- 1 Mart 2014
- 699
- 1.471
- 313
Yanlış yaparsınBoşver abla . Benim Survivor kaldığı yerden devam. Gitmicem kursa zaten. Sildim kaydı çektim başvuruyu geri. Kontenjan kalmamış dicem bizimkilere
Sertifika ile masa başı iş bulman çok çok zor ben sahsen muhasebe mezunuyum ben bile cok zor buldum, 4 yil markette calistim mudur yardimcisi oldum 3 yilda oyle calistim 7 yil markey tecrubesiyle masa basi is bulamadim 2 yil issiz kaldim markette istemiyordum yorulmustum. tecrube ariyorlar sertifikaya falan bakan yok maalesef. Markette calisabilirsin kendini gosterir yukselirsin, danişman olarak calisabilirsin, emlak ofislerinde calisabilirsin (guvenilir olanlarinda iyi arastir) sertifika ile ancak dikiş nakış ogrenip atolyelerde konfeksiyon veya tekstil firmalarında calisabilirsin.Belediyenin kursları olan muhasebe kursuna yazıldım. Dört ay sürüyormuş, sertifika alınca iş hayatında bu belgelerin hiç önemi yok deniyor öyle mi ? Bi meslek edinmeye çalışıyorum ama yaşadığım şehir de kadınların yüzüne bile bakmıyorlar. Açıktan üniversiteye de yazılmak istiyorum. Henüz yaşım 26 o yüzden özel sektör de çalışsam yaşım geçmiş diye beni işe almıcaklar. Muhasebe de iş bulabilir miyim bilmiyorum, geleceğe dair planım yok sadece mesleğim olsun o kadar.
Gittim kaydımı yaptırdım. Bide zabıt katipliği var, klavye sınavıyla ve mülakat var tabi KPSS den en az 70 almak kaydıyla , ona da mı gitsem diyorum bi yandan bilemedim. Çok fazla olumsuz yorum yapan oldu ama marketler de dönen mobbingleri görseniz şaşırırsınız arkadaşım anlatıyor. Kasa arkası ürün satamıyor diye nerdeyse anasına sövecekler. Ben marketi hiçbir zaman düşünmedim. Para sorumluluğu daha zor. Düzgün iş istiyorum başka birşey değil. Tabi emek olmadan olmuyor. Hemen yüksek maaşlı bir iş, yönetici, rahat bi iş hiçbir yerde yok zaten. Beni alıpta muhasebe müdürü yapcak değiller.Yanlış yaparsın
Ön muhasebe orta ölçekli şirketlerde önemli bir iştir ve ön muhasebeciler asla işsiz kalmazlar. Meslek sahibi olmak, çalışmak deyince herkes ultra maaşlı kariyer açısından bakıyor olaya oysa ara elemanlar da çalışma hayatında çok çok önemlidir. Özel sektörde özellikle sanayi sitesi gibi yerlerdeki orta ve küçük ölçekli bir sürü yerde iş bulabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla belediyeler de kursiyerlerine iş imkanı konusunda yardımcı oluyor. İlaveten ön muhasebede çalışmak üzere girdiğin bir şirkette tutunursan zamanla farklı pozisyonlarda da çalışabilirsin. Son çalıştığım yerde işten ayrılmadan yerime bir personel alıştırdım bir ay kadar, özel bir muhasebe kursundan sertifikası vardı, iki çocuklu 40 lı yaşlarında bir kadındı, işi öğrettim ben emekli oldum. Şimdi o kadın 3 yılda ofisin bütün trafiğinin sorumluluğunu aldı, maaşı arttı, çalışma şartları daha iyileşti, şirkete uyum sağladı. 40 yaşından sonra iş hayatına giren lise mezunu bir kadın olarak şu an 70 bin maaş alıyor, kötü mü ? Eğitim, diploma çok önemlidir ancak iş hayatı biraz da şans işidir, uyumlu çalışacağınız düzgün bir yerle yıllarca devam edebilirsiniz, aynı şirkette 17 yıl çalışmışlığım var. Kendinize bir plan yapın ve kim ne derse desin ona sadık kalın, yolunuza bakın
Bilme abla boşver cidden çekilecek çile değil. Ben gene de gittim kaydımı yaptırdım. Evde oturarak bi yere varamıyorum. Birşey bilmek hiçbişiy bilmemekten iyidir diye düşünüyorum. Hemen yüksek maaş beklentim yok zaten rahat işim olsun yeter.Türkiye ortamını çok bilmiyorum. Ama olumsuz yazan arkadaşlar çoğunlukta olduğuna göre zor bir durum. Çok üzüldüm gerçekten, çünkü hevesli bi gence benziyorsun. Açıkçası ben senin yerinde olsam yine de giderdim kursa. Ama çok umitlenmeden. Yani tüm ümidini ona bağlama ki hayal kırıklığı olmasın. 'Olursa ne ala, olmazsa nasip değilmiş, denemiş oldum' şeklinde Bi mantıkla gidersen üzülmezsin diye düşünüyorum. Ama hiç denememekten iyidir kanaatimce. Hani o kursa gitmeyince başka daha kesin ve net bi alternatifin olsa tamam dicem ama tablo öyle görünmüyor. Bence bi şansını dene. Birkaç ay çok uzun bi süre değil, denemeye değer diye düşünüyorum.
