Kürtaj olmalı mıyım?

Hamile olduğumun farkinda değildim ki kavgadan sonra ogrendim.Meslegim var çocuk gelişimci muhasebe ve kuaförum pasif biri değilim bunları yaşadığıma inanamıyorum yuvam yikilmasin savaş verirken kendimi kaybetmisim

Mesleğiniz olduğuna gerçekten çok sevindim.Zor ama yapabilirsiniz.

Adam şunlari sunlari yapti tabi ki aldiracaksin diyenlere inanamadim. Bebegin ne suçu var. Bana kalirsa aldirmayin. Mesleginiz varmis. Bir sekilde toparlarsiniz. Ve evet bebek rizki ile gelir. Aldirirsani psijolojik olarak toparlanmaniz cok zaman alabilir.

Teşke kendinizi birazda din yönünden eğitmiş olsaydınız

Herkes dünyayı sizin gibi imtihan yeri olarak görmek zorunda mı sizin gibi biri doğurup çocuk esirgemeye verin demiş sizi anneniz çocuk esirgemeye mi bıraksın isterdiniz.Bakamayacağın çocuğu doğurmanın nesini savunuyosunuz.Çocuklar sizin cennete gitmek için kullandığınız araçlar mı.Siz onu onca sıkıntının içinde büyütüp kendinizce cennetlik olacaksınız ama ohoo harcanan bi ömür yoklukta büyüyen bi çocuk anadan babadan sevgiden paradan herşeyden mahrum kalmış kimsenin umrunda değil yeter ki siz dini egolarınızı tatmin edip o sınavı geçin

Ya şu nasıl hamile kaldıncılar bi susun yaa, adam kadın sürünsün istiyor yalvarsın onu yüceltsin istiyor çekip gidiyor belli ki
Aldırmayın o çocuğun günahına girmeyin allah onun yüzü suyu hürmetine işlerinizi yoluna koyar, allahın bi bildiği vardır bu dönemde hiç beklemediğiniz şekilde o masumu karnınıza koyarak. Hiç bakamazsanız bakabilecek birine verirsiniz ama yine de canına kıymanızdan iyidir, o kadar çok bebek isteyen aile var

Aldırdınız mı ne yaptınız? Bugün mü alınacaktı? Bir de eş imzası istemiyorlar mı? Eşiniz imza verecek mi?

Teşke kendinizi birazda din yönünden eğitmiş olsaydınız

Sevgili Ecem, burada dini konulara girmiyoruz. Ceza almak istemem. Ama benim dini bir hassasiyetim yok. Bu konu herhangi bir sekilde tartismaya acik degildir. Sizin veya baska birinin de bu konuda hassasiyeti varsa da ona gore hareket edersiniz. Bu durumda da Bisey soylemek benim haddime degildir. Konu sahibinin ve cocuklarinin ileride yasayacaklari zorluklari dusunerek vicdanimla yorum yapiyorum. İki cocugun da dogacak cocugun da bu yokluk icinde, anne babanin dengesiz ve sagliksiz iliskileri icinde mutsuz yetiseceklerini dusunuyorum ve derinden uzuluyorum. Siz de ben de kendimize gore yorumlar yapariz, konu sahibi kendi hayatina uygun olani secer.

Bu mesaji tartisma olsun diye yazmadim. Konuyu dagitmak da istemem ama lutfen fikirlerinizi bana ya da baska bir yorumcuya degil de konu sahibine belirtiniz.

Sevgiler

3 ayrı meslek dalında iş imkanınız varken bu adamı mı çekiyorsunuz? Gerçekten çocuk gelişimciyseniz öyle bir ortama çocuklarınızı mahkum etmemeniz gerektiğini biliyor olmalısınız. Önlisans mezunuysanız ücretli öğretmenliğe başvurun, günün 5 saati çalışıyorsunuz git gel 6 saati bulur, bir kuaförün yanında da çalışabilirsiniz kalan zamanda ya da evde çalışabilirsiniz.
Boşanırsanız bu şekilde geçinebilirsiniz diye söylüyorum. Bebeği aldırıp aldırmamanıza birşey diyemem o sizin kararınız. Ama o herife dönecekseniz bebeği aldırın, zira öyle bir babam ve ailesi olacağına hiç doğmamış olmayı tercih ederdim heralde.

Saldırmadan önce paylaşımları iyi okuyun benim paylaşımda çocuk ezirme kurumuna verin diye birşey yazmıyor öbür yazdıklarınızı cevaplamıcam cünki benim icin cok sacma

