Kürtaj olmalı mıyım?

Örnek vereyim benim dedem. İlk karısını cebimi karistirio diye bıçaklamis ayrılmışlar. Anneanneme sesini bile yükseltemezdi.

Benim arkadaşım ayağını kendisi düşüp kırdığı halde doktorlar kirk defa sormuş eesin mi yaptı diye
Ben çok inanmadim oraya
Ben inandım....
Her doktor farklı sorumlulukta maalesef,
Adam işimi yaparım gerisine karışmam demiş belli...

Konuyu baştan sona okuduğumda aldır derdim ama ne yazık ki arada yazdığın yazıları okudum.
Kusura bakma ama sen bu çocuğu kıyamayacağın için değil intikam için düşünüyorsun. Oğlum olursa ismini kocamın istediği isim koyacağım diyorsun resmen oğlun kucağında ikizlerin ellerinde intikam ateşine yürüyorsun,yaptığın doğru bişey değil. Adamın çocuklarını intikam için koz olarak doğurup kullanamazsın. Sana vereceğim en güzel tavsiye gerçekten aldır olurdu,eşin iyi biri değil,ailen arkanda değil,kaldığın yerde daha fazla ne kadar kalabileceksin? Eşin nafaka verecek mi? Seni döven adam sence sana nafaka bahşeder ni? Hadi mahkemede nafaka çıktı diyelim ya inat edip ödemezse? Bunları düşünmek zorundasın. Hali hazırda 2 tane evladın var ve yenidoğan bakımı kesinlikle o kızlarınkinden daha zor olur. Bunun hastanesi var kontrolü var var oğlu var. Belki çocuğun erken doğacak küvözde falan kalacak. Her ihtimali göz önünde bulundurmak zorundasın. Ha sana şimdi aldır dedim diye bütün herkes beni topa tutar,varsın tutsunlar. Ama unutma ki sen aç kaldığında bu insanlar sana yemek vermeyecek,sen evladına bişey alamadığında burdaki hanımlar sana para göndermeyecek,evini açmayacak. Sen burda aç kaldım,kocam nafakayı ödemiyor,bebeğime bakamıyorum diye konu açınca onlar yorumunu yapıp usulca internet sekmesini kapatacak ve sıcak yuvasında yemeğini yiyerek ayaklarını uzatıp tv izleyecek. Olan yine sana olacak. Allah yardımcın olsun diyeyim. Bu arada o 20 yaşındaki kızın konusundan da bahsedilmiş. Evet orda da yazmışlar intihar eşiğindeki zavallı kıza "ben kaç yıldır anne olmayı bekliyorum,geber,çocuğunu çöpe mi atıcaksın,tuvalette doğurursun kesin,yazıklar olsun pislik" gibi şeyler. Bu hanımlar yazar da yazar canım,konu duyar kasmak olunca akaaann sular durur kadınlar kulübünde. Duyarlarını kastılar daha sonra sekmeyi yavaşça kapatıp ayaklarını uzatıp keyif çattılar,çünkü onlar duyar kastı,dünyayı kurtardı. Umarım o kız burada yazılanlardan sonra intihar etmemiştir de yeniden bize ulaşır,aksi taktirde burda genç bir kızla 5 aylık yavrunun vebaline girdiler. Allah onlarında yardımcısı olsun.

Tamam onlar yapmadı , sen neden polise sikayet etmek yerine kocanı teselli ettin ?

Tamam onlar yapmadı , sen neden polise sikayet etmek yerine kocanı teselli ettin ?
Çünkü kocasını seviyor hala düzeleceğine inanıyor olabilir. Vallahi bazı kadınları anlamıyorum,benim kulak zarımı patlatacak? Onu geçtim bir tokat atsa dünyayı dar ederim ona be,bu nasıl kadınlık?

Çaresizlik derse en azından ertelenmiş çare aramak der anlamaya çalışırım ama sevgi derse aklından ve ruh sağlığından şüphe ederim.