Bazen de kurslar vs vesilesiyle girilen ortamlar sayesinde is kapıları acilabiliyo. Benim bi tanıdığım öylesine bi işe girmişti çok sevmediği halde. Orda tanıştığı biri vesilesiyle daha çok sevdiği ve parası da daha çok olan bi iş buldu. Ne bileyim insan dışarı çıkınca hiç düşünmediği fırsatlar çıkabiliyor. Bi dene derim ben.
Teşekkür ederim ama market hiçbir zaman düşünmedim. Marketlerde dönen zorbalık müthiş. Arkadaşlarım ağlayarak anlatıyor.Sertifika ile masa başı iş bulman çok çok zor ben sahsen muhasebe mezunuyum ben bile cok zor buldum, 4 yil markette calistim mudur yardimcisi oldum 3 yilda oyle calistim 7 yil markey tecrubesiyle masa basi is bulamadim 2 yil issiz kaldim markette istemiyordum yorulmustum. tecrube ariyorlar sertifikaya falan bakan yok maalesef. Markette calisabilirsin kendini gosterir yukselirsin, danişman olarak calisabilirsin, emlak ofislerinde calisabilirsin (guvenilir olanlarinda iyi arastir) sertifika ile ancak dikiş nakış ogrenip atolyelerde konfeksiyon veya tekstil firmalarında calisabilirsin.
Dediğim gibi planınızı yapın ve ona sadık kalın, her meslek gurubunun talibi mutlaka var, marketler konusunda sizinle hemfikirim. Kpss konusunda yeterli bilgim yok bilen arkadaşlar yazar muhtemelen, kolaylıklar dilerimGittim kaydımı yaptırdım. Bide zabıt katipliği var, klavye sınavıyla ve mülakat var tabi KPSS den en az 70 almak kaydıyla , ona da mı gitsem diyorum bi yandan bilemedim. Çok fazla olumsuz yorum yapan oldu ama marketler de dönen mobbingleri görseniz şaşırırsınız arkadaşım anlatıyor. Kasa arkası ürün satamıyor diye nerdeyse anasına sövecekler. Ben marketi hiçbir zaman düşünmedim. Para sorumluluğu daha zor. Düzgün iş istiyorum başka birşey değil. Tabi emek olmadan olmuyor. Hemen yüksek maaşlı bir iş, yönetici, rahat bi iş hiçbir yerde yok zaten. Beni alıpta muhasebe müdürü yapcak değiller.
Yapay zeka muhasebeciliği bitirirmiş. Ona gelene kadar ohoo. Marketler de jet kasa olcaktı hiç göremiyoruz.Dediğim gibi planınızı yapın ve ona sadık kalın, her meslek gurubunun talibi mutlaka var, marketler konusunda sizinle hemfikirim. Kpss konusunda yeterli bilgim yok bilen arkadaşlar yazar muhtemelen, kolaylıklar dilerim
Zor gercekten şansına guzel subeye denk gelirsen guzel gecer aksi taktirde gercekten bende personel zamanlarimda cok agladigim yiprandigim olmustu dogru gercekten. Insallah hakkında hayirlısı olur canımTeşekkür ederim ama market hiçbir zaman düşünmedim. Marketlerde dönen zorbalık müthiş. Arkadaşlarım ağlayarak anlatıyor.
