Kürtaj olmalı mıyım?

Cocuklarina bakmak zorunda! Manevi kismini bilemem ama maddi olarak bundan kacamaz. Darp raporunuzu alin mutlaka bi avukatla konusun. Tazminat nafaka hepsini sonuna kadar talep edin.
Lutfen barismayin ve bebeginize kiymayin.

Bence aldırmayın. Arasam barışırız demişsiniz en azından doğumu yapıp kendinizi biraz toparlayana kadar evliliğe devam mı etseniz, çok zor karar yazıp yazıp sildim Allah en doğru kararı vermenize yardım etsin.

Kara Murat sizsiniz sanırım
Kendi fikirlerimizi yazarken sizin fikrinizi sormadığımız için kusura bakmayın.
Sanırım bir meblağ belirleyip konu sahibine her ay yollamayı planlıyorsunuz. Çok vicdanlısınız ya 3 küçük çocuktan yardımlarınızı esirgemeyeceğinize inanıyorum ben.
Ya da belki konu sahibi 3 çocuğa bakamadığı için eve döner ve patlamayan diğer kulak zarı da patlar. Tabii canını kurtarabilirse.
Yaşamadığınız hayatlar üzerinden vicdan dersi vermek ne kolay. Vicdan şovunuzu başka yerde yapın lütfen.

İkiz çocuklarından birini öldürmek ne ise karnındakinin hayatına son vermek de o. Hukuken değil ama vicdanen de dinen de öyle hiç bir farkı yok. Lütfen karnındakinin hayatını eşin olacak kişinin ne düşündüğünden daha fazla önemse.
Ben hamileyken ayrıldım üstelik ayrılmam sebebim evladımın babasının kürtaj isteğiydi.

9 haftalık bir gebelikten bahsediyoruz neredeyse 2.5 aylık.bu soruyu sormaniz bile yanlış bana kalırsa,aldirin gerçekçi olun diyen hiçbir realist insanın realitesine katılmıyorum..bebeginizi katletmeyin derim.kocanizin bu yavruyu önemseyen onemsememesi çocuğu dogurmanizdaki en önemli etken değil.bebekle adam tamamen bağlantılı bişey değil.esiniz vatan uğruna şehitte düşebilirdi,adam ortada yok diye hemen kürtaj için koşacakmiydiniz.siz bebeğinizi aldırmayı aklınızdan bile gecirmeyin,nasıl düzen kurabilirim onu düşünün.Allah yardımcınız olsun inanın her zorluğun bir kolaylığı vardır.o bebeğinizin sizin karnınıza düşmesinde çok hikmetleri vardır.bu imtihanı başarin ve yavrunuzun hayat hakkını elinden almayın.zaten buna hakkınız yok.

Kadının evladı parçalara ayrılıp kazınacak rahminden, onu bu vicdan azabından kurtarmak için sen ne yapacaksın?

lacasadepapel yukarida anlatmis eski konulari, ben de okumustum. Kusura bakmayin ama cok ezbere konusmussunuz. Keske boyle bi adamdan hic hamile kalmasaydi ama olan olmus. Bir anne olarak yapmasi gereken dunyaya gelmis olan iki cocuguna bakabilmek icin mantikli bi yol bulmak. Bebegi dogurursa calisamaz, adam sorumsuz, siddet uyguluo vs vs. Nafaka fln verir die guvenilecek bi tip deil. Konu sahibi malesef zayif adama karsi. Ezberden vicdansiz demek kolay, bu malesef realite. Annenin suan yapacagi en mantikli sey , dogmus cocuklarina bakabilmek. Size tavsiyem inandiginiz tek dogru uzerinden zihinleri karanlik vs. Die nitelemeyin.

Hayat 2+2=4 gibi net bir şey mi ya herkes ne kadar emin kadının kürtaj sonrası çalışıp evlatlarıyla ilgilenebileceğinden. Bebeği olursa çalışamayacağından, çocuklarıyla ilgilenemeyeceğinden... Bunları zamanında düşünebilirdi şimdi bu düşüncelere yer yok ebeveynin görevi en başta evlatlarını korumak. Baba kişisinden ne farkı kalacak işine geldiği gibi yaşarsa?

