Kürtaj olmalı mıyım?

Bu ne kadar ağır bir yorum ya. Siz mükemmel misiniz

Peki o çocuk alınırken sen annenin yanında mi olucaksin. Sonradan yaşayacağı pişmanlığa psikolojik sıkıntılara ortak mı olacaksın? Tek ortak olacagin şey günahı olucak.
Ya bi canlıdan bahsediyoruz. Olmadan önce onları düşünebilerek karar verebilirsin olduktan sonra değil.
Sizlerin bence idrak edemediği şey o yavrunun bir canlı olduğu.
Öldüremezsin bakamam şöyle olur böyle olur diye varsayımlarda bulunarak.
Allah'tan korkun.

Vallahi Allah'tan korktuğum için böyle diyorum.
40 günlükten önce o bir sinir yığınıdır kalbi atmadığı müddetçe.
Kalbi atan bir bebeği ben zaten aldırmam.
Ama konu sahibinin konusu keyfen bir konu değil.
Siz o çocuğun çekeceği rezilliğe ortak olacak mısınız onu deyin bana?
Ben annenin yanında olamayayacağım ama en azından mantıklı düşünerek fikir verebiliyorum.
peki madem o zaman aldırılmasını istemiyorsunuz,siz annenin yanında olabilecek misiniz maddi olarak.
Dayak yediğinde evinizi açabilecek misiniz?
İşsiz kaldığında yemek bulamadığında ya da çocuklarına istediği birşeyi alamadığında maddi yardım yapabilecek misiniz?
Bu sorularımın cevabını hayır diye yanıtlıyorsanız bir daha beni alıntılamaya gerek duymayın.
Mantık dünyasında yaşıyoruz,burası duyar kasma platformu değil.

Peki siz çocuğu aldırdığında bunlarin olmayacagunin garantisini verebiliyor musunuz?
Eger cevabıniz hayirsa sizi alintilamaya devam ederim.
Mantik dünyası hmm iyiymiş bu.
Yanlış biliyosun.

Allah'tan korkuyorsunuz ya birde aldırın diyenler muhakkak korkuyordur zaten.
Oyuzden aldırın diyosunuz.
Ne korku ama.

Peki siz çocuğu aldırdığında bunlarin olmayacagunin garantisini verebiliyor musunuz?
Eger cevabıniz hayirsa sizi alintilamaya devam ederim.
Mantik dünyası hmm iyiymiş bu.
Yanlış biliyosun.
Evet evet en doğrusunu siz biliyorsunuz ya gerçekten.
Kendi düşünceni doğrum doğrum diyerek diretiyorsun.
Kadının hali belli kocasının tavrı ailesinin huyu belli.
Sen bu kadının doğurduktan sonra krallar gibi yaşayacağına inanıyor musun?
Ben inanmıyorum,o 2 küçük melek neye şajit olduysa kardeşleri daha kötüsüne şahit olacak belli ki.
Ama yok tutturmuşsunuz kürtaj günah,Allah'tan korkun falan.
Burası alo fetva falan değil,size günah mı değil mi diye soran olmadı.
Asıl günah olan bir meleğin sabinin geleceğini mahfetmek hayatını katletmek,ona iyi bir hayat veremeyecekse ne diye doğursun? 2 bebeği onun derdine ortak 3.sü de onunla birlikte dert çeksin diye mi?
Günah olduğunu bende biliyorum annemden örnek veriyorum annem aldırmadı benim annem hamileyken bile dayak yedi.
Kardeşim ömrü boyunca baba eksikliği çekti babam eve pek sık uğramazdı,hala da öyle.
Kusura bakma bi meleğin hayatını bilerek mahfetmektense kürtaj masasına yatmak daha iyi.
Bakamayan o çocuğu doğurmasın arkadaşım,iyi bir hayat veremiyorsan çocuğu sefil edeceksen,çocuğu babasına karşı intikam olarak kullanacaksan doğurma o çocuğu.
En büyük kötülüğü doğurarak yaparsın.
Hanımefendinin yazdıklarını okumadın heralde; çocuğum erkek olursa babasının istediği ismi koyacağım diyor,neden? Sırf intikam için.
Öc almak için el kadar sabiyi kucağına almış ikizlerinin elini tutmuş intikam ateşine doğru yürüyor.
Bilmiyor ki kendisini yakacak,benim mantıüım budur arkadaşım.
Benim mantığımda seni ilgilendirmez.
Ohh ne güzel millet keyfe keder zevkini yaşasın suçunu da karnındaki bebeği bu iğrenç dünyaya getirerek bebeğe ödetsin.
Vallahi süpersiniz.