Teşekkür ederim abla inşallah senin içinde hayırlısı olsun.Zor gercekten şansına guzel subeye denk gelirsen guzel gecer aksi taktirde gercekten bende personel zamanlarimda cok agladigim yiprandigim olmustu dogru gercekten. Insallah hakkında hayirlısı olur canım
Benim 8 senelik muhasebe deneyimim var lise ve üniversiteden mezunum muhasebe alanından şu an işsizim mesela. Ama sanıyorlar ki sertifika yetiyor. Kimi iş verene diploma bile yetmiyor deneyim vesaire sertifika ne kiSertifika ile masa başı iş bulman çok çok zor ben sahsen muhasebe mezunuyum ben bile cok zor buldum, 4 yil markette calistim mudur yardimcisi oldum 3 yilda oyle calistim 7 yil markey tecrubesiyle masa basi is bulamadim 2 yil issiz kaldim markette istemiyordum yorulmustum. tecrube ariyorlar sertifikaya falan bakan yok maalesef. Markette calisabilirsin kendini gosterir yukselirsin, danişman olarak calisabilirsin, emlak ofislerinde calisabilirsin (guvenilir olanlarinda iyi arastir) sertifika ile ancak dikiş nakış ogrenip atolyelerde konfeksiyon veya tekstil firmalarında calisabilirsin.
Tamam teşekkürlerBenim 8 senelik muhasebe deneyimim var lise ve üniversiteden mezunum muhasebe alanından şu an işsizim mesela. Ama sanıyorlar ki sertifika yetiyor. Kimi iş verene diploma bile yetmiyor deneyim vesaire sertifika ne ki
Tamamdır teşekkür ederimDaha işe yarar sertifikalar almanız lazım. Mesela emlakçılık . Alın ve bir emlakçının yanında işe girin az maaş da olsa sorun değil iş öğrenin. Sonra işte ev arsa vs sattıkça komisyon alırsınız.
Bir arkadaşım yapıyor. Gireli 6 ay olmadı işi bilmiyordu öğrendi ve müşteri gezdiriyor sattıkça komisyon alıyor. Senede 2-3 ev satsam bana yeter diyordu. Tabi henüz bir ev satmadı ama elbet o da olacak çünkü önce iş öğreniyor.
Herkeste muhasebecilik sertifikası ya da diploması var zaten
Evet zaten tutupta hemen 50 60 lira maaş alıcak değilim. Online bazı siteler de var muhasebecilere ufak tefek işler de veriliyor. Ordan da belki ufak tefek işler yapabilirim evet rekabet yüksek ama gene de şansımı denemek istiyorum. Yani evdeyim , onu yapma olmaz bunu yapma olmaz e yani napıyım o zaman siz söyleyin. Bilgisayar işletmenliğini düşündüm bu arada ama kontenjanlar çok düşük ya. 19 kişi alınmış sadece resmen çok az ya. Memurluk baya zorlaştı. Zaten iyi kötü bi yere giriyim akşam kursu için bilgisayar destekli muhasebeyi de öğrenmek istiyorum. Bunla kalmam ama bi yerden başlamak istiyorum. Hiç iş bulamazsam denedim olmadı derim napıyım.Şimdi neredeyse aynı yollardan geçmiş biri olarak git kursa öğren arkadaşım. Okuduğum bölümle ilgili bir işte çalışmak istemediğimi anlayınca bir süre evde oturdum sonra dedim ben bir kursa gideyim, muhasebe kursuna başladım. Sağolsun hocamız çok iyiydi temel muhasebe kursunu iyi şekilde bitirdim ama olay tam olarak burada başlıyor beni tabi ki o sertifikayla işe almadılar. Sonraki yıl bilgisayar destekli muhasebe kursuna başladım buna ek olarak bilgisayar kursuna başladım zaten bildiğim şeyler ama dedim olsun sertifikam olsun(sana tavsiyem bilgisayar operatörlüğü kursuna da yazılman kpssye girersen çoğu iş için şartlardan biri ya sertifikanın olması