Çok şükür bişey çıkmadı. 3. denememizde ikizlerim tutmuştu ama 25 haftalıkken erken doğum oldu...

umutsuz aslında erkek infilitesi daha kolay sperm olduğu sürece sağlıklı spermler mikroskopla seçilp yumurtaya enjekte edilebiliyor.ama benim gibi hem kadın hem erkekte sorun varsa iş daha zor.

Yok canım benim dr.umda en zorunun erkek infertiilitesi olduğunu en kolayının kanalların kapalı olması olduğunu söylemişti... Erkeğin sperminde kadının rahminde bi sorun yoksa tüp bebekte kanalla işimiz olmaz en kolay vakasınız demişti ama kısmet...

Tabiki farklı ama adı tüp bebek aslında uygulanan işlem mikroenjeksiyon...O daha garanti...

evet canım genelde ikinci veya üçüncü tüpden sonra böyle bir araştırmaya gerek duyuyorlar..ilk baştan yapsalar ne var zaten bir sürü masraftan çıkıyoruz.bende bu sefer kendim istiycem araştırılmasını..ama sen şu an hiiiçç bir şey düşünme güzel şeyler düşün işallah burdan bize burdan hayırlı güzel haberlerini verirsinnn..allah tez zamanda sanada hepimizede sağlıklı hayırlı bebişer versinn....

amijn canım allah seninde gönlündekini versin

dün biarkadaşım pozitif haber aldı.smyra tüp merk. yaptırdı.2 embriyo koymuşlardı. başka bi arkadaşımın transferi oldu erol bey girmiş transferine.herkese nasip olmuyo erol beyin trasferi.

bugün son sabah iğnemi de atıldım. akşam 21.00 de çatlama iğnesi atılcam.yarında yatış işlemleri için ege üniv. ne gidicem.salı günü toplanacak inşaallah yumoşlarım

Embriyonun zarının inceltilmesi - assisited hatching (aha) kimlere ve nasıl uygulanır?

Assisted hatching (AHA): Embriyonun rahim duvarına tutunmasını kolaylaştırmak için, etrafını saran zarın inceltilmesi ya da açıklık oluşturulması işlemidir. AHA'nın uygulandığı durumlar:
• 35 yaş ve üzerindeki olgulardan elde edilen embriyolar
• Embriyoyu saran zarın kalın olduğu durumlar
• Yavaş bölünen embriyolar
• Daha önceki denemelerinde iyi kalitede embriyo transferine rağmen gebelik elde edilememiş olgular
• FSH hormonu sınırda ya da yüksek olan olgular (12 MIU /ml ve üzeri)
• Embriyo biyopsisi yapılacak embriyolar
• Dondurma - çözme sonrası elde edilmiş embriyolar.
AHA kimyasal, mekanik ya da lazer yöntemiyle yapılabilir. Bu işlemin özellikle kalın zarla çevrili ve yavaş gelişen embriyolarda, embriyo ile rahim duvarı arasındaki uyumu sağladığı ve tutunmayı arttırdığı düşünülmektedir.Merkezimizde transfer öncesi tüm embriyolara rutin olarak AHA (embriyo zarının inceltilmesi işlemi) uygulanmaktadır.

dün transferini erol hocanın yaptığı arkadaşımın embriyosunu çizdiklerni söylemiş. emriyonun çizilmesi tutunmasını kolaylaştırıyomuş.ve yukarıdaki durumlarda yapılıyomuş.

benimde perşembe yada cuma transferm var fshım yüksek ve eşimdede morfoloji sorunu olduğundan kaliteli embriyo oluşmuyo.acaba bana da yaparlarmı

Merhaba ! 31 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. 1.5 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz ve bu sürecin son 11 ayı daha zor geçti. Zira ilk 6 ay sonunda hamilelik gelişmeyince endişelenmeye başladık. Polikistikover sendromu teşhisi konuldu ve önemli olmadığı ve daha bir sabırla beklememiz gerektiği söylendi. Bir yandan düzenli takipler, iğneler , ilaçlar v.s ... Aylar geçiyor ve sonuç alamıyorduk. Son olarak HSG (RAHİM FİLMİ) çektirmemiz istendi. 4 ay kadar önce çektrim ve sol tüpüm tamamen tıkalı sağ tüpümde minimal bir geçiş olduğu söylendi. Sağ tüpteki minimal geçişin, ilaçlı suyun basınç altında verilmesinden kaynaklanabilceği yani her iki tüpümün de tıkalı olduğu söylendi. 4 aydır uykularım kaçtı. Laporoskobiye hiç yanaşmadım. Grek burdan okuduğum yazılar gerekse benzer durmda olduğunu bildiğim kişilerden aldığım tavsiyelerle... tüp bebek merkezleri araştırdık. Ankara , İstanbul ve kendi memleketimizde. Havalar soğuk olunca da nisan başına ertelemey karar verdik. O arada 4 doktora daha göründüm ve filmi gösterdim. Hepsi tüp bebek dedi . Sadece beni takip eden ilk doktorum, filmin yanıltıcı olabilceği ve sağ taraftaki minimal geçişin gebeleğe imkan verebileceğini söyledi ama ben doktoruma kızgındım ve bana zaman kaybı yaşattığını düşünüyodum...

İki hafta kadar önce ağır bir soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon geçirdim. Serum verilecekken , adetimin iki gün geciktiğini söyleyince doktor zoraki kan tahlili istedi ve raporda 3 haftalık gebe olduğum söylendi. Eşim ve ben kesinlike inamadık. Doktora tekrar sorduk :)) Hemen ertesi gün kadın doğum uzmanına görünün dediler. Ne serum ve ne de ilaç almadan evimize döndük.

Ben foruma yeni üyeyim ve son dört aydır sürekli yazıları okuyorum. Dah önce üye olmadım çünkü kendi durumumun her türlü benzerini okudum . Özellikle tüplerin tıkalı olması ile ilgili yazıları... Alternatif yöntem deneyenler ve çeşitli tüp bebek ya da laparaskobi deneyiminde bulunanlar ile ilgili. Durumu kayınvalideme anlatınca o da kendi çapında araştırmalar da bulundu ve son bir kaç aydır. sürekli bişyler denetiyordu.
Bunlar :

1)Maydonoz ve ısrgan otunu sütte kaynatıp buharına oturmak ( ki bu yöntemi burda da okuduğum için denemekte tereddüt etmedim ve adet bitiminden hemen sonra geceleri 6-7 kez denedim)

2) hergün ısırgan çayı ( bir bardak kadar ve taze demlenerek)

3) Ara ara ısrgan tohumunu bal ile karıştırıp yedim

4) İstanbul'dan bir aktardan temin edilen ve K8 adında bitkisel aramotik suyun içine yine ordan alınan bal karışımı.(polen,bal,arısütü,ginseng karışımı bişey)

Bu yazdıklarım ne kadar derman olmuştur bilmiyorum ama çaresizliğimi düşününce bir yerde aktarma gereği duydum ve bunları yazmak için üye oldum. Rabbime şükürler olsun ve size deşifa olması dileğiyle ....

allah tamamına erdirsin hayırla sağlıkla al kucağına işallah.. negüzel supriz olarak glemiş bebişin darısı bize işallah...neyapalım elimizden gelen herşeyi yapıyoruz ...sadece tüplermi tıkalıydı bende duydum tüpleri tıkalı olanları bu maydonoz buharı açıyormuş..allah hepimizin yardımcısı olsun tez zamanda versin işalah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…