Kürtaj mı? Kendiliğinden düşmesi mi?

sheker77

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2025
28
3
1
41
Arkadaşlar Beta 361’den 340’a düşmüş.. yarın son kez kan vericem muhtemelen kimyasal gebelik yada boş gebelik.. merak ettiğim bu beta değerim yarın da düşmeye devam ederse yavaş yavaş kendiliğinden düşürür müyüm? Yoksa kürtaj mı yaparlar? Hangisi daha sancılı olur? Hiç düşük yada kürtaj olmadım korkuyorum

Dis gebelik tanisi konmadi degil mi?
2 gunde bir kan verin
Artip yukseliyorsa ya da yavas dusuyorsa dis gebelik de olabilir ve bu tehlikeli bi durum takip edilmesi gerek

Henüz tam olarak tanı konmadı, ama yavaş yükseliyor sağlıksız gebelik gibi duruyor demişti doktorum.. ilk düşüşü dün gördüm. Yarın son kez kan vericem sanırım kesinleşir. Bugün 6+0 haftalık.
Kürtaj ve sonrası nasıl bişi yada regl gibi düşerse iğne mi yapıyorlar süreç nasıl hiçbir fikrim yok

Geçmiş olsun kese göründü mü hiç

4+4 haftalıkken usg yapıldı alttan ama hiç görülmedi. Yarın kan vericem muhtemelen keseye de bakarlar ama bir kez beta düştüğü için artık hiç umudum kalmadı zaten yavaş yükseliyordu

4+4 haftalıkken usg yapıldı alttan ama hiç görülmedi. Yarın kan vericem muhtemelen keseye de bakarlar ama bir kez beta düştüğü için artık hiç umudum kalmadı zaten yavaş yükseliyordu
Canım iyice baktır. Dış gebelik ihtimalini göz ardı etmesinler. Dış gebelik değilse ilk etapta ilaçla düşürmeye çalışabilirler.

Dış gebeliğin zehirleme süresi nedir acaba ? Birde ilaçlı düşürme regl gibi sanırım off bilmiyorum belirsizlik ve beklemek beni delirtiyor

Dış gebeliğin zehirleme süresi nedir acaba ? Birde ilaçlı düşürme regl gibi sanırım off bilmiyorum belirsizlik ve beklemek beni delirtiyor
Açıkçası zehirleme süresini bilmiyorum ama kesenin 5. Haftada görünmesi lazım eğer tahimde gorunmezse yumurtalıklarda arıyorlar. Yumurtalıklarda varsa hemen temizleniyor yoksa bekletiyorlar ama doktora sık girmek gerekiyor.

Bilgisi olan yok mu kızlar
ben düşük yaptım peşine kürtaj yaptılar ne kadarlıktım bilmiyorum ama yolk sac kesesi falan oluşmuştu. Çok sancılı bir düşük yaşadım, kürtajda çok ağrılıydı. Ama senin değerlerin daha çok küçük kese oluşmamıştır daha belki kimyasaldır. 2 kezde kimyasal geçirmiş biri olarak düşüğe oranla hiç acısı yok diyebilirim. Allah yardımcınz olsun

Çok geçmiş olsun düşük yapmaya çalışmayın içinizde parça kalabilir ve daha sancılı geçen bir süreç olur psikolojik olarakta daha fazla yıpranırsınız. Ben 9 haftalık bebeğimin kalbi durdu diye kürtaj olmuştum. İyi bir yerde kürtaj yaptırın zaten sizi uyutuyorlar uyandığınızda da adet sancısının biraz şiddetlisini hissediyorsunuz yarım saat içinde ağrı azalmaya başlıyor uyandıktan 1 saat sonra falan hayatınıza devam edebiliyorsunuz muhtemelen 2 hafta ilişki yasağı olacaktır sonrasında rahminizde toparlanmış oluyor. Minimum 1 adet geçirdikten sonra tekrar denemeye başlayabilirsiniz. İlk adetinizi kürtaj işleminden ortalama 30 40 gün sonra göreceksiniz döngüm 28 olduğu halde 43. Günde görmüştüm ben herkeste değişiyor. Hazır hissettiğinizde inşallah sağlıklı ilerleyen bir gebeliğiniz olur

Teşekkürler kızlar.. Şuan yoldayım doktora gidiyorum önce kan vericem 2 saate sonuçlar çıkar.. öğleden sonra doktorla kesin karara bağlanıcak artık

Kızlar doktora gittim, beta yavaş yavaş düşüyor, ağrı kanama yok. Kese yine yok. Muhtemelen kimyasal pzrtesi gel kürtaj yapayım dedi. Özel hastane para almak için kürtaj diyor olabilir. Haftasonu kanaman olursa korkma dedi. Duruma göre pzrtesi beta kontrolü yaparız dedi. Söktürücü ilaç içen oldu mu bu durumda ?

Kese yoksa neyi kürtajla alacak onu anlamadım. 10 haftalik kalp durmasi sonucu kurtaj istemedim ve ilacla düşük oldu adet sancisindan biraz fazla oluyor zaten. Ama kimyasal ise zaten adetten farkı yok ki. Olmayan keseye kurtaj da bilemedim yani.

Evet benimde kafamı karıştıran o oldu zaten,hastane para almak için yaptığını düşünüyorum. 6+1 bugün.. beta da yavaş yavaş düşüyor. Sorduğumda ise, içeriyi temizlemek gerekiyor hatta kürtaj sonrası bazen beta düşmüyor iğne ile düşürüyoruz bazen o da fayda etmiyor ameliyata kadar gidebiliyor bu durum sonuçta sağlıksız bir gebelik alınması gerek dedi.. aslında doktorum buranın en iyilerinden ama sonuçta özel hastanede çalışıyor bu nedenle kürtaj yapıp para almaya çalıştığını düşünüyorum. Söktürücü içsem mi diye düşünüyorum bilgisi olan yazsa keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…