Kürtaj olmalı mıyım?

Adam terk etti bunu ve boşanma davası açtı. İstemiyor artık oyuncağını maalesef pislik herif!
Her okuyan bilinçli olmuyor maalesef. Üstelik kız meslek lisesinin çocuk gelişiminden mezun olabilir. Aynı bölümün üniversitesini bitirmezseniz kreşlerde asgari ücret bile vermezler size. Üniversite mezunu çocuk gelişimciler bile en fazla 2000 tl alıyor özelde.
Kadın sığınma evlerinde kalmanın da belli bir sınırı var sanırım. O da 6 ay diye biliyorum. Tabii yer varsa!

Gittim doktor bos kese dedi beklemem gerektigini ona gore alırım dedi.Yavrum saklandı sanki olaylardan sonra evinde terkettikten sonra ki gittigim de her şey normaldi yapamadım bekledim ama şimdi bakıyorum ben bu çocuğa ne maddi ne manevi bakamam Allah kahretsin ki herkes gitti babam olsaydı o şerefsizi gebertir bizi kimselere vermezdi ama yok kardeşimde ne kadar kalacam Allah çok çok çok kötüye düşürdü anlatsam da anlayamazsıniz ben ağlamaktan nefes alamiyorum çaresizim

Gebeliğiniz boş kese mi???

Millet, survivor izleye izleye gerçek survivorın yaşandığı topraklarda olduğumuzu unutmuş.
Sanki adama çat diye milyonluk tazminat, binlerce liralık nafaka kesecekler. Alacağı hepi topu birkaç yüz lirayla hem kira, hem bakıcı, hem ev ve mutfak masraflarını karşılayabilecek sanki. Hayatta kalmayı yaşamak sanmak bu dediğiniz gibi. Çocuk doğsun da nasıl yaşadığı önemli değil.

Kürtaja bazı durumlar haricinde karşı olan biri olarak her çocuk nasibiyle gelir, madem evlilikte sorununun vardı neden hamile kaldın,

K.bakma ama bir anlık zevkinin bedelini karnındaki masuma ödetmeye hakkın yok!

Pes yani konu sahibi....kurtaja gittiniz ve agladiniz oyle mi? Dogurmaya kararlisiniz yani. Bebek dogup buyudugunde de 3 cocugunuzun onunde dayak yerken cocuklara bakip bakip bu yazdiklarinizi hatirlayin.

Kocasiz kalmamak icin her yapilani sineye cekip, cocuklara ne olacak diye dusunmeyip ruh hali bozuk asabi bireyler yetistiren annelerdensiniz demek ki...sonra ne oldu bu topluma, insan nasil boyle kotu olur? E olur...ev hayati savas ortami gibi, annesi babasi dengesiz cocuklar buyuyunce ya ortamdan kurtulmak icin calisip ugrasip gercekten cok iyi yerlere geliyorlar ya da onlar da paikolojik sorunlarla bogusuyorlar...

Ayyy siniri bozuldu konu sahibine....kocasina donecek ve ara sira geliyorlar adama yoksa biseyi yok yaaaa diycek....

RuhumBuruk eğer kürtaj olmazsan aklında bulunsun diye yazıyorum.
Hamile olduğun için iş bulamayabilirsin hemen bulunduğun ilçedeki sosyal hizmetler ve yardımlaşma bürosuna gidip boşandığın için ve çocuklar nedeniyle çalışamadığın için gelirin olmadığını beyan et..
Hemen çıkmaz karar ama mutlaka peşine düş. Yetkililerden telefon al takip et..
Ama o adamdan mutlaka kurtul..[/QUOTE]

Bir arkadaş başbakanlığa mesaj atmıştı maddi destekle alakalı, geri dönüş yapmışlar, sonra belediyeden ilgili kişiler evlerine gelmişler, sorular sorup form doldurmuşlardı sonucu ne oldu bilemiyorum ama konu sahibinin kimsesi olmayıp boşandığı artı 2 bebeği olup tekrar hamile olduğu için kayıtsız kalacaklarını sanmıyorum, her yolu denemekte fayda var.

Içim sızladı ya of...

Rabbim eşine sana karşı sevgi vicdan ve merhamet versin onun çocuklarının annesisin ve birdaha hamilesin....
Rabbim işini kolaylaştırsın canım ama bebeğine kıyma ya...
Bunda da vardır bir hayr...

Eski konusuna bakarsanız şans verilmeyecek bir evlilik olduguni görürsünüz

Anlamadim....babaniz olsaydi sizi o serefsize vermezdi diyorsunun da kocaniz sizi almak icin pesinizde kosmuyor ki anladigim kadariyla...bosanma davasi acmayan da sizsiniz, yeni cocuk dogurmak isteyen de sizsiniz

EŞŞEKLER GİBİ TAKIR TAKIR PARASINI ÖDEYECEK HER ÇOCUK BAŞINA VE SANA DA BAKACAK.

Şerefsiz kelimesinin gerçek anlamı bu insanlar işte. Hamile karısının kulağını patlatıp evden kovan bi adam.
bebeğin günahı elbette yok ana rahmine düşmüşse rabbim bir yolunu çizmiştir elbette.
ancak çok zor olacak. hemde öyle zor ki Allah yardımcın olsun.
kürtaj konusunda kimse sana akıl vermemeli bence. bunun kararını verirken senden başka kimse düşünmemeli.
çok büyük bir vebal.

