Kürtaj olmalı mıyım?

Doktorunuzu değiştirmelisiniz o halde. Yasaya göre 10 haftaya kadar isteğe bağlı kürtaj yapılabilir. Herhangi bir hayati risk olması gerekmiyor.
Konuya fikir beyan edilip geçilse buna vicdan şovu demem. Ama karşıt fikir üzerinden vicdan hesabı yapılıyorsa evet bu vicdan şovu oluyor. Konu sahibi ben söyledim diye bebeği aldırmayacak ya da siz söylediniz diye vazgeçmeyecek. Fikrinizi beyan ettiniz, hepimiz de okuduk. Eminim dikkate alacaktır konu sahibi. İyi günler.

Evet mucize
Konu sahibi eminim fikirlerinizi dikkate alacaktır.
İyi günler.

Böyle durumlarda olan bebeklere oluyor. Şöyle sağlam durup ana gibi zaten dünyaya gelmiş iki çocuğuna baksa (eğitimliyim de demişti), onları şu dayakçı adamın elinden kurtarsa.... onurlarıyla yaşamayı, hiç bir erkeğe eğilmemeyi öğretse.
nasıl bir evlilikse hem kavga dövüş, hem tatillerde devam eden karı koca ilişkisi... bari hamile kalmamak için önlemini al diye düşünüyor insan
daha 7-8 hafta önce çocuk yapacak kadar iyi biriydi de şimdi mi bozuldu yani bu adam..
Çok üzücü gerçekten. Ama bebek adına düşündüğümde beni düzgün bir ailem, bir ortamım olmadan dünyaya getirselerdi ne annemi ne babamı affederdim. Şu an evi bile yok çünkü. Kız kardeşin yanında nereye kadar.. Hayata 10-0 falan yenik başlar insan.

Her bebek rızkınla gelir rızkı veren Rabbim bebeginizi aldırmayın onca devlete haklarınız var onları taleb edin nafakada ödemek mecburunda baba denilen varlık cocugunuz dogdu zaman calışırsınız evet kolay bir hayat değil ama imkansızda değil istedikten sonra herşeyi yaparsınız bebeğinizin günahına girmeyin siz cocuklarınızın yanında olun cabalayın Rabbim yardım edip kolaylık saglıcaktır

Keske korumsaydiniz bu bosanma isi birden olacak bisey deil cunku..
Sizin icin en hayirlisi neyse o olsm

Ben olsam aldırırım ama seni bilemem. Herkesin görüşü farklı bu konuda. Çocuk isteyen biri olsaydım, boşanıyor da olsam aldırmazdım gibi geliyor. Tabi bakabilecek maddi gücüm var mı? İkizler var diyorsun bir de. Durumunu sen bilirsin buradan atıp tutmak kolay.

Azıcık mantıklı ol nasıl 6 ay sekteye uğruyor hayatı?
Kim hamile bir bayanı işe alıyor bu devirde?
Kaldı ki 3 çocukla yanında eşi varken uğraşmak zorken bu kadın ne yapsın, diğerleri de küçük ilgiye sevgiye ihtiyacı var...
Bebeği doğurursa en az 2 sene çalışamaz....

Arkadaşım önceki konularını biliyorum. Ben de boşanmış bir kadınım... vicdanın rahat oksun aldırırken...
Eğer o öküz kocanda bi damla umut olsaydı dene derdim ama bu kaçıncı deneme...
Dönme kararından, 2 çocukla hayatını kurarsın ama 3 zorlar...
İşe girersin, çalışırsın, kızlar nafaka alır toparlarsın...

Siz esinden dayak yiyen uyeydiniz dimi , tum uyguladigi siddete ragmen cok seviyorum ve ozluyorum diyen

Bence aldirin , zaten 2 cocugunuz var , bu hayata 3.yu dogurmayin
Insallah yeniden guzel bir hayat kurabilirsiniz kendinize ve cocuklariniza

Şartlarını en iyi sen bilirsin, bize yorum yapmak kolay..
Ama sanırım ben olsam en azından doğurup az büyüyene kadar döner sonra boşanırdım..

Bence doğurun. Devletten yardım alabilirsin belki, sosyal hizmetlerle önce bir görüşün. Aileniz yok sonuçta, çocuklara bakacak kimse yok çalışsanız. Belki istihdam sağlanır, sığınma evine yerleştirilirsiniz, belki maaş bağlanır. Önce bi her kapıyı zorlayın. Adamada tazminat davası açın. Dayakla, ihanetle adamın donundan fazlasını alırsınız deliliniz varsa.

