- 23 Şubat 2017
- 729
- 880
- 53
- 38
- Konu Sahibi RuhumBuruk
-
HayirHanimlar yarın kürtaj olacam elim karnimda yavrumla son gecem 9 haftalık eşimle bosaniyoruz.Umrunda değiliz adamın ikiz kızlarım var bu arada dönüşümüz pek mümkün değil yaşamış olduğum evlilikten bahsetmiştim ama yavrumu aldırmaya mecburum vicdan azabım şimdiden başladı.Ailemi hic katmadan yardımci olun vefat ettiler kız kardeşim var sadece onda kalıyorum şimdilik
Aslında arasam 1 konuşmama bakar ama sonrasi cehennem olur bana adam çok ilginc karakter demez yuvami çocuklarımı kurtardı yalvardin geldin diye beni iyice ezer boşanmaktan başka çarem yok
Seni süründürüp kendine döndürmeye çalışıyor, mesajları silme, konusmalari kaydet, delil olarak kullanırsın.Hanımlar dün aksam kv yazmış çocuğa dokunma diye imza vermiyormus o günde psikoloğuma banane ne yaparsa yapsin demişti imza yollayacam demişti bu adam ne yapmaya çalışıyor anlasmali bosunmayi kabul etmiyor çekişmeliyi tutturmuş kızları istiyor ama aramiyor bile anlaşmalı bosansa kısa sürede en azından kızlara nafaka alacam ve benim yetim maaşım sigortam baglanacak.
Aldırma diyen kişiler de evlerin de çaylarını yudumlayarak yazıyor.
Dayaktan kulağı patlamış,çocuklar şiddet ortamın da büyümüş.
Kadının gidecek yeri yok.
Maddi imkanı yok.
Ama çocuğu aldırma rızkıyla gelir değil mi?
Gerçekci olalım biraz.
Bunu dediğinde genelde topa tutulursun.Aldırma diyen kişiler de evlerin de çaylarını yudumlayarak yazıyor.
Dayaktan kulağı patlamış,çocuklar şiddet ortamın da büyümüş.
Kadının gidecek yeri yok.
Maddi imkanı yok.
Ama çocuğu aldırma rızkıyla gelir değil mi?
Gerçekci olalım biraz.
O mesajları yazanlardan biri de benim canım.Aldır diyenlerde evlerinde vicdan azabı cekmiyordur herhalde. Onlarda çaylarını yudumluyordur.
Bebeğin hayatına son verdikten sonra annede olusak travma için destek mi verecek, ikizleriyle sadece kalırsa iş mi bulacak ?
Herkes kendi inancı, hayatı çerçevesinde cevap veriyor. Kimse kimseyi yargılayamaz.
Ben ikisini de demedim, kimseye de demem. Herkesin kendi hayatı , kararı. Kritik bir karar içerisinde olmam tanımadığım kişilerde.
Fakat onlarca sizin tarzinizda mesaj yazıldı .Aldırma diyenler ekranını kapatıyor, çay yudumluyor tarzında.
Aldır diyenler ne yapacak bundan sonra ?
Kalbi atan bir yavrunun hayatına son vermek öyle kolay bir karar değil. Doğurmakta hiç kolay değil.
Ateş düştüğü yeri yakar her iki durumda da.
O mesajları yazanlardan biri de benim canım.
Peki burda aldırma bebek rızkıyla doğar,bebeğini katlediyorsun diyen insanlar bu hanımefendi aç parasız kaldığında bebeğine istediği bişeyi alamayıp buraya dertle konu açtığında para yollayacaklar mı? Bebeğin rızkını verecekler mi?
Altta da yazdığım gibi benim annem bu durumda bana hamile olsaydı,doğduğumda anneme kızardım.
Neden beni intikam için kullandın,neden böyle bi hayata geldim ben diye.
Ki yaşadığım için biliyorum,ben değil kardeşim için böyle birşey yapıldı.
Annem babamın onu aldattığını öğrendiğinde en küçük kardeşime hamileydi,boşanmak istedi babam kardeşimi aldırmak istedi ama annem izin vermedi.
Annemle babamda bu yüzden boşanamadı.
Kardeşim şuan 12 yaşında ve babamın inanılmaz eksikliğini çekiyor,babam şirket dolayısıyla sürekli antalya istanbul turlayıp duruyor eve pek sık uğramıyor.
Geldiğinde de sürekli kavga ediyorlar zaten.
Yani bu psikolojiyle bir de dünyaya bebek getirmek akıl karı değil,benim annem kardeşime hamileyken de çok dayaklar yeni,ben abim şahidiz.
Yaşamış biri olarak konuşuyorum,burdaki bi çok insandan daha fazla vicdanlıyım 2 çocuğun hayatı yandı,neden 3.yü de rezilliğine ortak ediyor.
Amin canım seni de iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.Allah kardeşinin de senin de iyi insanlarla kasrsilasmanizi nasip etsin.
Kimi anneler imkanlarını ve arkasında duran ailesini de hesaba katarak tek başına çocuğu buyutebiliyor. Ya da sıfırdan başlayıp bunu basaranlarda var .
Farzediyor ki baba ölmüş.
Offf çok zor bir süreç . Konuşmak bir o kadar zor. Inancim gereği o bebeğin hayatına son verilmemesi gerektiğini biliyorum sadece.
Ama burada bir kez olsun yazmadım , fikrimi belirtemedim.
Haklısınız aldırma diyenler kadının sorumluluğunu almayacak ama bunun tersi de aynı şekilde. Ikisi de büyük sorumluluk.