RuhumBuruk Konu sahibi. Bu konu yuzunden banlandim bugün açıldı. Hemen baktim naptin diye. Yine banlanirim. Sıkıntı değil.
Ama sinirlerim bozuluyor yorumları okudukça oyuzden bu konuya son mesajim.
Allah yar ve yardımcın olsun. Dua et ve Allah'tan güzel bir yol dile.
En güzel kapılarını açsın sana.
Bak burdaki herkes gelip geçici kimse hicbir kararinda yaninda olmayacak.
Sen Allah'a güven o herzman senin yanında olucak. Dua et.
Bende senin için edicem.
İnşallah doğru karari verirsin.
O karar senin kalbinde zaten.
Allah a emanet ol.

Okumadim mesajını ilk cumle hariç.
En doğrusunu ben bilmiyorum.
Ben Allah'im emrini söylüyorum.
Bana göre, benim keyfiyetime göre degil verdiğim cevap.
Arastirirsan sende görürsün

Okumadim mesajını ilk cumle hariç.
En doğrusunu ben bilmiyorum.
Ben Allah'im emrini söylüyorum.
Bana göre, benim keyfiyetime göre degil verdiğim cevap.
Arastirirsan sende görürsün
Evet okumamışsındır kesin :) allah yardım etsin bacım sana :)
40 günden önce kalbi atmayan bir cenini aldırmak günah değil diye biliyorum.
"Anne karnındaki bebeğin doğmadan önceki haline cenin denir. Anne karnında döllenen yumurta ilk 40 güne kadar canlı ve hızla büyüyen bir organizma konumundadır. Bu süreçte anne karnında büyüyen cenin henüz ruh sahibi değildir ve dinimizce insan olarak kabul edilmez. Ancak 40 günlük süreç tamamlandığında rivayete göre bir melek görevlendirilir ve cenine ruh üfler. O andan itibaren canlı fakat ruhsuz bu organizma canlı ve kader sahibi bir insan evladına dönüşür. Bu nedenledir ki İslam alimleri 40 günden sonra kürtaj gibi bir müdahaleye caiz hükmü vermemektedir."
Kaldı ki bu hanımefendinin aldırmak için çok geçerli sebepleri var,ha aldırır aldırmaz ona kalmış birşey ben fikrimi söyledim.
Sizin için çocuk doğsun da ne olursa olsun,dayak mı yemiş aç mı kalmış önemli değil canım,çünkü kürtaj günah o bebek doğup o sefilliği bizzat yaşamalı.
Neden çünkü kürtaj günah.
Evet günah.
Ama bi bebeğin hayatını mahfetmek,ona iyi bir hayat sunamayacağını bile bile zevk için dünyaya getirmek,o daha büyük günah.
Ben buna inanıyorum,Allaha şükür allah inancım da var.

Ya arkadaşım sen iyi misin?
Eger kadın deseki ben bu durumdayim ama bi cocuk istiyorum ozaman bende "yapmayın" derdim bu sartlarda.
Ama olmuş artık bunda neyi anlamıyorsunuz. Olduktan sonra artik yok şöyle böyle diye düşünüp karar veremezsin. O cana kıyamazsın.
Alalah ya çıldıricam ya.

Off tamm siz kendi kılıfınıza keyfiyetinize göre hükümler verin.