Herkes kendince haklı kimin ne durum ne vaziyet ne imkan ne yaşam ne destek kendince düşünüyor bende hamilelik duygusaliyla konuşuyorum kiyamazdim diyorum bizler fikir olarak sunuyoruz ama her iki durumda hayırlısı olsun haklı anne baba destekci yok Rabbim bir yolunu gösterir umarım. Yarrdimciniz olsun. Inşallah bir yardım eli uzanir bir ışık olurda mucizene kavusursun. Pisman olcak karar verdirmesin Rabbim bizler al veya Aldir diyemiyoruz fikir veriyoruz ama en doğrusu. Vicdanını dinke kalbini ama yanlış karar verdirmesin rabbim.

Son düzenleme:
Kadının evladı parçalara ayrılıp kazınacak rahminden, onu bu vicdan azabından kurtarmak için sen ne yapacaksın?
Benimde hiç anlayamadığım konu şu,bebeği kolayca aldirin diyen insanlar bir hayvanın patisine zarar gelse ortalığı ayağa kaldırıyor ama insan sevmiyorlar..hayvanlarida sevin..ama önce insan sevmeyi öğrenin.zaten insanı seven ve tanıyan kainattaki tüm varlıkları sever.şuan o bebek annesinin karnında olduğu için biz onu göremiyor olabiliriz ama kalbi atiyorki..birçok âzâsı oluşmuş durumda.bu çocuğu gerekirse devlete bir süreliğine teslim edersin ve hayatını öyle idame edersin ama çocuğu katletmek annenin şu saatten sonra hakkı değil.aldir diyenlerdense sadece sığ,dar bakiyorlar.anne karnındaki bu küçük insanı lütfen sevin.

Ben konu sahibine cevabımı ilk mesajımda yazdım. Alıntıladığınız cevabımı da başka bir üyeye yazdım. Gördüğüm kadarıyla siz de konuya cevabınızı yazmışsınız. Benim fikrimin sizi ilgilendiren kısmı tam olarak neresi?
Her şeyin toz pembe olduğu bir dünyada mı yaşıyorsunuz acaba? Konu sahibi belki hayatında hiç çalışmadı ve 1600 lirayla zar zor işe girecek. 3 küçük çocuğa nasıl bakacağı, hamileyken işe giremezse yaşayacağı sıkıntı burada yapacağınız vicdan şovunuzdan daha mı önemsiz?

Ayrıca vicdan azabı çekecek bir durum yok ortada. Yasalar, kanun koyucuların oturup "Yaaa bu kürtaja da 10 hafta süre verelim bari. Ya da yok yok 12 hafta mı versek" demesiyle hazırlanmıyor. Bu tarz konularda bilim referans alınır. Bilimsel olarak serebral korteks 16-20 hafta civarında oluşmaya başlar. Bu süreden önce çalışan aktif bir sinir sistemi yoktur, daha tam oluşmamıştır bile. Sizin "kazınıp alınacak" dediğiniz şey bilimsel açıdan sadece bir hücre yığınıdır. Sinirbilime göre "insan" kategorisinde değildir. Bu nedenle kürtaj izni 10 haftadır. Ucu ucuna denk gelmesin diye 16 hafta değildir. Bazı ülkelerde 12-14 haftadır.
O yüzden ortada bir "insan adayı" olsa bile kürtaj keyfi yapılabilecek bir şey değil bana göre. Ama 4 aydan önce sadece "aday"dır ve asıl vicdansızlık zor durumdaki bir kadın üzerinden vicdan tatmini yapmaktır. O kadının, 3 çocuğunu annesiz bırakabilecek bir adama dönmesine sebep olacak bir karar almasına vesile olmaktır...
Siz de vicdan şovunuzu başka yerlerde yapabilirsiniz bence.