Bir kadın yuvasının ne halde olduğunu , o erkeğin gelecek vaad edip etmediğini çok iyi bilir.
Eğer evlilik kötü gidiyorsa önlemini üç beş kat alacak. Bir anne olarak bir kadın olarak buna mecbur.
Olan doğan doymayan yavrulara oluyor.
İnanın bizi uzaktan görenler inanamazlar bugün bu durumumuza once harika baba eş sonra lanet baba eş surekli değisim içinde bir hayat nasıl anlatayım bilemiyorum.Ve isteyerek olmadi korunuyordu olmasi mucize gibi biseyAmin canım seni de iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah.
Kızmamın sebebi şu; bu hanımefendi evet sıfırdan başlıyor ama sanki intikam almak iatermiş gibi bebeğime babasının istediği ismi koyacağım siyor,yani ortada bir intikam var acı çektirmek var.
Ben bu yüzden aldır dedim yani ve dinimize göre 40 günden küçük bebeklerin aldırılmasında bir sakınca yok,yani kalbi atmaya başlamadan aldırılması gerekiyor.
Evet öyle anneler var herşeye rağmen çok güzel büyüten ama bebeğini yetiştirme yurduna veren anneler de var.
Ve bu hanımefendinin hali hazırda 2 minik bebeği var,yenidoğan bakımı onu daha da zorlayacak daha çok masrafı çıkacak.
O bebeğin sefil olmasına göz yumamıyorum ben.
Bunu konu sahibinin düşünmesi lazım,madem eşinle sorunların var dediğin gibi 3-5 kat önlem alsaydı keşke.
Olan doğana doymayana hayatta olana sefillik çekene oluyor.
Kendim yaşadığım için biliyorum Allaha şükür hiç rezillik,parasızlık yaşamadım babamdan dolayı.
Bizi hiç bırakmadı,kardeşimi de çok ama çok sever evimizin göz bebeğidir.
Ama evden soğumuş adam,bu yüzden evine pek fazla uğramıyor,kardeşim eksikliğini çok hissediyor.
Annemin dediği hep bi laf vardır,keşke doğurmasaydım babası varken yetim hayatı yaşamasaydı der.
Eve para getirmekle 3-5 kilo et alıp dolabı doldurmakla yatağa girmekle koca olunmuyor der.
Gerçektende haklı yani bu adam 9 haftada böyle olmamıştır.
Daha öncesi de vardır.
Keşke korunsaymışta bi bebeğin canına kıymak ya da hayatını sefillik içinde büyütmek hakkındaki yorumu bize bırakmasaymış konu sahibi.
Ama daha önceleri de bu durumları varmış,tatil falan göz boyamaymış yani. Sana vereceğim en güzel tavsiye aldır olur burda vicdan yapıp duyar kasıcak insanlar sana kapı açmayacak sana para yollamayacak bu olayların hepsini sen yaşayacaksın biz fiziksel olarak yanında olamayacağız,hali hazırda 2 evladın perişan olacak ben iyiliğini düşündüğüm için aldır diyorum yine de sen bilirsin.İnanın bizi uzaktan görenler inanamazlar bugün bu durumumuza once harika baba eş sonra lanet baba eş surekli değisim içinde bir hayat nasıl anlatayım bilemiyorum.Ve isteyerek olmadi korunuyordu olmasi mucize gibi bisey
Karar verdim dedikten sonra bile kararsızlik yaşadım gidip grstugum doktorlar oldu kimse almıyor devlet kedinlikle yanaşmıyor bir doktor muayenesi var o kabul etti ama 4000istiyor şuan onu veremem dun aksam eski kv msj atmış eski eşim imza vermiyormus alamazsın cocugu die.Amaci ne bilmiyorum kabul etmisti ben yavruma kıymak istemiom ama işin içinden de cikamiyorumAma daha önceleri de bu durumları varmış,tatil falan göz boyamaymış yani. Sana vereceğim en güzel tavsiye aldır olur burda vicdan yapıp duyar kasıcak insanlar sana kapı açmayacak sana para yollamayacak bu olayların hepsini sen yaşayacaksın biz fiziksel olarak yanında olamayacağız,hali hazırda 2 evladın perişan olacak ben iyiliğini düşündüğüm için aldır diyorum yine de sen bilirsin.
O zaman kocanla aynı eve çık,bebeğini de doğur canım. Durumunu toparladıktan sonra bas tekmeyi gitsin o adam ne sana koca olur ne de hayırlı bi baba. Biraz rol yap he he de geç doğumdan sonra kendini bi an önce toparlamaya bak.Karar verdim dedikten sonra bile kararsızlik yaşadım gidip grstugum doktorlar oldu kimse almıyor devlet kedinlikle yanaşmıyor bir doktor muayenesi var o kabul etti ama 4000istiyor şuan onu veremem dun aksam eski kv msj atmış eski eşim imza vermiyormus alamazsın cocugu die.Amaci ne bilmiyorum kabul etmisti ben yavruma kıymak istemiom ama işin içinden de cikamiyorum
Yo yo öyle yapma,dik dur,tersle onun yaptığını sen ona yap,ipleri eline almış gibi yap,eskisi gibi olmadığını göster,daha sonra da durumunu düzeltince bas tekmeyi. Ama ne olursa olsun güçsüz olduğunu ona gösterme.Bunu sağlamam imkansız gibi bir şey adam kendini bir şey sanıyor ben dik durunca bir iki adam geri attı arasam düzeltmeye gene kaf dağında bir öküz olacak ve katlanabilecegimi sanmıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?