Bende kendimi şöyle tanıtıyım o zaman..27 yaşındayım geçen sene 2011 ağustos ayında laparoskopi oldumm.Sıvı birikimi yüzünden sol tüpüm alındıı.Sağ tüpümde tıkanık çıktı..Adet olamadımmm fshh tavan yapmışş..İlaçla adetimde 39 çıktı ilk..Sonraki ay ilaç içmedim zamanında adetim geldi tüpe başladımm.Ama sadece 4 folikül vardı ve onlarda famera+ gonal-f ile bir gıdım büyümediler tedavi iptal oldu..Amh bakıldı..O da düşük çıktı maaleseff..0,2 amh değerimm..
Sonra kürlere başladımm..İlk kür soğan kürü 15 gün,sonra 15 gün sabah akşam aslanpençesi kürü,sonra tekrardan 15 gün soğan kürü,ardından 15 gün günde bir bardak civanperçemi ve son olarakda şu anda incir kürünü uyguluyorumm.Bunları bana Saraçoğlu önerdi ve ondan aldım süzen poşet halinde çayları falan..Ocak adetimde folikül vardı ama fsh 57 idi..Bu ayda kendiliğimden adet göremedim ve ilaca başladım..Cyclo içiyorum mart adetiyle fsh düşmüş ise tüpe başlıcam inş..Meryem suresi kenzülarş vb. okuyorumm Rabbim kabul edersee...Tıptan ümidim yok ama Rabbimden asla ümidimi kesmedimm..
canım bende tüberküloz peritonit geçirdim ve sağ tüpüm tıkalıydı.4.tüp bebek denemem negatif.5. başlamadn önce dr um iki tüpümüde aldırmam gerektiğini söledi.ben sağ tarafım tıkalı olduğu için aldırmayı kabul ettim ama sol tüpümü aldırmadım.laparoskopi ameliyatından 3 ay sonra 5. tüp bebeğe başlıyacaktık.fakat dr.um ultrasonda sağ yumurtalığımda kist olduğunu,sol tüpümünde ultrasonda görülmemesi gerekirken kalınlaştığını ve görüldüğünü söledi.şimdi benim tekrar ameliyat olup sol tüpümü aldırmama gerekiyo.çok moralim bozuk.yumurta rezervimde az.allah hepimizin yardımcısı olsun...
kızlar bilginiz varmı 3.cü negatif tüp bebek denemelerinden sonra pıhtılaşma sorunu olup olmadığına bakmak için test istiyomuş drlar.ben hastanede biriyle karşılaştım tüp 2. de tutmuş dün aldılar haberi çok sevindiler.ama coraspirin ve yine göbekten iğneye devam demiş dr.tekrarlayan düşüklerde sebep pıhtılaşma oluyomuş.yine yanımda oturan bi kadında aynı olmuş.
umutsuz aslında erkek infilitesi daha kolay sperm olduğu sürece sağlıklı spermler mikroskopla seçilp yumurtaya enjekte edilebiliyor.ama benim gibi hem kadın hem erkekte sorun varsa iş daha zor.
ya bide tüp bebek ile mikroenjeksiyon yöntemi farklıymış. tüp bebekte erkekten alınan spermler kadından alınan yumurtanın yanına koyularak kendiliğinden yumurtayı döllemesi bekleniyormuş. mikroenjeksiyonda ise seçilen en sağlıklı sperm kadından alınan yumurtaya enjekte edilerek döllenme sağlanıyormuş.
kızlar bilginiz varmı 3.cü negatif tüp bebek denemelerinden sonra pıhtılaşma sorunu olup olmadığına bakmak için test istiyomuş drlar.ben hastanede biriyle karşılaştım tüp 2. de tutmuş dün aldılar haberi çok sevindiler.ama coraspirin ve yine göbekten iğneye devam demiş dr.tekrarlayan düşüklerde sebep pıhtılaşma oluyomuş.yine yanımda oturan bi kadında aynı olmuş.