Eski konunuza da yazmıştım, aldırmak çözüm değil
Zaten 1,5 yaşında ikizleriniz var, bakmanın kolay olmayacağını, bir düzen kurmanın zorluklarını da ilk yazan benim
Lakin siz annesiniz, gerekirse doğum yapana kadar eşinizi idare edin, eve dönün, suyuna gidin, iş olanaklarınızı ayarlayın
Hiç bir bahane hamile olduğunuz gerçeğine çözüm değil, fedakarlık yapması gereken sizsiniz bebek değil
Bu adamla ömrünüzü geçirin demiyorum ama boşanmak için işleri yoluna koyun, her şeyi bıçak gibi keserek durumu düzeltemezsiniz, adam beni şöyle görmüş böyle görmüş falan bunları geçin, şu an da gurur en gereksiz şey, evlatlarınız için gerekeni yapın.
Dayak yemiş hiç bir kadına kocana dön demedim bu güne dek ama sizin durumunuzda mantık gerekiyor, ayrılma söz konusu olduğunda evinizi terk etmeyin, o iblisi dışarı atın ve maddi tedbirlerinizi almış olun, o zamana kadar köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz mecbur. Gerçekleri görmek lazım bol keseden sallamakla olmuyor, üç tane bebeyle hiç bir yere sığamazsınız, şartlarınızı olgunlaştıracak, çocuklarınız için fedakarlık edeceksiniz başka yol görmüyorum ben. Adamın eve gidince sizi kesecek hali yok, bir kaç hafta öncesine kadar birlikte yatabildiğiniz bir adam elbet huyunu suyunu biliyorsunuz, bir müddet daha idare edin o kadar, devlete sığınmak falan hikaye, öbür iki evlada da yazık, yerlerinden yurtlarından olup bir sürü sefillik çektiler, mantıklı hareket edin

Yapma lütfen, kıyma o masuma
Onu sana bahşeden rabbim kolaylığını da verir.
Yapma..

Of off yani size cok üzüldüm cünkü sanirim size kalsa aslinda aldirmazdiniz. Bilemiyorum. Yerinizde olsam aldirmazdim sanirim. Ama burda ahkam kesmek istemiyorum,hayatin ne getirecegini bilemeyiz. Insallah hakkinizda hayirlisi olur,ama inanin yazinizi okuyunca gözlerim doldu

icinde kıpır kıpır eden bi canliya ve bu canli senin canindan kanindan nasil kiyacaksin..
cok buyuk bi vebal ve cok gunah
kendi aile ici iliskilerinizin faturasini bebegine cektiriyosun
e o zmn yapmasaydn madem sorunlu bi evlilikti..
kazara oldu laflarina ben inanmiyorum ayrica..
Allah istemis olmus sen de sana lutfedilen emaneti istemiyosun
masem ayrilcaksin hamileyken de ayrilabilirsin kiz kardesinle bi sekilde yasaminizi idare ettirebilirsiniz ...
ne durumda olanlar var hemen ilk cozumun bi cana kiymak olmamali..
bu da bi imtihan ve bu imtihani gecebilmek onemli olan..

İkiz çocuğun varmış tek başına 3 üncü çocuğa da bakmak çok zor olur tabi ki aldır diyemem ben ama ben de olsam bunu düşünürdüm sanırım.

+++++++ Kesinlikle sonuna kadar katılıyorum

Saldırmadan önce paylaşımları iyi okuyun benim paylaşımda çocuk ezirme kurumuna verin diye birşey yazmıyor öbür yazdıklarınızı cevaplamıcam cünki benim icin cok sacma

Sizin paylaşımınzda var demedim zaten sizin gibi düşünen biri de böyle yazmış dedim.Hani nolursa olsun doğurun mantığındasınız ya ondan.Ve asıl saçma olan ne biliyo musunuz dini inançlar uğruna bi insanın bi bebeğin bi çocuğun hayatını bile çöpe atmayı göze alabilen herkes.İyi günler size.

Konuya yorum yapan hanimlar, bu üyeye bebekleri için bir sure destek olabilir miyiz diye düşündüm.. forum kurallarina aykırı mı bilmiyorum ama...

Mama, kıyafet, nakit gibi...

İlk konusunu actigi günden beri her gece başımı yastığa koyduğumda bu üyeyi düşünüyorum...

Hastane kayıtlarınız avukatta da orada açıkça belli mi eşiniz yüzünden kulak zarınızın patladığı?
Bazı yorum yapanları anlayamıyorum çocuğu aldırma doğuma kadar kocana dön idare et demişler. Arkadaşlar iyi misiniz ? Adam bir canavar. 1.5 yaşında ikiz kızların önünde kadının kulak zarını patlatıyor. Hamileliğin ilerleyen zamanlarında kadını öldürse dövmekten kürtaj ol demek günah da sizin yaptığınız daha mı az günah??? Karşınızdaki kadın daha 3 gün önce burda dövdü ama arayıp sormuyor inşallah geri döner diye dua ediyordu. Verdiğiniz akıl kadını felakete sürükleyecek.
Çocuğunu aldır veya aldırma diyemem. Gücün varsa 2 küçük çocuk + 1 bebeğe bakmaya ve çalışmaya buyur doğur. Ama çalışmak zorundasın acilen bunu unutma. Buna göre ver kararını.
Bir cana kıymak elbette kolay değil ama o çocuğun yaşayacağı maddi ve manevi çaresizliği düşünüyorum. Kaldı ki senin de psikolojin tek başına doğum ve 3 çocuk bakımını kaldırabilir mi bilemiyorum.
Ben olsam aldırır o 2 minik kızıma sarılırdım. Var gücümle de çalışırdım onları o babaya muhtaç etmemek için.

İlk konusunu actigi günden beri her gece başımı yastığa koyduğumda bu üyeyi düşünüyorum...

Ne kadar zor bir durum olmasi lazim. Vir yandan evlilik yikilmis ve diger tarafta masum bir can. Bence bir sürü kürtaj yapan kadin ellerinde yeterli kadar imkan olsa kürtaj olmazdi. Benim bir tanidigim kürtaj oldu,hala psikolojik etkisini atlatmis degil. Zor yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…