Sana göre senin doğrun bu bana göre de bu.
Senin doğrun bana doğru gelmiyor.
İlla aldıramazsın kıyamazsın mı demem gerekiyor,benim yorumumun tam olarak neresi seni ilgilendiriyor.
Ben bu durumda olsaydım ben kıymak zorunda kalırdım,Allah'tan korkarım,bi bebeği neden rezillik içinde büyüteyim?
Ve defalarca dövüp öldüren adamla da aynı yatağa girip zevk yaşamam.
Ve bende anne olmak için çabalayan biriyim,unutma.
Daha fazla polemik yaratmaya çalışma,banlanmak istemiyorum.
İyi günler.

Ben seni anlıyorum yani ne demek istediğini. Ve katılıyorum ama bunlar o cocuk olana kadar dusunecek şeylerdi.
Olmuş artık bi canlı diyorum.
Dinde sana göre bana göre diye bişey yoktur.
Anlatırım ama yeri değil.
Ama size tek tavsiyem bilgisine güvendiginiz bir din alimine lütfen sorun.
Sizede iyi günler

O zaman suçlusu ne sensin ne benim tek suçlu konu sahibi.
Sen dayak yediğin bir adamla beraber olur musun,benim içim almaz,yatağına bile giremem.
Dinen 40 güne kadar caiz olduğunu biliyorum ama 40 günden sonra günah olduğunu da biliyorum.
Zaten bana göre din sana göre din diye birşey yok olamaz.
Benim demek istediğimi az çok anladın diye umuyorum.
Benim kızdığım nokta bir canlının daha hayatını mahfetmek üzere olması.
Bende anne olmaya çalışıyorum hemen anne olmak için çabalıyorum ama 10 kez düşünüyorum acaba olursa sıkılır mıyım alışır mıyım iyi bir hayat verebilir miyim mutlu edebilir miyim diye.
Keşke bilinçli olsaydı da bu hayata düşmeseydi diyelim.
Bundan sonrasını ona zaman göstersin allah yardımcısı olsun.

Yok kardeşim vallahi 40 gün diye birşey yok.
Dinimizde var kurtaj ama annenin hayati riski varsa.
Benim 1 cocugum var ama ikinci çocuk bile düşünmüyorum ne kadar imkan sunar ne kadar ilgilenebilirim diye. Ki ailemde maddi manevi bi sıkıntımız da yok.
Bunlar düşünülmeli tüm sartlar değerlendirilmeli. Sonra senin dediğin gibi mutsuz çocuklar olmasın.
Ama olduysa yapıcak bisey yok.
İnşallah hayırlı bi yavrun olur seninde.

Son düzenleme:
Bilmiyorum canım benim okuduğum birkaç yerde din sitelerinde de 40 günden önce yani kalbi atmadan önce caiz diyebiliyorum ama tabi onda da geçerli nedenlerin varsa.
Anlaşabildiğimize sevindim aynen öyle insan 2. Bile düşünemiyor çünkü pislik dünyasında ne olacağı belli değil,insan yaparken bile 10 defa düşünüyor.
Amin inşallah hayırlısıyla olsun,konu sahibinin de allah yardımcısı olsun.
Sana da hayırlı günler canım.

Üst komşumuz da bunu yaşıyordu ve müşteriside o kadar başarısız olunca evlat edindiler gelip kendi anlatırdı.Allah ona ikiz verdi kıymet bilmedi ustune şimdi bu kadersizimi verdi umrunda bile olmadı ne arıyor ne soruyor üstüne bunların ozlemini gidermek icin çocuk yapacam başkasından diyor sanki 3 çocuğuna sahip çıkmış gibi.Allah boylesine ne diye veriyor anlayamıyorum!

RuhumBuruk ne yapmaya karar verdiniz? Yani bebegi doguracaginizi yazdiniz ama bosanacak misniz, eve mi doneceksiniz, bisanacaksaniz nerde yasayacaksiniz vs. Nasil bir planiniz var hayatinizla ilgili ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…