Eski konunuzu okudum da kesin barışırsınız siz eşinizle ayrılamazsınız. Bari yeniden hamile kalmayın yazık çocuklara.

Millette sanki Türkiyede değil, Norveçte yaşiyormuş gibi bahs ediyor. Hi hii baba nafaka ödeyecek ve bu tüm herşey için yetecek. Et olmuş kilosu 100 lira, eğitim yaşadiğin semt, ödeyebildiğin paraya bağli ama olsun.

Önemli olan kaliteli hayat değil ki, önemli olan nefes alip vermek. Amerikadaki pro lifers gibi, çocugun doğmasi için birsürü demagoji yap, eh doğumdan sonra? Koca bir hiç.

Ya "farz et ki baba şehit oldu" diyenler var. Bu nasil bir argüman? Baba şehit değil. O ikizlere bile musallat olabilir. Ne kadar zor biliyormusunuz hayatta olan babaniz varken, sizi evlat olarak görmemesi? Buna bir bebek daha niye dahil edilsin?

Hiç kimse hamile kadini işe almaz, kalmiş lohusa kadini. Bir kutu mama bile 50 lira ve daha fazla. Bezlerde pahali. Diğer iki evlat ne yiyecek ne içecek? Konu sahibin kardeşi nereye kadar 5 kişinin yükünü taşayacak?

Çocuklarin psikolojisi ve sağliği iyicene bozulur. Önemli değil canim, yeterki nefes alip versinler dimi?

Çok zor bir yol ayrımındasınız. Allah hakkınızda hayırlı olanı gönlünüze razı eylesin..
Duygusal düşününce aldırmayın diyorum, mantıken bakınca aldırmak en iyi çare..

Ben genelde mantık çerçevesinden bakarım ama anne olduktan sonra daha da duygusallaştım.
Ama sizin şartlarınızda aldırmanız en doğrusu..

Bende bir anneyim, 18 aylık bir oğlum var. Hepimizin yavrularını Allah bağışlasın. Gerçekten hamileyken iş bulmak çok zor, hamileyken iş'ten çıkardılar zaten girdiğimden bir kaç hafta sonra 1,5 aylık hamile olduğumu öğrenmiştim. Bir daha hiç iş aramaya yeltenmedim bile, biliyordum çünkü bulamayacağımı, hadi buldu bir şekilde çalışıyor diyelim özel bakıcılar 2 bin TL' den az ücret istemiyorlar. Arkadaşın mesleğini ve yaşadığı yeri bilmiyorum ama? İstanbul' da her şey ateş pahası, ikizleri de daha küçük. Ben nafaka ödememek için sigortasız çalışan adamlar biliyorum. Konu sahibinin eşi nasıl bir karakterde bilemem ama her ihtimali düşünmek gerekir. Allah yardımcısı olsun arkadaşın çok zor bir karar.

Kesinlikle çok çok çok doğru. Kesinlikle o minicik, pirinç kadar melek çekmemeli anne babasının hatalarını. Bu konuda çok haklısın. Benim de içim sızım sızım sızlıyor böyle durumlarda. Çok acı çooook! Keşke konu sahibinin annesi hayatta olsaydı ve onun yanında kalıp ona destek olabilseydi. O zaman eminim o da aldırmazdı. Çünkü çok vicdan azabı çekiyor bu yüzden.

RuhumBuruk eğer kürtaj olmazsan aklında bulunsun diye yazıyorum.
Hamile olduğun için iş bulamayabilirsin hemen bulunduğun ilçedeki sosyal hizmetler ve yardımlaşma bürosuna gidip boşandığın için ve çocuklar nedeniyle çalışamadığın için gelirin olmadığını beyan et..
Hemen çıkmaz karar ama mutlaka peşine düş. Yetkililerden telefon al takip et..
Ama o adamdan mutlaka kurtul..

Ayyy sen o dayaktan kulağı patlayan ama kocacım üzülme diye adamı teselli eden kişisin di mi?
Valla konuyu tekrar okuyunca sen kürtaj olup üstüne kocana dönersin gibime geldi

Aaa o muymuş?
Ben de saf saf "boşan kurtul sosyal hizmetlere başvur gelirim yok de" diye çare üretmeye çalışıyorum..

Hamile kadın üzmek istemiyorum bence buradan aldığı bir gazla çıktı gitti ama adam tanıyor karısını. Geri döner..
Gerçi özeleştiri yapıyor ama..

Ben bazı insanların kontrolsüz üremesine karşıyım. Günahı vebali bilmem bir masuma daha o cehennemi izletmesin aldırsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…