Bırakın şiddet görmeyi , değer görmemek , saygı görmemek bile o evliliği bitirebilir.

Her zaman diyorum geçmiş ve suan ki şartlar herkesin aynı değil. Bu yüzden kolayca bosanamayabilir kişi ama en azından elinden geldiğince dik durup onurunu korumaya çalışmalı.

Elbette herkesinki öyle değil canım. Ama ben bir tokata tepki veriyorken onun böylesine büyük bi olaya tepki vermemesi çok garip,aralarda yazdığını da okuduysan bebeğime kocamın istediği ismi vericem diyor,sevgi mi intikam mı bilemiyorum ama 2 çocuk elinde bir bebek kucağında kocasına doğru intikam ateşine yürüyor gibi duruyor. Şimdi de boşanacağım faşan diyor ama bilemiyorum. Konu sahibinin eski yazdıkları da garip.

Evet maalesef çok üzücü.

Olan hep çocuklara oluyor.

Çocukları seni eve geri döndürmek icin istiyorlar, sakın oyuna gelme..

Bi bebegi aldirin demekle öldurun demek benim için aynidir bu benim fikrim.alacaginiz kararlarinizdan siz sorumlusunuz vicdanen ve fikren dusuncelerinizi bilemem içinde bulundugunuz durumdan sizi sikintiya sokmayacak bi yola kaçiş bence bu sizin icin,aldirmak istemediginiz de cok belli umarim dogru karar verirsiniz allah yardimciniz olsun

Kulak zarımı patlatan , bana her türlü fiziksel ve ruhsal şiddeti yapan hatta şu anda yeni sevgilide yapan adamdan 3. Çocuğu yapmam ben kardeşim. O kadar yürek yemiş bir insan evladı değilim. Giderim millete yalvarırım kürtaj parası toplarım özelde aldırırım. Ablanın evine sığınmış anasız babasız bir kadınsın . Üstelik 1,5 yaşında ikizlerin var. kendinize gelin. Bu çocuğu doğurmak size sadece felaket getirir. En azından niyetin gerçekten bu adama dönmemek ise. İkizlerini kreşe verip hemen bir iş bul. Lütfen kafanı topla. Sağlıklı ve mantıklı kararlar ver.

yine karmakarışık konulardan biri. psikolojisi yerinde olmayan bir insan için yorum yapmayı pek tercih etmiyorum artık
mazallah burdakileri de suçlayabilirsiniz bi yerden sonra

Eşinizle çok kısa sürede cinsel birliktelik yaşayıp, hamile kalıp, boşanmaya neden karar verdiniz onu merak ettim? Yani eşiniz sizi ve çocukları önemsemiyormuş, öyle bir adamla beraber olurken ne düşündünüz? Hadi düşünmediniz keşke korunsaydınız !

Üslubuna dikkat et... nasıl konuşmalar bunlar arkadan kim var filan??? Kendine gel bence.. ya da be halin varsa gör çok tınnnnnnn....
Uslubum gayet uygun arkanda birileri var dedim gene söylüyorum ben yalnızım belki sen değilsin ama her zaman hayat adil olmuyor esimde benim durumumda olsaydi empati kurar hatta gerek kalmadan kimseye guvenmeden bizi ailesi sayabilirdi

Ağaçtan dusen ağaçtan dusenin hâlinden anlar bunları yaşamadan once tavrim aynı sizin gibi olurdu belki de...

Uslubum gayet uygun arkanda birileri var dedim gene söylüyorum ben yalnızım belki sen değilsin ama her zaman hayat adil olmuyor esimde benim durumumda olsaydi empati kurar hatta gerek kalmadan kimseye guvenmeden bizi ailesi sayabilirdi
Arkamda allah var arkadaşım. Allah’a güvenirim ben.. dualarımı eksik etmem.. her insan hayatta yalnızdır aslında tek başınasındır böyle durumlarda. Umarım hayat karşına iyi şeyler çıkartır bundan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…