ya transkriptle ispat etmen gerekiyor). O kurslar esnasında bir çok işe başvurdum hatta birinde gittim 4 gün çalıştım bana uygun olmadığı için bıraktım, yol uzak diye kabul etmediğim işlerde oldu bu dönemde, sonra bir tanıdığımızın ofisinde işi öğrenmek için bir süre çalışmaya başladım o başlamayla 3,5 yıl çalıştım. Sorsan mutlu mu oldum kesinlikle hayır işi öğrenmek için başladığın için başlangıçta çok az bir ücret alıyordum sonrasında evet yükseldi ama hiç bir zaman tatmin eden bir rakam olmadı çalıştığım saatlere ve yaptığım işlere göre keşke biraz tecrübeden sonra çıksaymışım olsun bu da bir tecrübe sonraki iş yerim için o tecrübe çok faydalı oldu. Bu arada işe başladıktan sonra ikinci üniversite olarak işletmeye başladım ve muhasebeyle ilgili o dönem gidebileceğim tüm kurslara gittim. Beyanname, personel işlemleri, dönem sonu işlemleri, ileri excel kursu artık hem geç saatlere kadar çalışıp hem haftasonu kurslara gittiğim için bunlardan sonra bıraktım kurs işini ama sen gidebilirsen devam et. Şimdi gelelim bu seni iş sahibi yapar mı? Eğer muhasebenin ana mantığını anladıysan ve pratik zekalıysan iş bulursun kendine güvenve gereken çabayı göster yeter. Kpssye gir atanmaya bak ama o zamana kadar elinde toplayabildiğin kadar meb onaylı sertifikan olsun. Hiçbir şey altın tepsiyle sunulmuyor ne yazık ki önümüze olur ya da olmaz bu sana bağlı tamamen. Ben ne alan mezunları gördüm yaptıkları yanlışları düzelteceğim diye akla karayı seçtim, muhasebe kaydı yapmayı bilmeden muhasebe müdürü olanlar gördüm adam smmm oldu ezber bilgilerle ama pratiklik yok. Umutsuzluğa kapılma kolay değil gerçekten zor ama sonunda kolunda bir altın bileziğin olacak
Böyle örgü örenler ilk başta yarı fiyatına koyup isim duyursalar herkes alacak ben şahsen temudan almak yerine hem hızlı kargo hem de birine destek olma amacıyla el işi örme almayı tercih ederim ama yok illa başlar başlamaz 3.000 tl den satacaklar ürünlerini.O eskidendi Temu da yari fiyatina örülmüş var .
Amigurumi bebekler de inanılmaz pahalı. Tanesi 1500 lira küçük oyuncak. İpler en kalitelisindenmiş çokta uğraştırıcıymış. Öyle söylüyolar.Böyle örgü örenler ilk başta yarı fiyatına koyup isim duyursalar herkes alacak ben şahsen temudan almak yerine hem hızlı kargo hem de birine destek olma amacıyla el işi örme almayı tercih ederim ama yok illa başlar başlamaz 3.000 tl den satacaklar ürünlerini.
Böyle bir kadın Bihter kazağı örüyordu şu boğazlı yeşil olan kazak baya da hoşuma gitmişti bi baktım 2.500 tl. Kaç sene önce modası geçmiş zaten markalı ürün değil bi şey değil niye vereyim 2500.
Sosyal medyaya reklam verip ürün fiyatlarını düşürseler mis gibi satarlar hala
kızmayın ama çalışmak isteyene iş var aslındaSertifika alınca da suratıma bakmazlarmış yorumlara baksanıza ve haklılar kızamıyorum ne diyim. Gitmicem ben.
Onlara da baktım ama çocuk gelişimi mezunu yazıyolar, veya oldugum semte cok uzakta ilanlar varkızmayın ama çalışmak isteyene iş var aslında
çocuk bakabilirsiniz oyun ablalığı yapabilirsiniz bikaç saat
Kayseri küçük bir şehir değil ama siz küçük bir ilçesinde misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?