Yani sadece sertifikayla olcak iş değil farkındayım. Çabalıyorum aslında düşünüyorum sürekli. Burdakilerin çoğu memur mu bilmiyorum ama özel sektör hakkında kimse pek fikir vermiyor.Evet çok yönlü ilerlemen gerekli bu devirde. Önlisans+mesleki kurs+ kpss. Hiç olmazsa masabaşı işin olacak özelde bile çalışsan.
Öncelikle devri okuman lazım.Yani sadece sertifikayla olcak iş değil farkındayım. Çabalıyorum aslında düşünüyorum sürekli. Burdakilerin çoğu memur mu bilmiyorum ama özel sektör hakkında kimse pek fikir vermiyor.
Teşekkür ederim. Çok iyi örneklendirmişsiniz. Dikkate alacağımÖncelikle devri okuman lazım.
Yeni açılan bölümlerin ilk mezunu olursan her zaman şanslı olursun.
Önlisans yapay zeka bölümünü açıktan bile okusan anında atanırsın açıktan alımlarda.
Oldu ki diyelim önlisans yapy zeka bölümünü tuttaramazsan o zaman iş kurda en çok açılan ilanın önlisansını okuyacaksın sonra eğer memurluk istersen bilgisayar kursuna ve diğer sertifikaları ve kpss çalışman lazım.
Özelde çalışacaksan eğer önlisans diploman bile yeter, sertifika çalıştığın yerin kalitesine etki eder en çok .
Zaten iş bulmak zor, birini işe alacaksam muhasebe mezunu almayı tercih ederim. Sertifikası olan mantıklı gelmezBelediyenin kursları olan muhasebe kursuna yazıldım. Dört ay sürüyormuş, sertifika alınca iş hayatında bu belgelerin hiç önemi yok deniyor öyle mi ? Bi meslek edinmeye çalışıyorum ama yaşadığım şehir de kadınların yüzüne bile bakmıyorlar. Açıktan üniversiteye de yazılmak istiyorum. Henüz yaşım 26 o yüzden özel sektör de çalışsam yaşım geçmiş diye beni işe almıcaklar. Muhasebe de iş bulabilir miyim bilmiyorum, geleceğe dair planım yok sadece mesleğim olsun o kadar.
26 yaş yasım gecmişle ne alaka artık herkes yenı yetme elemanlardan işinin ehli olmayan elemanlardan sıkıldı ınsanlar kalifiye eleman arıyor daha 26 yas hayatın başında derlerHenüz yaşım 26 o yüzden özel sektör de çalışsam yaşım geçmiş diye beni işe almıcaklar.
Açılın 17 senelik özel sektör çalışanı geldi :)Yani sadece sertifikayla olcak iş değil farkındayım. Çabalıyorum aslında düşünüyorum sürekli. Burdakilerin çoğu memur mu bilmiyorum ama özel sektör hakkında kimse pek fikir vermiyor.
O eskidendi Temu da yari fiyatina örülmüş var .Bak hayatım bugüne kadar ne öğrendin dersen, kendin için bulduğun acıklı hikayeler, gelecekte kimsenin umrunda olmayacak.Şu an yapabileceğin çok şey var ama tercih senin. Hiçbir şey yapamam diyorsan otur dantel öğren, çanta manta kıyafet falan ör internetten sat.
Çok teşekkür ederim. Bende büyüyünce sizin gibi olmak istiyorumAçılın 17 senelik özel sektör çalışanı geldi :)
Özel sektör maalesef memuriyet gibi değil. Ben önlisans üniversite mezunuyum. Hatta tam işverenlerin fazlasıyla eleman çıkarttığı ekonomik kriz zamanında yeni mezun olarak hayata atıldım. İş bulmak gerçekten çok zor. Her gün gazete ilanlarında iş arayanların e mail ine cv imi atardım. iş bulmak sitelerini yalayıp yutmuştum. İnsanlar beni arayıp iş görüşmelerine çağırıyordu ama ben artık ne zaman hangi işletmeye hangi görevle çağırdıklarını bile bilmeden gidiyordum:) Mesela bir yere gidiyordum gezmeye. Yol üzerinde bir fabrika görüyordum. İnternetten e mailini bulup oralara hep cv mi gönderdim. Zorlu bir süreç ama imkansız değil. O kadar iş görüşmesine gittim ki topuklu ayakkabı giyip toplu taşımayla oraya buraya giderken ayaklarımın arkaları hep yara oluyordu. Hey gidi günler:) İğrenç tekliflerle bile karşılaştım 20 yaşında küçücük yeni mezun bir kızken. Her şehrin organize bölgesi olur mutlaka. Oralarda organize bölge müdürlükleri bulunur. O müdürlüklerde insan kaynakları birimleri olur. Oralara başvurup cv oluşturursan işin kolaylaşır. Genellikle fabrikalar bu birimlere başvurur ve oralardan fabrikalara cv yönlendirilir. Çok şükür 17 yıldır aynı