Adam 9 haftadami böyle oldu ?? Umurunda olmadigim bir adamla seks yapmazdım heralde .

Vicdan şovu mu? Hanımefendi sizde bilimsel şovunuzu kendinize saklayın.anne karnındaki yavruyu hücre yığını diye küçümseme hakkıni o engin bilimsel makalelerden alıyorsunuz galiba.anne karnındaki o bebek anneden önce devletin malı mülküdür.devlete sığınacak ve bir süreliğine devletten yardım alicak,ya bebeğini vericek takip edicek ama aldirmak gibi kolay yolu secmicek.bebegi aldirinca herşey güllük gulistanlikmi olacak sanıyorsunuz.lutfen pozitif düşünmeye çalışın ve pozitif yönde motive edin.o anne karnındaki sizin degiminizle hücre yığını sizde olabilirsiniz.herseye rağmen yasamkmi isterdiniz yoksa hiç hayat hakkınizin olmamasını isterdiniz.annenin şu saatten sonra bebeğini aldirmaya hakkı yok.daha dün kadindogumda işim vardı,Dr a bir bayan geldi ve kadının çok rahatsızlıkları varmış kalp damar ile ilgili,bebeği 4 haftalık mis aldırmak istiyorum hayatimi riske atamam dedi.doktor ise hanımefendi siz bana alanında uzman hekimin anne için hayati riski var kağıdıni getirin ozman konuşalım.kafamiza göre aldırmak durumu yasal değil dedi,gönderdi.

Resmi olarak evli değil misiniz? Eğer resmi nikahiniz varsa bebeği aldırırken babasının da imzası gerekiyor diye biliyorum.
Bu arada profil fotomda oğlum 9 haftalikti. Keşke bari bu kadar kocaman olmasını beklemeseydin. İlk öğrendiğinde aldirsaydin...

Ne hücresi ne yığını? 6 haftalıkken kalp atışları duyulabilen bir mucizeden bahsediyoruz. 20 haftaya kadar alınmanın yasal olduğu ülkeler de var. Her yasal olan şey hak değildir. Kadının 1600le zar zor çalışabileceğini kanısından önce fetusun insan olarak dünyaya geleceğini düşünmek daha mantıklı ve daha olası ihtimal. Kimsenin şov yaptığı yok ben kimliği belirgin olan birine rastlamadım bu sitede. Tabiki evladın yeri annesinin yanıdır ama eğer kürtaja sıcak bakıyorsa konu sahibi ben ailemin desteğiyle gayet mutlu bir evlat yetiştirdim eğer bana güveniyorsa (güven kazanması için de gereğini yaparım) evladına dilediği kadar bakarım. Olmadı devlete bıraksın kendini toparlayana kadar. Ama yine de aldırmasın. Bir hafta içinde bu psikolojiyle karar vermesi gereken birini nasıl kolay yönlendirebiliyorsunuz?
Evlat anneyi aciz kılmaz güçlü kılar neden eşine dönmek zorunda kalsın ki? Evladı doğduktan bir kaç hafta sonra çalışmaya başlayan anneler çok. Evlilik sürecinde iki haftada da bir ailecek otellerde kalmayı planlayan babadan nafaka söke söke alınır.

Ayyy sen o dayaktan kulağı patlayan ama kocacım üzülme diye adamı teselli eden kişisin di mi?
Valla konuyu tekrar okuyunca sen kürtaj olup üstüne kocana dönersin gibime geldi

Ayyy sen o dayaktan kulağı patlayan ama kocacım üzülme diye adamı teselli eden kişisin di mi?
Valla konuyu tekrar okuyunca sen kürtaj olup üstüne kocana dönersin gibime geldi

Aynen bana da kürtaj olsa bile eşine dönüp üçüncüye tekrar hamile kalır gibi geldi ama konu sahibini üzmek istemediğim için belirtmemiştim. İnşallah bugün kürtaj yetine hırslı bir avukatla görüşmeye gidip güzel bir cevap dilekçesi hazırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…