Selam arkadaşlar. Ben de 1 yıl 8 aylık evliyim, neredeyse hiç korunmadık. Yaklaşık 1 yıl önce dr.a gittim, FSH'ın çok yüksek dedi, başka bir dr.a gittim o normal dedi. Denemeye devam dedi, geçti aradan 7-8 ay daha. Sonra öğrendikki eşimin sperm değerlerinde sıkıntı var. Şimdi ilaç kullanıyor. Ek olarak ona keçiboynuzu kürü uyguluyorum 20 gündür,kendime de adetimin 7.günü soğan kürü başlayacağım. Bu arada bol bol Meryem suresi ve "Ya Bari'u, Ya Musavvir, Ya Halık" ismi şeriflerini okuyorum Rabbim'in. Dileyen herkese içlerinde de bize versin. Topik için teşekkürler Rozella, inşallah emeklerinin karşılığını alırsın, sevgiler...
bugün son sabah iğnemi de atıldım. akşam 21.00 de çatlama iğnesi atılcam.yarında yatış işlemleri için ege üniv. ne gidicem.salı günü toplanacak inşaallah yumoşlarım
allah tamamına erdirsin hayırla sağlıkla al kucağına işallah.. negüzel supriz olarak glemiş bebişin darısı bize işallah...neyapalım elimizden gelen herşeyi yapıyoruz ...sadece tüplermi tıkalıydı bende duydum tüpleri tıkalı olanları bu maydonoz buharı açıyormuş..allah hepimizin yardımcısı olsun tez zamanda versin işalah..Merhaba ! 31 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim. 1.5 yıldır bebek sahibi olmak istiyoruz ve bu sürecin son 11 ayı daha zor geçti. Zira ilk 6 ay sonunda hamilelik gelişmeyince endişelenmeye başladık. Polikistikover sendromu teşhisi konuldu ve önemli olmadığı ve daha bir sabırla beklememiz gerektiği söylendi. Bir yandan düzenli takipler, iğneler , ilaçlar v.s ... Aylar geçiyor ve sonuç alamıyorduk. Son olarak HSG (RAHİM FİLMİ) çektirmemiz istendi. 4 ay kadar önce çektrim ve sol tüpüm tamamen tıkalı sağ tüpümde minimal bir geçiş olduğu söylendi. Sağ tüpteki minimal geçişin, ilaçlı suyun basınç altında verilmesinden kaynaklanabilceği yani her iki tüpümün de tıkalı olduğu söylendi. 4 aydır uykularım kaçtı. Laporoskobiye hiç yanaşmadım. Grek burdan okuduğum yazılar gerekse benzer durmda olduğunu bildiğim kişilerden aldığım tavsiyelerle... tüp bebek merkezleri araştırdık. Ankara , İstanbul ve kendi memleketimizde. Havalar soğuk olunca da nisan başına ertelemey karar verdik. O arada 4 doktora daha göründüm ve filmi gösterdim. Hepsi tüp bebek dedi . Sadece beni takip eden ilk doktorum, filmin yanıltıcı olabilceği ve sağ taraftaki minimal geçişin gebeleğe imkan verebileceğini söyledi ama ben doktoruma kızgındım ve bana zaman kaybı yaşattığını düşünüyodum...
İki hafta kadar önce ağır bir soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon geçirdim. Serum verilecekken , adetimin iki gün geciktiğini söyleyince doktor zoraki kan tahlili istedi ve raporda 3 haftalık gebe olduğum söylendi. Eşim ve ben kesinlike inamadık. Doktora tekrar sorduk :)) Hemen ertesi gün kadın doğum uzmanına görünün dediler. Ne serum ve ne de ilaç almadan evimize döndük.
Ben foruma yeni üyeyim ve son dört aydır sürekli yazıları okuyorum. Dah önce üye olmadım çünkü kendi durumumun her türlü benzerini okudum . Özellikle tüplerin tıkalı olması ile ilgili yazıları... Alternatif yöntem deneyenler ve çeşitli tüp bebek ya da laparaskobi deneyiminde bulunanlar ile ilgili. Durumu kayınvalideme anlatınca o da kendi çapında araştırmalar da bulundu ve son bir kaç aydır. sürekli bişyler denetiyordu.
Bunlar :
1)Maydonoz ve ısrgan otunu sütte kaynatıp buharına oturmak ( ki bu yöntemi burda da okuduğum için denemekte tereddüt etmedim ve adet bitiminden hemen sonra geceleri 6-7 kez denedim)
2) hergün ısırgan çayı ( bir bardak kadar ve taze demlenerek)
3) Ara ara ısrgan tohumunu bal ile karıştırıp yedim
4) İstanbul'dan bir aktardan temin edilen ve K8 adında bitkisel aramotik suyun içine yine ordan alınan bal karışımı.(polen,bal,arısütü,ginseng karışımı bişey)
Bu yazdıklarım ne kadar derman olmuştur bilmiyorum ama çaresizliğimi düşününce bir yerde aktarma gereği duydum ve bunları yazmak için üye oldum. Rabbime şükürler olsun ve size deşifa olması dileğiyle ....
embriyosu çizilen arkadaşımın da benim gibi 2. ci denemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?