yerde çalışıyorum. Kendi ayakların üzerinde durup kimseye minnet etmeden geçimini sağlamak müthiş bir his. Her genç kadın bunu tatmalı. Ben bu çalıştığım yere küçücükken sadece telefonlara bakacağım diye girdim. Azimli bir gençtim. Yavaş yavaş ekstra işler verdiler. Hepsini yapa yapa şu an yurt içi yurt dışı bir çok fabrika ve tesisin şefi oldum. Ve inan hiç bir torpil ve hiç bir desteğim yoktu. Anamın duaları ve azmimle geldim tırnaklarımla kazıya kazıya. Bu arada kendimi de geliştirmeyi ihmal etmedim. Hem çalıştım hem de açıktan lisans tamamladım. Üzerine bilgisayar eğitmenlik sertifikası aldım, excell eğitimleri aldım, sertifikalar aldım. Sonra da hobi olarak hayvanları çok seviyorum diye pandemiden önce iki yıllık veteriner teknikerliği bitirdim. Bir canlıya ufakta bir faydam olur, sevaplar klik klik yazılır bana da belki diye
Bütün kızlarımız imkanları dahilinde okumalı ve kendi ayakları üzerinde durmalı. Ben babasız maddi zorluklar içerisinde bu kadar yapabildim. Buna da şükür. Üniversitede en büyük hayalim şu idi : kendimi laptobumla topuklu ayakkabılarım ile arabamdan inerken görmekti. Topuklu ayakkabılarım da, laptobum da, arabamda çok şükür oldu. Darısı diğer güzel azimli kızlarımızın başına:)
sen git öğren. belge önemli olmasa da işi öğrenmiş olursun. millete kulak asma. git öğren. bilgi altın bileziktir.Belediyenin kursları olan muhasebe kursuna yazıldım. Dört ay sürüyormuş, sertifika alınca iş hayatında bu belgelerin hiç önemi yok deniyor öyle mi ? Bi meslek edinmeye çalışıyorum ama yaşadığım şehir de kadınların yüzüne bile bakmıyorlar. Açıktan üniversiteye de yazılmak istiyorum. Henüz yaşım 26 o yüzden özel sektör de çalışsam yaşım geçmiş diye beni işe almıcaklar. Muhasebe de iş bulabilir miyim bilmiyorum, geleceğe dair planım yok sadece mesleğim olsun o kadar.
Yok yok sen umudunu kaybetme. Kursa kurs, okulsa okul. İçinden nasıl geliyorsa tam gaz devam. Evet çalışırken ders falan çok sıkıcı farkındayım ama sonundaki ışık çok güzel yere çıkıyor bunu hayal et:) Daha küçücüksün 26 yaş ne ki? Gir bir açık öğretim programına önlisans bile olsa... Sekreterlikse sekreterlik, başla bir yerden. Çorap söküğü gibi devamı gelecek. Bak inan koca fabrika da yeri geldi tuvalet de temizledim, işçilere yemek dağıttım, bulaşıklarını da topladım. Asla gocunma. Şu an koskocaman bir ekibe şeflik yapıyorum. Sen umudunu kaybetme, kalbini ferah tut, Allah çok çok güzel kapılar açar sen azimli olursan. Ben sana inanıyorum, sen de kendine inan ve güven... Ve ne yapman gerekiyorsa yapacaksın.Çok teşekkür ederim. Bende büyüyünce sizin gibi olmak istiyoruminanın her yere başvuruyorum ama almıyolar
Bu o kadar zor kiOrtaöğretim kpss çalışıp atanmaya bakın bence.
Atanır mıyım bilmiyorum o konudada tahminim yok ama giricem ona da.Bu o kadar zor ki
Bakıyorum büro tarzı yerlere ama işte tecrübeli olsun şunu bunu bilsin diyolar onuda ben bilmiyorum avukat ilanı hiç görmedim genelde mühendislik ve muhasebe yanlarının ilanını gördüm, kursa gitmek istiyorum bişey bilmek hiçbişey bilmemekten iyidir, herkes atanmaya bak diyo da 85 90 alınca belki atanıyorsun resmen o kadar derece yapıp açıkta kalanlar oluyor , ben mi farklı bi Türkiye de yaşıyorum bilmiyorumOzel muaynehanesi olan doktorlarin yaninda calisabilirsin. Estetik degil de baska alanlardaki doktorlarin. Hani yabanci hastasi olmayanlarin. Hukuk burolarina bakabilirsin. Hukukta buyuk yerler olmaz tabii ama bir iki avukatin oldugu kucuk ofislere sekreter olabilirsin. Hastanelerin, buyuk sirketlerin banko gorevlisi olabilirsin. Bence sen muhasebe kursunu bitir, daha cok varsa da birak hatta vakit kaybetme. Ingilizce kursuna gir. Az bi sey ogrensen yeter. Bu tur sekreterlik, banko tarzi izlere yonel derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?