Bende çocuk gelisimi lise mezunuyum biliyorum söylediklerini zi ama eğitimliyim demek için yeterli bulmadim hiç ülkemizde egitimliden kasıt uni.mezunu sanırım.
Uni mezunu birinden bahsediyorsak sadece Anaokulları değil çalışma alanı o diplomayla bile "gelişmiş " yerlerde rahatlıkla is bulunabilir.
Kadın sığınma evinde kalma sınırlı evet ama sigortalı bi iş veriliyor diye biliyorum..
Demek istediğim vicdanı bu kadar rahat değilken aldirmamasi taraftarıyim.

Hamileyken, eşi ev işi yapmıyor diye kızan kadınlarımız size şu durumda nasıl doğurun diyor anlamiyorum. Yanınızda kim var Allah aşkına? Hamilelik kolay bir süreç mi? Doğum ve sonrası da ayrı konu.. Bu bebek sizi emecek aylarca nasil işe geri döneceksiniz? Hep aklınız onda olacak. İş bulabilecek misiniz o da muamma. Mesleğiniz var mı ne işte çalışacaksınız? Üniversite mezunları işsiz geziyor. Hamile olduğunuz anlaşıldığı anda kimse iş vermeyecek zaten. Bir de 3 tane bebeğe bakıcı parası ve giderler ile bir evi nasil döndüreceksiniz? Bakıcılar 1000 tl'ye geliyor o da tek bebek için.. 3 taneye ne kadar isterler acaba? Vicdan diyenler havadan konuşuyor bence. O çocuğun geleceği, evdeki ikizlerin geleceği ne olacak?

2 ayda evlilik bu noktaya nasil geldi diyenler kadının getirmediği ortada. Uzaktan konuşmak hepimiz için kolay. Allah yardımcınız olsun.

Dönmeyecemm diyorum adam ordayım die rahatti şimdi bu bebek onun garantisi oldu.Bende tamamen caresiz kalmayıp çalışıp çocuklarıma yetmek icin böyle bir karar almaya çalışıyorum mantıklısi bu ama vicdanım rahat degil

Anlamadim....babaniz olsaydi sizi o serefsize vermezdi diyorsunun da kocaniz sizi almak icin pesinizde kosmuyor ki anladigim kadariyla...bosanma davasi acmayan da sizsiniz, yeni cocuk dogurmak isteyen de sizsiniz
Tabi kosmaz ana baba yok 2 çocuk hamileyim ve mesleğim var ama calisamiyorum sizce adam nie koşsun?Davayi bile yalandan acmis bana anlaşmalı teklifle geldi kabul ettim geri çekildi çekişmeli uzun surer dememe rağmen çünkü uzun sürsün ki ben bı yerde pes edeyim

Ha 2 cocuk, ha 3 çocuk....bence aldirma...

Aç bi kuaför dükkanı, bankalar kredi veriyor kendi işini kuran kadinlara...

Arkada bir oda ayarlar çocuklarına da bakarsın, bakıcıya da gerek kalmaz...

Tum mesajlari okumadim ama ben kurtajdan yana degilim bi sekilde buyur zorlanirmisiniz evet ama ben olsam.dogururdum herhalde o vicdan azabiyla yasamaktansa ayrica dogurup buuudugunde iyi ki dogurmusum bile dersiniz ama.son karari verecek olan yine sizsiniz biz burdan ne desek bos

Sevgili konu sahibi, adam sizi kurtaja goturmus yani bebegi istemiyor. Garanti maranti hikaye. Bu bebek onun garantisi degil sizin pranganiz olacak. Kaldi ki ikizlerini bile arayip sormuyor. Siz baska evdeyken watsuptan kizlari eklemeye baslamis yazmissiniz ilk konunuzda. Calisip cocuklarima yeterim diyorsunuz da hamileyken is bulamazsiniz. Sonra 3 cocugu da nereye birakip calisacaksiniz ? Kac para kazanacaksiniz ne tecrubeniz var da 3 cocuk gecindireceksiniz?

Aklinizca bir cocuk daha yapip sonra da cocuk icin baristik deme niyetindesiniz sanki, hem belki cocuk icin adam da bir sure duzgun davranir degil mi?

Yapmayin....boyle akillar vermeyi dogru bulmuyorum ama sizin durumunuz acil. Bebek 9 haftalik. Gidip aldirin bence ve birkac gun icinde de is aramaya baslayin. Coxuk gelisimciyseniz bir kreste is bulup gunduz cocuklarinizi da oraya goturebilirsiniz. Belki bir yil kadar ablanizda kalmaya devam edip para biriktirirsiniz....sonra da ablaniza yakin bir ev kiralarsiniz...

Yazdiklarinizi biraz okudum. Psikolojik olarak yni bir gebelige hic hazie degilsiniz. Sondayim oldururum keserim diyosunuz. Bu paikolojiyle varolan evlatlariniza bile zor annelik yapiyosunuzdur. Ayrica kese boş diyosunuz. Bu durumsa buraya yazmaniza bilegerek yok. Mecburen kurtaj olucaksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…