- 4 Temmuz 2018
- 66
- 106
- 8
- Konu Sahibi RuhumBuruk
-
Aynen bana da kürtaj olsa bile eşine dönüp üçüncüye tekrar hamile kalır gibi geldi ama konu sahibini üzmek istemediğim için belirtmemiştim. İnşallah bugün kürtaj yetine hırslı bir avukatla görüşmeye gidio güzel bir cevap dilekçesi hazırlar.
Vicdan şovu mu? Hanımefendi sizde bilimsel şovunuzu kendinize saklayın.anne karnındaki yavruyu hücre yığını diye küçümseme hakkıni o engin bilimsel makalelerden alıyorsunuz galiba.anne karnındaki o bebek anneden önce devletin malı mülküdür.devlete sığınacak ve bir süreliğine devletten yardım alicak,ya bebeğini vericek takip edicek ama aldirmak gibi kolay yolu secmicek.bebegi aldirinca herşey güllük gulistanlikmi olacak sanıyorsunuz.lutfen pozitif düşünmeye çalışın ve pozitif yönde motive edin.o anne karnındaki sizin degiminizle hücre yığını sizde olabilirsiniz.herseye rağmen yasamkmi isterdiniz yoksa hiç hayat hakkınizin olmamasını isterdiniz.annenin şu saatten sonra bebeğini aldirmaya hakkı yok.daha dün kadindogumda işim vardı,Dr a bir bayan geldi ve kadının çok rahatsızlıkları varmış kalp damar ile ilgili,bebeği 4 haftalık mis aldırmak istiyorum hayatimi riske atamam dedi.doktor ise hanımefendi siz bana alanında uzman hekimin anne için hayati riski var kağıdıni getirin ozman konuşalım.kafamiza göre aldırmak durumu yasal değil dedi,gönderdi.
Ne hücresi ne yığını? 6 haftalıkken kalp atışları duyulabilen bir mucizeden bahsediyoruz. 20 haftaya kadar alınmanın yasal olduğu ülkeler de var. Her yasal olan şey hak değildir. Kadının 1600le zar zor çalışabileceğini kanısından önce fetusun insan olarak dünyaya geleceğini düşünmek daha mantıklı ve daha olası ihtimal. Kimsenin şov yaptığı yok ben kimliği belirgin olan birine rastlamadım bu sitede. Tabiki evladın yeri annesinin yanıdır ama eğer kürtaja sıcak bakıyorsa konu sahibi ben ailemin desteğiyle gayet mutlu bir evlat yetiştirdim eğer bana güveniyorsa (güven kazanması için de gereğini yaparım) evladına dilediği kadar bakarım. Olmadı devlete bıraksın kendini toparlayana kadar. Ama yine de aldırmasın. Bir hafta içinde bu psikolojiyle karar vermesi gereken birini nasıl kolay yönlendirebiliyorsunuz?
Evlat anneyi aciz kılmaz güçlü kılar neden eşine dönmek zorunda kalsın ki? Evladı doğduktan bir kaç hafta sonra çalışmaya başlayan anneler çok. Evlilik sürecinde iki haftada da bir ailecek otellerde kalmayı planlayan babadan nafaka söke söke alınır.
Aynen bana da kürtaj olsa bile eşine dönüp üçüncüye tekrar hamile kalır gibi geldi ama konu sahibini üzmek istemediğim için belirtmemiştim. İnşallah bugün kürtaj yetine hırslı bir avukatla görüşmeye gidip güzel bir cevap dilekçesi hazırlar.
Azıcık mantıklı ol nasıl 6 ay sekteye uğruyor hayatı?Dizidaşım, mantığın doğru.
Yalnız benimki de doğru.
Hiç çocuk olmasa aynen senin gibi yazardım ama zaten çocuk var, masraf var, çalışması için illa birine bırakılacak.
Ha 2 ha 3.
Çocuklar daha bebek, annenin hayatı 6 ay daha sekteye uğrar o kadar o da doğunca.
Hamileyken gayet 36. Haftaya kadar çalışabilir, sonrasında zaten 4 ay devlet desteğini de alacak maaş gibi.
Çocuk yardımı vs, maddi sıkıntı en azından 3.çocuk için olmayacak.
Şuan öncelik ikizlerinin hakkını alması.
Ve bu işin vicdanı var, empati yaptığımda kendimi yer dururdum ben.
O pis herifin ya da benim salaklıpımın bedelini yavruya ödetmek, daha rahat yaşamak için ondan vazgeçmek çok ağır gelirdi.
Yineliyorum hiç çocuk olmasa aldırsın, o adam görünümlü yaratıkla tüm bağı bitsin ama öyle değil işte.
Ben bu kadıncağızın önceki konularında yazdıklarını da takip etmiştim. Hamile olduğunu öğrenince işe almayabilirler kadını. Halihazırda işi olsaydı doğru, 37. haftaya kadar çalışır, sonra 3 aylık olana kadar devlet desteği alırdı. 3 aydan sonra tekrar başlardı ama 3 aylık bebeği bırakıp işe gidebilecek mi? Sabah 8’den akşam en erken6-7’ye kadar çalışabilecek mi? Bunlar çok zor. İmkânsız değil elbette ama gerçekten biter her anlamda kadıncağız. Zaten psikolojisi de pek iyi değil. Bu psikolojiyle bir ikiz olmak üzere 3 çocuk, boşanma vb. çok zor. Dizidaşım, kadıncağız bence en doğrusuna karar vermiş. Bana göre de çocuk aldırmak çok kötü ama böyle bir durumda hayatta olan iki yavruya üzülürüm. Üstelik üç küçük çocuğa bakıcı bulmak imkânsız. Ben bir çocuğa bile çok zor bulmuştum. Onu bile bir yılda üç kere değiştirdim.
Kesinlikle çok çok çok doğru. Kesinlikle o minicik, pirinç kadar melek çekmemeli anne babasının hatalarını. Bu konuda çok haklısın. Benim de içim sızım sızım sızlıyor böyle durumlarda. Çok acı çooook! Keşke konu sahibinin annesi hayatta olsaydı ve onun yanında kalıp ona destek olabilseydi. O zaman eminim o da aldırmazdı. Çünkü çok vicdan azabı çekiyor bu yüzden.Ben iki bebeğe bakıcı bulamıyorum, yatılı olan bile kaçıyor hem de evde olmama rağmen.
Sanırım haklısın, insanüstü bir çaba lazım ve muhteşem beden ve ruh sağlığı da cabası.
Eski konuları bilmiyorum ama manyak herifin ve konu sahibinin saflığının ceremesini pirinç kadar, korunmasız ve dünyadaki en temiz şeyin ödemesi zoruma gitti herhalde.
Kürtaja karşı değilim ama sağlık sıkıntıları olmadan ve maddi olarak açlık seviyesinde yaşanılmayacaksa evli olan kişilerin çocuk aldırmasına karşıyım.
Tam insanı ikiye bölen bir konu, akıl başka diyor gönül başka...
Allah yardımcısı olsun, diğer evlatlarına uzun ömürler versin.
Ayyy sen o dayaktan kulağı patlayan ama kocacım üzülme diye adamı teselli eden kişisin di mi?
Valla konuyu tekrar okuyunca sen kürtaj olup üstüne kocana dönersin gibime geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?